Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(smala @ 2015 05 26, 09:41)
Saintlina,gal jus turit?Kiek zinau-jus arciausiai manes  blush2.gif

ui ne, aš neturiu.. Aš dar galvoju, kad man trūksta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 26, 12:28)
ui ne, aš neturiu.. Aš dar galvoju, kad man trūksta  biggrin.gif

gerų uogų turi būti daug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 05 26, 19:03)
gerų uogų turi būti daug  biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, ateinu pasiguost, nueinu siandien braskiu aplankyt, o ten dvi eiles kurmiu iskeltos visos verysad.gif negana to, kad viena eile gaivinau, bo mulciavau vejuota diena, paskui po savaites atvykusi radau pasutusias, kai kurios su visam sunyko, dar per tris eiles traktorius prasinese, nes are greta lauka, tas greta - ne taip ir arti. Pikta.. sumygau zydincias I zeme, nei siaip, nei taip
Atsakyti
QUOTE(kenis @ 2015 05 27, 14:46)
Sveikos, ateinu pasiguost, nueinu siandien braskiu aplankyt, o ten dvi eiles kurmiu iskeltos visos verysad.gif negana to, kad viena eile gaivinau, bo mulciavau vejuota diena, paskui po savaites atvykusi radau pasutusias, kai kurios su visam sunyko, dar per tris eiles traktorius prasinese, nes are greta lauka, tas greta - ne taip ir arti. Pikta.. sumygau zydincias I zeme, nei siaip, nei taip

Nu jau kai nesekasi unsure.gif
Maniškes liūtis suplojo tik pasodintas į molyną doh.gif Žydi vargšės vis tiek, nors po kokį lapelį ar du teturi... O dar ir užmulčiuotos ne visos, pritrūkau mulčiaus.
Atsakyti
Prašau patarimo. Rudenį nusipirkau 30 daigų braškių "Sonata" Žaliam centre indeliuose. Peržiemojo labai gerai, pradėjo augti, patręšiau. Žydi gražiai, kaip pirmametės net labai gerai, pradeda megzti uogas, nes dengiau agroplėvele. Staiga pradeda vysti krūmelis po krūmelio ir tiesiog nugriūna su visom uogom ir žiedais. Purkšti jau bijau, nes uogos greit, tik su permanganatu palaistau. Kurklių nėra, nes kurmių pilna. Grybas koks? Bet ką dabar daryt?
Atsakyti
QUOTE(mrija @ 2015 05 27, 22:08)
Prašau patarimo.

iškaskit kelias ir apžiūrėkit šaknis. Gal ten grambuolių lervos jas graužia?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 28, 06:33)
iškaskit kelias ir apžiūrėkit šaknis. Gal ten grambuolių lervos jas graužia?

mes kai braškėm ruošėm žemę iš sėtos vejos vietos, tai irgi daug gana tų lervų buvo, dabar tęsim lysves toliau tai galvoju ką galima padaryti prieš tas begėdes?
Atsakyti
QUOTE(mrija @ 2015 05 27, 23:08)
Prašau patarimo. Rudenį nusipirkau 30 daigų braškių "Sonata" Žaliam centre indeliuose. Peržiemojo labai gerai, pradėjo augti, patręšiau. Žydi gražiai, kaip pirmametės net labai gerai, pradeda megzti uogas, nes dengiau agroplėvele. Staiga pradeda vysti krūmelis po krūmelio ir tiesiog nugriūna su visom uogom ir žiedais. Purkšti jau bijau, nes uogos greit, tik su permanganatu palaistau. Kurklių nėra, nes kurmių pilna. Grybas koks? Bet ką dabar daryt?

Panasiau, kad cia kurmiai isrause tunelius po braskem. Bet kokiu atveju, ziureti kas yra po saknim g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 28 gegužės 2015 - 09:52
QUOTE(mrija @ 2015 05 27, 22:08)

Pas mane ir taspats,jau 3 isroviau ir pati aiskinuos kas cia gali buti g.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus visoms, bandysiu ieškoti kurmių kelių. Rudenį jų buvo lysvėje, bet tie takai matėsi ir mes juos kamšom buteliukais nuo mineralinio (mažais). Šiek tiek padeda, nedideliam plote, bet šiemet, kai žemė supurenta jokių paviršinių takų nematau, tai ir išsigandau, kad grybas. Esu keletą išrovusi (nudžiuvusių), tai šaknų kuokštas padžiuvęs, bet kirminų tai jau tikrai jokių nėra ir neapgraužtas.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2015 05 28, 09:30)
mes kai braškėm ruošėm žemę iš sėtos vejos vietos, tai irgi daug gana tų lervų buvo, dabar tęsim lysves  toliau tai galvoju ką galima padaryti prieš tas begėdes?

niekas nepadės, tik perkast ir išrinkt jas reik..
Atsakyti