Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Susigundžiau ir aš pabandyt pasisodinti frigo keletą daigų.
Ragaišio ūkis labai opertyviai atsiuntė. Ėmiau Sonatą. O jau šaknų gausuma... thumbup.gif
Atvažiavus į sodą pasiutau ant kurmių - vien kurmiarausiai vejoj, darže... Jau mintį turėjau kokį spąstą pastatyt...
Ale kai perkasinėdama lysvę daigams, radau kurklį su lerva... atleidau kurmiam už tuos kupstus. biggrin.gif Tegu tik rausia, bet lai naikina tuos choleras. rolleyes.gif
Nu susinervinau, negaliu. Nuės tas dailias šaknis ir kapiec...

Ko tik ten nėra tam sode: kurmių, kurklių, rupūžių, driežų, gyvačių, sraigių.. Dar miško žvėreliai kartkartėm aplanko. Baigsis turbūt tuoj mano daržininkystė...
Kažkas ima nuėdinėt braškių lapus. Nuo kerelio po 1-2 nuėsta. Stiebukus palieka. Taip ten negausu jų (bet honeoye gal nebūdinga jų kupetą turėt), o db dar ir nuėda. Uch, pagaučiau, gyvo nepaleisčiau lotuliukas.gif
Žodžiu pasiguodžiau. Ant dušios ramiau. biggrin.gif Galiu toliau gyvent.
Atsakyti
Sveikos. Iskilo man toks klausimas.Braskes sodintos pernai. Ar usus karpyti galiu dabar ar laukti kol braskes nuvalgysim?
Papildyta:
Radau atsakyma pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2015 06 10, 08:05)
Sveikos. Iskilo man toks klausimas.Braskes sodintos pernai. Ar usus karpyti galiu dabar ar laukti kol braskes nuvalgysim?
Papildyta:
Radau atsakyma pati 4u.gif

Na ir koki atsakymą radai blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

vakar apžiūrėjau savo Frigines braškytes - krūmeliai gražūs, uogų nemažai, bet labai užkliuvo tai, kad neturi nei vieno ūso g.gif

Kiba jos ir neturės jų blink.gif tadu pasidauginti be šansų...

Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 11:22)
vakar apžiūrėjau savo Frigines braškytes - krūmeliai gražūs, uogų nemažai, bet labai užkliuvo tai, kad neturi nei vieno ūso g.gif

O tai ne Frigo jau ūsuojasi?Nes pas man tai dar nea schmoll.gif .Aišku,paskui nespėsiu karpyt .
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 10:22)
Sveikos,

Pernai pavararį pasisodinau daigų, bet ne frigo. Tai irgi kitoms prakalbus apie ūsus, pas msne jų nei žymės nebuvo. Bet liepą, kad pradėjo ūsuotis, tau užteko ir pasididint braškyną ir išmetimui liko.
Manau pas jus irgi gali taip būti.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2015 06 10, 10:39)
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?Nes pas man tai dar nea  schmoll.gif .Aišku,paskui nespėsiu karpyt .

Maniškės leidžia jau vieną kitą ūsą. Pas mamą daugiau jau prileidusios.
Atsakyti
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?Nes pas man tai dar nea  schmoll.gif .Aišku,paskui nespėsiu karpyt .

Honeyone, tiesa ne pirmametės, antrametės tai kaip monstrai ūsai į visas puses varo. Užtat ir kilo įtarimas g.gif

Bet dabar jau ramiau smile.gif reiškias lauksiu ir sulauksiu. Planuose antra plantacija.
Atsakyti
O tai ne Frigo jau ūsuojasi?

pas mane jau.
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 10:22)

Ligita rašė, kad frigo ūsuojasi taip pat kaip ir visos smile.gif Taip kad tikrai pasidauginim, jei tik noro bus smile.gif
Atsakyti
o tai kokia veislė pas jus frigo braškių g.gif Terminas frigo-reiškia užšaldytas , ramybės būsenoje. O veislės tai suprantu įvairios.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 06 10, 11:19)
o tai kokia veislė pas jus frigo braškių g.gif Terminas frigo-reiškia užšaldytas , ramybės būsenoje. O veislės tai suprantu įvairios.

Rumba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 06 10, 12:15)
pas mane jau.

Nenervuok doh.gif Reiks tada ir man atidžiau pažiūrėt,abo kol kas aš tik raudonos spalvos ieškau tarp žalių lapų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 06 10, 12:32)
Nenervuok  doh.gif Reiks tada ir man atidžiau pažiūrėt,abo kol kas aš tik raudonos spalvos ieškau tarp žalių lapų  biggrin.gif

ax.gif o tavo kokios veislės
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2015 06 10, 12:30)

ax.gif o seniai turit , kaip patinka...
Peržiūrėjau to ūkininko asortimentą iš Vokietijos frigo braškių... g.gif nežinau...norėčiau naujovės dar kokios įsigyti , bet nė viena nepatraukė labai. Rumbos , atrodo , ne nepaminėta pas jį...
Pandora keistai aprašyta , kad sterili , mano tai leidžia ūsus , pernai sodinau , tiesa , ne frigo. Frigo visai niekad nesu sodinusi... g.gif rolleyes.gif
Papildyta:
nežinau , gal pirksiu iš Lingienės , ką nors iš vėlyvų Salsa

» Pandora

» Pegasus

» Florencė

» Vikat

Pandorą turiu , o gal kas auginat šias kitas , gal ką galit pakomentuoti...
O gal kas auginat Dangę , Saulenę , kaip jos , kaip skonis , derlius g.gif
Atsakyti