Įkraunama...
Įkraunama...

SLIDINĖJIMAS SVETUR: Italija, Slovakija,

QUOTE(krystiana @ 2006 12 28, 22:41)
...... ka ten perkate?Pradzioje temos skaiciau kad pigus kvepalai ir laikrodziai,bet vien del to turbut Saulyte nevaziuotu 300km.? g.gif Ir jei vaziavot savo transportu,tai turbut kelyje nakvojot?Vis delto atstumas nemazas,o as pati vyro prie vairo ilgam nepakeisiu schmoll.gif Is anksto dekoju biggrin.gif )

Mano šeima "užsiperkame" drabužių visiems metams, nes visi vardiniai labai gerom kainom. Taip, be abejo susiperku kosmetiką, kvepalus, nes kokybės nepalyginti. Na aišku ir gerų gėrimų "papigiai"... blush2.gif

Mes važiuojame visada su savo auto. Per naktį esame važiavę, bet labai jau sunku. Nakvojame irgi pakeliui.

QUOTE(Kotryna @ 2007 01 01, 21:21)

Nuo Lietuvos apie 3000 km. Nepasakysiu dabar tiksliai  schmoll.gif  Tai Italijos šiaurėje. Su mašina važiuojate?
Papildyta:
Jei važiuojate savo mašina patariu įvažiuoti į Italija iš šiaurės, t.y. pro Insbruką
Tada labai paprasta rasti ir keliai ten geresni.

Na tikrai tiek nėra. Apie 2400 km

Atsakyti
Sveikos, as kaip bijau, mes turime buti sausio 6 diena, bet pagal prognozes lyja Austrijoje, Insbruke istisai sad.gif Negaliu nurimti, istisai ziurineju, niekur i siltus krastus nenoriu... Gal kas zino Insbruko tikslesni trasu zemelapi, kur butu galima iziureti kalnu auksti...
Atsakyti
Radau va tokį aprašymą g.gif Va čia. Rašo ir apie trasas ir apie apylinkes, gal kiek padės.
Atsakyti
xxxsaulyte Mes važiuojame visada su savo auto. Per naktį esame važiavę, bet labai jau sunku. Nakvojame irgi pakeliui.

O kur nakvojate?Ar kur papuola,ar ieskot kazka is anksto,o gal kokia pastovia vieta jau turejot?
O tas shopingas tai vilioja 4u.gif kazin kiek dar papildomai pinigeliu pasiimt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krystiana: 02 sausio 2007 - 12:00
Ach, kokie mieli vaizdai wub.gif Ir sniego yra, ir bus... Livigno

QUOTE(krystiana @ 2007 01 02, 11:58)
xxxsaulyte  Mes važiuojame visada su savo auto. Per naktį esame važiavę, bet labai jau sunku. Nakvojame irgi pakeliui.

O kur nakvojate?Ar kur papuola,ar ieskot kazka is anksto,o gal kokia pastovia vieta jau turejot?
O tas shopingas tai vilioja 4u.gif kazin kiek dar papildomai pinigeliu pasiimt blush2.gif

Tik vieną kartą užsisakinėjome Vokietijoje, o visada ieškom važiuodami. Nes nenuspėsi kelio sąlygų, sėkmės ir nesuplanuosi kartais atstumo...
Dėl apsipirkimo - nežinau, kiek galite išleisti ir kiek išleidžiate, pagal piniginę mirksiukas.gif Mes apsipirkinėjame visa šeimyna, bet užtai visus metus nešioji naujus modelius, ir kokybiškus. LT jau nebereikia ... Pvz kosmetika pigiau nei "Kristiana" apie 25 %, vardiniai drabužiai lyginant su "Mados linija" apie 50 %...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 02 sausio 2007 - 15:03
Jo ir aš pastoviai stebiu ir dziaugiuos biggrin.gif ir mes jau penktadieni isvaziuojam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dėl nakvojimo pakeliui tai vyrai jau uzsakė FORMULE 1 viesbutuka netoli Leipcigo.Labai i kelionės maršrutą nesigilinau,bet atrodo ,kad vaziuojant reiks 2kartus įvaziuot ir išvaziuot iš Šveicarijos g.gif Anksčiau jie labai purtydavo,baisu,kad dešru neatimtu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(krystiana @ 2007 01 02, 17:30)
Jo ir aš pastoviai stebiu ir dziaugiuos biggrin.gif ir mes jau penktadieni isvaziuojam biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
  Dėl nakvojimo pakeliui tai vyrai jau uzsakė FORMULE 1 viesbutuka netoli Leipcigo.Labai i kelionės maršrutą nesigilinau,bet atrodo ,kad vaziuojant reiks 2kartus įvaziuot ir išvaziuot iš Šveicarijos g.gif Anksčiau jie labai purtydavo,baisu,kad dešru neatimtu verysad.gif

neatims - rugėjo pabaigoj spalio pradžioj važiavom mes per tą Šveicariją. Niekas ir nieko neatėmė ir net nežiūrėjo, o važiavom su kemperiu. Tik dokumentus kokias 5 min buvo paėmę. Suvedė, tada atidavė ir nuvarė į eilę automobilių, kurie privalo nusipirkti kelių lipduką (jo kaina ne tokia ir maža - kažkur virš 20 eurų). Be jo būtų tekę mokėti baudą. Mes Įvažinėjom iš Italijos pusės...

Papildyta:
QUOTE(Paulina1 @ 2007 01 02, 12:10)
Sveikos, as kaip bijau, mes turime buti sausio 6 diena, bet pagal prognozes lyja Austrijoje, Insbruke istisai sad.gif Negaliu nurimti, istisai ziurineju, niekur i siltus krastus nenoriu... Gal kas zino Insbruko tikslesni trasu zemelapi, kur butu galima iziureti kalnu auksti...

Paulina1 o į kokį kurortą konkrečiai jūs važiuojate? Prie Insbruko jų ten kokie 5 ar 6 yra. Sukonkretink vietą (miestuką ar bent kalnų viršūnių pavadinimus pasakyk). Gal rasiu ką, nes mes ten netoli buvome ir šiais metais gal 50 km nuo Insbruko važiuojam. Tik aš kol kas nesinervinu, nes mūsų kelionė kovo 3-10
Papildyta:
QUOTE(Kotryna @ 2007 01 02, 10:56)
Sunku bus keturiomis mašinomis, bet ko nepadarysi dėl malonumo  mirksiukas.gif
Mes važiuojame taip: Augustovas- Lomža- Varšuva, katovicu plenu į Čekija. Čekijoje austostrada (autobanas)-Olomuocas-Brno-Austrija. Austrijoje :Viena-Linz-Salsburg-as. Kertam Vokietijos sieną, po valandos iš Vokietijos išvažiuojame  smile.gif  (net nepamenu kokie ten miestai, nes visą laiką važiuoji greitkeliu). Vėl Austrija-Insbrukas. Nuo Insbruko sukam greitkeliu link Italijos, t.y. Bolzano. Italijoje, iš autobano reikia ties Cornedo all'Isarco išsukti. Važiuojant labai gražiu, vaizdingu keliu privažiuosite Pozza di Fassa.
Tiesa, Čekojoje ties Brno visada nakvojame, ten daug motelių. Naktį nevažiuojame, vieną kart bandėme daugiau sakėm niekada  biggrin.gif

Mes irgi lygiai šituo pat keliu važiuojam. Tik kai grįžinėjom rugsėjį, pamatėm, kad kelias per Bialystoką yra kiek geresnis, tačiau eismas (ypač fūrų) ten intensyvesnis. Ten likę kokie 30 km netvarkytų. Nuo Katovicų autostrados sukame ant Wroclavo. Ten kelias - tragedija. Prastas ir eismas intensyvus. Spjaudomės - Lenkija...
Už Brno tikrai daug motelių. Mes nakvojame Babrovkoj arba Mikulov miestelyje ant pat Čekijos - Austrijos sienos dešinėje pusėje prieš įvažiuojant į patį miestuką yra didelis motelis ir degalinė. Ten pakankamai tvarkinga. Šiais metais ten ir planuojame nakvoti, bet iš anksto niekada ir nieko neužsakinėjeme. Žiemą ten tuščia. Be to Čekijoje geriau nusiimti grynųjų pinigų, nes eurais jie užmeta daugiau, o korta ne visuose mažuose moteliuose ima. Čia šiaip info smile.gif
Atsakyti
1)del drabuziu:
As vaziuoju su normaliais arba su rudeniniais arba su zieminiais batais.Jei paskui vakare kur norisi iseiti i restorana ar kabaka,tai turiu ir aukstakulnius rudeninius batus.
Na o del slidininko aprangos.
As turiu specialius slidininko megztukus,dabar galvoju kaip jie lietuviskai vadinasi,angliskai tai butu fleece pullover.
Yra ivairiausiu slidininko kojiniu,man geriausios Falke firmos,turiu Etirel firmos,bet jos per plonos.Tai va,kai rinksies kojines,imk storesnes.
Na o del kelniu.Jei jos geros slidininko kelnes,tai jos ir taip bus neperslapamos.As visados manuosi specialias siltas pedkelnes be pedu,yra specialiu,nuo brangiausiu iki pigiu.
Kepuriu pasirinkimas didziulis,imk tinkancia prie tavo kostiumo.
Kartais buna taip karsta,kad nereikia jokios kepures kalnuose.
Pirk geros kokybes kostiuma,kad turetu prie pilvo specialu toki platu dirza,kad sniegas nepatektu i vidu,kad striuke daug kiseniu turetu ir t.t.
As pernai nusipirkau faina striuke,tik mano raudonos spalvos
user posted image
Kelnes irgi turi buti funkcionalios.Na bet visos naujos kelnes dabar yra tinkamos(as begalybe kelniu esu issimatavus)slidinejimui.

Na siam kartui tiek,kai turesiu daugiau laiko,aprasysiu ir kt.punkuts
Atsakyti
QUOTE(kristina111 @ 2007 01 01, 22:54)
Sveiki, forume keliose vietose radau truputį informacijos mane dominančiu klausimu. Bet vykstu slidinėti pirmą kartą, todėl kyla daugybė (kai kuriems gal atrodys juokingų...) klausimų.

1. drabužiai. Slidinėjimo kostiumas - aišku. O batai? Vykstate su žieminiais (ketinu slidinėjimo batus nuomotis ten)? Šalikas, pirštinės, kepurė, akiniai. O ką dedatės po kostiumu? Megztinį? Palaidinę? Kelnes? Esu girdėjusi, kad po kostiumu reikia dėtis kažkokias neperšlampamas kelnes ar čia mitas? Kokios kojinės? Ar dar ką pamiršau?
2. kaip išsirinkti sau tinkančius slidinėjimo batus? yra kokių svarbių momentų? klausiu apie nuomojamus batus.
3. kokia turi būti kepurė?
4. kiek kainuoja pamoka su instruktoriumi Italijoje? ar verta tuomet pirkti SKY pasą, jei ketinu bent dvi dienas slidinėti su instruktoriumi?
5. ką patartumėte pasiimti į kelionę?
6. vaistai? ar būna problemų su batų padarytomis nuospaudomis? kaip gydote?
7. ar tiesa, kad jei su keltuvu pasikeli į kalno viršų (ar kažkokią kalno vietą), kito kelio nusileisti nėra tik čiuožti? nejaugi keltuvai kelia tik į vieną pusę? ar čia vėl mitas tokiems bailiams kaip aš? smile.gif)))
8. visų praktiškų ir slidinėjimui reikalingų daiktų sąrašas man būtų pagalba.

Tikiuosi, suprasite ir padėsite.

Sveika, Kristina111. Labai suprantu tavo rūpesčius, nes pati pradėjusi slidinėti nuo 0. Dabar jau po tyruputį paišausi į "profesionalus".
Visų pirma tai po kostiumu turi rengtis lengvus rūbus. Neprisiimk storų megztukų. Sušilsi o paskui ir peršalt gali. Aš rengiuosi megvilninę maikutę ilgiomis rankovėmis, moteriškas pėdkelnes (su vilna raba 100 proc medvilnės) ir ploną pusvilnės golfą arba specialų ploną džemperį, skirtą sportui. Labai gerai ir sintetiniai, spec. slidinėjimui taikyti rūbai, tačiau jų reikia turėtų, o kainos nėra jau tokios draugiškos. Kojines perkam irgi slidinėjimui skirtas. Jos turi pastorinimus tam tikrose vietose, koja ne taip pavargzta, mažiau nusitrina ir pan. Po kelnėmis nesimauname jokių neperšlampamų rūbų. Juk slidinėjimo kostiumai pritaikyti judėjimui - jie lengvai garina prakaitą, greitai džiūna ir neleidžia drėgmės į vidų (bent jau mūsų tokie). Kepurė turi būti patogi, ne per laisva ir geriausiai kaip nors pristiovirtinti prie kostiumo, nes krentant ne retai reikia dar ir visus kitus rūbus gaudyt. Šalikas nėra būtinas. Geriau stačias kakals iš pio striukės ar tokios kojinės ant kalo. Jei labai šalta, ja galima užmaskuoti burną iki pat akinių. Akiniai geriau kokybiški, nes yra problemų su rasojimu. Akinius geriau pirkti vietoje, nes LT gerų rasti sudėtinga. Turėtų būti dvigubų stiklų. Būtinos geros pirštinės (ypač jei rankos šala). Aš gal tik penktais metais atradau kumštines slidinėjimo pirštines - super, nes mano rankos ypatingai šąla. Deja, jų LT irgi praktiškai nėra...
Na dėl instruktoriaus Italijoje gals kas kitas tau patars, o batai turi būti patogūs. Neturi spausti, bet ir laisvi negali būti. Geriausiai aišku turėti savo, bet kai pirmą kartą važiuoji ir galvoji patiks ar ne - gal ir neverta. Žiūrėk, kag užsegimai visi būtų tvarkingi, nes nuo jų priklauso tavo pačios saugumas. Didžioji dauguma batų turi reguliatorius, kurie leidžia nusistatyti ėjimo ar slidinėjimo rėžimus, minkštą ar tvirtą tvirtinimą. Tačiau tai nėra labai jau reikšminga - vaikščiori su jais vistiek ne pyragai, o kitus niuansus pradedi jausti tik pramokus slidinėt. Gal atkreipk dėmesį į pačias slides - neimk per ilgų, bus sunku. Geriau iki smakro, negu su lig galva. Visgi mokaisi. Po to jau suprasi...
Vaistai. Fastum gelis ar kažkas panašaus būtinas. Mėlynių neišvengsi. Neužmiršk, kad po slidinėjimo rekomenduojama karšta vonia ar dušas (pirkis irgi gerai). Sako, mažina pieno rūgšties susidarymą raumenyse (ar pan.). Kitą dieną vistiek sunku būna smile.gif Mes visada turime vaistų nuo slogos, nuo gerkės skausmo, temperatūros, galvos skausmo, virškinimo, elastinio binto ir daug pleiostriukų, nes kartais ir savi batai padaro "siurprizų". Prisimink, kad slidinėjimo kojinės turėtų būti ilgos ir nesmukti, nes kitaip bus problemų su kojomis.
Dėl keltuvų - ir Slovakijoje, ir Čekijoje, ir Austrijoje nenorintis leistis visad gali paprašyti keltuvo operatoriaus ir jį užsodina ir nuleidžia. Dėl Italijos nežinau, bet nemanau, kad dėl to būtų problemų. Tu tik nebijok iš anksto ir rinkis lengviausias trasas. Svarbiuasia žinok, kad nė vienas neatvažiavo pirmą kartą į kalnus viską mokėdamas ir visai negėda yra bijoti, griūti, rėkti ir visaik kitaip išreikšti savo baimes. Tu - mokinys. Instruktorius tau tikrai praverstų.
Mes važiuodamį į Austriją visda paimam termosą, mažą kuprinę, fleškiuką. Kainos kalnuose idelės, todėl patyrę slidininkai dedasi tas kuprines u termosasis ir mes sėkmingai mėgaujamės arbata su romu ir sumuštiniais iš lietuviškos dešrikės smile.gif Būtinai įsimetam baseino ir pirteis priemones, nes kurortuose visada gali atrasti pirtelę ar net visą pramogų parką. Smagu atsipalaiduoti vandenyje. Aš visada turiu po kelias piras pirštinių, kojinių, pėdkelnių, maikučių ir golfukų. Juos plauti reikia kasdien bet ne visada spėja išdžiūti. Pamainymui gerai. Važiuoju su normalias, bet kiek įmanoma neslidžiais batais, nes slidinėjimo kurortuose beveik visur būna sniego - ledo danga. Tiesiog su kablais ar špilkomis sunku vaikščioti. Man dar nepatinka valkiotis po miestą su ta pačia slidinėjimo striuke. Ją reikia išdžiovinti, todėl visada turiu arba kitą striukę, ar kokį puspaltį, ar puskailinius. Tas pats su kepurėmis, pirštinėmis ir šalikais. Kadangi visada važiuojam savo auto, tai nelabai riboju svęs daiktų skaičiuoje, dėl to ne kartą esu skolinusi kitom panelėm tai vieną tai kitą rūbelį. Dar labai svarbu kas vakarą išsidžiovinti slidinėjimo batus. Maniškiai tokie, kurių vidus išsiima nuo plastmasės, todėl visada vidų tempiu į kambarį ir dedua ant radijatoriaus.Ryte džiaugiuosi nešąlančiom kojinėmis.
Ai, dar būtinai paimk kremo, kuris saugotų veidą nuo šalčio ir nuo UV spindulių. Kartais (kaibūna šalta) tiesioga apšąli skruostus, nosį. Taip pat ir vazelinas lūpos būtinas kiekvieno slidininko kišenės gyventojas. Juo tenka kas valandą brūžinti lūpas, nes jos ypač greit skeldėja. Tai va kiek aš čia visko privariau. Klausk jei ką. Padėsiu kuo galėsiu. Sėkmės ir sorry už skubėjimo klaidas blush2.gif
Atsakyti
ziulyte,na saunuole,viska surasei kas butina,as taip vaizdziai nemokeciau.

Del striukes norejau prideti,kad ieskok striukes stacia apykakle.Aisku yra faini salikai,kaip " maisas ",tai ji virsuj sutrauki ir patogu ir labai siltai laiko kakla.

Del slidziu,tai ziulyte,teisingai sake,kad reikia imti kuo trumpesnes slides.
Mes kai pirkome slides,tai man pardavejas isirinko trumpas slides(nes esu maziauge),bet instruktorius pasake man,kad mano slides dar per ilgos.

Ir butinai isidek nuo saules krema.As tai negaliu ziureti i zmones,kurie nusvyle kaip veziai,su baltais apskritimais prie akiu.Atrodo tragiskai.
Isidek apsaugini krema 20-25 SPF.Nes 30 SPF labai gerai apasaugo,kad net neidegi(zinai po slidinejimo,norisi truputi ir idegusiai grizti)
O del akiniu tai pirk specialius slidinejimui skirtus akinius.Yra tokie dideli uzsimanami per galva akiniai,bet as ju nemegstu,as imu standartinius akinius.Mano brangusis turi Oakley akinius.Jie superiniai,gerai laikos,gerai saugo,vejas nepatenka per krastus.Bet yra ir pigesniu akiniu,bet ir labai geru.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 01 02, 10:52)

Mes važiuojame visada su savo auto. Per naktį esame važiavę, bet labai jau sunku. Nakvojame irgi pakeliui.
Na tikrai tiek nėra. Apie 2400 km

O kokiu keliu jūs važiuojate ?
Mes šiais metais važiuojame į Livigno, bet dar neapsisprendėm,
kaip būtų geriau g.gif
Ar tiesa, kad prie Livigno be grandinių neišsiversime g.gif
Atsakyti
Panos, o tie specialūs akiniai būtini? g.gif
Atsakyti