Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(waidoshele @ 2015 05 11, 12:25)
Sveikos pomidorienes. Turiu klausima, pomidoru daigelius auginu bute, be balkono. Sustatyti ant stalo prie lango is pietines puses. Kita savaitgali gabensiu i siltnami. Tik nezinau ar jiems nepagrudintiems nebus streso iskart sukist i zeme? Ka daryt kad gerai atlaikytu pokycius?

bet kuriuo atveju ten bus geriau nei ant palangės. Tik jei bus šalnos, gal šeštadienį dar nesodinkit, pabus šiltnamy perdien šiltnamyje, parsinešit nakčiai namo, o sekmadienį sodinsit. Galit ploną agro ant galvų užmest, jei bus labai saulėta, kad nenudegtų lapeliai.
Atsakyti
as labai uzsigobsinau,ir pasodinau 51.savaitgali 4 turejo mirties pozymiu.jau nemanau,kad atsigaus.turiu atsargos dar 6daigus,bet gal jau nesodinsiu,nes ir taip po du visu turiu.
pernai auginau tik 8daigus turginius,tai buvo pirmas aplamai auginimas,neisskabydavau pazastu matyt gerai,miskai lapijos isaugo,vaisiu vos vos pavalgyti. dabar turiu truputi baimes,kaip su 50 susitvarkysiu.manau padesit kilus neaiskumams:)
rist nerisau,pirkau tokias metalines spirales.skaitinejau senas,keleriu metu jusu temas,kazkuri su tom spiralem is jusu ir augino.kazi,ar cia geras reikalas?
Atsakyti
o as dar noriu apie laistymo vorus paklaust, gal ne visai I tema, bet sitoj temoj daugiausia apie juos diskutuota- ziurekit jeigu pas mane paprikos susodintos mazdaug 30cm atstumu tokiais kaip trikampiais- ar uztektu vienos voro kojos tarkim I to trikampio vidury g.gif na ta prasme ar palaistytu jis 3 augalus? ar butinai prie kiekvieno augalo nuosava voro koja? galvoju kiek cia man papildomai uzsisakyt dvikoju voru g.gif
Atsakyti
Jei nepakito prognozės, didžias šalnas žada savaitgaliui. Tad, jei kas nesodinot, kelios dienos pasaulio nesugriaus..palaikykit dar kelias dienas iki ta šalnų banga atslūgs. Ji ilgai nesitęs, bent pora dienų.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2015 05 11, 13:21)
Jei nepakito prognozės, didžias šalnas žada savaitgaliui.

na tai aš dar užpakalį paauginsiu, nesuvargs kibiriukuose maniškiai.

Apie tas spirales ir aš vis pasvajoju, ale o bet tačiau- kolkas tenkinsiuos šniūriukais.

tiesa, apžūrėjau kaimynų šiltnamį- kaip tik sodino į maišus ( pas juos ne lysvėse auga viskas, o ant žemės pastatyti juodi maišai su žemėm be dugno ir į juos sodina( šaknim šilta ir greitai viskas auga, derlius geras, anksti būna, bet šiltnamis turi būt aukštas)), tai sodina 18vnt tik pomikų, ir tik hibridus, atseit neverta prasidėt su kitokiais. Taqi aš jiems vieną eglutę padovanojau blush2.gif nematyta niekam tokia thumbup.gif UAgina visad vienu stiebu, bet derlius vis stebindavo, šiemet pavadinimų užklausiau- tai tik marfa girdėta, visi kiti nea
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 05 11, 15:40)
na tai aš dar užpakalį paauginsiu, nesuvargs kibiriukuose maniškiai.

. Taqi aš jiems vieną eglutę padovanojau blush2.gif  nematyta niekam tokia thumbup.gif  UAgina visad vienu stiebu, bet derlius vis stebindavo, šiemet  pavadinimų užklausiau- tai tik marfa girdėta, visi kiti nea

thumbup.gif drinks_cheers.gif aš irgi mirksiukas.gif
mano viena eglė kažkokia į eglę nepanaši unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 05 11, 14:45)
mano viena eglė kažkokia į eglę nepanaši unsure.gif

ujei, kad tik pušis ar koks skroblas neužaugtų g.gif
Atsakyti
labu

Pasodinau au augintinius. Bet pamirsau apie pelenus. Zuvu miltus ir kitus burtus... jei pelenais palaistyt galiu tai gal ir zuvu miltajs palaiatyt galima? Ar jau nebezaist?
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2015 05 11, 15:20)
Pasodinau au augintinius. Bet pamirsau apie pelenus. Zuvu miltus ir kitus burtus...  jei pelenais palaistyt galiu tai gal ir zuvu miltajs palaiatyt galima? Ar jau nebezaist?

galit tiesiog įterpt į dirvą - pabarstyt aplink ir supurent žemę.
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2015 05 11, 13:00)
Sveiki,
Mes taip pat desim laistymo sistemele, atsisiuntem is kinu, kai sumontuosim, parodysiu.
As taip pat visus pomidorus issodinau, kazkur apie 20, neskaiciavau dar, kai kuriu lapai i virsu viniojasi, kai kuriu sakos i apacia linksta, nesuprantu ar cia taip turi buti. O siaip visi daigai pasitaise, nors namuose dziuvo apatiniai lapukai.
ir dar kai kuriu violetines gyslos yra, matyt kazko truksta.

Gal galit ideti nuoroda is kur siuntetes?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 11, 15:31)
galit tiesiog įterpt į dirvą - pabarstyt aplink ir supurent žemę.

Ačiū 4u.gif reiks nusipirkt tada
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2015 05 11, 17:02)
Ačiū 4u.gif reiks nusipirkt tada

jei pas jus gera žemė- gal dar nereikia nieko dėt? pas mane kai metai iš metų auginama tas pats ten pat tai dedu biski kažko naujo, bet ne visada, mulčiuoju, tai žemė labai atsinaujina, pelenus žiemą pilu, sodinant durpių po saują - dvi šiemet gaus. Raugų nedariau dar, kažkaip neskubu- pavasarį dažnai nieko daug netrūksta, kai pagauna augimą tada jau galima žiūrėt ko patys prašo- nešeriu aklai. Šiemet kažkaip labai atsigavus puri žemė- kaimynei iškasiau kelias našlaites iš šiltnamio tai net užklausė iš kur žemė- iš lysvės šiltnamio tiesiai, sakau- pasirodo puri ir gera jai pasirodė. Mulčas daro stebuklus, pritariu- anksčiau akmuo buvo, nes molynas pas mane.
Atsakyti