Dar visai nieko Golgats kalns
gal kas nors zn apie ZELL AM SEE ? (AUSTRIJA)
papasakokite
papasakokite
QUOTE(anille @ 2006 02 21, 22:11)
Buvau ten pernai Labai patiko Klausk kas domina
QUOTE(Fiona @ 2006 02 23, 18:15)
Buvau ten pernai Labai patiko Klausk kas domina
apie skipasus. slidziu nuomos kainas <jei nuomavotes, kur. gal yra kur pigiau ???>. apie laika, po slidinejimo. kur nueiti ??? ka pamatyti ??? ko paragauti ??? ar jus slidinejot tik zell am see, ar buvot nuleke ir i kapruna ar kitur ??
aciu =]
QUOTE(anille @ 2006 02 23, 19:31)
apie skipasus. slidziu nuomos kainas <jei nuomavotes, kur. gal yra kur pigiau ???>. apie laika, po slidinejimo. kur nueiti ??? ka pamatyti ??? ko paragauti ??? ar jus slidinejot tik zell am see, ar buvot nuleke ir i kapruna ar kitur ??
aciu =]
aciu =]
Mes gyvenome viešbutyje su pusryčiais ir vakariene bei įskaičiuotu skipasu. Šiaip 6 dienom skipasas kainuoja apie 170 Eur.
Slides nuomavomės firmoje Ski Mobil, mums viešbutyje juos iškvietė telefonu, atvažiavo autobusiukas (labai patogu) su gausybe įrangos, komplektas suaugusiam kainavo apie 95 Eur . Kadangi internete buvau radusi info, kad visur kitur kainuoja 120-130 Eur, pigiau ir nebeieškojom. Nors neatmetu, kad gali būti ir pigiau.
Pačiam miestelyje barų sočiai, taip kad po slidinėjimo, jei yra jėgų, yra kur paūžti. Bet kadangi mes tokie, kurie čiuožia, kol sniego lygintuvai pradeda ant kulnų lipti vakare, tų jėgų labai ir nebebūdavo Buvom porą vakarų nuvažiavę į miestelį (nes gyvenome pakraštyje), bet labai daug apie lankytinas vietas papasakoti negaliu.
Slidinėjome ir Zell am See, ir dvi dienas Kaprune. Zell am See gal kiek jaukiau, medžiai ir pan., o Kaprūne jautiesi kaip kokiam ledynmetyje, ten šalčiau. Net nežinau, kur geriau, buvom sutikę pažįstamus, jie buvo apsistoję Kaprūne, gal todėl jiems Kaprūno trasos labiau patiko, o mums - atvirkščiai. Bet čia gal įpratimo reikalas. Trasų sočiai, paruoštos idealiai, tik vieną dieną, kai snigo, susiplakė tokie kauburiai. Kadangi man tai buvo pirmasis slidinėjimas ne Slovakijoje (ten buvau 5 kartus), trūkumų nemačiau. Po Slovakijos prasčiausias Austrijos regionas turbūt būtų atrodęs kaip rojus
Gal kiek vargino grįžimas autobusu iki viešbučio, nes reikėjo ir savo, ir sūnaus slides ant pečių temtis ir dar sūnų už rankos laikyti. Slovakijoje buvom įpratę į viešbučio kiemą su slidėmis parčiuožti.
Ko paragauti net nežinau, ką pasiūlyti Soti ta jų virtuvė, primena vokiečių, amžinai persivalgydavom
Mes nuskridom su Ryanair į Frankfurtą, pernakvojom pas draugus, nuomavomės automobilį ir taip pasiekėm Zell am See.
Už 20 km nuo Zell am See yra Salbach slidinėjimo kurortas. Mums jį labai rusai gyrė ir ragino nuvažiuoti, bet taip ir nebenuvažiavom . Bet ten Zell am See/Kaprūno skipasas jau nebegalioja.
Nebežinau, ką dar papasakoti
Kada ten važiuojat?
siandien
Vakar sugrįžome iš Kronplatzo (Italija). Labai nepasisekė su oru. Visą savaitę tai rūkas, tai snigo, o paskutinę dieną iš viso dangus su žeme maišėsi, buvo uždarytos trąsos. Bet vis tiek džiaugiuosi, nes išmoko ir mūsų mažius slidinėti. Per dieną nusileisdavo 3-4 kartus mėlynomis trąsomis.
O šiaip Kronplatzas Italija net nekvepia. Kaip mano vyras pasakė čia tokia pat Italija, kaip Nemenčinėj Lietuva. Vienu žodžiu, gryna Austrija. Visi balbatuoja vokiškai su kažkokiu ypatingu akcentu.
O šiaip Kronplatzas Italija net nekvepia. Kaip mano vyras pasakė čia tokia pat Italija, kaip Nemenčinėj Lietuva. Vienu žodžiu, gryna Austrija. Visi balbatuoja vokiškai su kažkokiu ypatingu akcentu.
Sveika sugrizus, pasmus tai oras nuostabus gal reikejo niekur nevažiuoti????
Mes kitais metais planuojam į Kronplatzą važiuoti, parašyk kur jus gyvenote, ar paratamentuose ar viešbutyje. Paskui iki kitos žiemos pasimirš kainos ir adrsai
Mes kitais metais planuojam į Kronplatzą važiuoti, parašyk kur jus gyvenote, ar paratamentuose ar viešbutyje. Paskui iki kitos žiemos pasimirš kainos ir adrsai
Vykome savo transportu. Gyvenome kaimelyje Rasun di Sopra, apartamentuose Pichlerhof. Mūsų 4 asmenų šeimai apartamentai be maitinimo kainavo 500 eurų. Skipasas suaugusiam kainavo 177 eurų, nuoma amunicijos kainavo įvairiai: jei pradedantysis apie 70 eurų, jei medium - 80 eurų, jei nori naujausio modelio - ir virš 100 eurų. Mano nuomone, pakanka ir pradedančio slidžių, nes kokybė super (na, profai čia su manim ginčytųsi). Nuo kaimelio iki Valdaora/Olang pakėlėjų buvo 9 km. Amuniciją išsinuomavome prie keltuvų. Labai gerai buvo, kad nusileidi nuo kalno ir visą inventorių pasidedi spintelėse, o ryte randi šiltą išdžiovintą avalynę, nereikia temptis į viešbutį.
Pradėjusiam slidinėti (ne pradedančiam) Kronplatzas ideali vieta. Labai daug mėlynųjų trąsų. Tačiau pradėti mokytis kaip ir nėra kur.
Siūlyčiau apsigyventi kur nors Briuneke. Galima internete pasiieškoti www.bruneck.com. Tai didžiausias miestelis. Nors 19 valandą gyvenimas ir jame apmiršta. Net kavinę retai berasi veikiančią. Pramogauti galima vykti į Riscone, ten yra pirčių ir baseinų kompleksas. Pati nebuvau, bet vyras grįžo sužavėtas. Sakė su Druskininkais nesulyginsi nei kaina, nei malonumais.
Pradėjusiam slidinėti (ne pradedančiam) Kronplatzas ideali vieta. Labai daug mėlynųjų trąsų. Tačiau pradėti mokytis kaip ir nėra kur.
Siūlyčiau apsigyventi kur nors Briuneke. Galima internete pasiieškoti www.bruneck.com. Tai didžiausias miestelis. Nors 19 valandą gyvenimas ir jame apmiršta. Net kavinę retai berasi veikiančią. Pramogauti galima vykti į Riscone, ten yra pirčių ir baseinų kompleksas. Pati nebuvau, bet vyras grįžo sužavėtas. Sakė su Druskininkais nesulyginsi nei kaina, nei malonumais.
tai jei melynu trasu buvo, tai vaikams suprantu irgi buvo pasirinkimas kur paslidineti, Ar ten tos melynos tokios su raudonu priemaisomis?
Na, trumpiausios mėlynos trąsos apie 1 km ilgio. Tai pradedančiam nėra lengva murkdytis po jas, vis tiek turi nučiuožti iki pakėlėjų. Nors su mumis važiavo trys moteriškės anksčiau neslidinėjusios. Viena išmoko neblogai, kita - šiaip, o trečia iš viso numetė slides ir neslidinėjo.
Mano vyresnysis sūnus važiavo ketvirtą kartą, tai slidinėjo ir juodomis trąsomis. Bet vaikams dažniausiai jūra iki kelių. Baimės jokios. O su mažium dvi dienas tąsėmės, norėjome į mokyklą priduoti, bet kilo abejonių dėl kalbos (ar vaikas ką supras) ir dėl kainos (už dieną apie 40 eurų, už 5 dienas apie 150 eurų). Tai dvi dienas prasitąsėme po varlynuką, nutaikę momentą kol neužėmė mokyklėlės slidinėtojai. O šiaip su varlynukais sunku. Viskas orientuota į tai, kad pradedančiuosius reikia priduoti į mokyklas, pačiam mokytis kaip ir nėra kur.
Mano vyresnysis sūnus važiavo ketvirtą kartą, tai slidinėjo ir juodomis trąsomis. Bet vaikams dažniausiai jūra iki kelių. Baimės jokios. O su mažium dvi dienas tąsėmės, norėjome į mokyklą priduoti, bet kilo abejonių dėl kalbos (ar vaikas ką supras) ir dėl kainos (už dieną apie 40 eurų, už 5 dienas apie 150 eurų). Tai dvi dienas prasitąsėme po varlynuką, nutaikę momentą kol neužėmė mokyklėlės slidinėtojai. O šiaip su varlynukais sunku. Viskas orientuota į tai, kad pradedančiuosius reikia priduoti į mokyklas, pačiam mokytis kaip ir nėra kur.
Nieduli, o kokios eilės prie keltuvų? Ar buna? Kokia koncentracija žmonių trasose?
Šiemet vežėmės vaikus pramokyti ir nutarėm važiuoti į Slovakija. Tokių eilių nebuvau mačius , trasose žmonių kaip didmiestyje, vienas prie kito. Kiek slidinėju niekad nemačiau tiek ir toje pačioje Slovakijoje tiek nebūdavo (paskutinį kart buvau buvus prieš 2 metus).
Užtat labai įdomu gal visur padaugėjo
Šiemet vežėmės vaikus pramokyti ir nutarėm važiuoti į Slovakija. Tokių eilių nebuvau mačius , trasose žmonių kaip didmiestyje, vienas prie kito. Kiek slidinėju niekad nemačiau tiek ir toje pačioje Slovakijoje tiek nebūdavo (paskutinį kart buvau buvus prieš 2 metus).
Užtat labai įdomu gal visur padaugėjo