Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Paladė @ 2015 05 13, 10:57)
aha, išskyrus dvigubą derlių  biggrin.gif  antras stiebas dar keletą porų lapų paaugina, tik tada derėt pradeda. jei turit per mažai daigų, tai verta, kad šiltnamis tuščias nebūtų

Tai jei derlius is antro stiebo nedidelis, kam tada auginti ji, tai gal is tikruju vienu stiebu auginti.
Siaip daigu pakanka pas mane, dar turiu ir neispikiuotu, jei kas nusaltu ar siaip kas atsitiktu.
O kaip yra su vysniniais poidorais? Ar leisti jiems kerotis kiek nori ar stiebais auginti? Ar ju auginimas toks pat kaip ir kitu?
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 13, 11:04)
Nieko sudetingo, pirma karta kai auginau, is karto leidau dviem stiebais. Ziedu neskaiciuodavau, tai laiko sutaupydavau biggrin.gif

Tuomet tikrai sugebesiu smile.gif gavau padrasinima biggrin.gif
Atsakyti
Nepasisavins pomidorai to chemikalo . Net nieko didesnio uz dideli vabala juo nenunuodytumet .
Lietuviska rinkodara ziuriu idomi kaip visada .
O sifruoju taip - geras chemikalas pigiausia versija butu nusipirkt jo karate zeon pavadinimu ir tada jau pacios galit but aptiekoriais - ir su cukrum ir su kuo tik nori maisyt .
Yra pasaulyje jo versija ICON pavadinimu , galima net uzuolaidas apdorot kad uodai neuzestu .
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 13, 11:07)
Tai jei derlius is antro stiebo nedidelis, kam tada auginti ji, tai gal is tikruju vienu stiebu auginti.
Siaip daigu pakanka pas mane, dar turiu ir neispikiuotu, jei kas nusaltu ar siaip kas atsitiktu.
O kaip yra su vysniniais poidorais? Ar leisti jiems kerotis kiek nori ar stiebais auginti? Ar ju auginimas toks pat kaip ir kitu?
Papildyta:

Tuomet tikrai sugebesiu  smile.gif gavau padrasinima  biggrin.gif

Normalus tas derlius is antro stiebo, praktiskai dvigubai ir gaunasi smile.gif Su vysniniais, tai jau skabyti reikia, nes gausis sabakstynas, auginu irgi dviem stiebais, auginimas kaip ir kitu, tik sakyciau, kad pazastis kaip isproteje leidzia( nezinau, ar visi vysniukai tokie, bet katruos teko auginti, tai nespedavau pazastu depiliuoti)
Sugebesit tikrai, visiskai nesudetinga
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 13, 12:07)

Kaip tai nedidelis g.gif Jei ant vieno stiebo užauga 6-7 kekės,tai ant dviejų 12-13.Nu jo,visai neapsimoka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 13, 12:07)
Papildyta:

Tuomet tikrai sugebesiu  smile.gif gavau padrasinima  biggrin.gif

nė jokiam pomidorui nereikia leisti kerot, kaip jam patinka, šviesos nebesimatys, ligos užpuls biggrin.gif Net mažiausiam ką nors iš vidaus išpjaut reikia dėl ventiliacijos. 2-3 stiebais mylimiausius galima auginti, o vyšniniai dažniausiai visai išprotėję, 3 metrus ūgio paluby raitysit. tiesiog pabandykit dėl sportinio intereso keletą 2 stiebais paleist ir pati pamatysit, gerai jums ar ne.
Papildyta:

stambiavaisiai tikrai dvigubai neužaugina. net teoriškai neįmanoma - jei 1 stiebas pradeda derėt nuo kokios 6-7 poros, o antras dar + 2-3 porų, tai realiai būna tik kelios kekės, nes viršūnes pjauni, kad visi užaugtų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 13 gegužės 2015 - 11:17
griztant prie skruzdziu, kazkada skaiciau rusu forume, kad boro miltelius skiedzia ir purskia pomidorus, cia del ziedu tipo, tik va nepamenu proporcijos, ar tai pakelis tu milteliu 10 l. vandens g.gif ir nebeprisimenu, kur skaiciau, kur ieskoti doh.gif (milteliai is rusijos parvezti, zmoniu vaistines). Kiek zinau, skruzdes nuo boro dingsta, gal galeciau kazkaip zeme palieti, gal kas nuo seniau pamena, kaip tuo boru naudotis? Ne del skruzdziu, o del pomidoru, padaryciau tokia koncentracija, kad nenumirotu, ir gal skruzdes isprasyciau
Papildyta:
neskaiciuoju as tu lapu, bet va dabar jau kurie turi ziedine keke ir po ja pazasti, jau ir tas antras stiebas ziedus krauna, taip kad labai nedidelis tarpas gaunasi. Ir jau su vaisiais kabaliuojanciais, nuotraukas gi pamenat, dvieju stiebu vaisiai persipina net, nebesuprasi, kieno katras, ir beveik vienu metu nokti pradeda. Aisku, ne visos veisles taip mezga, bet jei derlinga su vienu stiebu, bus derlinga ir su dviem, kurios normaliai nedera pas mane, tai nors 5 stiebais leisk, visvien nieko doro neispausi
Atsakyti
as tai pastebejau, kad skruzdes nemegsta mulciavimo nupjauta sviezia vejos zole: budavo neuztenka visam siltnamiui uzklot, uzkloju dali tik, tai is ten skruzdes pasislenka- persikrausto kur plika nemulciuota zeme. tai taip po gabaliuka uzmulciuodama ispasalvonindavau suvisam. pabaigai uzmulciuoju takeli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 05 13, 12:34)
as tai pastebejau, kad skruzdes nemegsta mulciavimo nupjauta sviezia vejos zole: budavo neuztenka visam siltnamiui uzklot, uzkloju dali tik, tai is ten skruzdes pasislenka- persikrausto kur plika nemulciuota zeme. tai taip po gabaliuka uzmulciuodama ispasalvonindavau suvisam. pabaigai uzmulciuoju takeli  biggrin.gif

Paskui ta žolė apdžiūsta,išdžiūsta ir anos smagiai parsikrausto biggrin.gif Bet ,kai tupi jos ten po mulču,visai man nemaišo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 05 13, 11:34)
as tai pastebejau, kad skruzdes nemegsta mulciavimo nupjauta sviezia vejos zole: budavo neuztenka visam siltnamiui uzklot, uzkloju dali tik, tai is ten skruzdes pasislenka- persikrausto kur plika nemulciuota zeme. tai taip po gabaliuka uzmulciuodama ispasalvonindavau suvisam. pabaigai uzmulciuoju takeli  biggrin.gif

Pas mane matomai skruzdes kitokios, joms kaip tik po mulcium rojus smile.gif

Del boro milteliu issiaiskinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2015 05 13, 11:11)
Nepasisavins pomidorai to chemikalo . Net nieko didesnio uz dideli vabala juo nenunuodytumet .
Lietuviska rinkodara ziuriu idomi kaip visada .

Tada ramiau.

Ta priemone nuo skruzdziui tai pirkom internetu (susivienijusios kelios forumietes).

QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 13, 11:11)
Normalus tas derlius is antro stiebo, praktiskai dvigubai ir gaunasi smile.gif Su vysniniais, tai jau skabyti reikia, nes gausis sabakstynas, auginu irgi dviem stiebais, auginimas kaip ir kitu, tik sakyciau, kad pazastis kaip isproteje leidzia( nezinau, ar visi vysniukai tokie, bet katruos teko auginti, tai nespedavau pazastu depiliuoti)
Sugebesit tikrai, visiskai nesudetinga

Labai gera informacija 4u.gif

QUOTE(adija5 @ 2015 05 13, 11:12)
Kaip tai nedidelis  g.gif Jei ant vieno stiebo užauga 6-7 kekės,tai ant dviejų 12-13.Nu jo,visai neapsimoka  ax.gif

Man taip rase, kad prieziura ta pati tik derlius ne dvigubas ax.gif

QUOTE(Paladė @ 2015 05 13, 11:17)
nė jokiam pomidorui nereikia leisti kerot, kaip jam patinka, šviesos nebesimatys, ligos užpuls  biggrin.gif Net mažiausiam ką nors iš vidaus išpjaut reikia dėl ventiliacijos. 2-3 stiebais mylimiausius galima auginti, o vyšniniai dažniausiai visai išprotėję, 3 metrus ūgio paluby raitysit. tiesiog pabandykit dėl sportinio intereso keletą 2 stiebais paleist ir pati pamatysit, gerai jums ar ne.
Papildyta:

stambiavaisiai tikrai dvigubai neužaugina. net teoriškai neįmanoma - jei 1 stiebas pradeda derėt nuo kokios 6-7 poros, o antras dar + 2-3 porų, tai realiai būna tik kelios kekės, nes viršūnes pjauni, kad visi užaugtų

O kaip suprasti 6-7 poros?

QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 13, 11:24)
neskaiciuoju as tu lapu, bet va dabar jau kurie turi ziedine keke ir po ja pazasti, jau ir tas antras stiebas ziedus krauna, taip kad labai nedidelis tarpas gaunasi. Ir jau su vaisiais kabaliuojanciais, nuotraukas gi pamenat, dvieju stiebu vaisiai persipina net, nebesuprasi, kieno katras, ir beveik vienu metu nokti pradeda. Aisku, ne visos veisles taip mezga, bet jei derlinga su vienu stiebu, bus derlinga ir su dviem, kurios normaliai nedera pas mane, tai nors 5 stiebais leisk, visvien nieko doro neispausi

O ka man daryti, jei as po ta keke jau nuskabiau pazasti, dabar auga is dar vieno zemiau lapo pazastis, ar is jos galiu auginti keke? Ar geriau virs pirmos kekes antra stieba auginti?
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 13, 12:53)
Man taip rase, kad prieziura ta pati tik derlius ne dvigubas  ax.gif

Nu taip,lygiai dvigubai daugiau nesigaus schmoll.gif Bet,jei ant antro stiebo užaugs kad ir 4 kekės po 6 pomidorus,man visai neblogai skaičiuojasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 05 13, 11:44)
Paskui ta žolė apdžiūsta,išdžiūsta ir anos smagiai parsikrausto  biggrin.gif Bet ,kai tupi jos ten po mulču,visai man nemaišo  schmoll.gif

niekad negryzo schmoll.gif
dabar, kol nemulciuota, tai visas siltnamis kaip dideliausia skruzdelynas- ner vietos kojai pastatyt doh.gif o zoles dar neturiu verysad.gif
Atsakyti