Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojai renkasi čia

QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 08:26)

Pomidorams iš gręžinio tai gal ir nieko tas vanduo, laisčiau, nenumirė. Bet paprikoms tikrai per šaltas. Palaisčiusi ir jas buvau, tai taip susisuko, kad maniau galą gaus. "Atsisuko" tik per pora savaičių. Derlius stipriai vėlavo.

laistei dideliu kiekiu, o čia kapsi
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 05 07, 08:35)
laistei dideliu kiekiu, o čia kapsi

Nu taip, laisčiau su šlanga, man tada atrodė, kad nešaltas tas vanduo. Paprikai pasirodė kitaip..

Tikriausiai reiks pabandyt nusipirkt nečiupinėjus unsure.gif
Atsakyti
Mes visi apie ta pacia sistema. Man svogeris is vln atveze, is bazes ju ar tai sandelio, bet galvoju, kad tikrai duotu paziuret uzsukus.

Mano dar nepastatyta, galiu pafotkint, Ex, jei nori. Siaip ta slanga labai kieta, uzlenkt sunku. O kapiliarai ir sujungimai sunkiai isispaudzia, man paciai maza jegu, tai turi gerai laikyt.

Del vandens, tai jis iki ateidamas turetu apsilt, plius gi lasa,ne pliaupia. Mano backa tik 200 l, tai as zadu jai islasejus prileist su zarna is vandentiekio, kur tikrai saltas, per daug nepergyvenu:) jei pas tave 2000 l, tai tu po 10 l jau 200 augalu palietum. Paskui dasipildai ta backa, o juk pildom tik tada, kai nelyja, vadinas karsta, tai greit susils tavo vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2015 05 07, 08:55)
Siaip ta slanga labai kieta, uzlenkt sunku. O kapiliarai ir sujungimai sunkiai isispaudzia, man paciai maza jegu, tai turi gerai laikyt.

taip, ji kieta ir stabili, posūkiai daromi alkūnėmis - nupjauni, įdedi kampą, prijungi kita kryptim. matosi viskas pirmam psl - ir du, ir trys vamzdžiai vienoj vietoj jungiasi.
vyrai tokiems "įspaudimams" tikrai jėgų daugiau turi, viens ir viskas biggrin.gif Yra pridėtas ale įspaudukas, skylutėms padaryt.
ir būtinai pasiimk tvirtinimo detalių, kurios vamzdį prispaudžia prie žemės.
nors nesunku jį prispausti ir kokiu vielos gabalu, prie ūkio likusiu
Atsakyti
Turiu tokia laistymo sistema. Pernai pirkau man patiko. Palikau as ja per ziema viskas tvarkoje nesutrukinejo. Man ji palengvino gyvenima pomidorams buvo irgi puiku tik skylutes kas 0.5 m tai kas nori tiesiai ant saknu nepavyks taip padaryti. Backa isvarva maziau nei per para ji buvo pakelta ant dar vienos backos. Kainos ir kokybes santykis idealus. Mes mokejom 169 lt. ant 3x8 siltnamiui.
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2015 05 07, 09:18)
Man ji palengvino gyvenima pomidorams buvo irgi puiku tik skylutes kas 0.5 m tai kas nori tiesiai ant saknu nepavyks taip padaryti.

taigi tą "voro koją" įkiši prie šaknų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta ir G @ 2015 05 07, 09:18)
Turiu tokia laistymo sistema. Pernai pirkau man patiko. Palikau as ja per ziema viskas tvarkoje nesutrukinejo. Man ji palengvino gyvenima pomidorams buvo irgi puiku tik skylutes kas 0.5 m tai kas nori tiesiai ant saknu nepavyks taip padaryti. 
Mes mokejom 169 lt. ant 3x8 siltnamiui.

Dėkui, kad ir daugiau mamyčių atsiliepė.
Bet kažkaip supratau, kad skylutes šlangoje gali pats pasidaryt kurioj nori vietoj g.gif ar ne taip?
Kaina normali.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 05 07, 09:27)
taigi tą "voro koją" įkiši prie šaknų  g.gif

Nu ir man pasirodė, kad ne tik skylutes pasidarai kur nori, bet dar ir "voras" pasiekia tolokai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 07 gegužės 2015 - 08:32
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 09:29)

Bet kažkaip supratau, kad skylutes šlangoje gali pats pasidaryt kurioj nori vietoj g.gif ar ne taip?

taip, skylių prisidarai pats, su skylamušiu, kuris yra komplekte
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 08:29)
Dėkui, kad ir daugiau mamyčių atsiliepė.
Kaina normali.

Taip skylutes daraisi pats su pridetu irankiu. Mes gyvai pirkome vedranoj nes as irgi norejau paciupinet, o vyras norejo gyvai paklausinet del visu tu pajungimu. Bet manau kad dar atskirai uzsakinesiu dvikoju kapiliaru, nes tarpuose dar paprikas tarp pomidoru zadu sodint , tai va visu tu paildymu jau uzsakinesiu internetu. Ir kiek supratau vandentiekiui ir nuo backos tai skirtingi komplektai, nes ant musu aiskiai parasyta kad tik gravitacinei sistemai. Musu irgi maidinos gamyba
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 09:32)

pas mane reikėjo dar vieno sujungimo - tarp mano vandentiekio žarnos ir šitos sistemos. eilinėj sodo-daržo pardėj yra, ne problema. prie sodo laistymo žarnų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 gegužės 2015 - 08:44
QUOTE(vasare02 @ 2015 05 07, 09:34)
Ir kiek supratau vandentiekiui ir nuo backos tai skirtingi komplektai, nes ant musu aiskiai parasyta kad tik gravitacinei sistemai. Musu irgi maidinos gamyba

O štai į šitą dalyką neatkreipiau dėmesio. Tai ką, reiškia, jei užsinorėsiu leisti vandenį ne iš bačkos, o iš gręžinio, reiks kitos laistymo sistemos? pfff.. Norėčiau, kad būtų du viename.. unsure.gif

QUOTE(Paladė @ 2015 05 07, 09:43)
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 09:32)

pas mane reikėjo dar vieno sujungimo - tarp mano vandentiekio žarnos ir šitos sistemos. eilinėj sodo-daržo pardėj yra, ne problema. prie sodo laistymo žarnų.

dėkui, žinosiu, kad komplekte "ne apie viską pagalvota" biggrin.gif Ne bėda ir ne naujiena, kad kažką nusipirkęs dar kelis kartus papildomai lakstai.
Tik dabar susibalamūtijau su tuo laistymu iš bačkos ir iš gręžinio g.gif čia rimtai yra skirtumas kokią sistemą pirkt?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2015 05 07, 09:54)

*dėkui, žinosiu, kad komplekte "ne apie viską pagalvota" biggrin.gif Ne bėda ir ne naujiena, kad kažką nusipirkęs dar kelis kartus papildomai lakstai.
**Tik dabar susibalamūtijau su tuo laistymu iš bačkos ir iš gręžinio g.gif čia rimtai yra skirtumas kokią sistemą pirkt?

*komplekte apie komplektą pagalvota, o prie kokio bieso tu jį jungsi, tai jie negali žinot ir visiems atvejams pritaikyt smile.gif
**pasiskambink, paklausk, kuo skiriasi, jie noriai aiškina, man prašvito po pokalbio su moteriške ir supratau, ko man reikia.
Atsakyti