Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Kažkur buvau skaičiusi ir į savo konspektus užsirašiusi, kad Lenkijoje yra "Dursban 480EC" nuo grambuolių. Kas mokat lenkiškai, patvirtinkit arba paneikit
http://rolno-ogrodni...rsban-480-ec-5l
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 05 28, 23:17)
Kažkur buvau skaičiusi ir į savo konspektus užsirašiusi, kad Lenkijoje yra "Dursban 480EC" nuo grambuolių. Kas mokat lenkiškai, patvirtinkit arba paneikit

Kiek aš moku lenkiškai, tai konkrečiai nemini grambuolių, o rašo "koncentruotas insekticidas, skiesti su vandeniu, naudojmas kaip priemonė kai kuriems kenkėjams ("niektórych szkodników") g.gif ..." , Būtent garmbuolius jei minėtų, tai turėtų rašyt ko gero "chrabąszcz majowy (Melolontha melolontha)".
Siuntimo aprašyme matau kainas Lenkijoj, nematau siuntimo į LT kainų .

Čia rašo: Insekticidiniai preparatai yra efektyvus, tačiau daržovėms nerekomenduojamas būdas – visų pirma dėl galimo poveikio sveikatai ir augalų augimui, visų antra, dėl mažo ekonomiškumo. . Galima rintis biologinius preparatus, kurie imituoja natūraliai gamtoje vysktančius procesus, tarkime, preparatai, kurių sudėtyje yra entomofaginio grybo Bauveria bassiana sporų neblogai naikina grambuolius, be to, šis grybelis dirvoje gyvena natūraliai, o svarbiausia – efektyviai tvarkosi su grambuolių lervomis. g.gif
Čia irgi panašiai rašo. Kiek realiai padeda tas grybelis kažin.

pas lenkus radau biologinį metodą, dar neįsigilinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 29 gegužės 2015 - 04:16
QUOTE(saulyte525 @ 2015 05 29, 03:45)
Kiek aš moku lenkiškai, tai konkrečiai nemini grambuolių, o rašo "koncentruotas insekticidas, skiesti su vandeniu, naudojmas kaip priemonė kai kuriems kenkėjams ("niektórych szkodników") g.gif  ..." ,

Ačiū 4u.gif Vadinasi, tinka taip pat, kaip Decis ar bet kuris kitas insekticidas schmoll.gif
Teks rinkti rankomis - patikimiausia, ekonomiškiausia, ekologiškiausia.

Daug kur rašo, kad grambuoliai - kurmių skanėstas. Netikiu tuo schmoll.gif Kažkada kurmis įlindo į kompostinę. Po to visi kaliforniečiai ir vietiniai sliekai dingo, o grambuolių lervos liko. Kodėl jų nesuėdė, jei taip mėgsta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 29 gegužės 2015 - 11:21
QUOTE(Riolita. @ 2015 05 29, 11:12)
Daug kur rašo, kad grambuoliai - kurmių skanėstas. Netikiu tuo  schmoll.gif  Kažkada kurmis įlindo į kompostinę. Po to visi kaliforniečiai ir vietiniai sliekai dingo, o grambuolių lervos liko. Kodėl jų nesuėdė, jei taip mėgsta?

Sotus jau buvo smile.gif
Atsakyti
siemet dvi varnenu seimos gyvena. tai kokios duobes iskuistos aplink medelius bigsmile.gif reiks su kauptuku praeiti paziuret ar dar like kas is grambuoliu. nes vis randu.... sako isrenka jie. skanestas baltiminis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mrija @ 2015 05 27, 23:08)
Prašau patarimo. Rudenį nusipirkau 30 daigų braškių "Sonata" Žaliam centre indeliuose. Peržiemojo labai gerai, pradėjo augti, patręšiau. Žydi gražiai, kaip pirmametės net labai gerai, pradeda megzti uogas, nes dengiau agroplėvele. Staiga pradeda vysti krūmelis po krūmelio ir tiesiog nugriūna su visom uogom ir žiedais. Purkšti jau bijau, nes uogos greit, tik su permanganatu palaistau. Kurklių nėra, nes kurmių pilna. Grybas koks? Bet ką dabar daryt?

Matau ne tik pas mus jau pradėjo grambuolių lervos savo darbą. Jei krūmelis nuvysta - vadinasi jis nebeturi šaknų. O nebeturi, nes nugraužė tie stori riebūs kirminai wink.gif Aš jei pamatau pradėjusį vysti kelmelį, iškart jį kasu lauk ir ieškau po juo grambuolio lervos. Laimė, jei randu, nes galiu ją sunaikinti ir braškę pasodinu vėl. Bet pas mus tokie plotai, kad kasdien apžiūrėt neįmanoma. Bet kas turit mažesnius plotelius, tai tikrai galit. Nes jei neiškasit krūmo ir nesunaikinsit kenkėjo, tai vistiek nugrauž šaknis ir ji žus.

QUOTE(saintlina @ 2015 05 28, 07:33)
iškaskit kelias ir apžiūrėkit šaknis. Gal ten grambuolių lervos jas graužia?

Teisingai samprotaujate. Ta aiškus grambuolių darbas doh.gif

QUOTE(liina:) @ 2015 05 28, 16:47)
Pas mane ir taspats,jau 3 isroviau ir pati aiskinuos kas cia gali buti g.gif

kai išraunat, įdėmiai išnagrinėkit žemę po krūmeliais, nes jei paliekate tą kirminą, tai jis nakina toliau.KAžkur esu skaičius, kad jis išnaikina aplink save 1 kv.m. plotą maždaug. Žemėje gyvena 4 metus, tada užsiaugina sparnus ir skreda dėt naujų kiaušinėlių wink.gif Ištikrųjų ir skraiduolius reikia naikinti.
Tie dideli kirminai, kur mes randam dažniausiai, tai jau yra pats paskutinis etapas. O tu mažesnių dažnai net nepastebim iškasę braškę.. .todėl reikia labai įdėmiai žiūrėti

QUOTE(Riolita. @ 2015 05 29, 00:17)

Štai kodėl llenkiškos braškės skiriasi nuo mūsiškių wink.gif Daug cheikalų, kurie leidžiami naudoti Lenkijoje, Lietuvoje yra draudžiami. Štai kodėl nėra ir siuntimo į Lietuvą. Kiek žinau, tai šiuo chemikalu žemę reikia laistyti iki braškių pasodinimo - tai pirma, o antra - jis naikina visą fauną, esančią po žeme.. taigi, todėl ir draudžiamas naudoti. Vežant per sieną. jei patikrintų ir rastų - galite gauti nemažą baudą (nežinau kiek, bet atsimenu seminare sakė).
Mano žiniomis Rietavo turguje visokių chemikalų iš Lenkijos galima gauti (aišku ne po 100 ml), bet man tai iki Rietavo labai toli....
Taigi, mes kovojam mechaniškai. kiek randam rankomis - naikinam. KOvojam .. .arba jie mūsų braškes naikina, arba mes juos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Freke @ 2015 05 29, 17:06)
siemet dvi varnenu seimos gyvena. tai kokios duobes iskuistos aplink medelius bigsmile.gif reiks su kauptuku praeiti paziuret ar dar like kas is grambuoliu. nes vis randu.... sako isrenka jie. skanestas baltiminis g.gif

VArnėnai irgi rimtas braškių priešas.. .deja... mums vienais metais kai nutūpė kokie 200 vnt ant mūsų braškyno.. oj viriau uogienės lotuliukas.gif iškapojo visas uogas.
Dar viena priešas - varlės ir sraigės arba šliužai tokie.. .fui
na aišku ir dar visokios erkės, vabalai ir t.t. jau nekalbu apie visokiu puvinius, rudliges ir demėtliges ir t.t.
VA iš to ir susideda braškių kaina turguje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 05 31, 08:56)
VA iš to ir susideda braškių kaina turguje wink.gif

sutinku smile.gif Ir nei kiek nesipiktinu aukšta kokybiškų braškių kaina. Pirkom - dieviško kvapo ir skonio uogos wub.gif Net lyginti negalima su atvežtinėm.

Pas mane kiek braškių primegzta bigsmile.gif Aš jau net nepamenu, kada tiek buvo... Dabar tik klausimas, kokio dydžio jos bus, nes man sunkiai tikėtina atrodo, kad tokius kiekius augalas sugebėtų dar ir didelius užaugint.
Atsakyti
Pas mus taip pat baisingai daug ziedu siemet. Ir krumai kaip niekad dideli uzaugo bigsmile.gif Na tikiuosi siemet braskyciu. Is rudens komposto kazkiek dejau, neseniai organiniu trasu. Man tai is vis butu pirmi derlingi braskiu metai, nes tik trecia vasara savo kiemeli turiu ax.gif
Atsakyti
Tikrai, sumet kaip niekada zydi braskes. Tik idomu koks derlius bus.
Atsakyti
Pas mus taip pat daug žiedų ir daug uogyčių. Tik bijau paukščių daug aplink skraido.
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 05 31, 22:29)
Pas mus taip pat daug žiedų ir daug uogyčių. Tik bijau paukščių daug aplink skraido.

Ne tik paukščiai.Pas mane rudosios skruzdės dar puotauja tarp braškių.Bandžiau naikinti vienais metais,kova su malūnais. g.gif
Atsakyti
O pas mane dalis braškių žiedų nuruduoja ir nudžiūna verysad.gif
Gal kas galėtų pasakyt, kas ten joms yra - sukrauna žiedukus ir dalis nepražydusių nudžiūna?
Atsakyti