Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie IUI (Intrauterininė inseminacija)

Sveikos, busimos ir esamos mamytes 4u.gif
Oi kiek cia patirties prisiskaiciau... Labai trumpai aprasau savo planus ir turiu keleta klausimu.
Nepastojam 15 men..Gyvenam uzsieny ir per atostogas griztam i namus. Kaip tik ant tu dienu man nusimato vaisingos dienos ir noretumem uztaikyt pasidaryt IUI. Esme tame, kad nesu dariusi kiausintakiu praeinamumo, nezinau kokia ten gali but situacija. Ar imanoma apsilankius pas savo gyd.k-jos, apziuret folius, bendra situacija ir paskiria diena IUI? Ar visgi tikrai tikrai reik pradzioj ciklo apziuret ar ner cistu, ar viskas tvarkinga, tik tada mazdaug po savaites foliai ir visa kita?
Taip noretusi pabandyti ir isnaudoti ta proga, kol busime Lietuvoje unsure.gif
Dar vienas dalykas, man nustatyta nepilnaverte OV, geriu 2k.per diena dupha, tai tokiu atveju butinai turetu IUI daryt stimuliuotame cikle ar butu galima ir naturaliame?
Atsakyti
QUOTE(SmtmsCrazy @ 2015 11 29, 15:39)
Sveikos, busimos ir esamos mamytes  4u.gif
Oi kiek cia patirties prisiskaiciau... Labai trumpai aprasau savo planus ir turiu keleta klausimu.
Nepastojam 15 men..Gyvenam uzsieny ir per atostogas griztam i namus. Kaip tik ant tu dienu man nusimato vaisingos dienos ir noretumem uztaikyt pasidaryt IUI. Esme tame, kad nesu dariusi kiausintakiu praeinamumo, nezinau kokia ten gali but situacija. Ar imanoma apsilankius pas savo gyd.k-jos, apziuret folius, bendra situacija ir paskiria diena IUI? Ar visgi tikrai tikrai reik pradzioj ciklo apziuret ar ner cistu, ar viskas tvarkinga, tik tada mazdaug po savaites foliai ir visa kita?
Taip noretusi pabandyti ir isnaudoti ta proga, kol busime Lietuvoje  unsure.gif
Dar vienas dalykas, man nustatyta nepilnaverte OV, geriu 2k.per diena dupha, tai tokiu atveju butinai turetu IUI daryt stimuliuotame cikle ar butu galima ir naturaliame?

Nuo kelintos cd geri dufa? Tikrini O dieną su OT ar bkt gal matuoti?
Šiaip viskas priklauso nuo klinikos. Dažniausiai iui daro stimuliuotuose cikluose dėl daugiau folių. O stimuliacija pradedama dažniausiai 2-3 cd.
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2015 11 29, 13:51)
Nuo kelintos cd geri dufa? Tikrini O dieną su OT ar bkt gal matuoti?
Šiaip viskas priklauso nuo klinikos. Dažniausiai iui daro stimuliuotuose cikluose dėl daugiau folių. O stimuliacija pradedama dažniausiai 2-3 cd.

Nuo 16cd iki 25 cd iskaitant. O tikrinu, bet ne visada. Si cikla neuztaikiau pamatyt.. Bkt anksciau matavau kiekviena cikla, po to dariau pertrauka. Si cikla vel matuoju, lyg ir pakilo, taciau neaisku kaip ji laikysis iki mmm. Siaip anksciau matuojant BKT, visada pakildavo temp, bet va gyd. nieko ir nepakomentavo, ale viduramziu metodas, kuriuo neverta pasitiket doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginoas, as nesulaukiu menesiniu, o turiu gonalio likucius 2 piestukus po 230 ir 235 IU, negu niekam nereikia, gal kas stimuliuojasi? atiduosiu labai labai labai pigiai tikrai, nes galioja iki 12.06, o jauciu kad taip ir nepradesiu stimuliacijos verysad.gif Rasikyte i AZ.
Atsakyti
QUOTE(Delena @ 2015 11 30, 21:44)
Sveikos merginoas, as nesulaukiu menesiniu, o turiu gonalio likucius 2 piestukus po 230 ir 235 IU, negu niekam nereikia, gal kas stimuliuojasi? atiduosiu labai labai labai pigiai tikrai, nes galioja iki 12.06, o jauciu kad taip ir nepradesiu stimuliacijos  verysad.gif  Rasikyte i AZ.

Sveikos, tikrai kazkas stringa su AZ pastu...raso, kad mano pastas uzpildytas 0 proc., kai ten yra laisku...kazkokie sutrikimai pasto. Tai jei kam reikia vaistuku (Gonalio) tai tada rasikyte i pasta leninap@gmail.com . Vaistuku dar turiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2015 11 29, 14:51)

Man darė ir natūraliam cikle, svarbu gleivinė būtų graži ir foliukas bent vienas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Persikute123 @ 2015 12 01, 21:18)
Man darė ir natūraliam cikle, svarbu gleivinė būtų graži ir foliukas bent vienas  mirksiukas.gif

tikrai taip wink.gif todel ir rasau kad dazniausiai daro stimuliuose bet tikrai ne visada . 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bem-bis @ 2015 11 20, 17:11)
Man pirmoji IUI buvo trečiadienį, tai panašus mūsų laukimas ir viltis smile.gif kiek folikulų buvo IUI metu?

ir kaip sekasi laukti? gal geros zinios pas tave?
as tai nuliudusi, susimasciusi nes mano dienos prasidejo anksciau nei NT turejau daryti.....
Atsakyti
prasau patarimo smile.gif
esu pasimetusi, nes nepastojam daugiau nei metus, problemos pas vyra, ir gydytojas siulo pirma isbandyti IUI (nors pats duoda suprasti, kad tikymybes beveik nera , kad pavyks, bet mazdaug "o gal?", ir tipo paziureti kaip susikoncentruos spermiukai pries procedura). Bet as mastau, gal net neverta bandyti IUI, o iskart IVF.. nes visgi ir laika gaisti, ir pinigus ismesti ant IUI kai net as jau nebetikiu, kad galetu pavykti..

pas vyra oligoastenozoospermija
13 milijonu 1 mililitre
40 milijonu visame ejakuliate
A tipo 7proc.
B tipo 23 proc.
morfolog.geru tik 5 proc.

vat ir nezinau kaip pasielgti g.gif
Atsakyti
Vaisingumo asociacijos pirmininkė:
SVARBU!!!

Dar birželio mėnesį kreipiausi į šiame forume dalyvaujančius žmones, nes tai vienintelė vieta, kur mes, nesulaukiantys, taip aktyviai bendraujam, ir kur, kaip minėjau gimė idėja apsivienyti į organizaciją, kad būtų lengviau siekti tikslo - pacientams palankaus įstatymo ir bent dalinio gydymo kompensavimo.
Bet... nesulaukiau nei vieno laisko... nejaugi niekam niekam neįdomu kas bus toliau??? tikrai???
O bus taip, kad teks gydytis pagal konservatyvų įstatymą, t.y. apvaisint bus galima tik max 3 kiaušialastes ir visas jas perkels į gimdą! Jeigu nenorėsit rizikuot susilaukt trynukų - turėsit žaist, apvaisinant po vieną kiaušialąstę, Embrionų šaldymas bus draudžiamas.
Tinka?

P.S. Primenu, kad Vaisingumo asociacija ieško naujo vadovo ir naujos valdybos. Jeigu tokių žmonių neatsiras - šoksim visi pagal kunigų ir Mikutienės dūdelę ir gydysimės žiauriu, brutaliu, traumuojančiu ir rezultatus žiaaaaaauriai smukdančiu Dirbtinio apvaisinimo būdu.

Ar gerai?

Atsakyti
Merginos, gal girdejote, ar LT daro dirbtini apvaisinima lytiniu santykiu neturejusioms?..
Beda vadinamasis vaginizmas (negalime su vyru turetu normalios sueities)..jo issigydyti bijau laiko nebeuzteks..metu jau 30..o leliuko lbai norime..sad.gif
Atsakyti
QUOTE(GeraBloga @ 2016 01 03, 17:57)
Merginos, gal girdejote, ar LT daro dirbtini apvaisinima lytiniu santykiu neturejusioms?..
Beda vadinamasis vaginizmas (negalime su vyru turetu normalios sueities)..jo issigydyti bijau laiko nebeuzteks..metu jau 30..o leliuko lbai norime..sad.gif

Tai jei pavyksta ginekologine apziura,pavyks ir dirbtinis apvaisinimas, beje dar ir IUi(inseminacija) yra, irgi galimas variantas,jei per apziura nejauciate diskomforto...
Atsakyti