Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(saintlina @ 2015 09 25, 08:20)
supratimo neturiu  ax.gif 

Ligita, o gal siunčiat daigelius? Mane vėlyvos veislės domina.

Siunčiam wink.gif
Vėlyva turim Salsa (iškart po vidutinių), Florence ir Pandora
Vidutines Deluxe, Sonata

ŠIANDIEN VIS DAR ESAM KLAIPĖDOJ wink.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2015 09 16, 17:05)
Sveiki,kadangi is jusu pirkau daigelius-prasysiu ir konsultaciju.Darzas iveistas pievoje,dar tik antri metai.Siais metais atsirado labai daug spargsiu lervu ir grambuoliu daug buvo.Sunaikintas beveik visas darzas buvo jau birzeli.Rankioju rankomis,kasineju,kapstau ir naikinu.Ir taip visa vasara.Bet gal yra kokia chemija veiksminga nuo spargsiu nors?Jei man pavasari sues braskiu daigus-bus labai gaila...

Tik dabar perskaičiau jūsų postą...
Šiaip Venta jau jums viską atsakė. Chemijos LT nėra nė vienos nuo grambuolių - ir mums daug braškių išnyksta sad.gif Šiaip reikia naikinti skraidančius grambuolius, na tuos vabalus, kad nepridėtų kiaušinių wink.gif O dabar jums belieka rinkti ir rinkti . Grambuolio lerva auga 4 metus, tada virsta vabalu ir deda kiaušinius. Tas kirminas po žeme doroja 1 kv.m. aplink save. Todėl būtina vos pamačius geibstančius lapus iškart raut lauk ir ieškot lervos. tokia braškę pasodinus iš naujo, ji prigyja. Bet jei šaknis nuėda visiškai, tad jau niekas nepadės. Sunkiausia rast pirmamečius kirminiukus.
Venta, kad bulves mėgsta pastebėjau, nes pradėjom bulviakasį, tai labai daug bulvių išgraužtų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 09 26, 09:08)
Siunčiam wink.gif
Vėlyva turim Salsa (iškart po vidutinių), Florence ir Pandora
Vidutines Deluxe, Sonata

ŠIANDIEN VIS DAR ESAM KLAIPĖDOJ wink.gif

Laba diena,
turiu Salsa, man patiko. Dar gal Pandora noreciau, o jos velyvesnes ir kaip jas sodinti, kad deretu, joms salia reikia kitu braskiu...?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2015 09 26, 09:46)
Laba diena,
turiu Salsa, man patiko. Dar gal Pandora noreciau, o jos velyvesnes ir kaip jas sodinti, kad deretu, joms salia reikia kitu braskiu...?

Pandorai į porą kaip tik tinka Salsa. Vakar šitas dvi rūšis ir pirkau mirksiukas.gif
Atsakyti
Ravejau braskes,tai kai pajudinau,pradejo tokios baltos musytes skraidyti.Tai cia gal baltasparniai,kaip ir pomidorams buna.Idomu,kaip juos naikinti ir nuo ko jie atsirado?
Atsakyti
O mes dar mėgaujamės viena kita braškyte.
Prieš kelis metus atsiuntė Pegasas veislės. Tokios pailgos, didelės uogos. Prasidėjo jos vėliau, už visas kitas. Baigėsi taip pat vėliau. Dabar dar kur ne kur kokia noksta. Skoniu, ištežimu su augintom remontantinėm tikrai be konkurencijos. Tvirtos, skanios.
Iš pradžių mamai nepatiko, o šiemet susirinko naujus daigus ir pasodino..dar ir draugei pasigyrė. Ta užsinorėjo. Kelis daigus surado jai.
Šioje temoje jų lyg ir nemačiau paminėtų, diskutuojamų sąraše. Norėjau pasakyti, kad nenuvylė ir gal be reikalo neminimos.
Atsakyti
Kai iskasinejau senas braskes ir netik jas, bet ir po kitu darzoviu, siais metais laabai daug buvo prideta mazu lervuciu-grambuoliu, vos iziurimu, mazesniu uz mazojo pirstelio naga. Labai buvau nustebus nemaloniai, nes pas mane niekada nera sitaip buve, rasdavau gal keleta tik per visa darza, uztat labai atidziai perziurinedavau kiekviena apversta kastuva ir rinkau rinkau bijodama praleist koki kirminuka, zinodama kas bus veliau is ju.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 09 27, 18:00)
Kai iskasinejau senas braskes ir netik jas, bet ir po kitu darzoviu, siais metais laabai daug buvo prideta mazu lervuciu-grambuoliu, vos iziurimu, mazesniu uz mazojo pirstelio naga. Labai buvau nustebus nemaloniai, nes pas mane niekada nera sitaip buve, rasdavau gal keleta tik per visa darza, uztat labai atidziai perziurinedavau kiekviena apversta kastuva ir rinkau rinkau bijodama praleist koki kirminuka, zinodama kas bus veliau is ju.

Aš tokių lizdą irgi buvau radus vasarą. Bet internete pasiskaičiau, kad mažos baltos lervutės būna spragšių pirmoji vystymosi stadija.
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2015 09 29, 11:40)
Aš tokių lizdą irgi buvau radus vasarą. Bet internete pasiskaičiau, kad mažos baltos lervutės būna spragšių pirmoji vystymosi stadija.

Tai ka radau as tikrai buvo grambuoliukai, nes forma ta pati o ir jau esu sena darzininke ir pazistu tuos beveik visus kenkejus. Kiek man teko matyti, tai grambuoliu nebuna lizdais, jie pasibarste po dirva auga nuo kudikystes'' o ir forma skiriasi nuo spragsiu, grambuoliukai visi susiriete i riestainio forma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2015 09 26, 10:46)
Laba diena,

Mes neauginam šalia nieko, bet jei turit kažką tuo pačiu metu žydinčias, tikrai nebus blogiau.

Šį penktadienį ir šeštadienį prekiausime paskutinį kartą šiais metais „Sodo kraitė“: paroda – mugė. (Vilniaus mokytojų namų kiemelyje).

KVIEČIAME 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 09 30, 19:09)

KVIEČIAME  4u.gif  4u.gif  4u.gif

apsilankysim smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Na, ar dar yra nespėjusių pasisodinti braškių daigų? Į klausimą ar ne per vėlu galėčiau atsakyti, kad sodinti rautus daigus jau yra per vėlu, Tačiau ne vėlu sodinti jau ūgteėjusius daigelius (nes juos realiai tik perkeliate į didesnį plotą).
Beto - jei kam per žiemą šiltnamis žada stovėti tuščias, tuomet nedelskite, pasisodinkite keletą daigelių į šilnamį ir pavasarį gardžiuositės skaniomis uogomis tada, kai tugelyje jų nelabai įmanoma nupirkti wink.gif (IŠBANDYTA praeitais metais). Motinos dienos proga dovanojau savo mamytėms žydinčius vazonėlius su braškėm, kurios nužydėjus užaugino puikias uogas.

A. Ragaišio ūkis Penktadienį (10.09) prekiaus Klaipėdoje prie Akropolio vyksiančioje mugėje.
o šeštadienį 10.10 prekiausime prie Senukų vyksiančioje mugėje. KVIEČIAME 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 06 spalio 2015 - 11:32