Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Vobla @ 2015 07 12, 10:25)
ar nukirpsite braskems lapus po derejimo?

Aš kirpsiu visas plikai,kai baigsis,bet pas man dar jų yra.Irgi buvo mulčio trūkumas,tai pieva sužėlė.
Atsakyti
Sveikos,
Turiu klausimą-davė bendradarbė pernai anksti daigų kažkokių remontantinių braškių,sakė skanios , būna nemažai,,pasodinau,šįmet skinu dideles,skanias,tiesa ne marios kolkas, nes sodinau pabandymui kokia 10 ar 15 daigų.Patiko ,net labai.Bet nežinau ,kaip man su jomis toliau elgtis.Daigus tuos naujai leidžiamus pjaut kaip ir paprastų braškių ?Jos pas mane mulčiuotos ,tai apravėt beveik nereik,vieną kitą žolę tik išraut.O kai atiderės rudenį,jas nupjaut negalima jau gal,nes per vėlu? Patarkit ką darot su remontantinėm.....
Atsakyti
QUOTE(daiveee @ 2015 07 12, 17:04)
Sveikos,
Turiu klausimą-davė bendradarbė pernai anksti daigų kažkokių remontantinių braškių,sakė skanios , būna nemažai,,pasodinau,šįmet skinu dideles,skanias,tiesa ne marios kolkas, nes sodinau pabandymui  kokia 10  ar 15 daigų.Patiko ,net labai.Bet nežinau ,kaip man su jomis toliau elgtis.Daigus  tuos naujai leidžiamus pjaut kaip ir paprastų  braškių  ?Jos pas mane mulčiuotos ,tai apravėt beveik nereik,vieną kitą žolę tik išraut.O kai atiderės rudenį,jas  nupjaut negalima jau gal,nes per vėlu? Patarkit ką darot su remontantinėm.....

Remontantines dera iki uzsala, o siaip pirmameciu braskiu lapu pjaut nerekomenduojama, tik velesniu metu ir jei jie sergantis. O kam pjaut sveikus lapus, to nezinau g.gif
Atsakyti
O kam pjaut sveikus lapus, to nezinau g.gif
[/quote]
Man irgi rūpi: pjauti, nepjauti? g.gif
Straipsniai:
http://www.sodininky...-lapu-pjovimas/
http://www.ve.lt/nau...u-lapus-775194/
Atsakyti
Del ko braskes neaugyna usus?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 12, 10:25)
na, ka... braskes kaip ir pabaigon. net dziaugiuosi kad galu gale matosi sviesa tunelio gale. dar niekad taip nebuvom persivalge braskem. saldiklyje cieli trys stalciai prisaldyti, uogieniu per 30  puslitriuku doh.gif 

iš kokio ploto? ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2015 07 14, 17:38)
iš kokio ploto?  ax.gif  ax.gif

gal koks 30m2 bus g.gif gal maziau. tingiu eit matuot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2015 07 13, 15:45)
Del ko braskes neaugyna usus?

Senos. Antrametės duoda ūsų, vėliau vis mažiau. Ir veislė veislei nelygu.
Atsakyti
Gal yra alytiskiu planuojanciu kitais metais pirkti frigo daigu? Noretusi pameginti keliu veisliu, bet parduodamos tik dezemis, todel man per daug. Pasidalintume smile.gif Ir kur galima isigyti pleveles braskems, kur viena puse balta kita juoda, visur apziurejau, niekur neradau, yra tik juodos, bet su ja sako sudega saknys braskiu.
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 07 15, 07:59)
Ir kur galima isigyti pleveles braskems, kur viena puse balta kita juoda, visur apziurejau, niekur neradau, yra tik juodos, bet su ja sako sudega saknys braskiu.

netikusi ta plėvelė, plyšta labai greitai. Net varputis ją kiaurai perauga. Be to, ji plastikinė, vandens nei oro nepraleidžia.
O juoda agroplėvelė labai gerai. Nieks ten nenudega. Pas mane jau nežinau kiek metų tokioj auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 liepos 2015 - 09:08
QUOTE(mikute000 @ 2015 07 15, 08:59)
Gal yra alytiskiu planuojanciu kitais metais pirkti frigo daigu? Noretusi pameginti keliu veisliu, bet parduodamos tik dezemis, todel man per daug. Pasidalintume smile.gif Ir kur galima isigyti pleveles braskems, kur viena puse balta kita juoda, visur apziurejau, niekur neradau, yra tik juodos, bet su ja sako sudega saknys braskiu.

Turiu juoda agro,niekas nesudega .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 15 liepos 2015 - 09:08
O gal galite pasakyti, kokia juoa perkate? Nes vieni sako ka tos spec neperka, kaangi ji labai brangi, o perka kazkokia kur po stogu deda smile.gif jos metras sake gal apie 0,35 centus kainuoja.
Atsakyti