Įkraunama...
Įkraunama...

SLIDINĖJIMAS SVETUR: Italija, Slovakija,

O dėl slidinėjimo aprangos tai ir man teko pavargt. Nusipirkau tik kelionės išvakarėse, ir tai kelnes iš vaikiškų, o audimo striukę ne iš audimo pardės, nes ten s dydžio jau seniai nebėra. Šiaip tai kelias dienas ieškojau slid. aprangos, tai galiu pasidalint įspūdžiais, aišku aš nežiūrėjau i maximos ar rimi slid aprangas, nes ten visokių dydžių yra, bet man jų kokybė tai doh.gif Manau kad audimas atitinka kainos ir kokybės santykį, man apranga kainavo biski virš 400 Lt, o pati jau pigiausia iš specializuotų sporto pardžių buvo vienos spalvos ir kaina500, na žinoma yra ir vien striukių kainuojančių virš 1000, ir kelnių virš 600, bet man tai kažkaip pasirodė per brangu, juolab kad kiek kartų per metus važiuoji į kalnus, aišku galima ir lietuvoj nuo kalnų slidinėt madingai apsirengus biggrin.gif . Bet tikrai labai patenkinta audimo tiek striuke, tiek kelnėm, nes pirmom dienom dienom teko pagriuvinėt, tai apranga nie kiek nesušlapo, po apačia blonytės bliuzelės pakakdavo.
Atsakyti
QUOTE(mingam @ 2006 01 23, 20:26)
Nu nu prieš savaitę grįžom iš Italijos Dolomitinių Alpių. Slidinėjom 6 dienas. Galiu tik tiek pasakyt kad servisas ir trasų sutvarkimas yra pačio auščiausio lygio. Kasvakar visos trasos išlyginamos su spec technika "traktoriais" biggrin.gif . Nuo vieno traktoriaus net teko bėgt, nes jau pakeltuvai neveikė, nuo kalno atčiuožė prižiūrėtojas, kuris pažiūri ar trasose nėra žmonių, po to per racijas praneša "traktoristams" kad trasos tuščios. Tai va jis palydėjo iki pat kalno apačios, tą pat akimirką pamatėm ir buldozerį. Jei koks žmogelis nespėja ant pakeltuvų atsisėt, ar nuo jų ne taip nulipa iš kart buvo stabdomi pakeltuvai, kol nelieka kliūties. Na apie barus kalnuose irgi nieko blogo negaliu pasakyt. Visus aptarnavo su šypsena.
Nadėl slidinėjimo trasų ilgio tai irgi galiu pasiginčyt, su skipasu galejom keltis 450 pakeltuvais, t.y. slidinėt trasose kurių bendras km 1220. Gal jūs pirkot skipasą tik vienam slėniui? Tad mes neišbandėm net trečdalio visų galimų trasų, nors kasdien eidavom vis kitur ir slidinėjom nuo 10h iki 16,30.

visiskai sutinku su mingam smile.gif
turbut jus buvot kokiam nors mazam kurorte ar pan

palyginimui : dolomiti superski ( cia nupiesti tik dideji keltuvai. prie kiekvieno is ju yra daugybe mazesniu) http://www.continent...i_pistkarta.jpg

ir austrijos kurortas:
http://www.inghams.c...ml&brochure=ski

Atsakyti
QUOTE(mingam @ 2006 01 23, 19:26)
Nu nu prieš savaitę grįžom iš Italijos Dolomitinių Alpių. Slidinėjom 6 dienas. Galiu tik tiek pasakyt kad servisas ir trasų sutvarkimas yra pačio auščiausio lygio. Kasvakar visos trasos išlyginamos su spec technika "traktoriais" biggrin.gif . Nuo vieno traktoriaus net teko bėgt, nes jau pakeltuvai neveikė, nuo kalno atčiuožė prižiūrėtojas, kuris pažiūri ar trasose nėra žmonių, po to per racijas praneša "traktoristams" kad trasos tuščios. Tai va jis palydėjo iki pat kalno apačios, tą pat akimirką pamatėm ir buldozerį. Jei koks žmogelis nespėja ant pakeltuvų atsisėt, ar nuo jų ne taip nulipa iš kart buvo stabdomi pakeltuvai, kol nelieka kliūties. Na apie barus kalnuose irgi nieko blogo negaliu pasakyt. Visus aptarnavo su šypsena.
Nadėl slidinėjimo trasų ilgio tai irgi galiu pasiginčyt, su skipasu galejom keltis 450 pakeltuvais, t.y. slidinėt trasose kurių bendras km 1220. Gal jūs pirkot skipasą tik vienam slėniui? Tad mes neišbandėm net trečdalio visų galimų trasų, nors kasdien eidavom vis kitur ir slidinėjom nuo 10h iki 16,30.

QUOTE(anille @ 2006 01 23, 21:37)

nea schmoll.gif mes pirkom skipasa visiems sleniam ir galedavom nukeliauti kur nori,
na dabar is Italijos kalnu tai prisimenu tik pavadinimus-Madona di Campilio, Folgarida... kur buvom g.gif Taip trasu labai daug, gali ciuozti is vieno slenio i kita,bet man labai nepatiko,kad pvz is vieno slenio i kita gali nuciuozti trasa kurioj daug "irkluoti reikia"-nu ta prasme nuokalne maza doh.gif Va tas irklavimas mane labai ir nervindavo doh.gif Kas del trasu paruosimo-taip isryto jos kaip ir paruostos,bet po keliu valandu jau isciuozinetos guzais ir malonumo ciuozti schmoll.gif
Na as nenoriu gincytis ir irodineti,kad Italija tai sss o kiti kurortai super,paprasciausiai kai turi su kuo palyginti tai ir lygini, as nebuvau Italijos kituose kurortuose tai irgi negaliu pasakyti kaip ten-gal ten viskas geriau g.gif .. O as kalbejau,kad nepatiko Italijos barai ,turejau omeny miestelio barus, su kalnuose esanciais barais-viskas super.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happy: 24 sausio 2006 - 13:30
QUOTE(anille @ 2006 01 23, 21:37)

palyginimui :  dolomiti superski  ( cia nupiesti tik dideji keltuvai.  prie kiekvieno is ju yra daugybe mazesniu)  http://www.continent...i_pistkarta.jpg
ir austrijos  kurortas:
http://www.inghams.c...ml&brochure=ski

Italijos slidinėjimo centrai thumbup.gif . Vien tik SellaRonda (nežinau ar lietuviškai teisingai parašiau) ko verta. Šį trasų junginį patyrę slidininkai "apvažiuoja" per dieną. Jis jungia Arabos, ValdiFasos, ValGardenos, Corvaros ir t.t slidinėjimo centrus. Geriausia tai, kad viską gali "apvažiuoti" nenusiėmęs slidžių. Pernai Italijoje karta keliausi su austru viename keltuve ir įsikalbėjome apie trasas Austrijoje ir Italijoje. Jo nuomone Italijoje trasų pasirinkimas didesnis ir žmonių koncentracija mažesnė, todėl jis važiuoja slidinėti į Italija.
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 01 24, 17:40)
Italijos slidinėjimo centrai  thumbup.gif . Vien tik SellaRonda (nežinau ar lietuviškai teisingai parašiau) ko verta. Šį trasų junginį patyrę slidininkai "apvažiuoja" per dieną. Jis jungia Arabos, ValdiFasos, ValGardenos, Corvaros ir t.t slidinėjimo centrus. Geriausia tai, kad viską gali "apvažiuoti" nenusiėmęs slidžių. Pernai Italijoje karta keliausi su austru viename keltuve ir įsikalbėjome apie trasas Austrijoje ir Italijoje. Jo nuomone Italijoje trasų pasirinkimas didesnis ir žmonių koncentracija mažesnė, todėl jis važiuoja slidinėti į Italija.

selle ronda thumbup.gif
ji mes neskubedami apvaziavom gal per 6val:)

suzinojom,kad ten vyksta varzybos.dalyvauja poros(aisq profesionalai).tai jie visa rata apvaziuoja per tiek pat laiko(as tiksliai neprisimenu,bet maziau nei per 6valandas).bet esme tame,kad jie nesinaudoja jokiais keltais!ir visa tai vyksta nakti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2006 01 24, 14:26)
nea  schmoll.gif  mes pirkom skipasa visiems sleniam ir galedavom nukeliauti kur nori,
na dabar is Italijos kalnu tai prisimenu tik  pavadinimus-Madona di Campilio, Folgarida... kur buvom  g.gif  Taip trasu labai daug, gali ciuozti is vieno slenio i kita,bet man labai nepatiko,kad pvz is vieno slenio i kita gali nuciuozti trasa kurioj daug "irkluoti reikia"-nu ta prasme nuokalne maza  doh.gif  Va tas irklavimas mane labai ir nervindavo  doh.gif  Kas del trasu paruosimo-taip isryto jos kaip ir paruostos,bet po keliu valandu jau isciuozinetos guzais ir malonumo ciuozti  schmoll.gif
Na as nenoriu gincytis ir irodineti,kad Italija tai sss o kiti kurortai super,paprasciausiai kai turi su kuo palyginti tai ir lygini, as nebuvau Italijos kituose kurortuose tai irgi negaliu pasakyti kaip ten-gal ten viskas geriau  g.gif .. O as kalbejau,kad nepatiko Italijos barai  ,turejau omeny miestelio barus, su kalnuose esanciais barais-viskas super.

o kur jus slidinejot?(kuriame kurorte).as siemet irgi planuoju vykti i austrija,tik dar neissirinkau kur:)
Atsakyti
Sveiki, va ir as parasysiu savo ispudzius. Neseniai grizom is Austrijos, slidinejom savaite. As tai buvo pirma karta, mano vyras yra buves Slovakijoj, tai galejo palygint. Viskas buvo super thumbup.gif bet to kas sako, kad brangu, tai giliai klysta. Mano vyro skaiciavimu (o jis skaiciuoklis neblogas biggrin.gif ) gavosi net pigiau, nei jam paskutini karta Slovakijoj. Vaziavom su masina keturiese, gyvenom keturiese vadinamam pensione, tai yra pas zmones, nuomojancius savo name kambarius, emem 2 kambarius ir virtuve, 55 eurai uz diena keturiems (tikrai nebrangu), maista vezemes is Lietuvos ir gaminomes patys (kavinese tikrai brangiau, bet negaliu sakyti, kad baisiai kazinkiek), bet jei gamintis patiems, tai galima ir vietoj apsipirkt (pvz "Aldi" tipo parduotuvej kainos kaip Lietuvoj, kas gal net ir pigiau, bet mesa brangiau). Brangiausia yra trasos. Buvom Zillertal srity, turbut pats didziausias kurortas Austrijoj, 625km trasu, visko net nespejom apvazinet. Trasos tikrai geros, didelis pasirinkimas ir kaip vyras sako net negalima lygint su Slovakija. As kadangi buvau pirma karta, tai negaliu nieko sakyt. Slidziu nuoma brangiaun ei Slovakijoj, bet vyro sakymu, tai negalima lygint, nes emem pacias pigiausias, bet as gavau visikai naujus "Head'us" (su kuriu astriais kantais begriuvinedama kelniu apacia susipjausciau doh.gif ), vyras gavo metu senumo labai gerus irgi "Head'us", kaina 66 Eur su batais. Tai vien zo viskas buvo super thumbup.gif
Jei kam idomios smulkesnes detales, rasykit az smile.gif
Atsakyti
(kavinese tikrai brangiau, bet negaliu sakyti, kad baisiai kazinkiek),

Kainos tos pačios tiek Austrijoje tiek Lietuvoje, tik Lietuvoje litais, o ten eurais lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį dėl Livigno kurorto - kaip ten eilės prie keltuvų? Ir dar - kaip žmonių koncentracija pačiose trasose? Nes kai važiuosiu, būsiu 17 savaičių nėščia, tai labai jau nesinori, kad kas nors nuskintų... blush2.gif
Atsakyti
Sveiki visi slidininkai, mes siemet zadame vaziuoti i Slovakija, nes vaziuosime su maziuku, o siaip esame slidineje Ukrainoje, Rusijoje, Vengrijoje, Italijoje, Slovakijoje ir Slovenijoje, Austrijoje. Aisku, smagiausia Ukrainoje, bet tie, kur dievina, kad trasos nuvalomos ir vakaro, kaip Italijoje - ten gali labai nusivilti, nes tokios trasos, uztai as po to laiko nemegstu nuvalytu trasu, man labiau reikia to ekstremalaus, o jo jau Austrijoje ir Italijoje nebera, ten ciuozi ir toks jausmas, kad be rizikos:) Del aptarnavimo - nezinau, man jauciu visur patinka, nes vaziuoju slidineti, gal gerti kavos, o vakare vyno visur greitai atnesa doh.gif O labiausiai nepatiko Aukstuosiuose tatruose, nezinau ir zmoniu labai daug ir tos trasos tokios nuciuozinetos pasirode, jau geriau Zemuosiuose tatruose
Atsakyti
dar grįžtant prie Italijos Alpių. Mes gyvenom Arraboj. Tai gan nedidelis kaimelis,net miestuku nepavadinčiau. Gyvenom pačiam centre, galima sakyt prie pat pakeltuvų. Apie miestelio barus nedaug ką galiu pasakyt, nes tik vieną kartą vakarieniavom picerijoj. Tai normalus ten aptarnavimas, tik aplinka tai man nelabai ten, toks kaimiškas stilius, kaip pas mus kokiuose mažuose miesteliuose užsilikusiuose kacinėse. Bet picos tai thumbup.gif .
Sella ronda varėm ir mes du kartus, pirmą iš vienos pusės antrą kartą iš kitos. Irklavimas tai ir mane pripjaudavo, ypač jei reikdavo iki pakeltuvų ir dar į kalniuką doh.gif .
Gal happy tu buvai per patį sezono karštymetį, mes buvom nuo sausio 9 iki 15, tai ši savaitė ten biskutuką pigesnė ir žmonių truputuką gal mažiau, nuo sekančios savaitėlės pradeda kilt kainos tiek gyvenamo ploto tiek pakeltuvų.
Labiausiai nervindavo aišku sunešti kupstai ir nudrožta trasa iki ledo.
Mes tai aplamai šiemet pirmą kartą važiavom slidinėt, bet draugai tai jau važiuoja daugelį metų, tad kalbėjo ir apie Slovakiją, ten jie kokius 5 kartus buvo ir apie Austriją, ten irgi kelis kart slidinėjo, tai jie sakė kad net nepalyginsi trasų. Iš jų pasakojimo susidariau įspūdį kad Italijoj slidinėjimas tikrai atitinka kainos ir kokybės santykį.
Atsakyti
QUOTE(urtukas @ 2006 01 25, 11:21)
Turiu klausimėlį dėl Livigno kurorto - kaip ten eilės prie keltuvų? Ir dar - kaip žmonių koncentracija pačiose trasose? Nes kai važiuosiu, būsiu 17 savaičių nėščia, tai labai jau nesinori, kad kas nors nuskintų... blush2.gif

Eilių nebūna, trasose taip pat žmonių ne per daugiausiai. Ant žemutinių trumpučių bugelių iš vis nebūdavo žmonių. Nėštukei būtų pats tas, ir kalnas nestatus ir lakstūnų nėra.
Atsakyti