Įkraunama...
Įkraunama...

SLIDINĖJIMAS SVETUR: Italija, Slovakija,

QUOTE(Kruopike77 @ 2006 02 08, 14:33)
Sveikos,
o dar klausimėlis , keliaujančioms su savo automobiliais? Mes į Slovakiją....
Ar dar yra tokių bepročių, kaip mano diedas,  bigsmile.gif .... kurie išvažiuotų iš vakaro ir per Lenkiją keliautų naktį, kad pavakariukais atsidurtų Slovakijoje?
Kokį kelionės modelį jūs renkantės? g.gif

Mes išvažiuojame apie 6 val ryto apie 21 val. buname vietoje. Bjauriausia yra aišku važiuoti per Lenkija doh.gif , bet važiuoti stengiames savaitgaliais kada sunkvežimių transportas Lenkijoje yra apribotas.

Visi aplink tik ir dalinasi ispudziais is slidinejimo kurortu. Kai as pagalvoju apie stovejima ant kalno ir leidimasi nuo jo, plaukai piestu ant galvos atsistoja... Bet ir kazkoks kirminelis ragina pabandyti. Gal pasidalintumet patirtimi apie ta PIRMA KARTA.  Labai aciu.

O, pirmas kartas buvo įdomus. Apavė mane vyras slidinėjimo batais dar mašinoje. Išsiropščiau šiaip ne taip iš mašinos, reikia eiti nepaeinu doh.gif . Uždėjo slides ant pečių sako neškis į kalną peščia ant keltuvų tai dar bijau.unsure.gif
Šiaip ne taip užsikeberiojau ant tokio neaukšto kalnelio. Lipu ir galvoju na kam man to reikia, vos paeinu su tais batais, o dar slides užsidėsiu...
Atėjo instruktorius. Pamokino užsidėti slides, nusiiimti, pargriūti, atsikelti nenusiėmus slidžių doh.gif . Atsistoti ilgai nepavyko lotuliukas.gif , juokas ima, pyktis ima bet... Vėliau bandai nuo tų žemųjų kalniukų leistis, visokius pratimus daryti.
Mano išvada tokia: labai svarbu, kad pirmasias pamokas pravestų instruktoriai, labai svarbu atidžiai klausyti ir daryti viską ką jis liepia. Kartais atrodo ką jis man čia rodo man ir taip gaunasi irnesakyk.gif , vėliau pamatai, kad instruktorius teisybę sakė. Taisytis sunkiau nei iškart išmokti gerai. Užtat koks malonumas paskui.
Ėmiau instruktorių Slovakijoje, vėliau ir Italijoje samdžiau. Italijos instruktoriai man patiko labiau.
Atsakyti
Iki Slovakijos tai mes irgi isvaziuojam anksti ryta, o vakare jau bunam ir ten miegam. Nezinau, ka cia labai islosi, kai nakti nemiegojes ir issisiepes varai per Lenkija... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maxima @ 2006 02 08, 16:10)
Iki Slovakijos tai mes irgi isvaziuojam anksti ryta, o vakare jau bunam ir ten miegam. Nezinau, ka cia labai islosi, kai nakti nemiegojes ir issisiepes varai per Lenkija... g.gif

Na jūs gal iš Vilniaus ir jums arčiau šiek tiek (ne kokia aš geografė doh.gif )....mes iš Klaipėdos....ir vakar dar sužinojau siurprizą doh.gif , kad psiordo, mes nebeturime rezervuoto viešbučio (ilga istorija) ir važiuojam "na ura" doh.gif .... todėl reikia ten atsidurti pavakariukais ir dar susirasti kur gyventi...

dabar Jūs man, prašau, patarkite, ar tai ĮMANOMA? Ar mano diedas nesveikas optimistas? doh.gif Aš tai bijau, akd mums teks nakvoti kalno papėdėje thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O gal įmanoma kokių adresiukų, kur internetu galima būtų rezervuotis gyvenamąją vietą?
Mamos, patarkite, please, nes aš jau nevilty - visi planai griūvaaaaaaaaaa
Atsakyti
Nesiparink biggrin.gif Galima bandyti susirasti viešbutį ar apartamentus per kelionių agentūrą Lietuvoje. Pvz. Guliverio kelionių puslapyje mačiau yra viešbučių ir kt. pasiūlymai su kainomis ir nuotraukomis vykstantiems slidinėti savo transportu. Jei nepatiks ten, gali kreiptis į kitą agentūrą arba bandyk tiesiai per slovakus mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2006 02 09, 12:26)
O gal įmanoma kokių adresiukų, kur internetu galima būtų rezervuotis gyvenamąją vietą?
Mamos, patarkite, please, nes aš jau nevilty - visi planai griūvaaaaaaaaaa

Na ura nevažiuokite, pažiūrėk čia ir čia

Sekmės!
Atsakyti
As irgi buvau prisiklausiusi kaip visi vaziuoja na ''ura'' i Cekija ir Slovakija ir tada labai pigiai vietoj kur gyvent randa. Pernai as taip siuliau vaziuoti, bet maniskis labai jau nepasirasantis ant tokiu vaziavimu ax.gif Tai liepe nors vienai nakciai uzrezervuoti toki viesbuteli. Tai zinok nuvaziavus i Slovakija labai jau ji vertinau. Nuvaziavom apie 17 val, i nauja vieta, niekas nezinoma kalnuose jau tamsu, kiek einam i pensionus, viesbucius visi purto galvas ,kad vietu laisvu neturi. Ot butu teke mums masinoj nakvoti. Aisku paskui jau supratom kad na ''ura'' prie pat keltuvu (turiu omeny ant kalno) apsigyvenimu neiesko, kur nors kalno papedej koki 10 km iki trasu tada sako kad pilna namu ir bet kada gali kambareli, kada geresni, kada blogesni rasi 4u.gif
Atsakyti
na ačiū visoms atsakiusioms - bet rodos vyras viešbutuką jau rezervavo - tik vėl nervas man, bobai bigsmile.gif , ima, kad jis gana toli nuo visų trasų, pakankamai brangus (600 Lt paliksim už šešių dienų nakvynę). Taigi reiks važinėti kiekvieną dieną su mašina ... manajam, aišku, jūra iki kelių - na ir kas čia tokio-kur norėsim, ten važiuosim.... ir dar susinervijau, kad jis Aukštuose Tatruose, o kaip čia skaitau, smagiau Žemuosiuose.......
tai va....jau nebežinau, ar džiaugtis.....
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 02 06, 15:25)
Ar Audime žiūrėjai? Ten paparastai lieka maži dydžiai.

Audime jau sausio pradžioj S dydžio nė su žiburiu nebuvo, vyriški taip pat likę tik S, didesnių dydžių nea, na nebent jus olimpinė apranga tenkina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2006 02 08, 14:33)
Sveikos,
o dar klausimėlis , keliaujančioms su savo automobiliais? Mes į Slovakiją....
Ar dar yra tokių bepročių, kaip mano diedas,  bigsmile.gif .... kurie išvažiuotų iš vakaro ir per Lenkiją keliautų naktį, kad pavakariukais atsidurtų Slovakijoje?
Kokį kelionės modelį jūs renkantės?

g.gif

Aha mes drinks_cheers.gif tik mes biski toliau varėm - į Italiją tongue.gif Be sustojimo, nuvažiavom per 25 val. mes mergos tai snaudėm mašinoj, bet va vyrai tai jau kaip nuvažiavom ten į viešbutį, tai nuo 18 iki ryto 8 kaip atgulė taip ir atsikėlė, tai atgal jau su nakvyne važiavom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssandra @ 2006 01 26, 14:30)
bigsmile.gif Pagaliau radau zmogu, kuris tokioj padety nori slidinet. Nes mane labai visi atkalbineja, esu nestuke.gif , bet dar nezinau kiek laiko, itariu trecias menuo. Ar teke yra kam jau tokioj padety slidinet? Ar verta, as aplamai pirma karta vaziuoju g.gif

Hm g.gif , norėt viena, o galėt tokioj padėty visai kas kita. Aš taip pat būdama 7-8 sav. nėščia pirmą kartą važiavau slidinėt, viskas baigėsi gerai, slidinėt išmokau, o sūnus, jau būdamas pilve turbūt perėmė slidinėjimo įgūdžius ir dabar puikiai čiuožia biggrin.gif
Bet antrą kartą taip nebedaryčiau. Ir nebedariau šiemet. Nors čiuožiu gerai ir už save garantuoti galiu, bet trasose juk pilna viosokių bepročių, ką paskui kaltint... O ir varlyne ne ką mažiau pavojų, kas kad lakstančių mažai, pilna pradedančiųjų, kurių veiksmai kartais neprognozuojami.
Patarimas nėštukėms: gal geriau šiuos metelius praleiskit 4u.gif Gal ir nieko neatsitiks, bet jeigu atsitiks, laiko nebeatsuksit.

Makarska, kaip sekėsi Jasnoj bigsmile.gif Kaip kinderis, išmoko? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kruopike77 @ 2006 02 09, 17:12)
na ačiū visoms atsakiusioms - bet rodos vyras viešbutuką jau rezervavo - tik vėl nervas man, bobai  bigsmile.gif , ima, kad jis gana toli nuo visų trasų, pakankamai brangus (600 Lt paliksim už šešių dienų nakvynę). Taigi reiks važinėti kiekvieną dieną su mašina ... manajam, aišku, jūra iki kelių - na ir kas čia tokio-kur norėsim, ten važiuosim.... ir dar susinervijau, kad jis Aukštuose Tatruose, o kaip čia skaitau, smagiau Žemuosiuose.......
tai va....jau nebežinau, ar džiaugtis.....

Kruopike, pasidalinsiu ir aš savo patirtim. Mes su vyru jau Slovakijoj savi jaučiamės biggrin.gif Tai pernai net na ura važiuoti sugalvojom. Ir dar kokiom aplinkybėm - kelios dienos prieš Naujus Metus. Nu ir ką - nulėkėm kokią 21 val., aplakstėm aplinkinius viešbutėlius, galų gale nuvarėm iki vieno miestelio ir ten radom. Nu bet dar pridursiu, kad kaip tik draugai buvo atvažiavę, tai jei jau būtume neradę, tai glaustumėmės pas juos ant grindų biggrin.gif Bet nieko, tik trims naktims važiavom.
O pati fainiausia kelionė buvo tokia - 4 nakvynes buvome Poprade (nemažas miestas netoli Aukštųjų Tatrų) ir 4 berods Liptovskij Mikulaš (prie Žemųjų Tatrų). Tai labai super gavosi, kiekvieną dieną važinėdavom vis ant kitų trasų thumbup.gif . Labai patarčiau keliaujantiems neužsiciklinti ties tais pačiais pagrindiniais kurortais, o paieškoti tokių, kur lietuvių ir lenkų autobusais neveža ir nereikia po valandą eilėj prie keltuvo stovėti.
O dėl Žemųjų Tatrų (dėl Jasnos) tai turiu šiek tiek perspėti - pernai kai gyvenome ne kalne ir su mašina kiekvieną rytą atvažinėdavome, slovakai buvo sugalvoję mašinų į kalną neleisti ir išlaipindavo visus papėdėje, kur reikėdavo laukti autobuso blink.gif Nelabai man ta sistema patiko. Neaišku, ar ir šiemet tas pats g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiona @ 2006 02 09, 15:30)
Hm g.gif , norėt viena, o galėt tokioj padėty visai kas kita. Aš taip pat būdama 7-8 sav. nėščia pirmą kartą važiavau slidinėt, viskas baigėsi gerai, slidinėt išmokau, o sūnus, jau būdamas pilve turbūt perėmė slidinėjimo įgūdžius ir dabar puikiai čiuožia biggrin.gif
Bet antrą kartą taip nebedaryčiau. Ir nebedariau šiemet. Nors čiuožiu gerai ir už save garantuoti galiu, bet trasose juk pilna viosokių bepročių, ką paskui kaltint... O ir varlyne ne ką mažiau pavojų, kas kad lakstančių mažai, pilna pradedančiųjų, kurių veiksmai kartais neprognozuojami.
Patarimas nėštukėms: gal geriau šiuos metelius praleiskit 4u.gif  Gal ir nieko neatsitiks, bet jeigu atsitiks, laiko nebeatsuksit.

Makarska, kaip sekėsi Jasnoj bigsmile.gif Kaip kinderis, išmoko? bigsmile.gif

Sveikutė, mes dar nebuvom išvažiavę. Planuojam kovo pradžioje. Kai grįšiu būtinai papasakosiu kaip mums sekėsi smile.gif . O kol kas vis mintyse repetuoju važiavimą atbulomis biggrin.gif .
Atsakyti