QUOTE(Paladė @ 2016 05 30, 11:41)
tai dabar paprotinkit -
neaišku kelinto atsėlio prastesnės? Jei vis imi atžalas iš tų pačių braškių tik sekančių kartų, tai blogai?
Rašo, kad reikia imti iš pirmamečių. Tai jei šįmet pasodinsi Honey ir paimsi "vaiką" iš Honey, tai kitais metais "vaikus" galėsi imti tik iš ano ūso, gausis kaip anūkas
Iš pirminio daigo, jau "senelio" neberekomenduojama imti, nes persikryžmina, nebeatitinka veislės.
Tai va, kažkada, žiemai baigiantis diskutavom apie braškių saldumą, kas jį įtakoja. Kaip minėjau, mačiau laidą, kur aiškino, jog braškių saldumas priklauso nuo maistinių medžiagų, esančių dirvožemyje, o ne nuo saulės. Tai galiu jau autoritetingai tą patvirtinti, nes braškės mano auga durpių substrakte, laistomos tik vandeniu, neduodu jokių trąšų, noriu konkrečiai ekologiškų braškių. Jos kvapnios, jos didelės, jos raudonos ir sultingos
bet...saldumo trūksta, nei kad auga kitos, paprastoje dirvoje. Saulė ta pati, lietaus negauna, pastoviai laistomos, o saldumo maža.