ligita33, o jeigu į šiltnamį per ateinančias išeigines pasodinti iš indelių dar nedidelius Sonatos daigelius, tai pavasarį kaip suprantu bus ankstesnis derlius? Ar būtinai reikia per žiemą laikyti didelį plėvelinį - lankinį šiltnamį tada su plėvele, ar užtektų pavasarį kokį blandžio arba kovo mėn uždengti plėvelę ant lankų?
O perkelti iš šalia esančios lysvės Lambados , Rumbos daigus tiesiai iškasus iš žemės per išeigines jau vėlu?
Bendrai ateičiai įdomu kokias veisles geriau ankstyvam ir saldžiam šiltnamio derliui auginti:
Sonata, Rumba, Lambada, ar dar kokias nors kitas?
QUOTE(saulyte525 @ 2015 10 06, 14:15)
ligita33, o jeigu į šiltnamį per ateinančias išeigines pasodinti iš indelių dar nedidelius Sonatos daigelius, tai pavasarį kaip suprantu bus ankstesnis derlius? Ar būtinai reikia per žiemą laikyti didelį plėvelinį - lankinį šiltnamį tada su plėvele, ar užtektų pavasarį kokį blandžio arba kovo mėn uždengti plėvelę ant lankų?
O perkelti iš šalia esančios lysvės Lambados , Rumbos daigus tiesiai iškasus iš žemės per išeigines jau vėlu?
Bendrai ateičiai įdomu kokias veisles geriau ankstyvam ir saldžiam šiltnamio derliui auginti:
Taip, derlius bus ankstesnis. Dėl nudengimo nežinau, nes pas amne buvo visą žiemą uždengtas... bet manau viduje vistiek nebuvo šilčiau nei lauke, gal tik nuo vėjų apsaugota...
Šiaip aš turėjau keletą veislių...tai skyrėsi nokimo laikas, nes jei vėlyvesnės braškės, tai jos tiesiog ilgiau užtruko... o Sonata žinoma buvo skanesnės. Aš turėjau ir Honeoye, tai irgi lbai super, dar Elsanta skani buvo.
Lambados mes neauginam nieko apie ją negaliu pasakyt.
Kas bus tiesiai ikasus iš žemės - negaliu pasakyt... viskas priklauso nuo oro ir aišku šaknų dydžio. O gal jūs iškasit su didesniu kiekiu žemės, tada manau turėtų būt gerai. Patariu tik tokiose vietose paprastai, ką esu pati išbandžius.,. nes vadovėliai nebūtinai atitinka realybę
aš dar nuo ūsų nukarpius tik sekmadienį sodinau. Lauk Žiūrėsim, ar kas iš jų gausis
QUOTE(saintlina @ 2015 10 07, 09:06)
aš dar nuo ūsų nukarpius tik sekmadienį sodinau. Lauk Žiūrėsim, ar kas iš jų gausis
Tai išaugs tik kuo ankščiau pasodini, tuo galima tikėtis didesnio derliaus kitiems metams (tai negalioja kubeliuose užaugintiems... nes jie jau gaunas pasodinti prieš 3-4 sav)
o žiemai kubeliuose, indeliuose nuo gietinės 400 ml augintus daigus jei palieki indelyje tai reikia indelį įkasti giliai į žemę iki pačio viršaus ar gali likti nepilnai įkasti?
QUOTE(saulyte525 @ 2015 10 07, 12:48)
o žiemai kubeliuose, indeliuose nuo gietinės 400 ml augintus daigus jei palieki indelyje tai reikia indelį įkasti giliai į žemę iki pačio viršaus ar gali likti nepilnai įkasti?
oj...ką aš žinau Aš į grietinės indelius nesodinu... mūsų indukai mažesni gerokai,.. tai mes paliekam tiesiog stovėt, pridengiam eglišakiais, arba agro.. bet ne visos veislės perneša tokius dalykus. O kodėl nesodinat? kam laikyt?
QUOTE(Venta9 @ 2015 09 27, 18:00)
Kai iskasinejau senas braskes ir netik jas, bet ir po kitu darzoviu, siais metais laabai daug buvo prideta mazu lervuciu-grambuoliu, vos iziurimu, mazesniu uz mazojo pirstelio naga. Labai buvau nustebus nemaloniai, nes pas mane niekada nera sitaip buve, rasdavau gal keleta tik per visa darza, uztat labai atidziai perziurinedavau kiekviena apversta kastuva ir rinkau rinkau bijodama praleist koki kirminuka, zinodama kas bus veliau is ju.
As ir radus kelis tokius "lizdus" su mazom grambuolytem,net nusistebejau,kad vienoj vietoj tiek daug mazu.Siais metais buvo ju antpludis,net mociutes darze tokiu radau,nors per tiek metu nebuvau macius nei vienos.
Sveikos braškių mylėtojos
Kadangi šioje srityje aš esu naujokė, tad norėčiau patyrusiųjų patarimo kokias galėtumėte rekomenduoti braškių veisles ir kur jas galėčiau įsigyti auginimui balkone?
Pas manęs yra nemažas įstiklintas balkonas, tad nusprendžiau vien pomidorais vazonėliuose neapsiriboti, norėtųsi sekančią vasarą ir uogyčių užsiauginti
Kadangi šioje srityje aš esu naujokė, tad norėčiau patyrusiųjų patarimo kokias galėtumėte rekomenduoti braškių veisles ir kur jas galėčiau įsigyti auginimui balkone?
Pas manęs yra nemažas įstiklintas balkonas, tad nusprendžiau vien pomidorais vazonėliuose neapsiriboti, norėtųsi sekančią vasarą ir uogyčių užsiauginti
QUOTE(ligita33 @ 2015 10 07, 18:11)
oj...ką aš žinau Aš į grietinės indelius nesodinu... mūsų indukai mažesni gerokai,.. tai mes paliekam tiesiog stovėt, pridengiam eglišakiais, arba agro.. bet ne visos veislės perneša tokius dalykus. O kodėl nesodinat? kam laikyt?
Idomu kaip su dregme,ar laistot indelius ,ar pakanka dregmes iki pavasario ?
QUOTE(Typota @ 2015 10 12, 14:39)
Sveikos braškių mylėtojos
auginimo balkone neturiu patirties turbutgalima auginti tokias braskes kur pardaveja ermitaze vazonuose
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 10 15, 10:23)
Idomu kaip su dregme,ar laistot indelius ,ar pakanka dregmes iki pavasario ?
nesu bandžiusi nksčiau, čia vyras taip pasodino į grietinės indukus, pati nustebau kai pamačiau, dar šiltas 6-nis bus, manu persodinsiu į vagą.
Laba
anksčiau pati klausiau dėl braškių auginimo šalia žemuogių
dabar radau straipsnį kur mokslininkas N.Uselis paneigė šį mitą, cituoju:
"N.Uselis paneigė gana populiarų mitą, kad braškėms netinkama žemuogių kaimynystė. Esą tuomet braškių uogos susmulkėja. Nuo pasižiūrėjimo į žemuoges braškės nesumažės, juokėsi žinovas."
nuoroda:http://www.braskynas.lt/index.php/auginimo-salygos
anksčiau pati klausiau dėl braškių auginimo šalia žemuogių
dabar radau straipsnį kur mokslininkas N.Uselis paneigė šį mitą, cituoju:
"N.Uselis paneigė gana populiarų mitą, kad braškėms netinkama žemuogių kaimynystė. Esą tuomet braškių uogos susmulkėja. Nuo pasižiūrėjimo į žemuoges braškės nesumažės, juokėsi žinovas."
nuoroda:http://www.braskynas.lt/index.php/auginimo-salygos