Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Infinity_ @ 2015 06 11, 22:09)
Sakykit, Venta9, kuom reikėtų purkšti? Turiu tą pačią bėdą. Dėkui už atsakymą 4u.gif

taigi fungicidu kokiu nors. Grybinė liga čia. Bet tik po braškių sezono.
Atsakyti
straipsnis
Geriausia auginti patiems,nereiks burti iš tirščių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2015 06 12, 19:38)
straipsnis
Geriausia auginti patiems,nereiks burti iš tirščių? g.gif

Paskaityti verta wink.gif Manau reikia žinoti visą informaciją ir atsirinkti, kas kam geriau wink.gif Kiekvienas turi teisę rinktis... Tiesiog reikia žinoti, kad taip gali nutikti wink.gif Nesąžiningų pirkėjų yra visur wink.gif Net didieji prekybos centrai apgaudinėja...
Bet pasistenkim atsirinkti teisingai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 06 14, 11:22)
Paskaityti verta wink.gif Manau reikia žinoti visą informaciją ir atsirinkti, kas kam geriau wink.gif Kiekvienas turi teisę rinktis... Tiesiog reikia žinoti, kad taip gali nutikti wink.gif Nesąžiningų pirkėjų yra visur wink.gif Net didieji prekybos centrai apgaudinėja...
Bet pasistenkim atsirinkti teisingai wink.gif

Taip, nesąžiningų pardavėjų pilna. Ir ne tik užsienyje. Manau, kad ir ūkininkai, kurie braškes augina pardavimui, toje pačioje Lietuvoje naudoja ir daug trąšų, ir "chemijos" negaili, kad tik didesnį derlių išgauti. Vaikosi "ilgesnio" euro. O kam jau čia labai rūpi to pirkėjo ar jo vaikų sveikata? Aš pati pernai pirkau nuo ūkininko braškes ir stebėjausi, kad jos tokios kietos, kaip obuoliai. Pažiūrėti gražios, bet kietumas tai nebūdingas braškėms. Kyla abejonių... Todėl praplėtėme savo braškyną tiek, kad pakaktų uogų šeimos poreikiams, nes vistik norisi to sveikesnio produkto.
Atsakyti
sveikos,
turiu antramečių braškių - labai nedaug, bet pavalgymui turėtų užtekt. Deja... Neužtenka, nes su kažkuo jas dalinuosi sad.gif. Jau pačios pirmosios, tik pradėjusios balti (net ne rausti), dingdavo. Ateinu - pusės uogos nėra, dar po kiek laiko - visos. Įtarėme paukščius - uždengėme tinklu - tas pats. Randu ir su koteliais nutrauktų, visai dar žalių besimėtančių. Kitos po pusę vis - ant krūmo arba šalia krūmo. Tikrai yra pas mus šliužų, bet dabar buvo sausa, ir gi jie per minutę nesuės gi... O einam ir einam pažiūrėt, gal vagį pagausim. Deja, randam tik rezultatą sad.gif
Gal turit minčių, kas tas vagis galėtų būti ir kaip išsaugoti likusias?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2015 06 21, 09:09)
Gal turit minčių, kas tas vagis galėtų būti ir kaip išsaugoti likusias?

Varlės ėda braškes. Gal netoli balos ar pelkės daržas.
Jei tinklas negelbėja, tai gal dvirankiai mėgėjai svetimo, bet jie per pusę nekanda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 21 birželio 2015 - 10:07
QUOTE(amba41 @ 2015 06 21, 11:05)
Jei tinklas negelbėja, tai gal dvirankiai mėgėjai svetimo, bet jie per pusę nekanda.

Pas mane lesa pauksciai ir kiek pastebejau skruzdes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 06 21, 11:05)

va, šitos gali, yra pas mus jų daug, net į namo verandą kartais įšoka, kai neuždarytas duris paliekam doh.gif
bet tai ką daryt? Mažų plyšiukų apdengiant tinklu yra, labai gerai užtaisyt? g.gif
QUOTE(vadesta @ 2015 06 21, 11:50)

nuo paukščių tinklas, o skruzdėles pastebėtume... ne, pas mus ne tas, tikrai...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2015 06 21, 10:54)
va, šitos gali, yra pas mus jų daug, net į namo verandą kartais įšoka, kai neuždarytas duris paliekam doh.gif
bet tai ką daryt? Mažų plyšiukų apdengiant tinklu yra, labai gerai užtaisyt? g.gif

Ar matėt pakelėse kur varlių migracija yra tokios neaukšto tinklo tvorelės. Nuo gyvūnų aukštos, o greta būna neaukštos ir tankios. kažkas paaiškino , kad tai apsauga plento nuo varlių traiškymo. Nežinau ar išeitis tverti daržo lysvė šitaip... g.gif . Bet čia jau atrastas dviratis.
Atsakyti
QUOTE(vadesta @ 2015 06 21, 11:50)

Siaubingai lesa ir palenda po agroplėvele. doh.gif Pradžioje skruzdėlės puolė,bet su paukščiais palyginus-smulkmena. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2015 06 21, 09:09)
sveikos,
turiu antramečių braškių - labai nedaug, bet pavalgymui turėtų užtekt. Deja... Neužtenka, nes su kažkuo jas dalinuosi sad.gif.

Atėjau su ta pačia bėda padejuot. Tik pas mane dar ir lapus nuėda. Stiebai tik lieka. Braškes tai nunokusias mėgsta. O mes tik kelias pusžalias nusiskyt gavom. Net tikrojo skonio nepajusim... sad.gif
user posted image

user posted image

user posted image

O čia iš vis nusiskynė, pasidėjo...

user posted image
Papildyta:
O štai čia parodysiu frigo, kaip auga. Nors kas nudžiugino thumbup.gif
Sodinti 06.09

user posted image

Šiandien jau kokie:

user posted image

user posted image

Prigijo visi iki vieno daigeliai. Lapai sveiki, gražūs ir dar tik pradžia... (Jei tie neišaiškinti kenkėjai neįsisuks, jau bijau ir džiaugtis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anna86: 21 birželio 2015 - 16:58
QUOTE(anna86 @ 2015 06 21, 18:06)
Atėjau su ta pačia bėda padejuot. Tik pas mane dar ir lapus nuėda. Stiebai tik lieka. Braškes tai nunokusias mėgsta. O mes tik kelias pusžalias nusiskyt gavom. Net tikrojo skonio nepajusim... sad.gif

va va, labai panašus vaizdas pas mane verysad.gif
Atsakyti