Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

Negaliu ir as nepasidziaugti smile.gif Pas mane balkone irgi jau prasidejo sodu zydejimo metas biggrin.gif Visi Vilmukai, Venusiukai ir kokie tais geltonieji pilnu tempu kad suzydo wub.gif Jau praktiskai viskas susodinta i pastovius vazonus. Jau ir per nakti gyvena atviram balkone, aisku kai salnom negrasina smile.gif Ir visos buvusios bedos atrodo susitvarke. Istorejo, subujojo visi.
Net vienas narcizas teikesi mamos dienai prazysti smile.gif kiti tik lapu prileido, bet kazko nenori ziedu rodyt. Dalinuosi juo su visom mamytem wub.gif

user posted imageuser posted image

PS Kas gal Maskotka auginot? Ar nera ji reikli kokioms medziagoms. Nes visi ju daigai ant lapu turi tokiu sviesesniu demeliu. Jos nera ryskios bet tokios sviesiai zalsvos. Is antros puses lapu nera jokiu parudavimu ar pakitimu. Toks margas tas lapas atrodo. Auga gerai, ziedu prikrove. Gal cia kokios medziagos jom truksta?
Atsakyti
Jokiu salnu, as siandien visus 64 grazuolius susodinau. Nuo ryto apniuke, popiet eme pliaupt, toks tinkamas oras buvo, kad neistveriau. O ir kaimyne prigrase, kad savaitgali blogas menulis:) Nejauciu nei kojyciu, nei rankyciu dabar.

Vyras pradejo laistymo sistema montuot, turbut ta pacia, kuria kazkuri minejot cia pora psl atgal (mano Maidinos Keturkojis, jame per valanda daigui 750 ml prilasa su iskelimu i metro auksti. Jei backa auksciau, biski iskapsi daugiau) . sugalvojom, kaip sita sistema papildyt, kad laistusi ne tik siltnamis, bet ir agurkai lauke. Sitie siemet ne ant zemes gules, o ant specialiai jiems pastatytos tvoros lips, stai kokia as siemet ismani smile.gif dar ir darza visa visuteli siemet pirma karta apmulciavau, kaimynai ziuret ejo, galvojau greitaja iskvies biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2015 05 06, 21:19)
PS Kas gal Maskotka auginot? Ar nera ji reikli kokioms medziagoms.

ačiū už kvietkus 4u.gif wub.gif

ašai auginau lyg pernai kokias penkias- nu bajavas krūmas, neaukštas, man betaluxus priminė kažkuom, ir bajaja augumu. maisto tai jo, mėgo, bet dėmių ir pan lyg ir nepastebėjau baisiai g.gif

Dabar maniškius kai kuriuos biski badas kankina, po kokį lapą paspalvina, na bet išeis į laisvę- atsigaus, manau.
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 06, 12:40)
jeigu del laistymo prasnekot- ar kas isbandet ta reklamuojama laistymo sistema voras? kur I slanga smeigias toks kaip keturkojis kapiliaras- tipo alia ismeigi viena atsaka prie pomidoro ir pasilaisto ten kur reikia g.gif  vyras kadangi zino kad laistymo darbai siemet jam tektu, tai nupirko man ta sistema- bet as kazkaip nepatikliai I ja ziuriu,.... nu nelabai pasitikiu- kiek ten prilaset gali per ta viena kapiliara. dar jei tai sudaro skirtuma- pas mus laistymas ne is vandentiekio o nuo pakeltos backos g.gif  nu jei visa backa isvarvetu per diena, tai gal uzttektu,bet kazkaip labai abejoju g.gif zinau kad pomidorams patinka atsigert gausiai ir retai . tai vat abejoju ar su ta kapiliarine sistema iseis igyvendinti "gausiai"

Labai gera sistema, naudokit ir džiaukitės. Aš gailiuosi, kad ne tokią, o paprastą turiu. Nors ir ji be galo gyvenimą palengvina.

Atsakyti
Jūs čia apie tokią laistymo sistemą kalbat?
http://www.laistymop...vitacinis-15-m/

Čia elektroninė parduotuvė. Paveiksliukai man nepatinka, nors ir gražiai papaišyta. Klausykit, pirkdama daiktą norėčiau bendrauti ne elektroniniu paštu ir ne telefonu.. Kur rasti paprastą pardę su durimis ir pardavėju, kad galėčiau tokią laistymo sistemą gyvai apžiūrėti, pačiupinėti, susikomplektuoti savaip?.. g.gif

Ptaška, o kuo skiriasi ta tavo paprasta sistema nuo šitos?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 07:37)

Čia elektroninė parduotuvė. Paveiksliukai man nepatinka, nors ir gražiai papaišyta. Klausykit, pirkdama daiktą norėčiau bendrauti ne elektroniniu paštu ir ne telefonu..  Kur rasti paprastą pardę su durimis ir pardavėju, kad galėčiau tokią laistymo sistemą gyvai apžiūrėti, pačiupinėti, susikomplektuoti savaip?.. g.gif

parsisiunčiau ir aš tokią, tik mano iš vandentiekio, o vandentiekis iš upės siurbliu pakeliamas. pirkau nečiupinėjus, Daimura prirodė. susibraižiau šiltnamio planą ir susidėliojau vamzdžius su keturkojais kas metrą, nuo galų kas 0,5 m, dar į tarpus dvikojų papildomai pasiėmiau. daviau planą vyrui, kad dar visokius posūkius paskaičiuotų ir patikrintų, ar yra komplektacijoj. ir viskas. guli šiltnamy, patikrinom, veikia, laša. beliko pomikus sodint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 gegužės 2015 - 06:50
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 06:37)

Čia elektroninė parduotuvė. Paveiksliukai man nepatinka, nors ir gražiai papaišyta. Klausykit, pirkdama daiktą norėčiau bendrauti ne elektroniniu paštu ir ne telefonu..  Kur rasti paprastą pardę su durimis ir pardavėju, kad galėčiau tokią laistymo sistemą gyvai apžiūrėti, pačiupinėti, susikomplektuoti savaip?.. g.gif

Ptaška, o kuo skiriasi ta tavo paprasta sistema nuo šitos?

Taip, apie tokio principo. Tokia yra pas mano uosvius, daug patogiau, negu paprasta slanga su skylutem. Juk ta vamzdeli nukreipei tiesiai prie augalo ir nebesuki sau galvos. Nors as jau kazkaip ir prie tos paprastos prisitaikiau.

Kur paziuret gyvai net nezinau. Mes irgi pirkom internetu, tik atsiimti gyvai vaziavom. Kad ten nera labai ka ciupineti zinok, slangutes ir tiek.

Pas mane dar stovi programuojamas valdiklis, bet jis realiai reikalingas, jei tu negyveni salia ir tikrai zinai, kad bus karsta. Tada gali uzprogramuoti laistyma. O kai man siltnamis po langais, tai lengviau iseiti ir pasukti rankena paleidus laistyma pagal poreiki, negu sukti galva, ar cia valandai uzstatyti, ar kas antra diena, ar karta i savaite. Neismani as ax.gif

Ai, ir laistau as tiesiai is grezinio, jokiu backu neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 07 gegužės 2015 - 07:06
QUOTE(Paladė @ 2015 05 07, 07:49)
parsisiunčiau ir aš tokią, tik mano iš vandentiekio, o vandentiekis iš upės siurbliu pakeliamas. pirkau nečiupinėjus, Daimura prirodė. susibraižiau šiltnamio planą ir susidėliojau vamzdžius su keturkojais kas metrą, nuo galų kas 0,5 m, dar į tarpus dvikojų papildomai pasiėmiau. daviau planą vyrui, kad dar visokius posūkius paskaičiuotų ir patikrintų, ar yra komplektacijoj. ir viskas. guli šiltnamy, patikrinom, veikia, laša. beliko pomikus sodint.

Ačiū 4u.gif labai aiškiai papasakojai. Dabar galvoju unsure.gif

g.gif vandentiekį prie šiltnamio turiu ir iš gręžinio, ir iš 1000 ltr bačkos. Bačka 2m aukštyje. Kažkada turėjau paprastą tarybinę laistymo sistemą, bet ji man nepatiko, išmečiau. Kažkaip iki šiltnamio galo vanduo mizernai bėgdavo arba visai nedaeidavo, tai dabar nelabai patikimai į tai žiūriu.
Man reikia kad vanduo kokybiškai bėgtų per visą 12m ilgį iki pat galo, būtų 3X po 12 metrų.. Kažkaip abejoju ar bus toks vandens spaudimas iš bačkos. Iš gręžinio per šaltas vanduo, lyg ir nelabai norėčiau tokiu laistyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 07 gegužės 2015 - 07:09
Labryt 4u.gif
Prieš kelias dienas gavau plėšinį dar 6 pomikams, tai kad jau susodinti VISI, nebevargsta likučiai vazonuose. Marmande jau gal 10 dienų žydi, kitų dar nekušijau, netyrinėjau. Duodu adaptuotis ramiai smile.gif

Beje, vakar neišvėriau, ir susodinau gėlių daigelius jau į lauką. Nu viskas gerai - pirma naktis lyg niekur nieko, jokių dangstymų. A, ką norėjau pasakyti, kodėl susodinau - pas mane praėjusią naktį buvo perkūnija naktį, gerai pasidaužė, tai aš nutariau, kad čia bus tas geras ženklas rolleyes.gif
poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 08:07)
Ačiū 4u.gif labai aiškiai papasakojai. Dabar galvoju unsure.gif

g.gif vandentiekį prie šiltnamio turiu ir iš gręžinio, ir iš 1000 ltr bačkos. Bačka 2m aukštyje. Kažkada turėjau paprastą tarybinę laistymo sistemą, bet ji man nepatiko, išmečiau. Kažkaip iki šiltnamio galo vanduo mizernai bėgdavo arba visai nedaeidavo, tai dabar nelabai patikimai į tai žiūriu.
Man reikia kad vanduo kokybiškai bėgtų per visą 12m ilgį iki pat galo, būtų 3X po 12 metrų.. Kažkaip abejoju ar bus toks vandens spaudimas iš bačkos. Iš gręžinio per šaltas vanduo, lyg ir nelabai norėčiau tokiu laistyt g.gif

gal kažkas pakomentuos, kaip iš bačkos bėga, bet pas mane iš siurblio spaudimo sočiai, laša visi 24 m tolygiai, labai gerai matosi ant plikos sausos žemės. vyras sako, kad dar ir tunelius galima prijungti, papildomai komplektą nupirkus. bet iš pradžių noriu įsitikinti, kad tikrai šiltnamį pakankamai prilaistys.
o dėl temperatūros, tai ten toks kapsėjimas, kad abejoju, ar šaltas lašas įkapsėjęs į šiltą žemę šalia šaknų, padarys žalos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 gegužės 2015 - 07:22
QUOTE(ptashka @ 2015 05 07, 08:04)
vamzdeli nukreipei tiesiai prie augalo ir nebesuki sau galvos. Nors as jau kazkaip ir prie tos paprastos prisitaikiau.

Kur paziuret gyvai net nezinau. Mes irgi pirkom internetu, tik atsiimti gyvai vaziavom. Kad ten nera labai ka ciupineti zinok, slangutes ir tiek.

Pas mane dar stovi programuojamas valdiklis, bet jis realiai reikalingas, jei tu negyveni salia ir tikrai zinai, kad bus karsta.

Supratau.
O aš kažkodėl galvoju, kad yra ką čiupinėt - šlangutė šlangutei nelygu. Turėtų būti įvairių, kokybė skirtis. Negali būti, kad visos vienodos..

Programavimo ir man nereikia, nes tada reikia ir automatinių langų, na, žodžiu, mano šiltnamiui tas neįgyvendinama ne finansine prasme, o fizine.

Pomidorams iš gręžinio tai gal ir nieko tas vanduo, laisčiau, nenumirė. Bet paprikoms tikrai per šaltas. Palaisčiusi ir jas buvau, tai taip susisuko, kad maniau galą gaus. "Atsisuko" tik per pora savaičių. Derlius stipriai vėlavo.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2015 05 07, 07:04)

Pas mane dar stovi programuojamas valdiklis, bet jis realiai reikalingas, jei tu negyveni salia ir tikrai zinai, kad bus karsta. Tada gali uzprogramuoti laistyma. O kai man siltnamis po langais, tai lengviau iseiti ir pasukti rankena paleidus laistyma pagal poreiki, negu sukti galva, ar cia valandai uzstatyti, ar kas antra diena, ar karta i savaite. Neismani as  ax.gif

as kai negyvenu,tai labai dziaugiausi tuo valdikliu,nes pernai auginau puse sitnamio agurku,o jiems dregmes daugiau reik.tai zarnas tiesem tik agurku pusej,pamidorus laisciau rankiniu budu,kai atvaziuodavau.
vanduo is grezinio,vesus,bet ne toks saltas,kaip tiesiai is krano.kapiliarinis laistymas,tai vanduo zarnoj dar speja pasylti.siemet backa isitaisiau.ir antra siltnami.tai tokios laistymo sistemos noriu ir antram.
Atsakyti