Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

user posted image

SENA TEMA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 03 gegužės 2015 - 08:56
Ligita33 o jus Tik frigo prekiaujat? man ir paprastu uztektu. Noretus tik keliu dar veisliu. Ir kokius kiekius prekiaujat? Kokia kaina? Galit ir i asmenine parasyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 03 gegužės 2015 - 08:58
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 25, 19:46)
VISI  A kategorija, kuriu  vieneto verte po 0.4 euro, cia as durnas, ar kazkas?  schmoll.gif  schmoll.gif  g.gif  g.gif

user posted image

Man čia panašiau į Standart dydį wink.gif
Bet ir pas mus būna vienas kitas daigelis (tai per didelis, tai per mažas-juk rūšiuoja žmonės rankomis), tačiau jei šitoks didelis skirtumas kaip jūsų foto, tada pranešame daugintojui. Kiekvienoje dėžėje būna rūšiuotojos numeriukas ir daugintojas, gavęs gryžtamąjį ryšį padaro išvadas.

Papildyta:
QUOTE(Freke @ 2015 04 27, 12:10)
Pas save tokiu maciau

http://www.efoto.lt/.../SDC11298_2.JPG

Kaip bojingas zvimbia. brr irgi karkvabalis raso. arba jo giminaitis. Bet kirminai tai vistiek dideli ir balti.

Čia man į žiedgraužį labai panašu... Man tokiė ne kartą bėdos braškyne yra padarę. O pernai labai džiaugiausi pirmi metai žydinčia vyšnnaite... Deja kai priėjus norėjau pažiūrėt, kur taip staigiai dingo žiedeliai, aar daug susiformavo vyšnių, radau tik šakeles aplipusias šiais vabalais... vyšnių vis dar neturėjom sad.gif

Papildyta:
QUOTE(anna86 @ 2015 04 25, 23:37)
O aš šiandien besikuisdama sode, va kokį "gražuolį" radau. Dydis, kaip mano nykštys. Spėju, jog tai kurklys...ane?
user posted image

O jau kiek baltų riebių kirminų/lervų... doh.gif Kur tik pajudinsiu daržą, ten baltuoja. Aš kai šviežia daržininkė, tai nežinau gal taip ir turi būti. Bet pernai, tikrai tiek nebuvo. Taip laukiu, pirmo braškių derliaus. Ir taip bijau, jo nesulauksianti...

Man tai čia nelabai grambuolys. Man jie pernai iš 70 naujai pasodintų arų suėdė apie 40 arų sad.gif
o kas toje vietoje buvo prieš tai? Gal pieva? Tuomet reiktų pora metų sodinti/sėti priešsėlius ir taip apnaikinti žemėje gyvenančius padarėlius wink.gif
dar daug kirminų būna, kur stovėjo mėšlas ir pan.

Papildyta:
Čia gražių paveikslėlių su jais:
My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 03 gegužės 2015 - 09:20
QUOTE(ligita33 @ 2015 05 03, 09:23)

Papildyta:
Man tai čia nelabai grambuolys. Man jie pernai iš 70 naujai pasodintų arų suėdė apie 40 arų sad.gif
o kas toje vietoje buvo prieš tai? Gal pieva? Tuomet reiktų pora metų sodinti/sėti priešsėlius ir taip apnaikinti žemėje gyvenančius padarėlius wink.gif
dar daug kirminų būna, kur stovėjo mėšlas ir pan.
Papildyta:
Čia gražių paveikslėlių su jais:
My Webpage

Ir aš kiek lyginau googlinius vaizdus tai įsitikinau, jog ta lerva-milžinė ne grambuolys.
Bet ir tie randami kalnai mažesnių baltų kirminų nepanašūs į šiuos paveikslėliuose esančius. Nes maniškiai kažkokie be "kojyčių". Nu ateitis parodys kas ten do "brudas".
Taip anksčiau buvo apleista pieva.
Atsakyti
Pasufleruokit... 4u.gif Kur Kaune būtų galima nusipirkti Frigo braškių daigų? blush2.gif
Atsakyti
JEI KAM ĮDOMUS FRIGO DAIGŲ AUGINIMO PROCESAS, TAI FB PASKYRĄ PASPILDŽIAU ŠIANDIEN PADARYTOMIS NUOTRAUKOMIS (kaip ir žadėjau). Jas rasite čia:
Nuoroda

QUOTE(anna86 @ 2015 05 03, 10:54)
Ir aš kiek lyginau googlinius vaizdus tai įsitikinau, jog ta lerva-milžinė ne grambuolys.
Bet ir tie randami kalnai mažesnių baltų kirminų nepanašūs į šiuos paveikslėliuose esančius. Nes maniškiai kažkokie be "kojyčių". Nu ateitis parodys kas ten do "brudas".
Taip anksčiau buvo apleista pieva.

Jei buvo pieva ir ten tiek gyvių, patarčiau šiemet braškių nesodinti wink.gif Nieko nebus... sad.gif

Atsakyti
Sveikos braskiu augintojos, apziurejau siandien darza, ir nusprendziau nauju braskyciu pasisodinti. Lysves ilgis 10 m, plotis 1 m, Kiek daigeliu pirkti?
ir gal kas galetu paaiskinti kaip I ta plevele pasodinti, jaip jus ja istempiat, kuom prispaudziat? bandziau zemuoges sodinti, nieko man nesigavo, juda ji , daigeliai judinasi,meciau ir paprastai pasodinau, pjuvenom apiberiau. Bet braskes noreciau i plevele, turiu juodos agro, bet kaip ta padaryti doh.gif O gal ta plevele netinkama g.gif
Lina o jus dar turite vazoneliuose braskyciu?

KOias veisles patartumet rinkits,aisku noretusi ankstyvu, vidutiniu ir velyvu 4u.gif
Dekui kas nepatinges atsakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 05 03, 19:17)
nusprendziau nauju braskyciu pasisodinti. Lysves ilgis 10 m, plotis 1 m, Kiek daigeliu pirkti?
ir gal kas galetu paaiskinti kaip I ta plevele pasodinti, jaip jus ja istempiat, kuom prispaudziat?

braškes sodina kas 35 cm maždaug, tai pabankykit ant popieriaus pasidėlioti mirksiukas.gif
Reikia susikasti ir išsilyginti žemę, ant jos ištiesti plėvelę. Prispausti galima arba kokiom plytom, kas nelabai gražu, arba prismegti ją kažkuo. Tada kerpu X skyles ir atsargiai įsodinu. Nesudėtinga mirksiukas.gif

Aš savųjų frigo vis dar nesulaukiau. Kad aš dar kada pas anuos užsakinėčiau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ligita33 @ 2015 05 03, 08:56)

bet jau koks apetitnas paveiksliukas parinktas wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 gegužės 2015 - 09:24
QUOTE(ievakata @ 2015 05 03, 19:17)
Sveikos braskiu augintojos, apziurejau siandien  darza, ir nusprendziau nauju braskyciu pasisodinti. Lysves ilgis 10 m, plotis 1 m, Kiek daigeliu pirkti?
ir gal kas galetu paaiskinti kaip I ta plevele pasodinti, jaip jus ja istempiat, kuom prispaudziat? bandziau zemuoges sodinti, nieko man nesigavo, juda ji , daigeliai judinasi,meciau ir paprastai pasodinau, pjuvenom apiberiau. Bet braskes noreciau i plevele, turiu juodos agro, bet kaip ta padaryti doh.gif O gal ta plevele netinkama g.gif

KOias veisles patartumet rinkits,aisku noretusi ankstyvu, vidutiniu ir velyvu 4u.gif

Prireiks aišku kantrybės 4u.gif .Išsilygink žemę,išklok agro,prismeikti gali vielos prisikarpius kabliukus pasidarius,panašiai kaip palapinės kuoliukus,arba U raidės formos.Kirpk X raidę ir sodink.Kuo puikiausiai visi prigijo,tik man katinai gabalus išdraskė,bet nenuėmiau,dabar jei sodinčiau,tai kitokią danga dengčiau,nežinau kaip ja vadina,juoda,kaip maišai būna.Bet kaip bus toliau,bus matyti rudenį.Bet kad ravėti nereikia,visai patinka,o ir uogos bus švarios,jau pliusas.
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2015 05 03, 20:17)
Lysves ilgis 10 m, plotis 1 m, Kiek daigeliu pirkti?

Sodinčiau 3 eilės kas 25-30 cm į šonč ir panašiai į priekį. dar priklauso nuo veislės, nes vienų braškių kereliai užauga didesni, kitų mažesni. Tai reiktų apie 120 daigelių. Bet tikrai, ant popieriaus lysvę nusipieškit ir pabandykit susiskaičiuot.

kokių braškyčių ieškote vazonėliuose?

Dabar dar turiu ankstyvų Rumbos, Honeoye ir vėlyvų Salsa ir Pandora. Deja vidutinių šiuo metu nebeturime, tik nedaug Elsantos. Rudenį turėsime Sonatos, nes šiemet naujai pasodinome. Jei domina, smulmenos per až wink.gif

QUOTE(saintlina @ 2015 05 04, 10:34)
Aš savųjų frigo vis dar nesulaukiau. Kad aš dar kada pas anuos užsakinėčiau  doh.gif
Papildyta:
bet jau koks apetitnas paveiksliukas parinktas  wub.gif  wub.gif

o kodėl tiek laiko nesulaukiate? Kada žadėjo parvežti? Mūsiškių trečiasis reisas šiuo metu kažkur jūra plaukia smile.gif Tikimės ryt-poryt sulaukt smile.gif

Na taip, man šitas paveiksliukas irgi labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2015 05 04, 16:46)
o kodėl tiek laiko nesulaukiate? Kada žadėjo parvežti? Mūsiškių trečiasis reisas šiuo metu kažkur jūra plaukia smile.gif Tikimės ryt-poryt sulaukt smile.gif

o ką aš žinau, kodėl smile.gif Čia visa istorija, rašiau jau anksčiau. Na, šiandien vėl veža, gal jau ir atveš smile.gif
Atsakyti