Sveikos, sugrįžusios. Mes irgi prieš porą dienelių iš Austrijos parpūtėm. Ką tik reziumavau kelionės išlaidas - nėra pigus tas slidinėjimas, ale tai ką daryt, jei visiems taip patinka.
Oras ir mums klanuose superinis pasitaikė. 3 dienas saulė švietė. Malonumas. Ketvirtą debesys kalnus apgaubė - slidinėjom kaip toj dainoj "paskęst debesyse". Na o 5 diena lietus užpuolė. Ne šiaip sau - o liūtis :0 Ną ką - tai buvo kovo 8. Berniukai padarė dovaną - nugi nuvežė visas moteriškas į Veneciją. Oi, kaip patiko visiems ir visoms
Na o paskutinė diena mus pasitiko saulėta ir šaltoka. Viršuje net -7 ryte buvo. Tik austrai turbūt norėjo kuo greičiau tais turistais atsikratyti. Visą naktį snigo, o ryte trasos buvo neparuošos - kalnai pripustyto sniego, daug traumų, bet ačiū Dievui mūsų kompanija išlikos sveika ir gyva. Parsivežėm daug malonių įspūdžių
Tai matyt,ziulyte,buvom lygiai tuo paciu metu:)))nes mums viskas vyko lygiai taip pat,pirmas 3 dienas oras super:)ketvirta tas "paskest debesyse" ir mes ta diena irgi vaziavom i Venecija o kovo 8 tai jau tikrai kad lijo kaip is kibiro,atsikelem ryte,nuejom i pusrycius,pagulejom,persivertem ant kito sovo,vel pagulejom nuejom papietavom,vel pagulejom nuejom i baseina ir pirtis,pavakarieniavom ir nuejom miegot vat tokia turininga diena buvo vaikinai vakare net gelyciu nuvaziavo nupirko
o po to dar viena dienele paslidinejo,oras buvo superinis ir kita diena, t.y. sestadieni isvaziavom namo
o po to dar viena dienele paslidinejo,oras buvo superinis ir kita diena, t.y. sestadieni isvaziavom namo
QUOTE(Alina22 @ 2007 03 13, 20:53)
Tai matyt,ziulyte,buvom lygiai tuo paciu metu:)))nes mums viskas vyko lygiai taip pat,pirmas 3 dienas oras super:)ketvirta tas "paskest debesyse" ir mes ta diena irgi vaziavom i Venecija o kovo 8 tai jau tikrai kad lijo kaip is kibiro,atsikelem ryte,nuejom i pusrycius,pagulejom,persivertem ant kito sovo,vel pagulejom nuejom papietavom,vel pagulejom nuejom i baseina ir pirtis,pavakarieniavom ir nuejom miegot vat tokia turininga diena buvo vaikinai vakare net gelyciu nuvaziavo nupirko
Tai matyt kad netoli kazkur buvom. Mes Gastein slenyje slidinejom. Visai netoli Italijos sienos apie 80 km nuo Salzburg ir 40 km nuo Zell am See slenio. Gyvenome Bad hof Gastein miestelio pradzioje privaciuose apartamentuose. Buvom Alpentherme pirtyse. Nuostabiai praleidom laika, nors kai kurie dar vis negali priprasti prie nudistu pirciu Man jau nera tokio streso - nebe pirma kart...
oi...susipainiojau jau kur as buvau...zinau kad i Venecija mes vaziavom 250 km,o i iki pacios Italijos tai aisku arciau buvo na mums didesnis meistas salia buvo Villah...na pirciu kompleksas ir baseinas pas mus viesbutyje buvo tai tik su tapkem reikejo nusileist nerealus kaifas po slidinejimo taip atsipalaiduot siaip pries tas nudistu pirtis as nieko neturiu na bet maniskiui tai cia tikras stresas sako,nu jau ne mano zmona nevaikscios pries mano draugus nuoga kai kazkur bunam dviese,ta prasme daugiau nieko nepazistam tai tada prasom kad ir po viesbuti nuoga vaiksciok,bet prie draugu neleidzia nusirengt nu aisku taip nepyktibiskai,nu bet nepatinka jam,tai visi is jo zvengia o as..nu ka..vyro noras- isakymas
geras, pirma karta girdziu kad italijoj esama tokiu pirciu....nieko keista kad nezinau, nes nesu dar buvus tame gale
as tai supratau, kad tos pirtys yra ne Italijoj,o Austrijoj?
QUOTE(enrikule @ 2007 03 14, 12:48)
geras, pirma karta girdziu kad italijoj esama tokiu pirciu....nieko keista kad nezinau, nes nesu dar buvus tame gale
Austrijoj Apie Italijos pirtis nieko negaliu pasakyti...
Jus buvot arciau Italijos. Mes pro Vilah vaziavome i Veneicija ir mokejom uz tuneli Austrijoje papildomai po 10 eutu pirmyn ir tiek pat atgal. Mums iki Vilah buvo apie 150 km.
Mano vyras ne toks konservatyvus, todel tiek as, tiek jo sesuo nedrisome nusizengti pirties reikalavimui buti be maudymkiu. Aisku, visur turejome istikimus draugus - uz 3 eurus issinuomotus ranksluostukus. Tose pirtyse visgi nagliausi yra rusai. Jie tiek isitikine, kad ju niekas nesupranta, kad moteriskes aptarineja garsiai. Mane tas siutina, na o lenkes labai jau kuklios - visada po ranksluosciu dar maudymke sviecia. Kas bjauriausia, kad ateina ten budintys vyrukai ir ispraso pirtininkus su tom visom maudymkem
Ir Italijoje tas pats (šiaurinėje dalyje). Mes tai kitaip darydavom. Vieną dieną pirtinasi vyrai, kitą dieną - moteriškaitės. Niekaip šito barjero neperlipčiau.
QUOTE(niedulis @ 2007 03 15, 10:59)
Ir Italijoje tas pats (šiaurinėje dalyje). Mes tai kitaip darydavom. Vieną dieną pirtinasi vyrai, kitą dieną - moteriškaitės. Niekaip šito barjero neperlipčiau.
Nu va - tai pasirodo aš tokia nekukli lietuvaitė būsiu A man dzin Sėdėjau pirtyje nuoga, nes esu labai smarkiai prijaučianti tam reikalui ir aplinka man nė motais. Net per savo jubiliejų buvau pirtininką nusisamdžiusi. Oi išpėrė visas panas Oi faiani buvo
O ir namie net dvi pirteles turime... Jomis labai džiaugiamės...
Na, kaip bebūtų, bet Austrijos pirtis rekomeduoju visiems - didelis pasirinkimas, maloni aplinka, visur tyla, švara... Kaina gal kiek ir didoka, bet daug už ją ir gauni. Gasteine mes mokėjom po 20 eurų žmogui už 4 valandas. Ten buvo ir 2 nusileidimo triūbos, apie 10 pirčių, 2 poilsio kambariai, 2 baseinai po stogu, džakuziai, vandens lovų kambarys, 3 baseinai lauke, masažinės srovės, vaikams multikus rodė vidury baseino esančiame kupole ir t.t. Įspūdį paliko mineralizuotas vanduo, kuris labai gražiai pateiktas - didelėse apšviestose kolbose įdėti kalnų mineralai ir deguonis burbuliuoja. Vienkartiniai indeliai ir kranelis, o šalia staliukai atsipūtimui. Gerk kiek nori, nors skonis, tiesą pasakius, tikro H2O ir tiek
Sveikos slidininkės ir joms prijaučiančios
Sergu ir aš ta liga jau kokius 4 metus, net antrą nėštumą vis atidėlioju dėl to, nes vis dar neprisislidinėju, o žinia, kad mažiausiai 2 metus reiks pertrauką daryt jei
"Užkrėtė" mane vyras mano, na jis labai rimtas slidininkas, slidinėja jau virš 10 metų, buvęs daug kur - nuo Karpatų iki Alpių ir pan.
Važiuojam kasmet po 2 kartus, dažniausiai į Austriją arba Italiją. Važiavom ir patys su lengvąja ir su kelionių agentūra, gyvenam tik aprtamentuose, nes mums labiau patinka nei viešbutyje.
Prieš 3 savaites grįžom iš IŠGLO, su oru labai nepasisekė: visą savaitę snigo, vėjas, kartais kai kurios trasos būdavo uždarytos, dėl to kitose susikaupdavo daug žmonių, porąkart ne visos trasos buvo paruoštos (tiesą sakant iš austrų tokių akibrokštų nesitikėjau, kas jau kas, bet austrai ) na bet nesvarbu, vistiek paslidinėjom, gyvenom GALTURE (10 km nuo Išglo, į trasas ir atgal vežiojo kelionių agentūros autobusas, bet dažnai kursuoja ir Skibusai). Pačiame GALTURE irgi yra slidinėjimo trasos, bet nedaug, man ten užteko pusdienio.
Ketvirtadienį išvykstame į Italiją - Val Gardeną, gyvensime SELVOJ. Praeitais metais irgi ten buvom, labai patiko, tik gyvenom kitam miestely.
Ech... laukiu nesulaukiu kelionės , sėkmės visoms, grįžusi pasidalinsiu įspūdžiais
Sergu ir aš ta liga jau kokius 4 metus, net antrą nėštumą vis atidėlioju dėl to, nes vis dar neprisislidinėju, o žinia, kad mažiausiai 2 metus reiks pertrauką daryt jei
"Užkrėtė" mane vyras mano, na jis labai rimtas slidininkas, slidinėja jau virš 10 metų, buvęs daug kur - nuo Karpatų iki Alpių ir pan.
Važiuojam kasmet po 2 kartus, dažniausiai į Austriją arba Italiją. Važiavom ir patys su lengvąja ir su kelionių agentūra, gyvenam tik aprtamentuose, nes mums labiau patinka nei viešbutyje.
Prieš 3 savaites grįžom iš IŠGLO, su oru labai nepasisekė: visą savaitę snigo, vėjas, kartais kai kurios trasos būdavo uždarytos, dėl to kitose susikaupdavo daug žmonių, porąkart ne visos trasos buvo paruoštos (tiesą sakant iš austrų tokių akibrokštų nesitikėjau, kas jau kas, bet austrai ) na bet nesvarbu, vistiek paslidinėjom, gyvenom GALTURE (10 km nuo Išglo, į trasas ir atgal vežiojo kelionių agentūros autobusas, bet dažnai kursuoja ir Skibusai). Pačiame GALTURE irgi yra slidinėjimo trasos, bet nedaug, man ten užteko pusdienio.
Ketvirtadienį išvykstame į Italiją - Val Gardeną, gyvensime SELVOJ. Praeitais metais irgi ten buvom, labai patiko, tik gyvenom kitam miestely.
Ech... laukiu nesulaukiu kelionės , sėkmės visoms, grįžusi pasidalinsiu įspūdžiais
na mes tai jau uzbaigem sezona, kaip matau kiti tik pradeda beje Austrijoj slidinejimo sezonas tesiasi visus metus?
[quote=enrikule,2007 03 14, 08:48]
[/quot
Maudymasis pirtyje su maudymukais atėjęs iš tarybinių laikų, kur pirtinimosi kultūra buvo suprantama daugiau kaip baliavojimas. Kiek teko buvoti pirtyse užsienyje, visur žmonės kaitindavosi nuogi. Pirmą kartą su tuo susidūriau Čekijoje prieš kokius devynis metus. Buvo šokas. Kai pamačiau ant sunos durų ženklą su perbrauktu maudymuku, negalėjau tuo patikėti. Niekaip nesiryžau įeiti vidun ir galvojau, kad gal bent jau tos pirtys vyrams ir moterims yra atskiros.
[/quot
Maudymasis pirtyje su maudymukais atėjęs iš tarybinių laikų, kur pirtinimosi kultūra buvo suprantama daugiau kaip baliavojimas. Kiek teko buvoti pirtyse užsienyje, visur žmonės kaitindavosi nuogi. Pirmą kartą su tuo susidūriau Čekijoje prieš kokius devynis metus. Buvo šokas. Kai pamačiau ant sunos durų ženklą su perbrauktu maudymuku, negalėjau tuo patikėti. Niekaip nesiryžau įeiti vidun ir galvojau, kad gal bent jau tos pirtys vyrams ir moterims yra atskiros.