Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Mupi @ 2015 07 06, 23:06)
Braškių augintojos, patarkite prašau  ax.gif dabartinės mano braškės labai didelės(deja pavadinimo nežinau  blush2.gif ) bet rūgštokos unsure.gif noriu pakeisti veislę, gal galėtumėte parekomenduoti saldžias, vidutinio didumo  ax.gif

O tai kokio jos rugstumo biggrin.gif . Gal cia ne veisle kalta. Jeigu gauna mazai dregmes, taip pat gali buti rugstesnes.
Atsakyti

Kastuva jau dabar pats laikas imti,nelaukti rudenio.Dabar isskvarbyti reikia(nezinau ar lietuviskai cia parasiau lotuliukas.gif ),apversti velena,palaikyti savaitele,paskui lengvai nuo saknu eina nupurtyt,gerai iskedenti,o pries rudeni dar karta isskvarbyti lotuliukas.gif ,iterpti meslo ir braskes oi kaip augs 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 09 liepos 2015 - 09:32
Norėjau pasiteirauti tokio dalyko. Turiu pirmamečių braškių. Ūsų jau prileido. Jų nekarpau, noriu pasidauginti. Vieta, kur sodinsiu naujas braškes bus paruošta tik vasaros gale. Klausimas, ar geriau ūsus palikti neskabytus iki rugpjūčio galo, ar nuskynus susodinti į laikiną vietą, kad šaknytųsi ir taip nekankinti motininio augalo. Į daigyklas sodinti nenorėčiau, nes jose kaip suprantu labiau laistyti reikia, o aš tokios galimybės kol kas neturiu. O ir braškių nemažai, nesinori daug papildomų išlaidų.
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2015 07 09, 10:57)
Norėjau pasiteirauti tokio dalyko. Turiu pirmamečių braškių. Ūsų jau prileido. Jų nekarpau, noriu pasidauginti. Vieta, kur sodinsiu naujas braškes bus paruošta tik vasaros gale. Klausimas, ar geriau ūsus palikti neskabytus iki rugpjūčio galo, ar nuskynus susodinti į laikiną vietą, kad šaknytųsi ir taip nekankinti motininio augalo. Į daigyklas sodinti nenorėčiau, nes jose kaip suprantu labiau laistyti reikia, o aš tokios galimybės kol kas neturiu. O ir braškių nemažai, nesinori daug papildomų išlaidų.

Pasodintus daigelius dar be saknui i zeme irgi daug laistyti reikia,jei neturit tokios galimybes,geriau palikit neskabytus.
Atsakyti
Sveikos, mano braškės didelės, gražios, bet... nesakanios. Turi prieskonį net nesakyčiau, kad rūgščios, bet nesaldžios, tikrai nelabai kokio skonio. Kaip manote - veislė, žemė ar kas? Sodintos į nenualintą žemę, šiemet dar durpėm palepintos - nepadėjo. Paukščiai lesa, bet net negaila... sad.gif tik va ravėt ir vis tikėtis tai irgi užknisa biggrin.gif gal turit patarimų?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2015 07 09, 22:41)
Sveikos, mano braškės didelės, gražios, bet... nesakanios. Turi prieskonį net nesakyčiau, kad rūgščios, bet nesaldžios, tikrai nelabai kokio skonio. Kaip manote - veislė, žemė ar kas? Sodintos į nenualintą žemę, šiemet dar durpėm palepintos - nepadėjo. Paukščiai lesa, bet net negaila... sad.gif tik va ravėt ir vis tikėtis tai irgi užknisa biggrin.gif gal turit patarimų?

Mano skoniui is 10 rusiu,labiausiai itiko Polka,Marmolad,Pandora,bandykit ir jus keleta veisliu,pirma meta nereikia po daug pirkti uztenka po 5---10 daigiuku ,ir atsirinksit.
Atsakyti
Siemet pas mane ir Marmolada buvo rugsti ir kitos taippat, nes koks pavasaris besaules buvo, dabar likusias iskepe, kurios butu buvusios saldzios.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 07 09, 12:36)
Pasodintus daigelius dar be saknui i zeme irgi daug laistyti reikia,jei neturit tokios galimybes,geriau palikit neskabytus.

Na kartą savaitėj kažkaip palaistyčiau. Man įdomu pats principas, ar prigijimui naujoj vietoj nebus augalui per daug streso. Vieną kartą sodinu, po pusantro mėnesio raunu, vėl sodinu.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 07 10, 09:12)
Mano skoniui is 10 rusiu,labiausiai itiko Polka,Marmolad,Pandora,bandykit ir jus keleta veisliu,pirma meta nereikia po daug pirkti uztenka po 5---10 daigiuku ,ir atsirinksit.

Kai sodinau prieš 3 metus tai dar buvau tokia žalia daržininkė kaip mano braškių lapai biggrin.gif tai net rūšies nepaklausiau, užteko magiškų žodžių, kad jau pirmais metais dera doh.gif
Reiks pasibandyti kitų po kelias, o jas iš rudens sodintis?
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2015 07 10, 17:28)
Kai sodinau prieš 3 metus tai dar buvau tokia žalia daržininkė kaip mano braškių lapai biggrin.gif tai net rūšies nepaklausiau, užteko magiškų žodžių, kad jau pirmais metais dera  doh.gif
Reiks pasibandyti kitų po kelias, o jas iš rudens sodintis?

Galima is rudens ,galima ir pavasari.Rudeni pasodintos duos didesni derliu.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 07 10, 21:26)
Galima is rudens ,galima ir pavasari.Rudeni pasodintos duos didesni derliu.

ačiū thumbup.gif
Atsakyti
na, ka... braskes kaip ir pabaigon. net dziaugiuosi kad galu gale matosi sviesa tunelio gale. dar niekad taip nebuvom persivalge braskem. saldiklyje cieli trys stalciai prisaldyti, uogieniu per 30 puslitriuku doh.gif bet klausimas apie tai:
ar nukirpsite braskems lapus po derejimo?
siaip, as kerpu pavasari, pries atzeliant naujiems- silciau su lapais ziemoti. bet siemet pas mane veja nukepe nuo sausros, neturejau mulco braskes mulciuoti- o nemulciavus piktzoles labai greit isimete. kai braskes tokios gauruotos- pro tuos lapus sunku bus raveti- kur kas butu lengviau nuskutus pirmu numeriu. o ir braskiu puvesiu po lapais uzsilike- nesinori, kad uzkratas ten gyventu iki kito sezono.
mastau nukript plikai, nuravet, patrest kompleksinemis, dar spes iki rudens naujus lapus uzsiaugint, o ir usai geriau matysis nukapymui. nes dabar dziungles doh.gif ar palikt taip kaip yra? g.gif
Atsakyti