Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Freke @ 2016 02 06, 21:36)
planuojam planuojam..... ir jau reklama matem biggrin.gif ir sukam smegenis kokiu reik biggrin.gif nes noris visokiu..... gal net urmu atsinaujint visa braskyna.... g.gif  blush2.gif
ir klausimas is to isplauke. siemet pasodinus frigo. jau bus puspadoris derlius po 6-8 savaiciu berods. o kitais metais bus dvimetes braskes. derancios tada kada ir priklauso?

Na taip... bet derliaus padorumas priklauso nuo kategorijos
Atsakyti
Ligita33, mačiau, jog jūs auginate ir šiltnamiuose braškes. Norėjau paklausti, jei aš pasodinsiu frigo daigus į šiltnamį šį savaitgalį, ar nenušals man jie? Ar čia tik žiedai labiau bijo šalnų? g.gif Pranešta dar iki -3 naktimis...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 02 23, 16:10)
Ligita33, mačiau, jog jūs auginate ir šiltnamiuose braškes. Norėjau paklausti, jei aš pasodinsiu frigo daigus į šiltnamį šį savaitgalį, ar nenušals man jie? Ar čia tik žiedai labiau bijo šalnų? g.gif Pranešta dar iki -3 naktimis...

Hmmm... Tai iš kur jūs dabar tuos daigus imsite?
Žinoma dar per anksti sodinti į nešildomą šiltnamį... trūks ne tik šilumos, bet ir saulutės šviesos.
Turbūt žinote, kad FRIGO daigus, išimtus iš šaldytuvo reikia pasodinti per vėliausiai 1 sav. ir laikymas paprastame šaldytuve netinka.
Mes planuojame sodinimą į šiltnamį kovo mėn... bet kol kas stebime orą...
Šiaip daigai tai nebijo mažo šalčio... bet jie ir neauga juk... vistiek nesuprantu jūsų noro vasario mėn sodinti kažką į nešildomą šiltnamį??? Kas čia jums taip keistai patarė? Įdomu labai
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 02 23, 21:33)
Hmmm... Tai iš kur jūs dabar tuos daigus imsite?
Žinoma dar per anksti sodinti į nešildomą šiltnamį... trūks ne tik šilumos, bet ir saulutės šviesos.
Turbūt žinote, kad FRIGO daigus, išimtus iš šaldytuvo reikia pasodinti per vėliausiai 1 sav. ir laikymas paprastame šaldytuve netinka.
Mes planuojame sodinimą į šiltnamį kovo mėn... bet kol kas stebime orą...
Šiaip daigai tai nebijo mažo šalčio... bet jie ir neauga juk... vistiek nesuprantu jūsų noro vasario mėn sodinti kažką į nešildomą šiltnamį??? Kas čia jums taip keistai patarė? Įdomu labai

Daigus parsisiunčiau iš užsienio. O kodėl frigo daigų negalima laikyti ilgiau nei savaitės? g.gif Jei laikyti juos -2+1 temperatūroj, turiu labai vėsų rūsį? Aš taip galvojau net jų vegetaciją prasitęsti, paskui sodinant kas pora savaičių blush2.gif
Šis savaitgalis tikrai dar vasario, kodėl man susišvietė kovas? doh.gif Na svarbiausia, kad net jei sukišiu juos ir dabar, tai bent nepakenksiu jų šaknims drinks_cheers.gif
Noriu į šiltnamį pasileisti laistymo sistemą, bet kiek skaitau literatūros, tai braškės nelabai mėgsta chloruotą vandentiekio vandenį. Kas daryti? Prisipilti talpas ir iš jų laistyti, kai chloras išgaruos? Bet ar dabar nebus per šaltas, beveik ledinis vanduo, jei pastovės talpose parą lauke? Ar geriau tada iš vandentiekio, bet šilto?
Labai ačiū už atsakymus ir patarimus, jie labai vertingi 4u.gif
Atsakyti
Kiek reik braskiu daigu norint turet uogu? Na tarkim planuoju braskyna. 4,5x10m. Kiek man ju reik pirktis?
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2016 02 24, 16:41)
Kiek reik braskiu daigu norint turet uogu? Na tarkim planuoju braskyna. 4,5x10m. Kiek man ju reik pirktis?

Literatūroj rašo, kad braškes reikia sodinti kas 25-30cm. Mano lysvės bus 70cm pločio, tai į tokios lysvės metrą sodinsiu 8 daigus. Vadinasi, jei bus 10 metrų ilgio, tai į vieną lysvę tilps 80 daigų. O toliau skaičiuokit, kiek tokių lysvių darysit, kokius tarpvagius. Aš skyriau ir tarpvagiams 30cm. Tai jei mano braškynas būtų tokio pločio, kaip jūsų, sodinčiau 350 daigų drinks_cheers.gif
Atsakyti
mano lysvės 1x5m tai yra 20daigų,pernai jos buvo trečiametės tai pats tas man buvo ax.gif
Atsakyti
As turiu pleveles nusipirkus. Man patiko taip augint. Tik padariau klaida. Ne eilutem sodinau o sachmatais. Tai dabar galvoju tiest naujai plevele ir ten sodint naujas braskes. O senaja plevele iskelt ir ten i tas skyles susisodint senasias braskes. Zodziu kita savaite nuspresiu ka darysiu su braskynu.

Pasitikslinau. Plevele 2x5. Kazkaip buvau isitikinus kad 10metru. O ne kvadratu.... bet pagal langelius pasiskaiciuot kas 30cm. O koks tarpas tarp eiliu? 30 ar 45?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 25 vasario 2016 - 22:44
QUOTE(Freke @ 2016 02 25, 23:35)

Pasitikslinau. Plevele 2x5. Kazkaip buvau isitikinus kad 10metru. O ne kvadratu.... bet pagal langelius pasiskaiciuot kas 30cm. O koks tarpas tarp eiliu? 30 ar 45?

Plėvelę perkerpat ir padarot dvi lysves po 1 metrą mirksiukas.gif Bus lengviau jas prižiūrėti, iš visų pusių apeiti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 02 26, 07:01)
Plėvelę perkerpat ir padarot dvi lysves po 1 metrą mirksiukas.gif Bus lengviau jas prižiūrėti, iš visų pusių apeiti drinks_cheers.gif

o man nepatinka siaura plėvelė. Aš kloju 3,2 m pločio plėvelę ir nieko nekarpau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 02 26, 08:37)
o man nepatinka siaura plėvelė. Aš kloju 3,2 m pločio plėvelę ir nieko nekarpau smile.gif

As is vis galvoju klot salia visas tris ir pasidaryt 5x6 plota. O ten jau zyliot kaip noris. Svarbu tarp eiliu palikt praejima. Nes braskynas nuo viso darzo bus atskirai.
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2016 02 26, 08:48)
As is vis galvoju klot salia visas tris ir pasidaryt 5x6 plota. O ten jau zyliot kaip noris. Svarbu tarp eiliu palikt praejima. Nes braskynas nuo viso darzo bus atskirai.

Užtat ir perku iškart plačią, patogiau klot smile.gif Man labai gerai - žolė niekur neauga.
Atsakyti