Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Lusasita @ 2016 05 25, 17:53)
as vakar irgi  situ pasiemiau  ... kol nuvesiu  poryt i soda, kazi  kas bus is ju  blush2.gif

Galima į didelius vazonus išsodinti iki sodinimo į žemę smile.gif
Atsakyti
Ar kas bande, pasitivirtino braskes sodinti pagal sunokimo laikotarpi. Kaip ilgai braskiu valgymo laikotarpi galima pratesti?
Atsakyti
SOS prasau pagalbos, nerandu internete info . I mano braskytes kazkas isisuko, o taip rupinausi ir laukiau derliaus sad.gif Dar neprasiskleide ziedeliai nuvysta, ju koteliai lyg ikasti is vienos puses prie ziedelio. Galvojau, kad kenkejai kokie, nupurskiau aktara (nors ir labai gaila bituciu, purskiau jau velai vakare) , bet po dvieju dienu vel pilna tokiu ziedeliu, nezinau, gal jau pries purskima jie buvo pakenkti, bet labiau linkusi manyti , jog toliau tas pats darosi. Tai gal cia ne vabzdziai, gal susirgimas? Lapai normalus, krumai dideli, nors nemazai smulkiu ziedynu ant smulkiu sakeliu. Pakenktos vienodai skirtingu rusiu braskes ir net zemuoges . Gal kas susiduret ? Baigiu prarasti visus ziedus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2016 05 26, 19:33)
SOS prasau pagalbos, nerandu internete info . I mano braskytes kazkas isisuko, o taip rupinausi ir laukiau derliaus sad.gif  Dar neprasiskleide ziedeliai nuvysta, ju koteliai lyg ikasti is vienos puses prie ziedelio. Galvojau, kad kenkejai kokie, nupurskiau aktara (nors ir labai gaila bituciu,  purskiau jau velai vakare) , bet po dvieju dienu vel pilna tokiu ziedeliu, nezinau, gal jau pries purskima jie buvo pakenkti, bet labiau linkusi manyti , jog toliau tas pats darosi. Tai gal cia ne vabzdziai, gal susirgimas? Lapai normalus, krumai dideli, nors nemazai smulkiu ziedynu ant smulkiu sakeliu. Pakenktos vienodai skirtingu rusiu braskes ir net zemuoges . Gal kas susiduret ?  Baigiu prarasti visus ziedus  verysad.gif

žiedgraužis panašiai elgiasi. Įkanda kotelįį, ten padeda kiaušinius.
Bet jei vysta kotas kaip supuvęs, tada botrytis (puvinys). Tada jau fungicidų reikia.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2016 05 26, 18:33)
SOS prasau pagalbos, nerandu internete info . I mano braskytes kazkas isisuko, o taip rupinausi ir laukiau derliaus sad.gif  Dar neprasiskleide ziedeliai nuvysta, ju koteliai lyg ikasti is vienos puses prie ziedelio. Galvojau, kad kenkejai kokie, nupurskiau aktara (nors ir labai gaila bituciu,  purskiau jau velai vakare) , bet po dvieju dienu vel pilna tokiu ziedeliu, nezinau, gal jau pries purskima jie buvo pakenkti, bet labiau linkusi manyti , jog toliau tas pats darosi. Tai gal cia ne vabzdziai, gal susirgimas? Lapai normalus, krumai dideli, nors nemazai smulkiu ziedynu ant smulkiu sakeliu. Pakenktos vienodai skirtingu rusiu braskes ir net zemuoges . Gal kas susiduret ?  Baigiu prarasti visus ziedus  verysad.gif

Į jūsų braškytes įsisuko Avietinis - žemuoginis žiedgraužis. Reiktų nupurkšt Fastac'u, jeigu jo kur nors gautumėt. Actara turbūt nepadės, jos ne ta veiklioji medžiaga. Turi būti alfa - cipermetrinas. Visus nukritusius žiedus surinkit, rudenį surinkit senus lapus, išraukit visas piktžoles, nes po jais slepiasi žiemojantys vabalai. Purenkit dirvą, neauginkit šalia aviečių.
Atsakyti
Man iš pasakojimų irgi panašu į puvinį, vadinasi, kekerinis puvinys, galite paskaityti internete, ten ir nuotraukos yra 4u.gif
Atsakyti
Ne - i puvini nepanasu, juolab kad taip sausa , neturetu jis taip akivaizdziai reikstis. Skaiciau apie ji. Nepuna kotelis, jis lyg ikastas, matosi taskelis is vienos puses.
Tikrai panasu i ta ziedgrauzi . Avieciu pas mus yra, bet ne salia avieciu auga, nors miesto sklype viskas salia. Nu bet durna- nuskyniau tuos ziedelius ir numeciau salia, nepamaniau, kad ten gali buti lervu doh.gif

Labai aciu uz patarimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 26 gegužės 2016 - 21:12
Na man tikrai ne dzin pavasaris, kad mano foto nerodo. biggrin.gif biggrin.gif
Ikeliu per radikal.ru rodo kuri laika, o paskui neberodo, kame saknys?
Per kur keliate kitos, protingos merginos? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2016 05 27, 06:53)
Na man tikrai ne dzin pavasaris, kad mano foto nerodo.  biggrin.gif  biggrin.gif
Ikeliu per radikal.ru rodo kuri laika, o paskui neberodo, kame saknys?
Per kur keliate kitos, protingos merginos?  g.gif  biggrin.gif

part.lt ir pasirinkti ilgą rodymo laiką
paveikslėlis forumui, ar pan. Tada tiesiai fotkę ir rodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 gegužės 2016 - 08:51
Pažiūrėjau čia forume į savo frigo daigų pirkimo datą, tai kaip nors spėsiu į per 10 d. pasodinimo laiką, o kabojimo Maximoje neskaičiuosiu, nes nežinau. Liko pasodinti viena veislė. Nors lapeliai jų maži, bet šaknys beveik visų galingos, tai prieš dvi dienas pasodinti labai greit pradeda augti. Nusipirkus šaknis drėkinau, kad ištvertų iki sodinimo, tai maišeliuose pradėjo leisti naujas baltas.
Jei leis kurkliai, tai turėtų gerai augti. Bet savo labirintus jie staigiai išvedžiojo aplink daigus. Pagalvoju, kad tiek mėsos po žeme bėgioja, kaip kokie vėžiai. Gal bado metais medžiosim juos ir ką nors gaminsim. Reikia pasiieškoti kiniečių receptų, ar valgomi.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 05 27, 12:12)
Jei leis kurkliai, tai turėtų gerai augti. Bet savo labirintus jie staigiai išvedžiojo aplink daigus. Pagalvoju, kad tiek mėsos po žeme bėgioja, kaip kokie vėžiai. Gal bado metais medžiosim juos ir ką nors gaminsim. Reikia pasiieškoti kiniečių receptų, ar valgomi.

thumbup.gif lotuliukas.gif

Aš šiandien iš "Nojaus sėklų" pirkau frigo daigų, lauksiu atkeliaujant. Ačiū, kad priminėt apie kurklius, jų sočiai turiu. Ruošiuosi apie naujas braškes sukaišioti plastikinius vienkartinius kibirėlius (kokių 1,5-2 litrų talpos), nupjautais dugnais - tokios apsaugos man neblogai pasiteisina.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 05 27, 12:12)

nežinau ar valgomi , bet tikrai žinau, kad vaistas biggrin.gif
ir kad netgi yra perkančių ir parduodančių lotuliukas.gif
mano tėvai gydė arklį nuo kosulio, lyg tai padėjo
man baisu, kas pas mus darosi, ištisai tuneliai, bijau, kad
neko gali nelikti verysad.gif nei braškių, nei porų,(šiuos jau gerokai praretino) nekalbant apie morkas, kurias jie tiesiog dievina verysad.gif
Atsakyti