Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

Mergaites patarkit 4u.gif Vakar balkone vejas viena Venusiuka nulauze palei pat zeme, bet jis ne visiskai atsikabino nuo stieno bet gerokai luzo. Kaip galvojat ar jam jau bus aleliuja ar isleis papildomu saknu. As dabar ji pririsau, atstaciau i vieta ir toki kauburi zemiu apkasiau. Taip gaila butu jo nes visas ziedais apsipyles jau net ir pomidoriukai butu ant dienu formuotis pradeje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 05 08, 10:53)
Kas auginot Subarktic  smile.gif kokio mazdaug ugio uzauga ? nes dabar tai nelabai nesa i zemaugius g.gif jau bumbiuliukai uzmegsti pas ji biggrin.gif ir kaip formuot ji? vienu ,dviem ar is vis nieko nedaryt ?

visiškai žemas, palei žemę... iš pradžių nieko nedariau, paskui iš vidaus skyniau lapus, kad vėdintųsi
Atsakyti
[quote=Montera,2015 05 08, 14:09]
aš daryčiau taip žemėm tą vietą apdėčiau jeigu prie pat žemės išsišaknis ir iš tos vietos 4u.gif .
Atsakyti
[quote=Asta ir G,2015 05 08, 14:21]
[quote=Montera,2015 05 08, 14:09]
aš daryčiau taip žemėm tą vietą apdėčiau jeigu prie pat žemės išsišaknis ir iš tos vietos 4u.gif .
[/quote]

nu as taip ir padariau. Tikiuosi kad isgyvens 4u.gif
Atsakyti
Aš labai tikiuosi, kad Vilniuje šalnų nebus, nes apart agro nieko neturiu, o ir tos nežinau ar dviems sluoksniais užteks apdengt. Pirmametė aš -nepasiruošus. biggrin.gif Gal kiek gelbės stiklinis šiltnamis g.gif O iš žvakių naudos būtų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2015 05 08, 13:57)
Pirmametė aš -nepasiruošus.

pastatyk kiek įmanoma daugiau kibirų su vandeniu, ar bambalių- stikliniame gal ne taip baisu, nežinau. Pas mane vaikiška senovinė baleika pilna ant tako, kibirai keli ir kolkas gerai,ale kad ir šalnų nebuvo, ir pomikai tik kelis, tai nestresuoju dar. o mama liepia sodint ir skubiai doh.gif ji tai pasisodino doh.gif .
žvakes tas ilgai degančias naudodavau, bet degdavau jų daug, ne pora- kažkaip nieks neatsitikdavo anksčiau- padeda gal kiek
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2015 05 08, 12:29)
O ma atrodo, kad nelabai  g.gif Labai sausina ora, nemanau, kad pomidoram patiks, jei pus siltas oras i juos, cia ne tas pats, kas naturalus vejas. Nezinau, cia tik mano pamastymai, gal ir nusikalbu smile.gif

Cia mano vienintele turima priemone apart vandens ir saslykines. Galvojau padeciau ant tako, per viduri, kad pustu gilyn ta siluma.
Pasakykit, ar ne brieda sugalvojau?

Nu vanduo, zvakes, agro, cia igyvendinama, bus padaryta. Bet rimtos salnos gali ir nepadet atlaikyt.
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2015 05 08, 15:41)
Cia mano vienintele turima priemone apart vandens ir saslykines. Galvojau padeciau ant tako, per viduri, kad pustu gilyn ta siluma.
Pasakykit, ar ne brieda sugalvojau?

Nu vanduo, zvakes, agro, cia igyvendinama, bus padaryta. Bet rimtos salnos gali ir nepadet atlaikyt.

Aš irgi vakare prieš miegą statysiu konvekcinį šildytuvą, jis pučia šiltą orą. Vieną kartą per šalnas jau stačiau, manau - padėjo smile.gif
Atsakyti
nei čia šals nei ką... aš dar kelis parsivežiau arčiau namų, vat, ėjau susiskaičiuot kas man liko po mamos išsikraustymo , o tai kaimynas jau klausia mažu kiek palikt thumbup.gif ( geras kaimynas, nepavydėkit). Tai vat- bebėdaujant kad nekas liko- tik 50 štukų doh.gif doh.gif doh.gif tai kiek ji ten prisėjo???trys tobolskai bus, blindos kokios trys, skariai, viltis, rutuliai po kelis, robensonai bent trys tikrai, širley? gali būt ?- tai jų irgi keli bent, na , žodžiu, šiemet su įvairove pas mane nekas verysad.gif eisiu kaimyną pakibint, gal ką įdomiau turi ( na pas mamą didesnė dalis vienetinių išvyko, musiau, man nepaliko, vat tai tau, o taip dėliojaus blush2.gif )

aaaa, kas ten mano užmanymą fabričną užmatėt? nu , pasirodo, ne man vienai tokių miončių kyla, tikrai reiks tada didelių maišų celopaninių užsipirkt ir daryt rankoves nakčiai( na principe- galima būt ir iš agro siūt, ale tai kiek darbo doh.gif )
Atsakyti
wub.gif drinks_cheers.gif šiandien mažosios pergalės diena- pabaigiau sodinti šiltnamį. Trys daigai visgi liko , priglaudė kaimynė thumbup.gif
Atsakyti
Nusipirkau dar agro. Apklojau dviem sluoksniais, pastačiau keletą kibirų vandens....ir pagalvojau, kad šalnų nebus biggrin.gif To ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Nugi neišprotėkit gal... aš tai labai svarsčiau ar iš viso šiandien savo pomidorus dengti, ar ne. Bet paskui dėl viso pikto užklojau vienguba agro, bet ir tai pagalvojau, kad jau tikrai paskutinį kartą tą darau, nes daugiau žalos negu naudos - labai laužosi. Kodėl nedengti?? Nugis pomidorai tai jau dideli - sutvirtėję, šiltnamis po dienos įšilęs, žemė irgi šilta. Naktys jau trumpos, rytoj giedra, tai saulė patekės ir šalnas išgins lauk. Ir dar pvz. Vilniuje praneša +3. Kokios dar žvakės ar konvektoriai????

Rytoj sakiau jau rišiu, nes visi išgriuvę. Gal kažkam reikia 4 Skarių daigų?

Vijoleta, Tany, gal jau puntat pomidorus? Kas ten sėjo dar sausį?

Pas mane šiemet keistai... Pomidorai dar net normaliai nežydi, o beveik visi rodo magnio trūkumą. Pernai magnio trūkumas išryškėjo tik kai jau pradėjo trečia kekę megst. Kas čia dabar daros? Laisčiau su magnio sulfatu, bet pernai tai atmenu, kad ne ką ten jis labai padėjo. nebent koncentraciją reikėtų padaryt didesnę? Purkšt?
Gonzikas atrodo rašė, kad gali būti kaltas azoto perteklius. Ale pas mane jis pernai turėjo būti didesnis, nes šiemet nei mėšlo nedėjau, nei nieko... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti