Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(Pupcis @ 2015 11 09, 23:01)
Cibuli, nepatikėsi, bet užsukus tą vieną kranelį ir po to atsukus filtrą vanduo (glikolis) nebėgs. Myz...les tik keli mililitrai iš pačio filtro.

nebutinai. Buna ir bega jei pagauna oro.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 11 09, 22:01)
Cibuli, nepatikėsi, bet užsukus tą vieną kranelį ir po to atsukus filtrą vanduo (glikolis) nebėgs. Myz...les tik keli mililitrai iš pačio filtro.

Jei mes apie tą patį... Kodėl?
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 11 09, 20:22)
Specialiai dabar nusliukinau i katiline paziureti, kaip pas mane padaryta su tais filtrais, tai ventiliai visur stovi pries ir po, na cia gryba jau tikrai pripjove, na jei samdyti koki santechnika, kad juos papildomai sumontuotu, tai su 50 EU neissisuksi.

Ar kada bandei valyti? Užsukinėji abu? Pupcis sako, kad pakanka tik vieno kranelio. Net ir apatinio.
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 11 09, 20:38)
Pas mane net silumokaiciai neapsildyti bet vandens nei laso nera. Zemiau silumokaiciu yra itaisyta lekste, kuri surenka kondensata. laikui begant jis isgaruoja.

Gerai nepasakysiu, bet man atrodo, kad tiek siurblys prisiusiojo per valandą. Tuo metu siurblys neveikė jau apie 8 val. Vadinasi vamzdžiuose esantis propilengliukolis sušilęs iki patalpos temperatūros ir kondensuotis negali. Lieka tik du variantai: leidžia karšto vandens boileris arba nuotėkis grindų sistemoje. Atstovas sakė, kad iš boilerio nebėga. Grindų sistemoje slėgis po truputį krenta. Kažkas čia ne taip.
Atsakyti
Pas mane kraniukas yra itaisytas koks pusmetris nuo filtro. Tai uzsuku,isbega siektiek skyscio. O pas tave antroj pusej. O kranai pas tave ant isejimo ir padavimo?
Atsakyti
Tokiu oru COP'as ir pas mane virs 5.4. Baigus dirbt kompresoriui +4 .. +1.
piguma...

Kiek laiko dirbo? Šildymui ar karštam vandeniui? O gal abiems?
Papildyta:
malkiniam ir kitiems tersejams galetu koki skausminga mokesti uzkraut uz oro gadinima. Isejus i lauka nosis rieciasi.

Ir mano kaiminystėje irgi jaučiasi malkų degėsių kvapas. O ar žinojai, kad malkų šildymas Lietuvoje dar vadinamas... malkoterminis. Jiems galima. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 11 09, 21:03)
Tai jei laikytis projekto 'raidės' griežtai, reiktų padidinti srautą, bet fizikinis protas sako, kad galima gal net sumažinti smile.gif Ką tikrai reikia sumažinti, jei tik nustatymai leidžia, tai cirkuliacinio pajėgumą, kai ŠS neveikia - to srauto tereikia tiek, kad žinoti kokia termofikato temperatūra, kam jį gainioti vos ne nominaliu darbiniu greičiu? Aš pjaučiau tikrai per pusę ar pan.

Kai siurblys dirba, grindų cirkuliacinio pajėgumas būna 45 proc. Kai siurblys nedirba, jis krenta iki 40 proc. Kiek suprantu, kai dirba nustatymų siūlote nekeisti, bet kai nedirba, siūlote mažinti iki kokių 20 proc. Įdomus siūlymas. Reikės paklausti ar taip galima?
Atsakyti
O tu paziurek ar pacio cirk. siurbliuko atvamzdziai gerai uzverzti.
Pas mane grundfos toks pat, bet vienas minejo, kad jam leido per siurblio jungtis. Ir šlapi...
Paveržė ir viskas susitvarkė

QUOTE(cibulis @ 2015 11 09, 21:28)
Jei mes apie tą patį... Kodėl?
Papildyta:

Ar kada bandei valyti? Užsukinėji abu? Pupcis sako, kad pakanka tik vieno kranelio. Net ir apatinio.
Papildyta:

Gerai nepasakysiu, bet man atrodo, kad tiek siurblys prisiusiojo per valandą. Tuo metu siurblys neveikė jau apie 8 val. Vadinasi vamzdžiuose esantis propilengliukolis sušilęs iki patalpos temperatūros ir kondensuotis negali. Lieka tik du variantai: leidžia karšto vandens boileris arba nuotėkis grindų sistemoje. Atstovas sakė, kad iš boilerio nebėga. Grindų sistemoje slėgis po truputį krenta. Kažkas čia ne taip.

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 11 09, 21:03)
Su debitomačiais irgi viskas lygtais ore. Paskaičiuojame - berods turite 5+7 kilpas. Darau prielaidą, kad jie buvo atsukti iki galo ir rodė vienodai, 2.5 l/min. Tai paprastai skaičiuojant 2.5 x 12 x 60 = 1800 l/val, kaip ir gaunasi maksimalus cirkuliacinio našumas.

Man atrodo, kad reikia sureguliuoti per debitomačius pratekančio skysčio kiekius. Dabar visur esu atsukęs 1,5 l/min. Čia kai veikė siurblys. Kilpų ilgiai ne vienodi. Reikia pagal kilpų ilgius sureguliuoti. Įdomu ar Wavin projekte yra debitomačių srauto nustatymai. Projektas nemažas, aš tik nežinau, kur žiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 09, 22:29)
Pas mane  kraniukas yra itaisytas koks pusmetris nuo  filtro. Tai uzsuku,isbega  siektiek skyscio. O pas tave antroj pusej.  O kranai pas tave ant isejimo ir padavimo?

Kurie kranai?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 11 09, 22:37)
O tu paziurek ar pacio cirk. siurbliuko atvamzdziai gerai uzverzti.
Pas mane grundfos toks pat, bet vienas minejo, kad jam leido per siurblio jungtis. Ir šlapi...
Paveržė ir viskas susitvarkė

Kalbi apie veržles (vamzdžius) prie pat gręžinio Grundos siurblio? Įdomu tai, kad gerą savaitę niekas nesiusiojo. Po savaitės palaikius slėgį, atsirado siusiojimo. Tik aš pats nesukinėsiu. Atstovai tegul suka.
Atsakyti
Na kur prie siurbliuko vamzdziai prisukti...
Kodel jis slapias, vadinas kazkur nuo slegio leidzia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 09 lapkričio 2015 - 22:50
QUOTE(arkava @ 2015 11 09, 22:46)
Na kur prie siurbliuko vamzdziai prisukti...
Kodel jis slapias, vadinas kazkur nuo slegio leidzia

Kas ten žino. Gal lyja iš viršaus? (turiu galvoje boilerį ar grindų sistemą. Boileris tikrai viršuje, kur grindų sistema - nežinau). O gal ir tose sujungimo vietose leidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 lapkričio 2015 - 23:01
QUOTE(cibulis @ 2015 11 09, 22:34)
Kai siurblys dirba, grindų cirkuliacinio pajėgumas būna 45 proc. Kai siurblys nedirba, jis krenta iki 40 proc. Kiek suprantu, kai dirba nustatymų siūlote nekeisti, bet kai nedirba, siūlote mažinti iki kokių 20 proc. Įdomus siūlymas. Reikės paklausti ar taip galima?

Būtent. Mano nuomone nėra prasmės gainioti termofikato vos ne tokiu pačiu greičiu, kai kompresorius nedirba. Čia, aišku, su sąlyga, kad grindų cirkuliacinis, neveikiant ŠS, veikia pastoviai. Jei jis tik įjungiamas laikas nuo laiko, kad patikrintų termofikato temperatūrą, tai esami nustatymai normalūs.

Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 11 09, 22:01)

Ar tikrai? Ar va taip va atsukus filtrą, viso kontūro slėgis nenukris, išvarydamas kelis litrus glikolio lauk? Ar ten dar kur nors atbulinis vožtuvas įstatytas?
Atsakyti
Cibuli,jei pas tave kraniukai yra ant padavimo ir gryztamo ,grezinio vamzdziu. Uzsuki padavimo kraniuka,tada tiketina kad nebegs del susidariusio vakumo. Man su akumuliacine kazkas panasaus. Jei visus kranus uzsuku.Padavimus,isejimus,tada galiu filtra issukti. Nors viena karta nepasiseke. Vanduo tekejo nestodamas . smile.gif Faktas kad abiejuose pusese kraniukai labiau padetu negu vienas.
Atsakyti
Vienareikšmiškai drinks_cheers.gif
Atbulinis irgi negali but tikras, kad laiko 100 proc. (Jei jau mano rutulinis 1' - 2 bar neišlaikė) lotuliukas.gif

QUOTE(biesas66 @ 2015 11 10, 06:20)
Faktas kad abiejuose pusese kraniukai  labiau padetu negu vienas.

Atsakyti
Štai kiek per naktį siurblys prisiusiojo. Nėra didelė bala, bet jos tikrai neturi būti.

Siurblio darbas su nauju histerizės nustatymu. Pirmas išsijungimas vakar 13:24. Šį rytą jis išsijungė 06:51. Kadangi reikiamą temperatūrą kelia apie 3 val., tai tarpas tarp siurblio prastovų siekia apie 14-14,5 val. Su histerizės kilpą įsijungimai buvo retesni: maždaug kas vieną parą, jei gerai pamenu. Arba paprasčiau papildomas 30-40 minučių darbo (2 prieš 1,5 histerizę) leidžia siurblio įsijungimus prailginti apie 10 val. (14 val. prie 24 val.). Gal čia ir ne visai dar teisingos išvados ir reikia pastebėti siurblį ilgiau, bet papildomos 10 val. gręžiniui atsigauti tikrai į sveikatą.

Vakar dienos paskutinis elektros skaitliuko parodymas buvo 3,09 kWh. Šį rytą radau 5,91 kWh. Vadinasi per paskutinį šildymą prisuko 2,82 kWh elektros. Vakar kai baigė šildyti rodė, kad buvo pagaminta 14,4 kWh šilumos. Šį rytą rodė, kad iš viso pagaminta 28,6 kWh šilumos. Skirtumas tarp pagamintos šilumos yra 28,6-14,4 = 14,2 kWh. Skaičiuojam COP: 14,2/2,82 = 5,03, t.y. COP yra 5. Panašu, kad trumpesnė histerizės kilpą neleidžia normaliai atsistatyti gręžiniui.

Bendras COP per du paskutinius šildymus: 5,91-0,42 = 5,49 kWh elektros. Pagamintos šilumos kiekis: 28,6 kWh. 28,6/5,49 = 5,2, t.y. COP 5,2.

Pasižiūrėjau į vandens srautą debitomačiuose ir radau, kad jis lygus nuliui. Pasirodo, kad grindų cirkuliacinis nedirba be sustojimų. Jis kartais išsijungia. Galbūt jau namui nebereikia šilumos, viduje radau +20,4. Temperatūros grindyse buvo tokios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2015 - 11:55