Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 09:41)
Čia Nibe inverterio COP. Reikia žiūrėti 72 p. Jie nurodo metinį SCOP, kuris siurbliui dirbant 4 kW galingumu yra 5,5, o dirbant 6 kW galingumu yra 5,4. Koks tiksliai Alpha Innotec inverterio SCOP/COP nežinau.

Štai čia man siuntė įdomią lentelę. Pateikti visi rimtų gamintojų siurbliai. Taip išeina, kad iš mažo galingumo (iki 5 kW) efektyviausias yra būtent naujasis Alpha Innotec. O kur dar 5 metų garantija ir naujo šaltnešio naudojimas. Įtariu, kad šiuo metu tikrai nėra geresnio mažo galingumo šilumos siurblio. Ar aš klystu?

Nibe megsta pateikti COP neivertinant cirkuliacinius siurblius, t.y. naudoja standart'a EN 14825.
realiai su siurbliais bus panasiai kaip ir Alphos.

Realiai net ir praejus 3metams po mano SS pirkimo, matau kad niekas nepasikeite. Kokie buvo COP tokie ir liko. Todel nera pagrindo pirkti pati naujausia modeli. Gal Tenko turi seniu Alpha modeliu? Ju COP identiski. Teoriskai senesniu modeliu kaina mazesne turetu buti. Pries 3metus jie man siule 8kw su integruotu boileriu uz 18Klt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 16 gegužės 2015 - 08:48
QUOTE(honda15i @ 2015 05 16, 08:47)
Nibe megsta pateikti COP neivertinant cirkuliacinius siurblius, t.y. naudoja standart'a EN 14825.
realiai su siurbliais bus panasiai kaip ir Alphos.

Realiai net ir praejus 3metams po mano SS pirkimo, matau kad niekas nepasikeite. Kokie buvo COP tokie ir liko. Todel nera pagrindo pirkti pati naujausia modeli. Gal Tenko turi seniu Alpha modeliu? Ju COP identiski. Teoriskai senesniu modeliu kaina mazesne turetu buti. Pries 3metus jie man siule 8kw su integruotu boileriu uz 18Klt.

Iki balandžio pabaigos vyko senesnio modelio išpardavimas. Būtų davę gerą kainą, bet siurblys - 6 kW. Man jis per galingas, nes reikėtų gilaus gręžinio. Naujas 4,7 kW siurblys bus kaip tik. Be to galėsiu gręžti ne 120 m, o tik 100 m gylio gręžinį. Vėlgi šiek tiek sutaupysiu pinigų.
Atsakyti
Kokia +/- yra padori geoterminio pajungimo kainą? Kalbu apie sistemą nuo lauko kolektoriaus iki katilo? Į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį? Geriau viduje naudoti varinius vamzdelius ar paprastus? Gal kažkokie reikalavimai išsiplėtimo indui ar kitoms dalims? Gal šiaip yra kokia vieta, į kurią būtinai reikia atkreipti dėmesį?

Man vienas montuotojas sako, kad jei imu siurblį su pasyvia vėsinimo funkcija, tai reikia metalinius grindinio šildymo kolektorius (kurie yra dėžėje sienoje) izoliuoti, kad nerasotų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 17:56)
Kokia +/- yra padori geoterminio pajungimo kainą? Kalbu apie sistemą nuo lauko kolektoriaus iki katilo? Į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį? Geriau viduje naudoti varinius vamzdelius ar paprastus? Gal kažkokie reikalavimai išsiplėtimo indui ar kitoms dalims? Gal šiaip yra kokia vieta, į kurią būtinai reikia atkreipti dėmesį?

Man vienas montuotojas sako, kad jei imu siurblį su pasyvia vėsinimo funkcija, tai reikia metalinius grindinio šildymo kolektorius (kurie yra dėžėje sienoje) izoliuoti, kad nerasotų.

del metaliniu kolektoriu itariu jog turetu rasoti jeigu neapsiltinsi minimaliai. Plastikiniai gal neturetu tokiu bedu, bet tavo atveju jau turbut post faktum.
Atsakyti
Del rasojimo- zinoma. Juk karsta diena tualeto bakelis rasoja ?
Kondensacija.
Irengiant sildyma tiek niuansu, niuanseliu doh.gif
Sprendziu, pagal tai, kiek issiaiskinau irengiant vandens grezini .
Galima butu kitus konsultuot smile.gif))

QUOTE(cibulis @ 2015 05 19, 16:56)

Atsakyti
Jei bus paduodamas i grindis 17-20lC tai temperaturos nesejas tai tikrai nerasos . Be to kolektorineje spintoje susidarys mikro klimatas.Jei leisime 8-13lC tada gali kazkiek susidaryti asareliu laseliu ,bet tokia temperatura leisti butu neprotinga smile.gif
Atsakyti
Kaip yra su gręžiniais geoterminiam? Sako, kad naujam gręžiniui nuo balandžio 11 d. (lygtai) privalomas projektas, skylės užpildymas specialiu mišiniu, maistinis glikolis, pridavimas, todėl gręžiniai pabrango nuo 78 iki 100 Lt už metrą. Ar nauji reikalavimai jau iš tiesų įsigaliojo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 20, 15:43)
Kaip yra su gręžiniais geoterminiam? Sako, kad naujam gręžiniui nuo balandžio 11 d. (lygtai) privalomas projektas, skylės užpildymas specialiu mišiniu, maistinis glikolis, pridavimas, todėl gręžiniai pabrango nuo 78 iki 100 Lt už metrą. Ar nauji reikalavimai jau iš tiesų įsigaliojo?

ne saraskino kontoros jau ir seniau uzpildavo normalaus gliukolio. Kazkas jau buvo anksciau rases jog reikia projektelio bei grezinys turi buti registruojamas kaip ir vandens grezinio atveju.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 20, 15:52)
ne saraskino kontoros jau ir seniau uzpildavo normalaus gliukolio. Kazkas jau buvo anksciau rases jog reikia projektelio bei grezinys turi buti registruojamas kaip ir vandens grezinio atveju.

Bet esmė, kad kainos pakilo. Rytoj žinosiu tikslesnes kainas, bet vieni sakė, kad anksčiau kainavo apie 78 Lt už metrą su PVM, dabar 100 Lt su PVM. Pabrangimas maždaug 28 proc.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 20, 16:03)
Bet esmė, kad kainos pakilo. Rytoj žinosiu tikslesnes kainas, bet vieni sakė, kad anksčiau kainavo apie 78 Lt už metrą su PVM, dabar 100 Lt su PVM. Pabrangimas maždaug 28 proc.

pas Artva www puslapyje dar senos kainos kaip matau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 20, 16:18)
pas Artva www puslapyje dar senos kainos kaip matau smile.gif

Rytoj pateiks tikslius skaičius. Ir ne tik jie.
Atsakyti
Sveiki mielieji, ketvirtadieni irengtas name geoterminis silumos siurblys, turiu toki klausima, nelabai aisku su temperaturos reguliavimu ir kompresoriaus isijungimu skaiciumi. Modelis nibe f1245. ar normalu kad kompresorius isijunge 33 kartus per 35 bendras darbo valandas is ju 1 h karsto vandens ruosimui? nors lauke nesalta, ir beje gal kas turite ir zinote kur tiksliai reguliuoti temp bes parametru daug nesinori prisireguliuoti. Name pneumo voztuvu kol kas neturiu. Taciau siurblys nuo kaskur ima vistiek kambario temperatura nes lauko tai rodo. Beje daug informacijos ir temperaturu rodo ekrane apie surymo istekejimo itekejimo srauto temperaturos ir tt galit paaiskinti ka reiskia sitos temperaturos?

Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuskins: 24 gegužės 2015 - 20:53