Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Ar yra skirtumas, kokio gamintojo vamzdį lauko kolektoriui naudoti? Daugelis firmų siunčią pasiūlymus su Pipe Life vamzdžiais. Viena firma atsiuntė su lietuviškais vamzdžiais.

Kaip su pačiu propilengliukoliu? Ar šita lietuvių firmą gerą produktą gamina? Kita firma štai ką nurodė: propilenglikolio tirpalu 30% su antikorozinias inhibitorias Dowcal 200 (Vokietija). Ar čia yra skirtumas ar ne esminis?

Gal dar kas turite kokių nors nuomonių apie šitas gręžinių firmas: Gelmita ir Geošiluma? O gal kas buvote susidūrę su firma gręžiniai? Gal kam nors teko turėti reikalų su firma Alternatyvi sistema? Galima su jomis susidėti ar chaltūrą varo? O gal nevykdo garantinių ar kitų serviso darbų?

Ar verta pirkti šilumos siurblį su pasyvia vėsinimo funkcija? Jos kaina - 600 eurų. Vėsinčiau per grindis. Duos naudos ar galima grindis sugadinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 gegužės 2015 - 13:46
QUOTE(cibulis @ 2015 05 30, 14:35)
Ar yra skirtumas, kokio gamintojo vamzdį lauko kolektoriui naudoti? Daugelis firmų siunčią pasiūlymus su Pipe Life vamzdžiais. Viena firma atsiuntė su lietuviškais vamzdžiais.

Kaip su pačiu propilengliukoliu? Ar šita lietuvių firmą gerą produktą gamina? Kita firma štai ką nurodė: propilenglikolio tirpalu 30% su antikorozinias inhibitorias Dowcal 200 (Vokietija). Ar čia yra skirtumas ar ne esminis?

Gal dar kas turite kokių nors nuomonių apie šitas gręžinių firmas: Gelmita ir Geošiluma? O gal kas buvote susidūrę su firma gręžiniai? Gal kam nors teko turėti reikalų su firma Alternatyvi sistema? Galima su jomis susidėti ar chaltūrą varo? O gal nevykdo garantinių ar kitų serviso darbų?

Ar verta pirkti šilumos siurblį su pasyvia vėsinimo funkcija? Jos kaina - 600 eurų. Vėsinčiau per grindis. Duos naudos ar galima grindis sugadinti?

girdejau, kad Danushis pats propilengliukolio negamina. Perka is kitos imones ir perpilineja. Pas mane irgi supiltas ju skiedalas M1000. trecias sezonas praejo, niekas kol kas neuzshalo smile.gif
Del vamzdziu tai man pasiule alia sertifikuota švedišką vamzdi, kuris jau buvo sulituotas alia gamykloje.
Pacio pasyvaus vesinimo islaidos bus juokingos, mokesi tik uz cirkuliaciniu siurbliu islaidas.
Kai kas turi isirenge ir yra patenkinti. as pats nedejau. nera pas mus taip karsta kaip kad Indijoje dabar smile.gif Siaip galima ir paciam pasidaryti, dar vieno silumokaicio reikia ir esama vamzdyna patobulinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 30 gegužės 2015 - 14:01
Ar niekas neturėjot reikalų su mano nurodytomis firmomis? Gal dar būtų atsiliepimų apie pasyvią vėsinimo funkciją?

Jei mano namo projekte nurodyta, kad yra geoterminio šildymo katilinė, bet geoterminio gręžinio projektas nedartytas reikės pridavimo LGT ar ne? Gal kas jau susidūrėt su pridavimu? Reikia projekto ar ne? Kaip jis vyksta?
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 05 30, 14:00)
Del vamzdziu tai man pasiule alia sertifikuota švedišką vamzdi, kuris jau buvo sulituotas alia gamykloje.
Pacio pasyvaus vesinimo islaidos bus juokingos, mokesi tik uz cirkuliaciniu siurbliu islaidas.
Kai kas turi isirenge ir yra patenkinti. as pats nedejau. nera pas mus taip karsta kaip kad Indijoje dabar smile.gif

Koks tas švediškas vamzdis? Ką reiškia sulituotas gamyliškai? Ar įmanoma kolektorių padaryti vientisą vientisą? Kokio maks. ilgio? Tarkim gręžinio gylis 90 m, dar iki namo kokie 20 m. Iš viso 110 m. Jei imti dvigubai, tai apie 220 m. Su atsarga 230 m.

Tie kur turi įsirengę, namą vėsina per grindis ar fankoilus? Kokia grindų danga? Kokią mažiausią temperatūrą leidžia į grindis? Kai lauke +30 ir daugiau iki kiek realiai atvėsina? Visą vasarą naudoja ar tik kai labai karšta? Kiek per mėnesį maždaug kainuoja?
Atsakyti
Mano nuomone jai jau nusprendei geo tai tie 600eur yra tikrai nedaug lygintant su paprasta kondiske, va kiek tas vesinimas bus efektyvus ir kaip medines grindys reaguoja i tokius temperaturos pokycius neaisku ir kazin ar kas tau tai atsakys.

Man patinka kad ir Koridos pvz, projektineje stadijoje nuspresta isirengti ZS, grindu danga parinkta atitinkama, grindu lygiai isbetonuoti atitinkamai kad nebutu slenkscio taip toliau ir panasiai, tavo pasirinkimai kazkokie nenuoseklus nors stengies but novatoriskas.

QUOTE(cibulis @ 2015 05 30, 13:35)

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 05 31, 08:32)
tavo pasirinkimai kazkokie nenuoseklus nors stengies but novatoriskas.

Įdomu, kur čia ne nuoseklūs? Taip pat pripažįstu, kad nesu inžinierius ar statybininkas ir visų subtilybių nežinau. Todėl kai kas gal ir keičiasi. Ieškau optimalaus sprendimo pagal kainą ir kokybę.

Turiu tik dvi galimybes šildyti namą: geoterminis arba oras-vanduo. Pastarasis būtų pigesnis įrengti, todėl ir domiuosi geoterminiu ar verta ir ką būtina rinktis, o ką galima atsiskaityti. Vienas tokių dalykų - pasyvi vėsinimo funkcija. Varis aprišimui, gręžinio gylis ir pridavimas LGT.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 05 31, 08:32)
kiek tas vesinimas bus efektyvus ir kaip medines grindys reaguoja i tokius temperaturos pokycius neaisku ir kazin ar kas tau tai atsakys.

Mane būrent ir domina šitos funkcijos efektyvumas ir parketlenčių reakcija į vėsą, galima drėgmė. Gal kas plačiau pasidalins informacija.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 09:14)
Įdomu, kur čia ne nuoseklūs? Taip pat pripažįstu, kad nesu inžinierius ar statybininkas ir visų subtilybių nežinau. Todėl kai kas gal ir keičiasi. Ieškau optimalaus sprendimo pagal kainą ir kokybę.

Turiu tik dvi galimybes šildyti namą: geoterminis arba oras-vanduo. Pastarasis būtų pigesnis įrengti, todėl ir domiuosi geoterminiu ar verta ir ką būtina rinktis, o ką galima atsiskaityti. Vienas tokių dalykų - pasyvi vėsinimo funkcija. Varis aprišimui, gręžinio gylis ir pridavimas LGT.
Papildyta:

Mane būrent ir domina šitos funkcijos efektyvumas ir parketlenčių reakcija į vėsą, galima drėgmė. Gal kas plačiau pasidalins informacija.

as pazystu tik gelmitos vyrus. rodos grezzia tvarkingai dirba su geros kokybes medziagom siulo siurblius is tenko. Manau galeciau rekomenduoti juos. O vamzdzio vientiso neileisi nes reikes virinti zemiausiam taske nes vamzdi reikia sulenkti 180 laipsniu kampu ko be specialios detales nepoadarysi
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 05 31, 10:12)
O vamzdzio vientiso neileisi nes reikes virinti zemiausiam taske nes vamzdi reikia sulenkti 180 laipsniu kampu ko be specialios detales nepoadarysi

Kiek mažiausiai virinimų gali būti 90 metrų ilgio kolektoriuje? Virina vietoje ar galimas ir gamyklinis suvirinimas? Vienas nuo kito kažko skiriasi? Kuris brangesnis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 18:12)
Kiek mažiausiai virinimų gali būti 90 metrų ilgio kolektoriuje? Virina vietoje ar galimas ir gamyklinis suvirinimas? Vienas nuo kito kažko skiriasi? Kuris brangesnis?

Mano atveju alkune buvo suvirinta gamykloje. Daugiau jokiu virinimu, vamzdziai nupjauti katilineja.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 05 31, 17:28)
Mano atveju alkune buvo suvirinta gamykloje. Daugiau jokiu virinimu, vamzdziai nupjauti katilineja.

Brangesnė paslauga ar tiek pat kainavo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 18:32)
Brangesnė paslauga ar tiek pat kainavo?

Nzn koks kainu skirtumas
Atsakyti
Kaip suprantu Sveo paleido realiu laiku veikiančių projektų puslapį Protis
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 06 01, 09:56)
Kaip suprantu Sveo paleido realiu laiku veikiančių projektų puslapį Protis

O jie dar nebankrutavę?
Atsakyti