Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Na jei sistema sandari visiskai - turetu laikyt.
Beį bent jau as- gal 2 k buvau isleides patobulinimui...

O kodėl nepapildyti su siurbliu ir distiliatu? Ar dažnai reikia pildyti iš praktinės pusės?
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 03, 20:08)
O aš dar ir ketvirtą priežastį pasakyčiau, dar ir vėdinimas minimalus, neįneša savo nuostolių smile.gif.

Beveik kiekvieną dieną vedinu namą po 10-15 minučių pradaręs visus langus ir lauko duris. Tikrai nemažai šilumos išeina. Gal pravertų langų vėdinimas pagal nuostolius ir neprilygsta nuolatiniam rekuperatoriaus darbui, bet nuostolių dėl vėdinimų turiu. Kita vertus name niekas negyvena, todėl nėra žmogaus išskiriamos šilumos, maisto gamybos, prausimosi ir t.t. O jie duotų tikrai daug šilumos. Pamenu, kaip praeitą savaitę pildė grindų sistemą ir litavo vamzdžius. Tai nors vienas langas ir durys buvo pravertos, bet name temperatūra pakilo 1 laipsniu.

Taip pat akivaizdu ir tai, kad namas buvo šildomas beveik pagal idealias PHPP sąlygas, t.y. bandžiau viduje palaikyti apie +20. Realiai gyvendamas norėčiau didesnės šilumos, tačiau gana žema vidaus temperatūra leido sumažinti šilumos poreikį. Ką ir parodė dvi paras neveikiantis siurblys. Bet kuriuo atveju čia dar tik preliminarūs duomenys, nes namas nėra gyvenamas. Taip pat ir šildymo sistema dar ne iki galo sutvarkyta.

Nuostolius duoda ir keturi 110 mm diametro vamzdžiai, kurie nėra užsandarinti. Per du įeina/išeina lauko kolektorius. Kiti du - laisvi ir niekuo neužkišti. Taip pat nėra apšiltintas, užsandarintas vienas atviras įvadinis 50 mm vamzdis lauko vandeniui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 03, 15:29)
Atstovai žiūrėjo pačių pirmų 48 val. siurblio darbo duomenis. Kai antrą kartą siurblys įsijungė, iš gręžinio ateidavo +7,4, o baigiant šildymo ciklą temperatūra iš gręžinio krisdavo iki +0,8. Nusodinimas net 6,6 laipsnio. Ne per didelis gręžinio sodinimas? O gal gręžinys visgi silpnokas? Aišku čia buvo visiška siurblio darbo pradžia, kuomet namas buvo nešildytas, neišdžiuvęs ir jam reikėjo daug šilumos. Gal dabar situacija ir susitvarkė.

Beje, gavau iš atstovų tą programą, kuri išarchyvuoja siurblio paskutinių 48 val. darbo parametrus, bet pasirodo, kad čia jų licenzija. Man kol kas prieiga negalima. Gal atstovai suteiks prieiga ir turėsiu visus siurblio darbo duomenis.

mano uzfiksuotos temperaturos po 30min darbo, issijungus kompresoriui http://1drv.ms/1iB0g5q

Nuo spalio 1d iki dabar (lapkricio 3d) jau kompresorius pradirbo beveik ~200 val, isijunge ~300 kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 03 lapkričio 2015 - 21:10
Na jei sistema sandari visiskai - turetu laikyt.
Beį bent jau as- gal 2 k buvau isleides patobulinimui...

O kodėl nepapildyti su siurbliu ir distiliatu? Ar dažnai reikia pildyti iš praktinės pusės?
[/quote]
Atsakyti
Pagaliau namo parsinešiau gamintojo vadovą (Manual). Štai ką rašo apie šildymo sistemos vandens kokybę:

1. fill the system with deionised heating water (VE water) only (low-salt operation of the system).
2. Required pH value: 8,2... 10
3. For aluminium materials: pH value: 8,2... 8,5.

Kiek spėjau paguglinti, tai distiliuotas vanduo ir yra vienas iš jonizacijos procesų produktų. Mano distiliuoto pH 6,2.Gamintojas nurodo nuo 8,2 iki 10. Čia labai blogai? Kiek suprantu, tai gamintojas pagal pH siūlo naudoti šarminį vandenį, kuomet mano distiliuotas vanduo labiau rūgštus. O čia mano iš gręžinio ateinančio vandens cheminė sudėtis. Būtent toks vanduo iš pradžių buvo supiltas į grindų sistemą.
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 11 03, 21:08)
mano uzfiksuotos temperaturos po 30min darbo, issijungus kompresoriui http://1drv.ms/1iB0g5q

Pas mane per 30 minučių irgi panašiai numuša temperatūrą. Ji gal net šiek tiek aukštesnė būna. Bet kai mano siurblys nedirbęs prastovi dvi paras, tai įsijungęs jis veikia apie 2 val. Būtent tada (po dviejų valandų) iš gręžinio ateinančio skysčio temperatūra krenta iki +0,8.

Kai sutvarkys iki galo sistemą, užkelsiu į grindis paduodamą temperatūrą: noriu labiau namą pradžiovinti, sušildyti. O jei dar lauke atvės, tai ir pas mane siurblys turėtų dažniau įsijunginėti. Gal tada, kai bus dažnesni ir gal trumpesni įsijungimai, mažiau kris iš gręžinio ateinančio propilengliukolio temperatūra. O gal aš klystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 lapkričio 2015 - 21:53
QUOTE(honda15i @ 2015 11 03, 21:08)
Nuo spalio 1d iki dabar (lapkricio 3d) jau kompresorius pradirbo beveik ~200 val, isijunge ~300 kartu.

Čia tiek jungėsi vien šildymui ar ir karštam vandeniui? Pas mane išjungtas karšto vandens ruošimas. Siurblys dirba tik šildymui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 03, 21:28)
Pagaliau namo parsinešiau gamintojo vadovą (Manual). Štai ką rašo apie šildymo sistemos vandens kokybę:

1. fill the system with deionised heating water (VE water) only (low-salt operation of the system).
2. Required pH value: 8,2... 10
3. For aluminium materials: pH value: 8,2... 8,5.

Kiek spėjau paguglinti, tai distiliuotas vanduo ir yra vienas iš jonizacijos procesų produktų. Mano distiliuoto pH 6,2.Gamintojas nurodo nuo 8,2 iki 10. Čia labai blogai? Kiek suprantu, tai gamintojas pagal pH siūlo naudoti šarminį vandenį, kuomet mano distiliuotas vanduo labiau rūgštus. O čia mano iš gręžinio ateinančio vandens cheminė sudėtis. Būtent toks vanduo iš pradžių buvo supiltas į grindų sistemą.

Manau, kad klaida manuale. Distiliuotas vanduo ir yra pilnai 'dejonizuotas' vanduo ir visiškai neutralus su pH 6.4. Gal gali kažkiek jame angliarūgšties iš oro ištirpti, tai gali kažkiek parūgštėti. 8.2-10 tai jau gan šarminis vanduo, kuriame druskų tikrai bus ir kurio negalima vadinti 'dejonizuotu', jį specialiai 'jonizuoti' reiktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 03, 22:50)
Čia tiek jungėsi vien šildymui ar ir karštam vandeniui? Pas mane išjungtas karšto vandens ruošimas. Siurblys dirba tik šildymui.

Bendrai
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 03, 21:28)

matyta laboratorija smile.gif Siaip ka rode ten jusu tas pries tai turetas prietaisas kuris rode mineralu kieki, tai jo rezultatai nesulyginami su vandens tyrimu protokolu nebent darant prielaida kad kol buvo sistemoje grezinio vanduo prarado kazkiek mineralu ir jo mineralizacija buvo mazesne. rekomenduojamas PH link 10 tai cia jau stipriai sarminis vanduo (tiksliau butu dabar daznai naudojamas suminkstintas vanduo su labai gausiai natrio). taip toks vanduo neismeta nuosedu gal del to ir siulo toki, bet distiliuotas vanduo irgi nemes nuosedu, taciau vanduo yra pats geriausias tirpiklis ir rugstis todel jei jis neturi mineralu (distiliuotas) jis tuos mineralus stengsis pasimt is kitur (is sistemos) todel gali but spartesne korozija (tokiu elementu kuriuos ji galetu paveikti) sildymo sistemoj gal tokiu nera.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 11 04, 10:28)
matyta laboratorija smile.gif  Siaip ka rode ten jusu tas pries tai turetas prietaisas kuris rode mineralu kieki, tai jo rezultatai nesulyginami su vandens tyrimu protokolu nebent darant prielaida kad kol buvo sistemoje grezinio vanduo prarado kazkiek mineralu ir jo mineralizacija buvo mazesne. rekomenduojamas PH link 10 tai cia jau stipriai sarminis vanduo (tiksliau butu dabar daznai naudojamas suminkstintas vanduo su labai gausiai natrio). taip toks vanduo neismeta nuosedu gal del to ir siulo toki, bet distiliuotas vanduo irgi nemes nuosedu, taciau vanduo yra pats geriausias tirpiklis ir rugstis todel jei jis neturi mineralu (distiliuotas) jis tuos mineralus stengsis pasimt is kitur (is sistemos) todel gali but spartesne korozija (tokiu elementu kuriuos ji galetu paveikti) sildymo sistemoj gal tokiu nera.

tai kad nelabai kam yra rudyti. ploksteliniai silumokaiciai dazniausiai buna is nerudijancio plieno pagaminti. Na variniai vamzdziai gali po kazkiek metu prakirmyti. visa kita plastikas plastikas...
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 11 04, 09:28)
matyta laboratorija smile.gif  Siaip ka rode ten jusu tas pries tai turetas prietaisas kuris rode mineralu kieki, tai jo rezultatai nesulyginami su vandens tyrimu protokolu nebent darant prielaida kad kol buvo sistemoje grezinio vanduo prarado kazkiek mineralu ir jo mineralizacija buvo mazesne. rekomenduojamas PH link 10 tai cia jau stipriai sarminis vanduo (tiksliau butu dabar daznai naudojamas suminkstintas vanduo su labai gausiai natrio). taip toks vanduo neismeta nuosedu gal del to ir siulo toki, bet distiliuotas vanduo irgi nemes nuosedu, taciau vanduo yra pats geriausias tirpiklis ir rugstis todel jei jis neturi mineralu (distiliuotas) jis tuos mineralus stengsis pasimt is kitur (is sistemos) todel gali but spartesne korozija (tokiu elementu kuriuos ji galetu paveikti) sildymo sistemoj gal tokiu nera.

tai taip iseina kad zalias (grezinio ar miesto) vanduo geriau nei distiliuotas ??
Atsakyti
tai jau tikrai (sistema gi uzdara), be deguonies korozija nevyks biggrin.gif

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 11 04, 09:31)
tai taip iseina kad zalias (grezinio ar miesto) vanduo geriau nei distiliuotas ??

Atsakyti