Įkraunama...
Įkraunama...

SLIDINĖJIMAS SVETUR: Italija, Slovakija,

Žmonių masė buvo didžiulė, tiek dar nemačius. Bet kai pasiskirstydavo po visas trąsas, visai nesijausdavo. Einamiausiose trąsose per patį piką tekdavo palaukti iki 10 minučių. Kai reikėdavo laukti, šliuoždavome kitomis trąsomis. Prie uždarų keltuvų, kur reikia nusiimti slides, niekada nebuvo eilių. Slidinėtojai irgi tinginiai.
Atsakyti

Kaprunas (pirmos dvi nuotraukos), Schuttdorf'as nuo kalno - kitos 4u.gif (šalia Zell am See)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liu: 27 vasario 2006 - 19:21
Ech, pažiūrėjau Liu nuotraukas. Nostalgija apemė. Įdedu kelias iš mūsų pernykščio slidinėjimo Italijoje.
Vaizdas nuo Sasso Pardoi (~3000 m). Ciampac.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna: 28 vasario 2006 - 09:45
ech, kaip noriu į kalnus doh.gif vėl iki kitų metų reikia laukti cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 02 27, 15:49)
Šiemet vežėmės vaikus pramokyti ir nutarėm važiuoti į Slovakija.  blink.gif  Tokių eilių nebuvau mačius  doh.gif , trasose žmonių kaip didmiestyje, vienas prie kito. Kiek slidinėju niekad nemačiau tiek ir toje pačioje Slovakijoje tiek nebūdavo (paskutinį kart buvau buvus prieš 2 metus).Užtat labai įdomu gal visur padaugėjo  g.gif

Šiemet pati neslidinėjau, bet vyras su draugais buvo Austrijoje Schladminge, o iš Slovakijos su sūnum prieš kelias dienas grįžo. Į Slovakiją važiavo su ta mintim, kad su vaiku vis tiek rimto slidinėjimo nebus, reikės su juo kartu visur čiuožti, todėl pagalvojo, kad Jasnos trasų bus sočiai. Bet dabar pas mus žemėlapyje toje vietoje kur Slovakija, jau kryžiukas padėtas unsure.gif Tokią žmonių masė doh.gif . Dėl prasto oro buvo keli pagrindiniai keltuvai uždaryti, tai galima įsivaizduoti, kas dėjosi prie veikiančių doh.gif Valandą turi laukti, kad per kelias minutes nusileistum doh.gif Pigu Slovakijoj jau nebėra kaip buvo prieš kokius 5-7 metus, o servisas mažai pagerėjo. Gyveno maniškiai Grand viešbutyje, kuriam geriausiu atveju 2,5 žvaigždės, vietoj jų demonstruojamų 4 galima būtų duoti. Geriau jau Austrijoje nuomuotis apartamentus, gamintis maistą ir turėti geras trasas. Austrijoje neteko prie keltuvo laukti ilgiau nei 10 min ir tai būdavo taip retai, kad nei kiek neerzino. Bent jau aš džiaugdavausi, kad bent kiek kojas paiilsinti galiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiona @ 2006 02 28, 19:07)
Bet dabar pas mus žemėlapyje toje vietoje kur Slovakija, jau kryžiukas padėtas unsure.gif  Tokią žmonių masė doh.gif . Dėl prasto oro buvo keli pagrindiniai keltuvai uždaryti, tai galima įsivaizduoti, kas dėjosi prie veikiančių doh.gif  Valandą turi laukti, kad per kelias minutes nusileistum doh.gif

Jo, žmonių tai minios buvo Jasnoj doh.gif Iš ryto dar nieko, o po pietų 50 minučių eilėj stovėjau, kad pasikelti doh.gif Tai ir užteko tai dienai slidinėti, t.y. eilėje stovėti schmoll.gif
Atsakyti
Užteko man Slovakijoj ir vieno karto, kad kryžių padėčiau. Po to net 7 metus nesiryžau kojos iškelti į kalnus.
Atsakyti
O aš taip norėjau į Jasną... g.gif bet nieko neišėjo šiemet schmoll.gif Gal ir gerai ax.gif
Atsakyti
vat su Janom ir Spyndleruv Mlynais taip ir gaunasi g.gif Teoriškai žinai kad ir eilės ir trasos nekokios, bet kai kad dėl pinigėlių pasiryžti cool.gif o paskui bėl ilgam kryžių dedi schmoll.gif o iš Jasnos šiemet kas grįžo visi sakė kad pabrange ir keltuvai ir nuoma ir pragyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2006 03 01, 09:21)
O aš taip norėjau į Jasną...  g.gif bet nieko neišėjo šiemet  schmoll.gif Gal ir gerai  ax.gif

Tikrai gerai, nedaug ką praradai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir mes tik ką grįžom iš slidinėjimo, buvom Italijoj Livigno. Aišku su Slovakija nėra ir ko lyginti - eilių jokių, trasose nei ledo, nei akmenų, nei lenkų biggrin.gif Jaučiu, kad į Slovakiją daugiau nebevažiuosim schmoll.gif
Dar man patiko, kad Livigno - pakankamai pigus kurortas. Kadangi nenorėjom per atostogas gaminti maisto, tai pasiėmėm viešbutį su pusryčiais ir vakariene (Teola). Kainavo žmogui 45 EUR/para. Vakarienė - įprastinė itališka su penkiais patiekalais blink.gif Totalus apsivalgymas blush2.gif Nusipirkom slides ir batus, slidės tikrai žymiai pigiau nei Lietuvoj, aš už savas mokėjau 215 EUR (su apkaustais). O jei pirkti panaudotas ir atnaujintas, tai iš viso įmanoma už 100 EUR nusipirkti.
Nuoma kiek mačiau, komplekto 6 dienoms - 60 EUR.
Buvom vienai dienai išvažiavę į Šveicariją St.Moritz. Šiaip trasos fainos, tik žmonių buvo daugoka jose (bet atradom kelias tuštesnes). O vat užtat kai nuėjom į kavinę, tai visas entuziazmas greitai išgaravo - vyras nusipirko dešrytės su bulvėm fri ir dar limonado buteliuką ir sumokėjo 15 EUR blink.gif . Italijoj tikrai perpus pigiau.
Beje, slidinėdavom visada tik po pietų, pirkdavom atskirus ski passus, dienai kainavo 24 EUR. Bet kadangi eilių nebuvo, tai to laiko mums iki kaklo užtekdavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurala @ 2006 02 28, 20:34)
Jo, žmonių tai minios buvo Jasnoj  doh.gif  Iš ryto dar nieko, o po pietų 50 minučių eilėj stovėjau, kad pasikelti  doh.gif Tai ir užteko tai dienai slidinėti, t.y. eilėje stovėti  schmoll.gif

Buvau ir aš šiemet Jasnoj ir galiu pasakyti labai patiko. Mes važiavom sausio 2-ą savaitę - žmonių palyginti visai mažai, oras fantastika thumbup.gif Buvom savaitę ir visas dienas saulė švietė, nebuvo labai šalta, o ir servisas nėra jau toks prastas.
Vyras važiavo dar kartelį vasario viduryje, tai taip - oras buvo žiaurus, nuolat pustė, žmonių buvo daug. Tad manyčiau jeigu pasirenki tinkamą laiką, tai ir atostogos būna puikios. O sausio pradžią rinkomės neatsitiktinai, nes žinojom, kad tuo metu po naujųjų sutiktuvių būna slidinėtojų atoslūgis.
Atsakyti