Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vijoleta20 @ 2015 06 25, 21:17)
  idomu kaip kitoms biggrin.gif

žinau bent dvi, kurioms irgi nelabai smile.gif čia šitos, šiųmetinės frigo.
Atsakyti
[quote=vijoleta20,2015 06 25, 15:30]
Sveikos braskiautojos 4u.gif du klausimai neduoda man ramiai gyvent smile.gif

1. Kas auginat rumba, ar ji jums skani? Nesuprantu sitaip isgirta veisle, o skonis s... bent pas mane, sakau gal pas kitas jos skanesnes ?smile.gif Dideles, grazios, derlingos, nu bet skonis g.gif ar as jau visai ispaikusi:)

Pas mane Rumba ( frigo daigai).
Forma, dydis - liuks, sakyčiau toks prekybinis.
Skonis - saldžios, sultingos( gal norėtųsi saldumo stipresnio)
BET - man trūksta spalvos ir kvapo intensyvumo ( palyginus su Hoenyone)

Lyginau Hoeneyone ir Rumba, tai Hoeneyone raudonesnė, kitokia forma, nu gal rūgštesnė nei Rumba ir pastovėjusio ilgesnį laiką (per dieną)pas mane jos pasidaro nebegražios.
vat Rumba tai tikrai sukurta prekybai - uogos didelės, blizgančios išsilaiko per visą dieną kaip ka tik nuskintos.

Dabar jau rimtai galvoju kuom padidinti savo plantaciją g.gif
Atsakyti
[quote=mamukas71,2015 06 26, 10:01]
[quote=vijoleta20,2015 06 25, 15:30]
Sveikos braskiautojos 4u.gif du klausimai neduoda man ramiai gyvent smile.gif

1. Kas auginat rumba, ar ji jums skani? Nesuprantu sitaip isgirta veisle, o skonis s... bent pas mane, sakau gal pas kitas jos skanesnes ?smile.gif Dideles, grazios, derlingos, nu bet skonis g.gif ar as jau visai ispaikusi:)
Pas mane Rumba ( frigo daigai).
Forma, dydis - liuks, sakyčiau toks prekybinis.
Skonis - saldžios, sultingos( gal norėtųsi saldumo stipresnio)
BET - man trūksta spalvos ir kvapo intensyvumo ( palyginus su Hoenyone)

Lyginau Hoeneyone ir Rumba, tai Hoeneyone raudonesnė, kitokia forma, nu gal rūgštesnė nei Rumba ir pastovėjusio ilgesnį laiką (per dieną)pas mane jos pasidaro nebegražios.
vat Rumba tai tikrai sukurta prekybai - uogos didelės, blizgančios išsilaiko per visą dieną kaip ka tik nuskintos.

Dabar jau rimtai galvoju kuom padidinti savo plantaciją g.gif
[/quote]

As tai dziaugiuosi, kad nebuvo rumbos tiek kiek norejau is pradziu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 06 25, 16:30)
Sveikos braskiautojos 4u.gif  du klausimai neduoda man ramiai gyvent smile.gif

1. Kas auginat rumba, ar ji jums skani? Nesuprantu sitaip isgirta veisle, o skonis s... bent pas mane, sakau gal pas kitas jos skanesnes ?smile.gif Dideles, grazios, derlingos, nu bet skonis  g.gif  ar as jau visai ispaikusi:)

Pas mane Rumba ir Sonata vienu metu pradėjo sirpti, nors rumba skaitosi ankstyvesnės smile.gif
Rumbai tikrai trūksta saldumo. Sonata saldesnės. Gerai laikosi abi rūšys, Sekmadienį atsivežiau prisiskynus kibirėlį, tai ketvirtadienį nieko nepatižusios, tvirtos(aišku šaldytuve).

Galvojau, kad apgavo pardavėjas, ne tas pardavė(o kaip gyrė Rumbą, tai oi oi). Bet ne man vienai nelabai, tai vadinas tokia veislė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rovy68 @ 2015 06 26, 11:06)
Galvojau, kad apgavo pardavėjas, ne tas pardavė(o kaip gyrė Rumbą, tai oi oi). Bet ne man vienai nelabai, tai vadinas tokia veislė g.gif

man rodos, mes, kurios anksčiau rašėm, iš to paties pardavėjo ir pirkom - iš Elitinių daigų smile.gif
Pas mane Sonatai dar toli iki nokimo smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 birželio 2015 - 11:28
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 16, 12:28)
Gal kas esate sejusios sias? Ka gero? Ka blogo?  4u.gif  Sesiu ir as  biggrin.gif

user posted image

Setos 2015-04-16, issodintos lauke 2015-06-26 su zaliais vabaliukais schmoll.gif tad teko purkst doh.gif

user posted image
user posted image

Pavasari sodintos Sonatos 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 26 birželio 2015 - 13:07
[quote=saintlina,2015 06 26, 11:27]
man rodos, mes, kurios anksčiau rašėm, iš to paties pardavėjo ir pirkom - iš Elitinių daigų smile.gif

Tai lauksim Sonatos charakteristikų smile.gif
Pažiūrėjau į savybes, tai skonio savybės turi daugiau žvaigždučių nei Rumbos. smile.gif
Atsakyti
[quote=mamukas71,2015 06 26, 14:09]
[quote=saintlina,2015 06 26, 11:27]
Tai lauksim Sonatos charakteristikų smile.gif
Pažiūrėjau į savybes, tai skonio savybės turi daugiau žvaigždučių nei Rumbos. smile.gif
[/quote]

ragavau, visa nieko, man lyg neblogos receptorius marmolad ir polka uzkabino 4u.gif

rumba, vibrantas jei neapgavo pardavejos labai panasios, beskones biggrin.gif
Atsakyti
O kurios rusys skaniausios? Sia savaite turguje pirkau, nu jau pasaka skonis uogu, saldzios, siandien uzklausiau kokia rusis, sako keliu rusiu auginame ir nezinau kokia ten buvo, bet paminejo Sonata. Kaip ta Sonata kurios auginate? Kokias rekomenduotumete auginti, noriu kitais metais frigo daigu nusipirkti. Ar tikrai tie frigo daigai tokie geri kaip reklamuojami? Pasidalinkite patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikute000 @ 2015 06 27, 10:00)
O kurios rusys skaniausios? Sia savaite turguje pirkau, nu jau pasaka skonis uogu, saldzios, siandien uzklausiau kokia rusis, sako keliu rusiu auginame ir nezinau kokia ten buvo, bet paminejo Sonata. Kaip ta Sonata kurios auginate? Kokias rekomenduotumete auginti, noriu kitais metais frigo daigu nusipirkti. Ar tikrai tie frigo daigai tokie geri kaip reklamuojami? Pasidalinkite patirtimi smile.gif

Braškių augintojas visada žino, kokias braškes augina wink.gif Mes jas skiriame iš išvaizdos, skonio, kvapo... Perpardavinėtojas dažniausiai nesusigaudo kuo prekiauja ir jei sąžiningesnis pasitaiko, tuomet nesako bet kokio, nes žino, kad gali klausiantysis žinoti wink.gif
Man pačios geriausios Honeoye -saldžiarūgštės, kvapnios, atsparios oro negandoms . Daugelis jų nebeaugina, bet man jos super.
Skonio atžvilgiu mano gomuriui pirmauja Salsa, tada eina Sonata...
O Rumba skonio gero, kai lauke saulėta, tačiau visiems visada pabrėžiu, kad Rumba neturi kvapo (na... nebent chemikalų smile.gif )
Tačiau... šiemet naujai užveista ansktyva Ines nurungė visas veisles 4u.gif
Apie veisles aprašymus galite rasti mūsų tinklapyje www.ragaisioukis.com
Dar turime Florence - neprasta, bet buvom jau atsisakę, šiemet įsiveisėme sertifikuotų daigų, kad pažiūrėt, kiek skiriasi nuo tų, kurias visada auginom smile.gif Kiekiui auginame Elsanta-šviesiai rausva saldi braškė, kurios būna daug ir didelių. Bet jai reikia saulės, tad šiemet, kai pvz.praėjusią naktį buvo tik 6 laipsniai, tai pūva "ant akių" sad.gif
Taigi, rudeniop turėsime šių veislių daigų: Ines, Honeoye, Clery, Sonata, Rumba, Florence, Pandora, Salsa, Elsanta.. .gal dar ką nors smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 27 birželio 2015 - 11:08
O geriau pirkti frigo daigus ar paprastus?
Atsakyti
Labas,
perskaicius atsiliepimus apie braskes, nuejau paragaut savo Rumbos, nedaug dar sunokusiu, vienetai, bet ir tos mane nuvyle. Visu pirma, kad guli uogos ant zemes ar kokio pakloto, ryja jas kurkliai ir per paklotus, prasikrapsto. Antra, kazkodel apacia puna, ta kue guli, pas mane bent ant svelnios zolytes nestoru sluoksniu, nes neturiu daug. Kadangi auga smelyje, tai laistau vos nekasdien ir ta zolyte aisku taippat pasilaisto. Vienintele viltis, kad pirmametes tai kitamet sustipres kereliai ir GALI BUTI, kad negules g.gif O jei taip nebus, teks ju atsisakyt. Skonis nera jau toks blogas, bet juk ir saules nelabai, bet kvapo tai tikrai nera jikio.
Sonata dar tik ruosiasi nokt, bet krumeliai stambesni, nors uogos irgi guli.
Auginu biski Marmalados, nukentejo nuo salnu o trukumas toks, kad ilgai noksta pats galiukas, vis buna baltas ir kietas, jei tokia nusiskini tai tenka nupjauti nemaza gala o jei lauki pakol visai sunoks, gali ir nesulaukt (atsiranda norinciu) biggrin.gif
Atsakyti