QUOTE(cibulis @ 2015 11 07, 20:50)
Gal ir per jautriai sureagavau, bet jau koks esu, toks esu.
Papildyta:
Mane suerzino šitas simbolis, bet gal ir per jautriai sureagavau. Atsiprašau, nes jūs tikrai norėjot padėti.
Papildyta:
Man keista, kad net debitomačius atsukus iki galo srautas nesikeičia. Debitomačiai turi ribas nuo 1 iki 5 ar nuo 0 iki 5. Net ir atsukus maksimaliai "iki dugno" daugiau 1,5 plūdė nenusileidžia. Todėl man ir kilo mintis, kad gal kažkas negerai grindyse. Jei debitomačiai turi reguliavimo intervalą nuo 0 iki 5, o vamzdžiuose jau pilna distiliuoto vandens, ar turi debitomačiai reguliuotis visame intervale nuo 0 iki 5? Man dėjo ne 16 mm, o 20 mm vamzdžius grindyse. Mačiau, kad santechnikui jie nepatiko, nes buvo sunku lankstyti. Todėl kai kur kampuose galai liko užriesti. Gal sakau juose liko oro, todėl ir neįmanoma reguliuoti debitomačių.
Papildyta:
O 25 kWh elektros čia tik šildymui ar karšto vandens ruošimui? Skaitliukas brangu, bet gal padės sugaudyti galus. Aš tikiuosi, kad atsipirks. Jei matysiu, kad vis daugiau prisuka elektros, tai aišku bus, kad gręžinio našumas krito ir dirba el. tenas. Siūlau įsidėti. Gal ir brangu, bet kontrolė gera.
Papildyta:
Ar tikrai? Jei dažnai įsijunginės, iš gręžinio ateis vis žemesnės temperatūros, kurias reikės pakelti iki nustatytų, norimų. Todėl gali būti, kad jungsis tenas, todėl kris siurblio COP. Ar aš klystu?
Na man tas simbolis labai tiko išreikšti savo jausmams apie, nesupykite, epinį Jūsų užmaršumą ar nepastabumą - kai užėjo kalba apie lauko kontūro cirkuliacinio našumą, pradėjote svarstyti kur tuos duomenis rasti per siurblio meniu, nors prieš dieną ar dvi pardavėjai atsiuntė tikslius skaičius ir čia juos padėjote
Grįžtant prie ŠS reikalų. Laikausi savo nuomonės, kad grįžtančio iš lauko kontūro glikolio temperatūros padidėjimas, įsijungus siurbliui, yra dėl to iki kambario temperatūros sušilusio glikolio kiekio, kuris yra išstumiamas į lauką ir nespėja atvėsti iki grunto temperatūros. Kiek mačiau tame video, jei nesuklydau, jis ten trumpalaikis, keliolikai sekundžių, maždaug tiek, kiek užtrunka tuos keliolika litrų glikolio prastumti per ŠS. Būtų dėl kažkokių susisluoksniavimų - efektas kartotųsi periodiškai, ko, kaip suprantu, nėra. Kitaip sakant - viskas su lauko kontūru gerai, jei dar kokios koncentracijos ten nesusimaišė, tai po savaitės viskas tikrai bus homogeniška. Svarbu, kad slėgis nekristų ir viskas.
Jei klausimas kodėl siurblys dirba ilgai - tai atsakymas paprastas. Todėl kad jis nėra galingas ir užtrunka, kol per 4C (įsijungia prie mažiau 2 laipsnių nuo nustatytos T, išsijungia prie 2 laipsnių nuo nustatytos T) pakelia grindų temperatūrą. Aš asmeniškai Jūsų namui mažinčiau šį intervalą - nes namas šiltas ir vėsta itin lėtai, taigi ir tos temperatūros gali būti mažesnės. Netgi dabar va siūlyčiau sumažinti eksperimento dėlei - siurblys dirbs kažkiek dažniau, bet trumpiau, pamatysite, ar gręžinio temperatūra atsistato per tą trumpesnį laiką tarp įsijungimų, gal apsičiuops gręžinio atsistatymo laikas. Bus ramiau ateičiai, kai prisidės šilto vandens ruošimas, gal net pavyks tada sureguliuoti darbo laikus, kad ŠS dirbtų efektyviai.
Grindų cirkuliacinio klausimas įdomiausias. Ar darėtės grindinio projektą kur nors? Ar suskaičiavo tame projekte vamzdyno pasipriešinimą? Nes gali būti, kad ŠS viduje esančio cirkuliacinio siurblio pajėgumo tiesiog nepakanka efektyviai 'prastumti' termofikatą per visą sistemą. Taip pat gali būti ir nepilno nuorinimo problema ar pan. Aš pradžiai turbūt nustyčiau siurblyje cirkuliacinio našumą 100%, atidaryčiau visas kilpas ir pažiūrėčiau, ar kas keičiasi. Gal ir debitomačiai pradės rodyti ne 'pieno riebumą'? Paskui dar paimčiau ir užsukčiau visas kilpas, palikdamas po vieną pilnai atidarytą, ir palikčiau keliom minutėms. Taip pereičiau per visas. Jei kurioje liko oro kamštis, gal pavyktų jį išstumti iki nuorintojų...
P.S. Jei ryšitės uždarinėti kilpas, tai įdėmiai, visada bent viena turi būti atvira...