Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(baltagėlė @ 2015 06 29, 23:46)
Ir man šis klausimas ramybės neduoda.

auga pas mane kamputy žemuogės, jokių kryžminimųsi nematau smile.gif

ar pūna pas ką nors braškės? aš vakar vėl saują surinkau... nors mulčiuotos ir nėra labai šlapia... gal čia jau liga kokia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 06 29, 23:46)
Ir man šis klausimas ramybės neduoda.

Aš pirkdama daigus klausiau,ar nesusikryžmins man skirtingos braškių veislės,tai patikino ,kad ne,o vat dėl žemuogių prigrasino,kad šalia nesodinčiau.Labai nesigilinau kodėl,bet žemuogių pas man ir miške yra,tai pati anų iš viso neauginu ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2015 06 30, 08:59)
ar pūna pas ką nors braškės? aš vakar vėl saują surinkau... nors mulčiuotos ir nėra labai šlapia... gal čia jau liga kokia?  g.gif

Nea,neradau dar nei vienos supuvėlės.Tik skruzdės suryja.Nors,kai tiek daug yra,tai kažkaip negaila ax.gif
Pas man mulčiuota,lieju kasdien.Dar ir prižėlė žolės bilekiek,nes mulčo neturiu papildymui.O dabar, tipo,ravėt negalima,ane?
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2015 06 30, 08:59)
auga pas mane kamputy žemuogės, jokių kryžminimųsi nematau smile.gif

ar pūna pas ką nors braškės? aš vakar vėl saują surinkau... nors mulčiuotos ir nėra labai šlapia... gal čia jau liga kokia?  g.gif

As po kelias irgi nurenku dar nesunokusias o jau pradejusias pūti. Bet kol nera masiškai labai nepergyvenu. Pas mane mulčiuotos šienu.
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 06 29, 10:18)
Malonu girdėti. Kai baigsis uogos, patręškite daugiau azoto turinčiomis kompleksinėmis trąšomis. Jei kereliai maži, tuomet pašalinkite tik sudžiūvusius lapus. Jei kereliai didoki bus, tuomet nupjaukite viską, paliekant kokius 5-7 cm virš žemės (virš širdutėje esančio lapelio). šiemet ūsus patarčiau nupjauti ir neleisti augti, kad motininis augalas iki žiemos gerokai sustiprėtų wink.gif Tuomet kitais metais turėsite didelį derlių wink.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 06 30, 12:27)
Aš pirkdama daigus klausiau,ar nesusikryžmins man skirtingos braškių veislės,tai patikino ,kad ne,o vat dėl žemuogių prigrasino,kad šalia nesodinčiau.

Nu va, tai ką daba daryt unsure.gif ? Nelabai turiu kur persodint. Nebent į lovelius ir nešt kur toliau nuo braškių. Ot galvasopį turėsiu, kol ką sumąstysiu doh.gif
Atsakyti
O dabar, tipo,ravėt negalima,ane?

Iš kaimynkų tą patį girdėjau smile.gif Bet neapsikentus po gabaliuką vis nupešioju tą išlindusią žolę smile.gif
Atsakyti
Merginos, turiu klausimą gal kas turite parduoti braškių daigų "festival" ar žinote kur galima jų įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 07 01, 00:17)
Nu va, tai ką daba daryt unsure.gif ? Nelabai turiu kur persodint. Nebent į lovelius ir nešt kur toliau nuo braškių. Ot galvasopį turėsiu, kol ką sumąstysiu  doh.gif

Tebegalvoju ir aš. Niekur nerandu jokių straipsnių, kad dėl žemuogių smulkėja braškių uogos. O gal žemuogių uogos būtų stambesnės, jei augtų šalia braškių? smile.gif Ir koks atstumas turėtų būti, kad nesmulkėtų ar nestambėtų uogos? g.gif Prie kai kurių braškių veislių aprašymų rašo, kad pvz.,Jaunė ir Senga Sengana uogos greitai smulkėja; Nida uogos labai stambios, vėliau smulkėja. Manau, kad kolkas paliksiu šalia ir žiūrėsim.
Atsakyti
Nors,kai tiek daug yra,tai kažkaip negaila  ax.gif

nežinau, man dabar jau gaila g.gif Kažkaip braškių mažėja, kaip bebūtų gaila blink.gif Pandora jau prasidėjo, tai tuoj ir tos bus nuvalgytos. Iš frigo nebus tiek uogų, kad viedrais rink. Reik, ko gero, plėst braškyną mastau.gif
Atsakyti
O dabar, tipo,ravėt negalima,ane?

QUOTE(Riolita. @ 2015 06 30, 22:38)
Iš kaimynkų tą patį girdėjau  smile.gif Bet neapsikentus po gabaliuką vis nupešioju tą išlindusią žolę  smile.gif

Ar aš vėl kažko nežinau ar kažką neteisingai supratau? Mulčiuotų braškių ravėt negalima ? Kodėl ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(baltagėlė @ 2015 07 01, 22:35)
Ar aš vėl kažko nežinau ar kažką neteisingai supratau? Mulčiuotų braškių ravėt negalima ? Kodėl ? blink.gif

Neee... Derančių braškių nerekomenduojama ravėt, atseit, šaknys sujudinamos, negerai... Bet aš nežinau, ar čia teisybė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 07 02, 00:06)
Neee... Derančių braškių nerekomenduojama ravėt, atseit, šaknys sujudinamos, negerai... Bet aš nežinau, ar čia teisybė  ax.gif

išravėsit po to, nepergyvenkit, dar bus laiko lotuliukas.gif

o aš turiu blondinišką klausimą: kai kurie kereliai pas mane didesnes uogas augina, gausiau dera. Galvoju po to jų padaugint, bet kaip reiks atpažint, kai uogų nebebus, kad tai jie, tie gerieji? smile.gif gal kaip nors žymit krūmeliu (pvz. aprišat siūlais), kad šitas yra pats geriausias ir uogos didžiausios?...
o gal čia pas mane tik jos tokios nevienodai derančios?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 02 liepos 2015 - 06:35