Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(arkava @ 2015 07 23, 20:38)
Lygiai 10 lt pigiau uz 1 grezinio metra.

p.s. ekologisko propilengliukolio nebuna, Buna paprastas, su uzrasu eko, ir atatinkama kaina... smile.gif

Kas lygiai 10 Lt? Čia tau pigiau nei man. Tai gerai, kad pigiau - šaunuolis. Man visiškai dzin, kad tau pigiau. Man dar fainiau, kad man brangiau. Bus daugiau pavydinčių. Geriau miegosiu.

O jei rimtai: aš pasidalinau kainą, jei ką. O tu - man pigiau. Vaikiška. Geriau išvardinką, kaip ir ką darysi.

Ir dar. Buvau radęs tokių šaraškinų kontorų, kurios stipriai pigiau už Artvą daro, bet kai pamato video apie sandarumo testus ir kai pasakau, kad reikalausiu kokybės, tai aiškina, kad į Vilnių iš Kauno nevažiuos mėnesį. Tada aiškina, kad aš netelpu į eilę ir t.t.

Ne esmė, kad tau pigiau. Bet ar geriau. Pavardink sistemos sudedamąsias dalis.

P.S. Nustok cituoti mano paklodes. TRINK TEKSTĄ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 liepos 2015 - 20:51
Lygiai 10 LT 1 grezinio metras pigiau nei Saaba'os. doh.gif

Jokiu geo nedarau, ir nematau prasmes "sudyt" i zemes po 10000e. biggrin.gif
Tuolabiau kai silumos poreikis nedidelis...

QUOTE(cibulis @ 2015 07 23, 19:49)
Kas lygiai 10 Lt?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 23, 21:10)
Lygiai 10 LT 1 grezinio metras pigiau nei Saaba'os.  doh.gif

Jokiu geo nedarau, ir nematau prasmes "sudyt" i zemes po 10000e.  biggrin.gif
Tuolabiau kai silumos poreikis nedidelis...

Kalbi kaip su užsiūtą burna. Ir dar giriesi. Man 10 Lt pigiau. Tik pamaivos taip kalba. Apie nieką. Nes man pigiau.

O pasirodo, kad lygini šikną su plike.

Jei jau kalbi, tai rašyk esmę, o ne tik tau vienam suprantamas panigyrikas trydaliok.
Atsakyti
Tai tau visa kalkuliacija padaryt cia: biggrin.gif
gręžiniai 2x120m, neįskaitant techninės priežiūros, kainavo 19'966 Lt - 1m - vidutiniskai 83 lt
tamstos, 90m grezinys, bet triskart pigiau - paskaiciavus, apie 73 lt/m

Vadinasi - 10 lt/m pigiau.

Ainu miegot ir trydal'iot

QUOTE(cibulis @ 2015 07 23, 20:14)
Kalbi kaip su užsiūtą burna. Ir dar giriesi. Man 10 Lt pigiau. Tik pamaivos taip kalba. Apie nieką.  Nes man pigiau.

O pasirodo, kad lygini šikną su plike.

Jei jau kalbi, tai rašyk esmę, o ne tik tau vienam suprantamas panigyrikas trydaliok.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 23, 21:27)
Tai tau visa kalkuliacija padaryt cia: 
Ainu miegot ir trydal'iot

Jau pradedu suprasti. Rašei, kad tau 10 Lt. Bet išėjo, kad man 10 Lt pigiau. Semantika (žodžio reikšmė, turinys) yra labai galingas dalykas. Tu labai neatsakingai panaudojai semantiką. Todėl ir įvyko nesusikalbėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 liepos 2015 - 21:33
doh.gif
doh.gif vistiek manau nesupratai, kad tamsta iki 10 lt/m grezinio pigiau nei Saab"ai.
Nors tekste nuskambejo skambiai"Man grezinys triskart pigiau..... "

QUOTE(cibulis @ 2015 07 23, 20:33)
Jau pradedu suprasti. Rašei, kad tau 10 Lt. Bet išėjo, kad man 10 Lt pigiau. Semantika (žodžio reikšmė, turinys) yra labai galingas dalykas. Tu labai neatsakingai panaudojai semantiką. Todėl ir įvyko nesusikalbėjimas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 23, 21:36)
Man gręžinys, t.y. visas laukos kolektorius su atvedimu iki katilinės ir užpildymu ekologišku propilengliukoliu (čia pagal naujausius reikalavimus) su gręžinio pasu ir pridavimu geologijos tarnybai kainuos beveik 3 kartus pigiau. Tik mano gręžinys stipriai seklesnis - 90 metrų.
Papildyta:

Klausimas tai apie nieką. Kokie namo energijos nuostoliai? Čia esminis klausimas. Jei namas kiauras ir prastai apšiltintas, tai gali reikėti 250 m gylio gręžinių (dviejų po 125 m) ar net dviejų po 150 m. Tada automatiškai reikės kokių 12 kW šilumos siurblio. Tada klausimas, koks atvedimo iki katilinės atstumas. Tada klausimas kokie vamzdžiai viduje: varis ar plastikas? Tada ar darysite viską su pasu ir pridavimu LGT ir pildysite ekologišką skystį ar pildysite etanolį (antifrizą iš esmės) ir t.t. Tai reiškia, kad kaina gali būti nuo 10 000 iki 20 000 eurų.

Mano atveju kaina bus iki 10 000 eurų. Aš už šią kainą gausiu visišką rinkos naujovę Alpha Innotec  siurblį su COP 4,7, integruotu karšto vandens boileriu ir pasyvia vėsinimo funkcija, 90 m gręžinį, Pipe-Life 40 mm vamzdžius, propilengliukolį, pridavimą LGT, pajungimą tik su variu, vamzdelių izoliavimą kaučiuku (dėl namo vėsinimo) ir gal dar kažką, ko nepamenu. Mano supratimu geriau ir būti nelabai gali. Bet kaina palyginti maža (ir realiai dar mažiau nei 10 000 eurų) todėl, kad namas labai šiltas ir jam reikia labai mažai šilumos.

galima ir pigiau prasisukti perkant ne nauja o naudota SS. COP bus siek tiek zemesnis nei naujos kartos SS, bet daugiau laisvu *000€ liks smile.gif
Ant greziniu jau nebesutaupysi. Kokia rinkos kaina tiek ir moki.

Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 07 23, 22:43)
galima ir pigiau prasisukti perkant ne nauja o naudota SS. COP bus siek tiek zemesnis nei naujos kartos SS, bet daugiau laisvu *000€  liks smile.gif
Ant greziniu jau nebesutaupysi. Kokia rinkos kaina tiek ir moki.

Vienintelis galimas sutaupymas yra tik ŠS. Bet su naudotu gali būti daug siurprizų. O ir kiek pavyktų sutaupyti? Arba kiek kainuoja naudotas siurblys? Man naudotas SS atrodo nepatikimai. Galima remontui daugiau išleisti nei iš karto geras kainuotų. Aišku visko būna: gali ir naudotas puikiai ir ilgai tarnauti. Bet čia jau elektrikos ir ŠS entuziastams. Statistiniam vartotojui daug geriau naujas ir su garantijomis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 24, 17:02)
Vienintelis galimas sutaupymas yra tik ŠS. Bet su naudotu gali būti daug siurprizų. O ir kiek pavyktų sutaupyti? Arba kiek kainuoja naudotas siurblys? Man naudotas SS atrodo nepatikimai. Galima remontui daugiau išleisti nei iš karto geras kainuotų. Aišku visko būna: gali ir naudotas puikiai ir ilgai tarnauti. Bet čia jau elektrikos ir ŠS entuziastams. Statistiniam vartotojui daug geriau naujas ir su garantijomis.

statistiniai lietuviai pinigu neturi smile.gif cia kaip auto pirkimas, naujas dazniausiai tik imones perka, vienas kitas paemes issimoketinai ir bute gyvena, o dauguma su naudotomis vazineja.

is savo patirties esu nupirkes gruntas vanduo (ne kinieti) 5 metu senumo uz 860lt su pristatymu iki duru. Kai naujas modelis kainuoja 16 Klt.

Taip kad kiekvienas perka kaip gali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 07 24, 17:25)
Is savo patirties esu nupirkes gruntas vanduo (ne kinieti) 5 metu senumo uz 860lt su pristatymu iki duru. Kai naujas modelis kainuoja 16 Klt.

Taip kad kiekvienas perka kaip gali smile.gif

Kiek metų tarnauja/tarnavo? Buvo kokių nors gedimų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 24, 18:38)
Kiek metų tarnauja/tarnavo? Buvo kokių nors gedimų?

neissivaizduoja, parduotas, nusiskundimu negavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 07 24, 21:59)
neissivaizduoja, parduotas, nusiskundimu negavau smile.gif

Nesupratau?
Atsakyti