Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(pecilija @ 2015 05 14, 14:34)
Man sode pakanka kurkliu, kurmiu, zalciu, eziu ir laukiniu anciu, lendanciu i siltnami est... Tai nors skruzdes "patvarkau"... Negaliu pakesti, kai kas savaite reikia lyginti sunestus kauburelius siltnamy...

Kauburėliai dar būtų nieko, bet jos privelka amarų ant pomidorų. blink.gif
Atsakyti
Kadangi gavau žolės, variau mulčiuoti šiltnamius po darbo. Kaip paaugo pomidorai nuo savaigalio. wub.gif O gonziko dryžikas iš viso išprotėjęs. unsure.gif Kas bus vasarą, jei jis dabar gigantas, mutantas? unsure.gif
Užkniso visas agro ant daigų, visus rišt reik, o oras nenuspėjamas. Nuimsiu agro, ims ir nušals.... Bet tas bardakas šiltnamiuose jau knisa. Begalės vosokių daigų. Kada gi pavasaris ateis, viską susodinti norisi į vietas...
Atsakyti
Sveikos, kada dabar artimiausia gera diena pomidorus sodint i siltnami (polikarbonatini)?
perziurejau kelis sejos kalendorius, tai visi skirtingai raso, visai pasimeciau. Nesinori nepataikyt.
Pvz. Darzas -sodas -namai zurnaliukas 14-16 nieko su augalais nedaryt, sodo spalvos- kaip ir galima 15 sodinti, dar kitas tik nuo 20 sodinti viska. Pa svien vaisu dienos, o pas kita ta pat diena -saknu.Tai ka daryt blink.gif Ot problema g.gif seniau niekada neziuredavau, turiu laiko ir sodinu, dabar galva susisuko. doh.gif
Atsakyti
pas man tik keturi savaitgaliai per menesi sodinimui ( ir ne tik omidoru) . tai ziuri kad jau laikas ir sodini, i menulius neber kada ziuret . pasodini, uzdarai ir palieki visia savaitei vienus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 05 14, 22:08)
Bet tas bardakas šiltnamiuose jau knisa. Begalės vosokių daigų. Kada gi pavasaris ateis, viską susodinti norisi į vietas...

drinks_cheers.gif Mano šiltnamuky per daigus irgi nėr kur kojos pastatyt .Sodindama pomidorus viską išboginus buvau į lauką, po to vėl viską suvilkau atgal karsta.gif O šilumos, panašu, kad dar negreit sulauksim unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 05 14, 23:08)
Kadangi gavau žolės, variau mulčiuoti šiltnamius po darbo. Kaip paaugo pomidorai nuo savaigalio.  wub.gif O gonziko dryžikas iš viso išprotėjęs.  unsure.gif Kas bus vasarą, jei jis dabar gigantas, mutantas?  unsure.gif

jeireguliariai šukuoseną tvarkysi ,problemų nebus mirksiukas.gif 2savaičių pertrauka jau pasijaus,bais jis daug pažastų augina,o ir ūgis ,jei rugpjūtį nepatrumpytum,gerokai virš 3m būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2015 05 14, 22:28)
Sveikos, kada dabar artimiausia gera diena pomidorus sodint i siltnami (polikarbonatini)?

pasižiūrėkit į savo daigus ir matysit, ar galit ieškoti tų ypač tinkamų dienų, ar skubiai reikia išsodinti. Jei daigai dideli, indeliuose suvargę, tai kol sulauksit idealios dienos, nabagai didelio derliaus jau gali ir nebeišstenėt.
Niekad nežiūriu jokių dienų. Kai tik leidžia oro sąlygos ir turiu laiko - sodinu.
Atsakyti
Jau dideli ir isstype jie pas mane , tai jau laukt tikrai nebelabai iseina. Sodinsiu tada jau.
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2015 05 15, 07:46)
Jau dideli ir isstype jie pas mane , tai jau laukt tikrai  nebelabai iseina. Sodinsiu tada jau.

jei stipriai išstypę, nuskinkit apatinius kelis lapus ir pasodinkit giliau. Arba gulsčiai, kad daugiau to liauno stiebo užsikastų. Išleis papildomas šaknis, sutvirtės.
Atsakyti
QUOTE(pecilija @ 2015 05 14, 14:08)
Eziai gaudo kurmius, kuriu siltnamy yra... Nakciai  saugau, uzdedu grotas, nes kitaip tai nzn... Zalciai salia siltnamio urva isirenge... Nu zodziu.  Buciau zinojus, tikrai nebutume pirke...

oj eziai ukyje- geriu geris! jei kada isstenesiu tvora su pamatu- tai apatine dali uztrauksiu smulkiu tinkleliu( kad nepabegtu) ir prisinesiu eziu biggrin.gif jie taip svariai is vejos karkvabalio lervas istraukioja, kad net ziuret smagu. puikus sodo sargai nuo kenkeju...

QUOTE(Mičiko @ 2015 05 14, 22:08)
Kadangi gavau žolės, variau mulčiuoti šiltnamius po darbo. Kaip paaugo pomidorai nuo savaigalio.  wub.gif O gonziko dryžikas iš viso išprotėjęs.  unsure.gif Kas bus vasarą, jei jis dabar gigantas, mutantas?  unsure.gif
Užkniso visas agro ant daigų, visus rišt reik, o oras nenuspėjamas. Nuimsiu agro, ims ir nušals.... Bet tas bardakas šiltnamiuose jau knisa. Begalės vosokių daigų. Kada gi pavasaris ateis, viską susodinti norisi į vietas...

pas mane tas pats doh.gif visokie kopustu, svogunu daigai- laukia geresniu laiku. dar baklazanai ir ciliai kuriu nedristu iskelt i tuneliuka glaudziasi siltnamyje. nera kur seti agurkus- visa zeme uzgriozdyta vazoneliais doh.gif pomidorai siubuoja linguoja, bet vis dar nedristu parist, nes paskui nebus kaip uzdengt. pazastys ju irgi baisios, bet vis dar neskabau. vienais metais kai viskas nusalo, tai derliaus buvo tik is tu, kurie turejo pazastis- is pazastu atzele, o kuriems buvau spejus nuskinti- mire suvisam... del to vis laukiu, neskabau, nes jeigu kaaaa.. tai nors pazastis auginciau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 15 gegužės 2015 - 08:00
QUOTE(Vobla @ 2015 05 15, 07:57)
pomidorai siubuoja linguoja, bet vis dar nedristu parist, nes paskui nebus kaip uzdengt. pazastys ju irgi baisios, bet vis dar neskabau. vienais  metais kai viskas nusalo, tai derliaus  buvo tik is tu, kurie turejo pazastis- is pazastu atzele, o kuriems buvau spejus nuskinti- mire suvisam... del to vis laukiu, neskabau, nes jeigu kaaaa.. tai nors pazastis auginciau....

žodis žodin kaip pas mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 15, 09:10)
žodis žodin kaip pas mane  biggrin.gif

Pas mane tai viskas tvarkingai, paraišiota, jau ir antrus stiebus kai kurių reik rišti ax.gif
Atsakyti