Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(ligita33 @ 2016 05 29, 09:28)

Štai taip atrodo pernai pasodinti standart dydžio frigo Florence. Pernai išskynėm žiedynus, kad užaugtų didesni kerai šiems metams.

oi, koks laukas braškių wub.gif

Ligita, gal žinot, kodėl paruduoja braškių pumpurai? Pirmieji žiedai žydi ir uogytės užmegztos, o vėlesnieji pumpuriukai rudi ir sudžiūvę. Drėgmės trūkumas? Liga? Nušalo? Bet nušalt gal negalėjo, nes ir pirmieji žiedeliai būtų nujuodę, o jie gražūs.
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 05 29, 12:59)
tai juk skirtumas didžiulis, ar indelyje sertifikuotas daigas pasodintas, ar pirmo atsėlio, o gal tik kažkelinto atsėlio neaišku kelintą kartą daugintos???

tai dabar paprotinkit - neaišku kelinto atsėlio prastesnės? Jei vis imi atžalas iš tų pačių braškių tik sekančių kartų, tai blogai?
Atsakyti
Pritariu Paladei. As visad savo daigus dauginu. Ar tai blogai?
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2016 05 30, 08:07)
oi, koks laukas braškių  wub.gif

Ligita, gal žinot, kodėl paruduoja braškių pumpurai? Pirmieji žiedai žydi ir uogytės užmegztos, o vėlesnieji pumpuriukai rudi ir sudžiūvę. Drėgmės trūkumas? Liga? Nušalo? Bet nušalt gal negalėjo, nes ir pirmieji žiedeliai būtų nujuodę, o jie gražūs.

Gal tai ziedgrauzis kaip pas mane. Jei pumpuriukai nusvire ir skinant lyg ipjauti ir toje vietoje uzdziuve, dar matosi vienoje kotelio puseje lyg skylutes taskelis, tai kaip ir manieji.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 05 30, 11:41)
tai dabar paprotinkit - neaišku kelinto atsėlio prastesnės? Jei vis imi atžalas iš tų pačių braškių tik sekančių kartų, tai blogai?

Rašo, kad reikia imti iš pirmamečių. Tai jei šįmet pasodinsi Honey ir paimsi "vaiką" iš Honey, tai kitais metais "vaikus" galėsi imti tik iš ano ūso, gausis kaip anūkas biggrin.gif Iš pirminio daigo, jau "senelio" neberekomenduojama imti, nes persikryžmina, nebeatitinka veislės.

Tai va, kažkada, žiemai baigiantis diskutavom apie braškių saldumą, kas jį įtakoja. Kaip minėjau, mačiau laidą, kur aiškino, jog braškių saldumas priklauso nuo maistinių medžiagų, esančių dirvožemyje, o ne nuo saulės. Tai galiu jau autoritetingai tą patvirtinti, nes braškės mano auga durpių substrakte, laistomos tik vandeniu, neduodu jokių trąšų, noriu konkrečiai ekologiškų braškių. Jos kvapnios, jos didelės, jos raudonos ir sultingos wub.gif bet...saldumo trūksta, nei kad auga kitos, paprastoje dirvoje. Saulė ta pati, lietaus negauna, pastoviai laistomos, o saldumo maža.
Atsakyti
O seniau tokiu dalyku net nezinodavom kaip veisles, imdavom tuos usus ir is seneliu , ir is proseneliu, arba nusipirkdavo is kokios bobutes, kuri paveldejo is savo mamos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 30, 09:07)
oi, koks laukas braškių  wub.gif

As ne Ligita, bet manau kad tai ziedgrauziu darbas, -as mane siemet pravalas su braskem, daug norinciuju ju , Pirmiausia kurkliai (jau ir pernai nemazai sunaikik=no daigu) o siemet maziskai doroja, antra tai ziedgrauzio nuesta net puse ziedu o kai kurios kekes ir visiskai, o trecia tai amarai juodi su skruzdelemis. Derlius bus apgailetinas. Kazkodel visiems jiems taip patiko sios saldytos, nes kitu niekam nereikejo niekada, tik uogu kurkliams, o dabar isdrapanoja kerelius, is pernyksciu kereliai vos keli, tik ka pasidauginau, bet dabar situos ryja
O nuo ziedgrauzio reikejo purkst, nesitikejau ir nepasiruosiau o kai uogytes atsirado jau pervelu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 05 30, 15:31)
Rašo, kad reikia imti iš pirmamečių. Tai jei šįmet pasodinsi Honey ir paimsi "vaiką" iš Honey, tai kitais metais "vaikus" galėsi imti tik iš ano ūso, gausis kaip anūkas biggrin.gif Iš pirminio daigo, jau "senelio" neberekomenduojama imti, nes persikryžmina, nebeatitinka veislės.

tai jei aš 2014 rudenį iš savo neaišku kelinto atsėlio pasisodinau daigus, tai pernai jie buvo pirmamečiai, tai iš jų būt reikėję imti, jei būtų sertifikuoti ? O dabar mano jau seneliai, ir net jei būtų sertifikuoti, tai jau nebetiktų?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 05 30, 18:13)
As ne  Ligita, bet manau kad tai ziedgrauziu darbas, -as mane siemet pravalas su braskem, daug norinciuju ju , Pirmiausia kurkliai (jau ir pernai nemazai sunaikik=no daigu) o siemet maziskai  doroja, antra tai ziedgrauzio nuesta net puse ziedu o kai kurios kekes ir visiskai, o trecia tai amarai juodi su skruzdelemis. Derlius bus apgailetinas. Kazkodel visiems jiems taip patiko sios saldytos, nes kitu niekam nereikejo niekada, tik uogu kurkliams, o dabar isdrapanoja kerelius, is pernyksciu kereliai vos keli, tik ka pasidauginau, bet dabar situos ryja
O nuo ziedgrauzio reikejo purkst, nesitikejau ir nepasiruosiau o kai uogytes atsirado jau pervelu.

Pas mane dar nėra uogų. Bet visi požymiai, kad žiedgraužis dirba... doh.gif
Kuom reikia purkšti nuo jo?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 05 30, 20:28)
Pas mane dar nėra uogų. Bet visi požymiai, kad žiedgraužis dirba... doh.gif
Kuom reikia purkšti nuo jo?

Skaiciau,kad Fastaku.
Atsakyti
As negavau fastako. Purskiau actara. Po purskimo dar daug ziedu nugalabijo, bet jau penkios dienos praejo, tai matau, kad sumazejo to ziedgrauzio .

O siemet isvis daug visokiu vabalu, matyt per ziema neissalo, pavasaris siltas buvo, tai dabar minios ir darbuojasi doh.gif Jau zinau, kad ekologijos man nebereikia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 30 gegužės 2016 - 22:18
Mergaitės, prisipažinkit ir padėkite išspręsti dilemą help.gif
Šiandien gavau pavedimą į sąskaitą 5,50 iš moters, kurios vardas iš A, o pavardė-iš G raidės. Mokėjimo paskirtis-už gėles.
Kadangi jokių gėlių niekam nesiunčiau, tai galėjo būti tik už braškių daigus. g.gif Tačiau visas užsakiusias pliusavau, rašydavau siuntos registracijos nr. O tos moters neradau sąraše. Persibėgau per žinutes, ir ten tokios moters neradau. Dabar sėdžiu ir nervuojuosi, jog gal kuri moteris man parašė, paprašė daigų, pinigus pervedė, o aš netyčia ištryniau žinutę ir neišsiunčiau doh.gif doh.gif

Mieloji, jei save pažinote, būkite gera, parašykita man, aš išprotėsiu iš nepatogumo prieš Jus 4u.gif
Atsakyti
Turbūt šiandien jau gausiu paštu braškių frigo daigus. Sakykit, per kiek dienų juos būtina pasodinti (žinau, kad kuo greičiau, bet šiandien tikrai nepavyks, rytoj - dar neaišku...)
Atsakyti