Susigundžiau ir aš pabandyt pasisodinti frigo keletą daigų.
Ragaišio ūkis labai opertyviai atsiuntė. Ėmiau Sonatą. O jau šaknų gausuma...
Atvažiavus į sodą pasiutau ant kurmių - vien kurmiarausiai vejoj, darže... Jau mintį turėjau kokį spąstą pastatyt...
Ale kai perkasinėdama lysvę daigams, radau kurklį su lerva... atleidau kurmiam už tuos kupstus. Tegu tik rausia, bet lai naikina tuos choleras.
Nu susinervinau, negaliu. Nuės tas dailias šaknis ir kapiec...
Ko tik ten nėra tam sode: kurmių, kurklių, rupūžių, driežų, gyvačių, sraigių.. Dar miško žvėreliai kartkartėm aplanko. Baigsis turbūt tuoj mano daržininkystė...
Kažkas ima nuėdinėt braškių lapus. Nuo kerelio po 1-2 nuėsta. Stiebukus palieka. Taip ten negausu jų (bet honeoye gal nebūdinga jų kupetą turėt), o db dar ir nuėda. Uch, pagaučiau, gyvo nepaleisčiau
Žodžiu pasiguodžiau. Ant dušios ramiau. Galiu toliau gyvent.
Sveikos. Iskilo man toks klausimas.Braskes sodintos pernai. Ar usus karpyti galiu dabar ar laukti kol braskes nuvalgysim?
Papildyta:
Radau atsakyma pati
Papildyta:
Radau atsakyma pati
QUOTE(jurginux @ 2015 06 10, 08:05)
Sveikos. Iskilo man toks klausimas.Braskes sodintos pernai. Ar usus karpyti galiu dabar ar laukti kol braskes nuvalgysim?
Papildyta:
Radau atsakyma pati
Papildyta:
Radau atsakyma pati
Na ir koki atsakymą radai
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 11:22)
vakar apžiūrėjau savo Frigines braškytes - krūmeliai gražūs, uogų nemažai, bet labai užkliuvo tai, kad neturi nei vieno ūso
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?Nes pas man tai dar nea .Aišku,paskui nespėsiu karpyt .
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 10:22)
Sveikos,
vakar apžiūrėjau savo Frigines braškytes - krūmeliai gražūs, uogų nemažai, bet labai užkliuvo tai, kad neturi nei vieno ūso
Kiba jos ir neturės jų tadu pasidauginti be šansų...
Kiba jos ir neturės jų tadu pasidauginti be šansų...
Pernai pavararį pasisodinau daigų, bet ne frigo. Tai irgi kitoms prakalbus apie ūsus, pas msne jų nei žymės nebuvo. Bet liepą, kad pradėjo ūsuotis, tau užteko ir pasididint braškyną ir išmetimui liko.
Manau pas jus irgi gali taip būti.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 06 10, 10:39)
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?Nes pas man tai dar nea .Aišku,paskui nespėsiu karpyt .
Maniškės leidžia jau vieną kitą ūsą. Pas mamą daugiau jau prileidusios.
Honeyone, tiesa ne pirmametės, antrametės tai kaip monstrai ūsai į visas puses varo. Užtat ir kilo įtarimas
Bet dabar jau ramiau reiškias lauksiu ir sulauksiu. Planuose antra plantacija.
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?
pas mane jau.
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 10:22)
Ligita rašė, kad frigo ūsuojasi taip pat kaip ir visos Taip kad tikrai pasidauginim, jei tik noro bus
o tai kokia veislė pas jus frigo braškių Terminas frigo-reiškia užšaldytas , ramybės būsenoje. O veislės tai suprantu įvairios.
QUOTE(diuni @ 2015 06 10, 11:19)
o tai kokia veislė pas jus frigo braškių Terminas frigo-reiškia užšaldytas , ramybės būsenoje. O veislės tai suprantu įvairios.
Rumba
QUOTE(saintlina @ 2015 06 10, 12:15)
pas mane jau.
Nenervuok Reiks tada ir man atidžiau pažiūrėt,abo kol kas aš tik raudonos spalvos ieškau tarp žalių lapų
QUOTE(adija5 @ 2015 06 10, 12:32)
Nenervuok Reiks tada ir man atidžiau pažiūrėt,abo kol kas aš tik raudonos spalvos ieškau tarp žalių lapų
o tavo kokios veislės
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 12:30)
Rumba
o seniai turit , kaip patinka...
Peržiūrėjau to ūkininko asortimentą iš Vokietijos frigo braškių... nežinau...norėčiau naujovės dar kokios įsigyti , bet nė viena nepatraukė labai. Rumbos , atrodo , ne nepaminėta pas jį...
Pandora keistai aprašyta , kad sterili , mano tai leidžia ūsus , pernai sodinau , tiesa , ne frigo. Frigo visai niekad nesu sodinusi...
Papildyta:
nežinau , gal pirksiu iš Lingienės , ką nors iš vėlyvų Salsa
» Pandora
» Pegasus
» Florencė
» Vikat
Pandorą turiu , o gal kas auginat šias kitas , gal ką galit pakomentuoti...
O gal kas auginat Dangę , Saulenę , kaip jos , kaip skonis , derlius