Labai keista kai zematemperature iranga neturi nutuokimo kokia temperatura patalpose. Mano duju katilas veikia tik pagal vidaus temperatura, lauko daviklis ignoruojamas iki minimumo. Apskritai manau lauko davikliai yra skirti maziau kaip B klases namams kur lauko temperaturos pasikeitimas ypac itakotu vidaus komforta.
Palangoje buvo labai daud sauletu dienu, nors kieme ne tropikai bet vidaus temperatura turejau ir virs 24C (nustatytoji temp diena +22 nakti 21,5c), per nakti atvesta koki laipsni, tai visa ta laika katilas isjungtas, tuo tarpu geoterminis be vidaus termostato manau veiktu pilnu tempu.
Rytą radau tokią įtekančią
propilengliukolio temperatūrą. Tiesą siurblys jau nebedirbo apie 30 ar 40 minučių. Po vakarykščių +1,5 net akyse prašviesėjo. Tuo metu propilengliukolio temperatūra pradėjo kilti kaip ant mielių. Štai kokie
nerealūs skaičiai.
Po kurio laiko supratau, kad čia kažkas negerai. Paskambinau atstovams ir jie pasakė, kad kai siurblys nedirba, daviklis (termometras) realiai rodo patalpoje esančio propilegliukolio temperatūrą. Po maždaug 9 valandų propilengliukolio ir vidaus temperatūra suvienodėjo.
Norint sužinoti realią iš lauko kontūro ateinančią temperatūrą, reikia pagauti siurblio pasileidimo momentą. Man pavyko užfiksuoti
siurblio startą po maždaug 9,5 val. pertraukos (tiek laiko jis ilsėjosi). Siurblys rodė, kad starto metu iš gręžinio ateina +8,7, nors per porą minučių temperatūra krito iki +7. Man atrodo, kad realesnė yra +7 temperatūra, nors gal aš ir klystu.
O štai kokios tempratūros ateina iš gręžinio po
1 valandos siurblio veikimo. Tempratūra krito iki +3. Išeina taip: siurblio pasileidimo metu buvo +8,7, po valandos veikimo temperatūra krito iki +3. Tiesa, per valandą laiko siurblys neužkrovė grįžtančios temperatūros iki nustatytos. Įtariu, kad dar reikėjo apie 30-60 minučių. Įdomu, kokia tuo metu būtų buvusi iš gręžinio ateinanti tempratūra?
Jau turiu į USB nukrautus duomenis nuo siurblio paleidimo. Tik ten reikia specialios programos juos išarchyvuoti. Gal atstovai juos išarchyvuos ir man pateiks.
Taip pat pastebėjau, kad kol nėra patalpų termostatų siurblio darbas būtų labai nekomfortiškas. Dieną grindų ir saulės pagalba patalpų temperatūra užkilo iki +21. Atidariau langus ir namą apie 15 minučių pravėdinau. Temperatūra krito. Vakare radau apie +18,5. Būnant namuose prie +18,5 jau norėtųsi šilumos, bet siurblys reaguoja į lauko, o ne vidaus temperatūrą ir dar visai nenori jungtis. Jei būtų vidaus termostatai, tai jis jau būtų senai įsijungęs. O mano atveju įsijungė tik po 9,5 val. prastovos. Manau, kad su termostatais jis dažniau įsijungtų ir išsijungtų nei vos porą kartų per parą kaip yra dabar.