Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(svieske @ 2015 05 17, 10:41)
Labai grazus jusu pomidorai 4u.gif Kada seti ir kada pasodinti i siltnami?

Aciu uz pagyras.Seti vasario 19 diena,i siltnami pradejau nesioti kai pasiroge kilputes,paskui ilgokai stovejo i gana didelius vazonus siltnami ,o pasodinau i silnami tiksliai nepamenu,bet kazkur balandzio antroj pusej.(o sejau gal vasario 9 d. ot skleroze nepamenu).
Atsakyti
Ir pas mane jau yra užmegztų. Karol sibiri turi du žirniukus, Zol. Kenigsberg ir Chochloma po keletą mikroskopinių pirdukų, Sėti kovo 9. šiltnamyje nuo balandžio 25 d. Ne tokie kaip Vijoletos, bet man vistiek džiugu ax.gif
Šiandien parišau visus, kai kurie jau išgriuvę buvo.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 05 17, 21:00)
Aciu uz pagyras.Seti vasario 19 diena,i siltnami pradejau nesioti kai pasiroge kilputes,paskui ilgokai stovejo i gana didelius vazonus  siltnami ,o pasodinau i silnami tiksliai nepamenu,bet kazkur balandzio  antroj pusej.(o sejau gal vasario 9 d. ot skleroze nepamenu).

persodinote iskart i didelius vazonus, ar palaipsniui didinot? Nakciai parsinesdavote i kambari? Ir ar dangstet kai pasodinot? As savo irgi siltnamy ilgai laikiau, bet nakti nebeparsinesdavau jau kai isnesiau. Man atrodo kad biski manieji suvargo, nes naktys tokios saltos buvo. Tik gerai kad daigai tvirti, neisstybe. O i siltnamy nesioti man problema, nes yra labai salta kai puse astuoniu i darba reikia isvaziuoti. Tai negaledavau isnesti. Vis galvoju kaip cia geriau padarius g.gif
Atsakyti
apie samocvietus izumrudnus mano pernykštė patirtis tokia - pradėjo mėlynuot vienintelis vidury šiltnamio, nusprendžiau, kad reiklesnis fosforui, nes šalčiu vidurvasary nesiskundėm. vien fosforo trąša yra superfosfatas, bet jį ilgai savinasi, tai radau rusų forumuose, kaip pasidaryti greit veikiančią ištrauką, dalinuosi:

Учитывая, что суперфосфат плохо растворяется в воде, делают вытяжку из него. Для этого 1 ст. л. удобрения заливают литром горячей воды на сутки, периодически помешивая. Затем сливают верхний прозрачный слой на ведро воды и проводят подкормку.

apatiniai lapai nebepažaliavo, bet toliau augalas augo normalus, po 2 savaičių dar kartą palaisčiau ta ištrauka, ir iki rudens nebebuvo problemų.
p.s. sodinant, visi vienodai gavo fosforo

šita ištrauka verta palaistyti visus pamėlusius pomidorus, kuriems dėl šalčio sutriko fosforo pasisavinimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 gegužės 2015 - 07:59
QUOTE(Paladė @ 2015 05 18, 07:56)
apie samocvietus izumrudnus mano pernykštė patirtis tokia - pradėjo mėlynuot vienintelis vidury šiltnamio, nusprendžiau, kad reiklesnis fosforui, nes šalčiu vidurvasary nesiskundėm. vien fosforo trąša yra superfosfatas, bet jį ilgai savinasi, tai radau rusų forumuose, kaip pasidaryti greit veikiančią ištrauką, dalinuosi:

Учитывая, что суперфосфат плохо растворяется в воде, делают вытяжку из него. Для этого 1 ст. л. удобрения заливают литром горячей воды на сутки, периодически помешивая. Затем сливают верхний прозрачный слой на ведро воды и проводят подкормку.

apatiniai lapai nebepažaliavo, bet toliau augalas augo normalus, po 2 savaičių dar kartą palaisčiau ta ištrauka, ir iki rudens nebebuvo problemų.

šita ištrauka verta palaistyti visus pamėlusius pomidorus, kuriems dėl šalčio sutriko fosforo pasisavinimas

tai jei samocvetas su melsvu atspalviu tai jau negerai? as galvojau cia tokia veisle, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 05 18, 07:56)

Sveiki,
O gal kas nors galite isversti, man su rusu kalba sunkokai sekasi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2015 05 17, 21:48)
persodinote iskart i didelius vazonus, ar palaipsniui didinot? Nakciai parsinesdavote i kambari? Ir ar dangstet kai pasodinot? As savo irgi siltnamy ilgai laikiau, bet nakti nebeparsinesdavau jau kai isnesiau. Man atrodo kad biski manieji suvargo, nes naktys tokios saltos buvo. Tik gerai kad daigai tvirti, neisstybe. O i siltnamy nesioti man problema, nes yra labai salta kai puse astuoniu i darba reikia isvaziuoti. Tai negaledavau isnesti. Vis galvoju kaip cia geriau padarius g.gif

Palaipsniui sodinau i didesnius,tiksliau is puslitriniu bokalu,i juos sejau po viena daiga,perkeliau i tokius juodus nuo roziu vazonus,tiksliai nezinau kiek jie talpos,naktimis nesiojau ,bet kai siltesnes naktys ,o ir turbut visa balandi laikiau siltnami ,tik nakciai dengiau dviguba agro ir dar uzdengdavau naktinem uzuolaidom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 18, 09:37)
Sveiki,
O gal kas nors galite isversti, man su rusu kalba sunkokai sekasi sad.gif

Superfosfatas sunkiai tirpsta vandenyje, todel sauksta trasu, uzpilam litru karsto vandens, pamaisant kars nuo karto, laikyti para, nupilti virsutini skaidru sluoksni i kibira vandens ir laistyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 05 17, 20:00)

puikūs vaizdai thumbup.gif
Bet džiaugiuosi, kad pati tokių daba neturiu biggrin.gif Nebežinočiau kaip ir bedangstyt apie šalnas išgirdus. Ir tų, kuriuos turiu, parišt niekaip negaliu, nes vėl šalnos ant nosies doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 18, 09:45)
Superfosfatas sunkiai tirpsta vandenyje, todel sauksta trasu, uzpilam litru karsto vandens, pamaisant kars nuo karto, laikyti para, nupilti virsutini skaidru sluoksni i kibira vandens ir laistyti smile.gif

Aciu smile.gif
Pas mane beveik visi pomidorai pamelusiom gyslom.
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 18, 11:01)
Aciu  smile.gif
Pas mane beveik visi pomidorai pamelusiom gyslom.

reikėtų palaukti ir pažiūrėti, jei toliau auga normaliai, tai tas lengvas pavasarinis pamėlimas derliui įtakos neturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 gegužės 2015 - 10:11
QUOTE(Paladė @ 2015 05 18, 10:11)
reikėtų palaukti ir pažiūrėti, jei toliau auga normaliai, tai tas lengvas pavasarinis pamėlimas derliui įtakos neturi.

Auga lyg normaliai, tik pamele. Dabar dar ant kai kuriu pastebejau prie koto apacios spuogelius baltus, o ka tai reiska?

dar ant vieno hibrido, tokia idomybe - ziedu keke su lapeliu, sakyciau taip neturetu buti smile.gif
Atsakyti