Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Labas,
ar dengiate braškes žiemai?
turiu dvi rūšis bijančias šalčio, bet nenoriu sušutinti uždengusi per anksti.
Kaip jūs darote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2015 10 29, 18:22)
Laba
anksčiau pati klausiau  dėl braškių auginimo šalia žemuogių
dabar radau straipsnį kur mokslininkas N.Uselis paneigė šį mitą, cituoju:

"N.Uselis paneigė gana populiarų mitą, kad braškėms netinkama žemuogių kaimynystė. Esą tuomet braškių uogos susmulkėja. „Nuo pasižiūrėjimo į žemuoges braškės nesumažės”, – juokėsi žinovas."

nuoroda:http://www.braskynas.lt/index.php/auginimo-salygos

smile.gif

Pas mane auga žemuogių ir braškių lysvės šalia. Jokių problemų. Tik reikia abi atitinkamai prižiūrėt.
Atsakyti
Norėjau pasiklausti, gal kas žino, kas prekiauja braškių sodinimo "šakutėmis", na toks metalinis įrankis, kur frigo daigus sodina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ddd: 18 gruodžio 2015 - 10:36
Noriu paklausti ar kuriai nors teko auginti braskes is parduotuviniu seklu?Dabar yra ivairiu veisliu. Vienais metais bandziau i durpiu substrata seti, isdygo, bet po kiek laiko visos numiro, manau durpe per rugsti buvo.Sakau, gal kitoms geriau sekesi?
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 01 12, 13:24)
Noriu paklausti ar kuriai nors teko auginti braskes is parduotuviniu seklu?Dabar yra ivairiu veisliu. Vienais metais bandziau i durpiu substrata seti, isdygo, bet po kiek laiko visos numiro, manau durpe per rugsti buvo.Sakau, gal kitoms geriau sekesi?

Bandžiau, pirkau nepigias sėklas Vilmorin
išdygo ne visos sėklos, bet po kurio laiko numirė.. doh.gif Šiemet galvoju vėl bandyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 01 23, 22:00)
Bandžiau, pirkau nepigias sėklas Vilmorin
išdygo ne visos sėklos, bet po kurio laiko numirė..  doh.gif  Šiemet galvoju vėl bandyt wink.gif

o kodėl norit sėt iš sėklų, o ne pasisodinti kerelius?

aš pernai taip pat išbandžiau su sėjimu... labai mažas prigijimas, tačiau uogų turėjom...nors ir nedaug,. Geriausiai sudygo ir augo smulkios uogos, pavadinčiau jas žemuogėm... dar neaišku, kaip joms seksis peržiemot, nes tai pirmas mano toks bandymas, o žiema labai šalta...
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 01 24, 15:33)

aš pernai taip pat išbandžiau su sėjimu... labai mažas prigijimas

ir aš bandžiau. Iš kelių pakelių keli krūmeliai buvo. Ir tie nusibaigė su laiku. Net nebandysiu daugiau. Daigais kur kas geriau smile.gif
Atsakyti
Mes tai šiaip su sūnum norėjom pasižaist, ir pirkom tas kabančias braškes.
Atsakyti
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 01 25, 13:27)
Mes tai šiaip su sūnum norėjom pasižaist, ir pirkom tas kabančias braškes.

dar tik pasejot, ar jau galit pasidalinti ispudziais?
Atsakyti
ligita33 šiais metais dar nesėjom, planuojam tą daryt kitą savaitę. Praėjusiais metais pasėjom, išdygo, bet taip ir nesupratau kas atsitiko, kad numirė.. Gal perliejom, sūnus labai inirtingai laistė g.gif Tos pačios firmos žemuogių sėklos, sėtos tą pačią dieną sudygo įdealiai, užaugo vazone labai gražios ir uogos buvo labai skanios ir nesmulkios smile.gif
Atsakyti
planuojam planuojam..... ir jau reklama matem biggrin.gif ir sukam smegenis kokiu reik biggrin.gif nes noris visokiu..... gal net urmu atsinaujint visa braskyna.... g.gif blush2.gif

ir klausimas is to isplauke. siemet pasodinus frigo. jau bus puspadoris derlius po 6-8 savaiciu berods. o kitais metais bus dvimetes braskes. derancios tada kada ir priklauso?
Atsakyti

i 
Reklama ir komercija forume draudžiami.
Atsakyti