Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(cibulis @ 2015 10 30, 23:51)
Įdomu. Net 3 savaites iš gręžinėjo ateidinėjo vos ne nulis, bet minuso niekaip nepasiekė. Mane nustebino net 5,2 COP, nors reikėtų sakyti SCOP. Koks jūsų siurblys? Ir koks jo galingumas?
Papildyta:

Pas mane nėra akumuliacinės, bet po rytinio išsijungimo 9:27 val. siurblys vėl įsijungė tik apie 18:30 val. Į grindis buvo užduota temperatūra +21,5. Kai ji nukrito iki +18,9, siurblys vėl įsijungė. Tuo metu name buvo apie +18,4. Aš dieną stipriai pravėdinau namą atidaręs visus langus: nuo +21 temperatūra krito iki +17.  Be to pirma diena kai namas šildomas.

Nesupratau kam tau reikėjo kviesti santechniką, kad pakeltų temperatūra iki +35. Pats negalėjai? Ta prasme paprasčiausiai pareguliuoti siurblio nustatymų nepakako, reikėjo kažką daugiau daryti?

As del kitu reikalu kvieciau santechnika,o tas dar ir pareguliavo.. Kas jam nepriklauso..Reiktu nagus nudauzyt tokiem.. Vakar vienu momentu,po maudyniu vonioj uzgaudziau siurbli dirbanti tai is grezinio 5 laipsnius rode..
Atsakyti
Cibuli. Siurbliui pradejus veikti is grezinio 6,7 ,pabaigoj is grezinio 3,7. I grezini nulis iseidavo pabaigoj.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 30, 15:14)
O prie didžiausių šalčių kokios temperatūros ateina iš gręžinio? Arba kokią žemiausią paduoda temperatūrą iš gręžinio turėjote? Kokio gylio gręžinys ir kokio galingumo siurblys?

Prie didžiausių šalčių (tai buvo pernai -11), tai kai SS startuodavo, tai paduodamo gliukolio t būdavo +4/+5 grįžtamo +1/+1,5 , darbo pabaigoje paduodamo būdavo apie +2 grįžtamo apie -1.
Gręžinys 2x90 siurblys 10kw
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emda: 31 spalio 2015 - 19:34
Vakar, šeštadienį, 11 val. ryto nuėmiau elektros skaitliuko parodymus. Tuo metu šilumos siurblys nedirbo, name niekas nenaudojo elektros energijos (nebent apsaugos sistema). Taip pat iš karto nunulinau šilumos siurblio pagamintos šilumos parodymus.

Šiandieną, sekmadienį, apie 19 val. vėl nuėmiau visus duomenis. Kaip minėjau jokie kiti elektros šaltiniai nedirbo nebent apsaugos sistema (nežinau kiek ji ima elektros, bet greičiausiausiai 1 kWh per tas 30 val. neprisuko). Šį vakarą elektros skaitliukas rodė tokius skaičius. Tai reiškia: 15998,1-15993,1=5 kWh. Šilumos siurblys rodė tokius skaičius, t.y. jis pagamino 22 kWh šilumos. Vadinasi COP yra 22/5=4,4.

Man atrodo, kad COP mažokas. Štai ką rašo gamintojas. Pagal jį COP turi būti 4,7, jei iš grunto ateitų 0 laipsnių sūrimas, o vandens temperatūrą keltumėme iki +35. Šiuo atveju iš gręžinio ateidinėja nuo +8,7 iki +3, o vandens temperatūrą keliame iki +24 ar +26, t.y. realiai daug geresnės sąlygos, bet rezultatas prastesnis. Ar aš čia kažką painioju?

Beje, šilumos siurblys paskutinį kartą buvo įsijungęs prieš 6 val. ryto (čia matomi visi išsijungimai) ir nuo to laiko nebešildo namo. Iš viso prastova tęsiasi jau virš 13 val. Beje, grindinio grįžtamas buvo apie +1,5 aukštesnis nei reikia, todėl įtariu, kad dar kelias valandas siurblys neturėtų įsijungti. Name buvo +20.

P.S. Man kilo mintis, kad galbūt pagamintos šilumos kiekis jau siekia beveik 23 kWh, bet siurblys dar neverčia skaitliuko, t.y. parodymas yra kokie 22,4. Jei būtų 23, tai padalinę iš 5 gautumėme apie 4,6 COP. Daug arčiau realybės. Galbūt čia yra apvalinimo ir sistemos rodymo nustatymai, todėl reikia daugiau laiko, kad suprasčiau tikslų COP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2015 - 20:48
QUOTE(cibulis @ 2015 10 30, 23:22)
Taip pat pastebėjau, kad kol nėra patalpų termostatų siurblio darbas būtų labai nekomfortiškas. Dieną grindų ir saulės pagalba patalpų temperatūra užkilo iki +21. Atidariau langus ir namą apie 15 minučių pravėdinau. Temperatūra krito. Vakare radau apie +18,5. Būnant namuose prie +18,5 jau norėtųsi šilumos, bet siurblys reaguoja į lauko, o ne vidaus temperatūrą ir dar visai nenori jungtis. Jei būtų vidaus termostatai, tai jis jau būtų senai įsijungęs. O mano atveju įsijungė tik po 9,5 val. prastovos. Manau, kad su termostatais jis dažniau įsijungtų ir išsijungtų nei vos porą kartų per parą kaip yra dabar.

Turiu as tuos termostatus. Viena sezona su jais pazaidziau. Dabar naudojami kaip termometrai, t.y. pavaru neisjungineju su jais. Problema ta kada ziauriai padideja isijungimu skaicius. Uzdaromi konturai, sumazeja cirkuliuojamo vandens kiekis sistemoje, siurblys greitai ta kieki prisildo, greiciau ir atvesta. Isijungdavo kazkur apie 2 kartus per valanda.
Temperaturai nukritus pavaros atsidaro o iki nustatys T kol prisildydavo reikedavo palaukt.
Mano manymu idealiai yra SS leisti paciam reguliuoti...
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 11 01, 20:52)
Turiu as tuos termostatus...
Mano manymu idealiai yra SS leisti paciam reguliuoti...

Siūlai nedėti termostatų? Aš jų galiu nedėti, nes dar nesu nupirkęs. Tik laidai atvesti. Nukirpsime laidus, užglaistysime skyles ir tiek žinių. Bet pagal ką tada siurblys reaguos? Tik pagal lauko temperatūrą? Ar tada bus komfortiška?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 lapkričio 2015 - 20:57
QUOTE(cibulis @ 2015 11 01, 20:35)
Vakar, šeštadienį, 11 val. ryto nuėmiau elektros skaitliuko parodymus. Tuo metu šilumos siurblys nedirbo, name niekas nenaudojo elektros energijos (nebent apsaugos sistema). Taip pat iš karto nunulinau šilumos siurblio pagamintos šilumos parodymus.

Šiandieną, sekmadienį, apie 19 val. vėl nuėmiau visus duomenis. Kaip minėjau jokie kiti elektros šaltiniai nedirbo nebent apsaugos sistema (nežinau kiek ji ima elektros, bet greičiausiausiai 1 kWh per tas 30 val. neprisuko). Šį vakarą elektros skaitliukas rodė tokius skaičius. Tai reiškia: 15998,1-15993,1=5 kWh. Šilumos siurblys rodė tokius skaičius, t.y. jis pagamino 22 kWh šilumos. Vadinasi COP yra 22/5=4,4.

Man atrodo, kad COP mažokas. Štai ką rašo gamintojas. Pagal jį COP turi būti 4,7, jei iš grunto ateitų 0 laipsnių sūrimas, o vandens temperatūrą keltumėme iki +35. Šiuo atveju iš gręžinio ateidinėja nuo +8,7 iki +3, o vandens temperatūrą keliame iki +24 ar +26, t.y. realiai daug geresnės sąlygos, bet rezultatas prastesnis. Ar aš čia kažką painioju?

Beje, šilumos siurblys paskutinį kartą buvo įsijungęs prieš 6 val. ryto (čia matomi visi išsijungimai) ir nuo to laiko nebešildo namo. Iš viso prastova tęsiasi jau virš 13 val. Beje, grindinio grįžtamas buvo apie +1,5 aukštesnis nei reikia, todėl įtariu, kad dar kelias valandas siurblys neturėtų įsijungti. Name buvo +20.

P.S. Man kilo mintis, kad galbūt pagamintos šilumos kiekis jau siekia beveik 23 kWh, bet siurblys dar neverčia skaitliuko, t.y. parodymas yra kokie 22,4. Jei būtų 23, tai padalinę iš 5 gautumėme apie 4,6 COP. Daug arčiau realybės. Galbūt čia yra apvalinimo ir sistemos rodymo nustatymai, todėl reikia daugiau laiko, kad suprasčiau tikslų COP.

Manau,kad neteisingai skaičiuoji COP. Tas 23 Kw rodo , kiek šilumos atėjo iš grunto (reikėtu pasitikslinti), bet to nepakanka COP skaičiavimui. dar prie tų 23KW pridėk kompresoriaus darbo laika padaugintą iš kompresoriaus galios. Pvz Jiegu kompresoriasu naudojama galia ir 2 kw, o kompresorius dirbo 5 val. tia prie tų 23Kw pridėk (2*5) , tai COP=33/5
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 11 01, 21:00)
Tas 23 Kw rodo , kiek šilumos atėjo iš grunto (reikėtu pasitikslinti), bet to nepakanka COP skaičiavimui.

Aš tai manau, kad čia grynai šilumos siurblio pagaminta šiluma. Ne kiek atėjo iš gręžinio, bet kiek siurblys pagamino. Gal ir klystu. Dėl COP uždaviau klausimą atstovams.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 01, 20:57)
Siūlai nedėti termostatų? Aš jų galiu nedėti, nes dar nesu nupirkęs. Tik laidai atvesti. Nukirpsime laidus, užglaistysime skyles ir tiek žinių. Bet pagal ką tada siurblys reaguos? Tik pagal lauko temperatūrą? Ar tada bus komfortiška?

Tai kad SS reaguoja tik į lauko temperature ir į grindų sukelia kažkiek diskomforto, bet tik tuo atveju, kai saulė šviečia į langus ir užkelia kambarių t 2 laipsniais, o grindų betonas nespėja tai greitai prišilti ir todėl SS isijungia, kai to nereikia. galėtu ilsėti porą valandų, kol saukė nusileis. Aš taip apt žaidžiu su termosatatia, bet dar pajungiau buferinę talpa nuoseklai. Bet tada prasideda kiti niuansai, kurių niekaip negaliu išspresti. SS pardavėiai neina į kalbas, sako nestandaritnis pajungimas.
Atsakyti
dar prie tų 23KW pridėk kompresoriaus darbo laika padaugintą iš kompresoriaus  galios.

O gal reikėtų atimti kompresoriaus galią? Aš tik spėju, nežinau. Bet tikrai kažkiek energijos suvalgė ir vandenį po grindis varinėjantis siurbliukas.
Papildyta:
dar prie tų 23KW pridėk kompresoriaus darbo laika padaugintą iš kompresoriaus  galios. Pvz Jiegu kompresoriasu naudojama galia ir 2 kw, o kompresorius dirbo 5 val. tia prie tų 23Kw pridėk (2*5) , tai COP=33/5

Kompresorius turėjo dirbti apie 2 val. kol pakėlė kritusią temperatūrą. Tiesiog penktadienį buvau name ir mačiau, kad per 1 val. pakėlė grįžtama beveik iki reikiamos temperatūros. Spėju, bet gal ir klystu, bet per kokią dar 1 val. turėjo užkelti iki reikiamos temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 01, 21:57)

metus be termostatu isgyvenau, kazkokio super didelio diskomforto nejauciau/iu. T daug maz vienoda. Del to jau nesuku galvos.
Nezinau kaip Alfa inotec'as, taciau Viessmann'as turi pasiulyti SS prieda vidaus kambario termostata pagal kuri jis veiktu. Beda kad tie priedai kainuoja daug. ir vel tas pats klausimas iskyla ar verta ar atsipirks, kiek pageres dar komforto lygis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 01, 21:18)
O gal reikėtų atimti kompresoriaus galią? Aš tik spėju, nežinau. Bet tikrai kažkiek energijos suvalgė ir vandenį po grindis varinėjantis siurbliukas.
Papildyta:

Kompresorius turėjo dirbti apie 2 val. kol pakėlė kritusią temperatūrą. Tiesiog penktadienį buvau name ir mačiau, kad per 1 val. pakėlė grįžtama beveik iki reikiamos temperatūros. Spėju, bet gal ir klystu, bet per kokią dar 1 val. turėjo užkelti iki reikiamos temperatūros.

Mano SS rodo, kiek iš grunto gauta šilumos, tai kol to nežinojau ir skaičiuodavau COP, tia tai pat būdavo apie 4,5. Bet čia kažkas forume paprotino, tai kaip pridėjau kompresoriaus galią iškart COP gavosi virš 5. Paskiau tą patį suradau ir googlindamas
Atsakyti