Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(ddd @ 2016 02 28, 19:39)
Norėjau pasiklausti, o kodėl negerai šachmatais sodinti? Man kaip tik atrodo, kad tada daugiau vietos krūmeliui. Ketinau taip sodinti. Tai dabar pasimečiau. Paaiškinkit plačiau, jei galit.

čia žmogui šachmatiškai nepatiko, nes taip visą plotą užsodino. Jei jūs sodinsit lysvę iš dviejų eilių, tuomet tiks puikiai.

QUOTE(jolituxxx @ 2016 03 02, 21:20)
drinks_cheers.gif  Aš pakeltose lysvėse tik šachmatais ir sodinu- man labai patogu  smile.gif

Gal kas Kaune žinote kur remontantinių braškių frigo daigus pardavinėja?  g.gif

atvešim remontantinių į parodą Ką pasėsi wink.gif

Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 03 04, 07:15)
atvešim remontantinių į parodą Ką pasėsi wink.gif

Žadėjau šiemet ten nevažiuot, man tik braškių tereikia blush2.gif Internetu nesiunčiate? Jei ne paslaptis kokios kainos bus, jei čia negalite, brūkštelkite į až mirksiukas.gif Pasiskaičiuočiau kiek lėšų man reikės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2016 02 28, 21:32)
O frigo daigų būna pirkti mugėse, ar tik užsakomi? Šiemet ir man prireikė smile.gif

Šiaip FRIGO - tai užšaldyti daigai. Žinoma, gali būti ir mugėje, bet.. . neturi būti išdžiuvę, pradėję dygti ir t.t. Realiai išėmus iš šaldytuvo (specialių laikymo - sąlygų) juos reikia pasodinti per 7-10 dienų. Bet pernai mačiau net Senukuose prekiavo...tai eturiu patirties, kaip jie prigijo ir kaip augo. Gal kas pirkot, pasidalinkit wink.gif
Užsisakius iš anksto - didesnė garantija gaut kokybišką prekę. Bet manau kiekvienas renkasi pagal save wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 03 04, 10:18)
Šiaip FRIGO - tai užšaldyti daigai. Žinoma, gali būti ir mugėje, bet.. . neturi būti išdžiuvę, pradėję dygti ir t.t. Realiai išėmus iš šaldytuvo (specialių laikymo - sąlygų) juos reikia pasodinti per 7-10 dienų. Bet pernai mačiau net Senukuose prekiavo...tai eturiu patirties, kaip jie prigijo ir kaip augo. Gal kas pirkot, pasidalinkit wink.gif
Užsisakius iš anksto - didesnė garantija gaut kokybišką prekę. Bet manau kiekvienas renkasi pagal save wink.gif

issiunciau jums emaila
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Šiemet planuoju pasisodinti braškių vazonėlyje.
Jei teisingai suprantu, tai labiausiai vazone tinkamos auginti yra remontantinės braškės?
O kokia žemė joms turi būti? Nepavyko rasti informacijos apie tinkamą žemę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2016 03 04, 12:58)
issiunciau jums emaila

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tik aš neatsirenku, kieno kuris emailas wink.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kokios braškes tiktu auginti pakeltose lysvėse? Galvoju apie Frigo, bet del mažo kiekio aplink Kauna turbut nieko nerasiu?
Atsakyti
as ir noreciau frigo daigu, tik idomu kur kaune ju gauti, gal bus kokios muges..

o beje kokias geriausias veisles pirkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _wHiTe RoSe_: 14 kovo 2016 - 17:16
QUOTE(Ypatinga @ 2016 03 14, 14:56)
Sveikos, kokios braškes tiktu auginti pakeltose lysvėse? Galvoju apie Frigo, bet del mažo kiekio aplink Kauna turbut nieko nerasiu?

Jei be dugno Jūsų pakeltos lysvės manau visos neblogai jausis, o jei kažkas ribos jų šaknijimąsi ir bus žemos lysvės- tuomet tos kur vazonuose tinkamos auginti mano nuomone labiau tiktų. Pas mane niekas neriboja jų, auginusi esu iš frigo daigų remontantines- Florin, Evie2- labai gerai derėjo abi veislės jau pirmais metais. Bet manau atėjo laikas atsinaujinti pačias lysves taip pat naujomis keisiu ir apačioje bus dugnas, tai planuoju auginti remontantines Ostara, Charlotte ir Selva ir plius paprastas Honeoye- šiai veislei planuoju dar mini šiltnamiuką padaryt, kad paankstinti derlių. Lysves darysiu 40 cm aukščio, manau pakaks ax.gif Pas mane lysvelės nedidelės ir pagrinde dėl savo mažosios valgytojos auginu tai man labiausiai patinka remontantinės veislės- jos bangomis visą vasarėlę iki šalnų deri wub.gif Tiek, kad kiek auginu ir bandau remontantines veisles tai jose skonio man vis trūksta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 14 kovo 2016 - 23:37
QUOTE(jolituxxx @ 2016 03 14, 23:36)
...Tiek, kad kiek auginu ir bandau remontantines veisles tai jose skonio man vis trūksta  doh.gif

dėl skonio kai šalčiau būna gal bandėt su agroplėvele uždengtas palaikyti kai dera (ne žydėjimo metu)?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2016 03 15, 05:41)
dėl skonio kai šalčiau būna gal bandėt su agroplėvele uždengtas palaikyti kai dera (ne žydėjimo metu)?

Su agro nebandžiau. Sakot dengiant skonis pagerėtų? g.gif Jos link rudens skanesnės tampa...
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2016 03 15, 09:47)
Su agro nebandžiau. Sakot dengiant skonis pagerėtų?  g.gif  Jos link rudens skanesnės tampa...

Laidą žiūrėjau apie braškes. Ten minėjo, kad braškių skonis priklauso nuo dirvožemyje esančių mineralinių medžiagų turtingumo, o ne nuo saulės/lietaus/agroplėvelės. Jei dirvožemis derlingas, tai ir uoga bus saldi, nesvarbu, lauke lietus ar saulė. Todėl profesionalūs augintojai ir stengiasi tręšti braškes biohumusais ar specialiomis trąšomis, kad tą dirvožemį praturtinti. Lenkijoje valgiau remontantines braškes, skonis fantastiškas wub.gif O štai Lietuvoj man pačiai skanių remontantinių braškių nesisekė užsiauginti. Reikės bandyti braškes palepinti specialiomis trąšomis, jau ir nusipirkau tokias drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 15 kovo 2016 - 09:27