tai sakot man nurimt nu bet tas pernai metu rudeninis vaizdas ramybes neduoda. tikrai aplipe uogomis kereliai buvo ir zydejo ir zaliu ir raudonu pilna....
tiesa pries daugeli metu buvom nusipirke 2 kerelius kazkokiu skirtingu remontantiniu. sake sodint toliau nuo visu kitu braskiu. tai pasodinom atskirai , pakrumej. nu ir kabejo, stovejo. gal uoga viena ir isspaude , paskui nunyko isvis ... gal ir vieta netinkama buvo .
QUOTE(Lusasita @ 2016 05 19, 10:34)
tai sakot man nurimt nu bet tas pernai metu rudeninis vaizdas ramybes neduoda. tikrai aplipe uogomis kereliai buvo ir zydejo ir zaliu ir raudonu pilna....
gal ten frigo daigai pasodinti buvo? Nors gal dabar ir remontantinių gerų yra.
o gal tikrai nepagalvojau apie tai
QUOTE(Lusasita @ 2016 05 19, 11:40)
o gal tikrai nepagalvojau apie tai
gal nenorėk tu tos Selva? Skonis ir kokybė vos viena žvaigždute iš penkių įvertinti
http://www.vissers.c...rryplants/selva
lietuviskuose kaip apie labai derlingas skaiciau
Šiandien pirkau remontantinę braškę Ostara Olisetos prekybos aikštelėje už viaduko link Karmėlavos. Dar maži daigeliai mažuose vazonėliuose po 0,75 .
Mūsų šeimai remontantinės labai patinka. Paprastų prisirijimui ir žiemai nusiperkam sezono metu, turim nusižiūrėję augintoją, kurio braškės mums tobulos. O remontantines visą vasarą nuo medžių lesiojam, tik medžių kieme mažoka. Žiemai įnešu vazonus į vėsią patalpą. Grunte geriau auga ir dera. Nežinau veislės, labai seniai pirkta. Saldumas ir derėjimo gausumas priklauso nuo vasaros. Pernai raudonavo net ir seni augalai. Pasodinau, nes gaila buvo išmesti ir norėjau pasidauginti, metų gal 10.
Mūsų šeimai remontantinės labai patinka. Paprastų prisirijimui ir žiemai nusiperkam sezono metu, turim nusižiūrėję augintoją, kurio braškės mums tobulos. O remontantines visą vasarą nuo medžių lesiojam, tik medžių kieme mažoka. Žiemai įnešu vazonus į vėsią patalpą. Grunte geriau auga ir dera. Nežinau veislės, labai seniai pirkta. Saldumas ir derėjimo gausumas priklauso nuo vasaros. Pernai raudonavo net ir seni augalai. Pasodinau, nes gaila buvo išmesti ir norėjau pasidauginti, metų gal 10.
QUOTE(vijoleta20 @ 2016 05 16, 15:41)
Laba,
mano patirtis nedidelė su ja. Pirkau pernai pavasarį 2 kerelius (vienas kerelis turėjo dar vieną papildomą ūgliuką, nežinau kaip čia paaiškinti), davė kelias uogytes, pasidauginau iš ūsų. Pasidaugintieji kereliai peržiemojo, o tie pirmieji du ne, tik tas ūgliukas peržiemojo. Nežinau kaip čia taip gavosi.
Sveiki, reikia pagalbos .Siandien pastebejau,kad kai kuriu braskiu lapai kaip susaudyti,pamaciau mazu kirmelyciu,be to kai kuriuose zieduose taip pat tas pats darosi...Vakare nupurskiau zalio muilo tirpalu,ar gerai padariau,gal man ryte perlieti vandeniu,kad nepakenktu ziedams, ir apskritai,kaip tvarkytis su sia beda, kokios chemijos nusipirkti ar tiesiog kasdien perziureti?
Atsiprasau uz netvarkinga rasta,rasau telefonu
Atsiprasau uz netvarkinga rasta,rasau telefonu
QUOTE(Baltupyte @ 2016 05 19, 22:53)
Sveiki, reikia pagalbos .Siandien pastebejau,kad kai kuriu braskiu lapai kaip susaudyti,pamaciau mazu kirmelyciu,be to kai kuriuose zieduose taip pat tas pats darosi..
aš tai sakyčiau, kad kokiu nors askaricidu nupurkšti, gal Vertimec.
QUOTE(saintlina @ 2016 05 20, 08:44)
aš tai sakyčiau, kad kokiu nors askaricidu nupurkšti, gal Vertimec.
Šiaip jei jau žydi negalima purkšti. Bites ir kamanes saugot reikia. Purškiama arba prieš arba nužydėjus.
QUOTE(kukuska007 @ 2016 05 20, 14:01)
Šiaip jei jau žydi negalima purkšti. Bites ir kamanes saugot reikia. Purškiama arba prieš arba nužydėjus.
teisybė, purkšt byrant žiedlapiams arba jau nužydėjus. Pagalvojau, bet neparašiau