QUOTE(Ypatinga @ 2016 03 14, 15:56)
Sveikos, kokios braškes tiktu auginti pakeltose lysvėse? Galvoju apie Frigo, bet del mažo kiekio aplink Kauna turbut nieko nerasiu?
Frigo tai ne veislė, o daigų laikymo būdas
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2016 03 14, 18:15)
as ir noreciau frigo daigu, tik idomu kur kaune ju gauti, gal bus kokios muges..
o beje kokias geriausias veisles pirkti?
turėsime FRIGO parodoje "Ką pasėsi" užsukite geriausia ketvirtadienį (nes turėsim nedaug) į 3 paviljoną, susiraskit mane
o vyras prekiaus lauke truputį paaugusiais į daigyklas prieš pora sav pasodintais frigo daigais.. .deja oras nenumatytai šaltas, tai neaišku, kiek jie spės užaugti.
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 15, 10:24)
Laidą žiūrėjau apie braškes. Ten minėjo, kad braškių skonis priklauso nuo dirvožemyje esančių mineralinių medžiagų turtingumo, o ne nuo saulės/lietaus/agroplėvelės. Jei dirvožemis derlingas, tai ir uoga bus saldi, nesvarbu, lauke lietus ar saulė. Todėl profesionalūs augintojai ir stengiasi tręšti braškes biohumusais ar specialiomis trąšomis, kad tą dirvožemį praturtinti. Lenkijoje valgiau remontantines braškes, skonis fantastiškas
O štai Lietuvoj man pačiai skanių remontantinių braškių nesisekė užsiauginti. Reikės bandyti braškes palepinti specialiomis trąšomis, jau ir nusipirkau tokias
didesnės nesąmonės nesu girdėjus.
Pirmiausia skonis priklauso nuo veislės, o tada nuo auginimo... t.y. priežiūros ir pan.
kas liečia lietų ir saulę .. .gali laistyti ten jas kuo tik nori, tręšti ir pan... , bet jei lis lietus, tai uogos nebus labai saldžios, o daugelis veislių bus vandens skonio, permirkusios... tipo kažkoks biohumusas apsaugos nuo permirkimo ..
nejuokinkit
atskirkit reklamą nuo tikrovės
PVZ. praėjusiais metais - kol birželį lijo lietus, Rumba buvo negraži ir neskani, bet vos išlindo saulutė, jau antrą dieną, braškės pasidarė tokio saldumo, kaip joms ir priklauso... o pvz Honeoye buvo labai skanios, kol buvo mažai saulės..o kai jos gauna perdaug, pasidaro kaip guminės.
Sonata pvz. sutrūkinėja labai, jei iškart po kelių dienų kaitrios saulės užeina lietus... tada tik uogienei tinkamos. .ir t.t. oj galėčiau aš jums pasakot ir pasakot...apie visas mūsų augianamas veisles,,... bet reikia jums pačioms - sodinti keletą skirtingų veislių pagal galimybes ir vienas tręšti humusu , kitas netręšti ir palyginti, kas gaunas
O kas liečia sodinimo būdą,... tai sunku pasakyti, kaip tai įtakoja skonį ištikrųjų, bet man dirvoje augančios pačios skaniausios...kažkaip atrodo natūraliausios. Tačiau jei braškė iš savęs neskani, tai kur tu ją besodintum, ir kuo belaistytum... ji vistiek bus neskani