QUOTE(cibulis @ 2015 05 16, 09:41)
Čia Nibe inverterio COP. Reikia žiūrėti 72 p. Jie nurodo metinį SCOP, kuris siurbliui dirbant 4 kW galingumu yra 5,5, o dirbant 6 kW galingumu yra 5,4. Koks tiksliai Alpha Innotec inverterio SCOP/COP nežinau.
Štai čia man siuntė įdomią lentelę. Pateikti visi rimtų gamintojų siurbliai. Taip išeina, kad iš mažo galingumo (iki 5 kW) efektyviausias yra būtent naujasis Alpha Innotec. O kur dar 5 metų garantija ir naujo šaltnešio naudojimas. Įtariu, kad šiuo metu tikrai nėra geresnio mažo galingumo šilumos siurblio. Ar aš klystu?
Štai čia man siuntė įdomią lentelę. Pateikti visi rimtų gamintojų siurbliai. Taip išeina, kad iš mažo galingumo (iki 5 kW) efektyviausias yra būtent naujasis Alpha Innotec. O kur dar 5 metų garantija ir naujo šaltnešio naudojimas. Įtariu, kad šiuo metu tikrai nėra geresnio mažo galingumo šilumos siurblio. Ar aš klystu?
Nibe megsta pateikti COP neivertinant cirkuliacinius siurblius, t.y. naudoja standart'a EN 14825.
realiai su siurbliais bus panasiai kaip ir Alphos.
Realiai net ir praejus 3metams po mano SS pirkimo, matau kad niekas nepasikeite. Kokie buvo COP tokie ir liko. Todel nera pagrindo pirkti pati naujausia modeli. Gal Tenko turi seniu Alpha modeliu? Ju COP identiski. Teoriskai senesniu modeliu kaina mazesne turetu buti. Pries 3metus jie man siule 8kw su integruotu boileriu uz 18Klt.