Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Pas mus braškiu kelios lysvelės po 3 metrus, mulčiuota šiaudais ( nepatiko ) , Antrametes uogu netruksta . bet vistiek jos išgulusios, matyt laistymas padeda atsigulti, tai su vyrukų sukėlėm jas ant vienkartiniu šakučiu, nesiliečia prie žemės .nieks nevalgo. Net šuvai nepatinka šakutės, o ji megėja pasmaguriauti biggrin.gif braškytėm
Atsakyti
Manau, kad , jei braskes dideles ir ju daug, tai ir turi guleti g.gif . pas mane guli, bet dziaugiuosi dideliu derliumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 28 birželio 2015 - 09:30
Iš dvejų auginamų veislių, abi skanios - nežinomos remontantinės ir 'Maxim'. Pastarųjų trūkumas, kad kartais netelpa į burną.
Šiemet Olisetoj pirkau 4 vazonines pabandymui. Jau ragavau 'Beltan' - didelė, sultinga, bet neištižus, saldumo galėtų būti daugiau, arba reikėjo dar palaukti. Raudonžiedės 'Tristan' juokingos uogos, labai smailos (apačioj kairėje pusėje), bet skanios:
https://picasaweb.go...336308977868402
Kažkada turėjau raudonžiedes braškes 'Camara', tai buvo gana rūgščios.
Atsakyti
Paragavau ir as atidziai, tai ka Rumba ir man pasirode be skonio, labai skani Pandora, ir krumelai labai grazus, veslus, dar tik kelias paragavau, bet paliko gera ispudi, Honeoye irgi labai saldzios, kvapnios.
Dabar supratau kodel zali kaikuriu braskiu galiukai, ir kodel kai kurios puna, nors near dregna doh.gif Is seniau turiu primaisytu ivairiu veisliu, tapr ju ELSANTA, ir MArmalade

Ligita, aciu JUms uz daigelius, ne po daug, bet skanaujam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 06 28, 20:32)
Paragavau ir as atidziai, tai ka Rumba ir man pasirode be skonio, labai skani Pandora, ir krumelai labai grazus, veslus, dar tik kelias paragavau, bet paliko gera ispudi, Honeoye irgi labai saldzios, kvapnios.
Dabar supratau kodel zali kaikuriu braskiu galiukai, ir kodel kai kurios puna, nors near dregna doh.gif Is seniau turiu primaisytu ivairiu veisliu, tapr ju ELSANTA, ir MArmalade

Ligita, aciu JUms uz daigelius, ne po daug, bet skanaujam thumbup.gif

Malonu girdėti. Kai baigsis uogos, patręškite daugiau azoto turinčiomis kompleksinėmis trąšomis. Jei kereliai maži, tuomet pašalinkite tik sudžiūvusius lapus. Jei kereliai didoki bus, tuomet nupjaukite viską, paliekant kokius 5-7 cm virš žemės (virš širdutėje esančio lapelio). šiemet ūsus patarčiau nupjauti ir neleisti augti, kad motininis augalas iki žiemos gerokai sustiprėtų wink.gif Tuomet kitais metais turėsite didelį derlių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 06 27, 12:33)
O geriau pirkti frigo daigus ar paprastus?

Jei frigo, tai rekomenduoju ligita (Ragaisio ukis) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 06 28, 19:32)
Honeoye irgi labai saldzios, kvapnios.

Auginu Honeoye ir Dangė. Tai Dangė dar saldesnė, net būdamos ne visai prisirpusios, dar su baltu galiuku, yra saldžios. Dera pas mane abi vienu laiku. Dangė derlingesnė, uogos šviesiai raudonos.
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 06 28, 19:32)
Honeoye irgi labai saldzios

Man su honeoye kažkoks nesusipratimas. Ne šį, o praeitą pavasarį pirkau žalioj stotelėj kelis daigus. Rašė honeoye. Dar vasaros gale pasidauginau iš ūsų, tai turiu lysvelę jų. Bet uogos rūgščios ir nedidelės. g.gif
Atsakyti
Gal galite patarti kaip paruosti zeme braskiu sodinimui, pas mus zeme nera derlinga, kaip ja paruosti, nes siuo metu tik zolyte uzseta, vieni sako vezk mesla ir maisyk su zeme, o kiti sako atsivezk juodzemio, gal jus patartumet kaip is tikruju reiktu daryti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anna86 @ 2015 06 29, 15:53)
Man su honeoye kažkoks nesusipratimas. Ne šį, o praeitą pavasarį pirkau žalioj stotelėj kelis daigus. Rašė honeoye. Dar vasaros gale pasidauginau iš ūsų, tai turiu lysvelę jų. Bet uogos rūgščios ir nedidelės.  g.gif

Aš šį pavasarį pirkau iš žalios stotelės honeoye 2 daigelius. Kurį laiką būnant stiklintame balkone vienas daigelis pradėjo glebti, vysti nors drėgmės netrūko. Nuskyniau žiedukus, bet išsodintos lauke nudžiūvo. Antras daigelis lyg tvarkoje buvo, bet kai išsodinau lauke sustojo augti, nuskyniau žiedukus, kad nevargtų ir sutvirtėtų. Turėjo 2 lapus, vienas paraudonavo ir nudžiūvo, tai dabar dar stovi su 1 lapu, nesimato, kad leistų naują. Kas joms pasidarė?? g.gif Kitų rūšių braškės auga gerai, po kelias uogytes užaugino, leidžia lapus. Tiesa vienas daroyal daigelis nežydėjo, ar kitais metais kažin duos uogų?? g.gif
Papildyta:
Skaičiau senesnėse temose, kad negerai kai braškės auga šalia žemuogių. Ar tiesa? Ar auginate šalia, ar pastebite ką nors? Aš kaip tik šį pavasarį turiu pasodinusi, tai susirūpinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2015 06 27, 19:44)
Pas mus braškiu kelios lysvelės po 3 metrus, mulčiuota šiaudais ( nepatiko ) ,  Antrametes uogu netruksta . bet vistiek jos išgulusios, matyt laistymas padeda atsigulti, tai su vyrukų sukėlėm jas ant vienkartiniu šakučiu, nesiliečia prie žemės .nieks nevalgo. Net šuvai nepatinka šakutės, o ji megėja pasmaguriauti  biggrin.gif braškytėm

Jei isgulusios ir 3-metes, reiskia tokia veisles ypatybe, As esu auginus Dukat niekada neguledavo o uogos dideles ir daug, koteliai stori ir islaikydavo tas uogas ir krumai dideli ir lapap status irdaug.
Man idomu kaip jus tuos kotus suuogom sudedat ant sakuciu, turiu kazkiek tokiu ir nusipirkciau dar, ko nepadarysi del mylimu braskiu, bet kaip uzdet kad nesubadyt uogu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2015 06 29, 17:09)
Skaičiau senesnėse temose, kad negerai kai braškės auga šalia žemuogių. Ar tiesa? Ar auginate šalia, ar pastebite ką nors?  Aš kaip tik šį pavasarį  turiu pasodinusi, tai susirūpinau  g.gif

Ir man šis klausimas ramybės neduoda.
Atsakyti