Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

cibuli, kas pas tave per SSsiurblys?
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 10 29, 21:39)
o dabar ispylei gera uzpilda ir nusipirkai gal tik moraliskai geresni

Šiame forume man aiškino, kad į sistemą reikia pilti tik distiliuotą ar demineralizuotą (ar kažkoks panašus žodis) vandenį. Tai reiškia, kad grynai iš gręžinio nėra geras. Iš gręžinio tinkamas tik iš bėdos.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2015 10 29, 21:39)
o kad is grezinio gauni tik 1.5 laipsnio tai mazink siurblio debita nes zeme pas tave tokia pat kaip ir visoj lt su plius minus 6 laipsniais.

Gal galima plačiau? Kaip mažinti siurblio debitą ir ką tai reiškia: lėtinti po lauko kontūrą varinėjamo propilengliukolio greitį? Ką reiškia žemė kaip visoje LT? Ir ką reiškia +- 6 laipsniai? Daugiau 6 laipsnių iš gręžinio šiuo metu negalima gauti? Ar iš viso daugiau negalima gauti?
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2015 10 29, 22:24)
cibuli, kas pas tave per SSsiurblys?

Šitas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 29, 20:08)
O kokios visos keturios yra: iš gręžinio, į gręžinį, į grindis ir iš grindų. Jei taip, tai siurblys viską rodo. Štai kokią žemą temperatūrą radau šiandieną apie 17 val. Ateinanti iš gręžinio temperatūra nuo +3 krito iki +1,5/+1,6 laipsnių. Per pusdienį. Tuo metu po grindis vaikšto  tokios temperatūros: paduoda +27,5, grįžta +22,4. Trečias skaičius (+21,4) yra nustatyta paduoti į grindis temperatūra. Siurblys toleruoja +-2 laipsnių skirtumą: kol grįžtamas nėra mažesnis arba didesnis už nustatytą 2 laipsniais, tol siurblys neveikia. Iš viso kompresorius šiandieną iki 17 val. jau buvo išdirbęs beveik 6 val. (įjungė apie 10-11 val., fotografavau apie 17 val. išeina, kad beveik visą laiką ir veikė kompresorius). Per tą laiką pagamino 32,3 kWh energijos. Iš pradžių pabandėme ar šildo karštą vandenį (tos 0,9 kWh), bet kadangi karšto vandens nereikia, tai jo šildymą išjungėme ir dabar šildo tik grindų termofikatą.

Įdomu tai, kad prieš įjungiant šildymą name buvo apie +16, o šį vakarą radau tik +17,5. Aišku labai žemos temperatūros paduodamos į grindis, bet ar ne per mažai pakilo temperatūra name. Įtariu, kad apie +1 laipsnį galėjo pakelti lauko saulė. Galbūt kol kas šilumos siurblys tik džioviną grindis ir duoda šilumą sienoms, mūrui, t.y. realiai vyksta tik namo džiuvimo procesas. Man "Tenko" atstovas rekomendavo nekelti į grindis paduodamos temperatūros iki ateinančios pirmadienio, kad namas džiutų ir šilumą kauptų po truputį.

Beje, šitas siurblys turi specialią namo džiovinimo funkciją. Kai pirmą kartą įjungi siurblį, jis temperatūrą kas kažkokį intervalą ir laiko tarpą pats kelia kol užkelia nuo +20 iki +35 ir vėl mažina. Atsieit taip automatiškai džiovinamas namas. Mes nejungėme, nes namas lyg ir išdžiuvęs.
Papildyta:

Mano į grindis paduodamos temperatūros. Tik aš dar bandau džiovinti namą ir šildymą jungiu po truputį. O kokia temperatūra pas tave iš gręžinio ateina?

Kiek is grunto ateina,nepasakysiu dabar nes siurblys stovi,nedirba. O i grindis pas mane nustatyta 35laipsniai. Pries pora savaiciu sanbtechnikas sukele nuo 30 iki 35.. Man atrodo nuo to turetu bent nezymiai pakilti elektros islaidos..
Atsakyti
mano temperaturos per keleta savaiciu iki sios dienos. Cia kaip suprantu vidurkiai.
http://1drv.ms/1PU7bFs
Realiu momentu ziurint temperatura ieinama buna aukstesne apie lapsni uz vidurki iki kompresoriui issijungiant.
Lauko cirkuliacinis sukasi ant minimumo.

Patalpu temperatura standartiskai nekintama +22C. Realiai namie tarp +21.5-23C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 30 spalio 2015 - 09:30
QUOTE(cibulis @ 2015 10 29, 22:23)
Kažkaip netikiu, kad 4,7 kW siurbliui nepakaktų 90 metrų gręžinio, kurio 10 metrų vandeningame sluoksnyje. Nors visko gali būti.

Kiek laiko dirba siurblys ir kiek ilsisi? Atrodo, kad daug šilumos paima iš gręžinio.
Man irgi atrodo, kad ŠS dabar stipriai dirba kol įšildys "šimtą tonų", o paskui ilsėsis ir gręžinio temperatūra kils.
Atsakyti
pas mane glikolio temperatūros šiomis dienomis (kai nakti -3/-4C dieną +5/+6C) būna apie + 4/+5 paduodamo ir + 1/+1,5 grįžtamo. T.y. skirtumas tarp paduodamo ir grįštam apie 3C. kada būna didieli šalčiai, tai grįžtamas nukrenta iki -1/-2. Bandžiau žaisti su cirkuliaciniais siurbliais, mažindamas greitį galvoajau, kad padarysiu, grįžtamo pliusinę temperaturą, bet taip nesigauna. Tik didėja skirtumas tarp paduodamo ir grįžtamo (grįžtamo dar labiau einaį minusą (o kaip sake SS atstovai optimalus skirtumas tarp paduodamo ir grįžtamo turi būti 3/4 laipsniai. Tai nustojau žaisti.

O dėl termofikato temperatūros, tai situacija tokia. Pagal lauko temepratūrą nustatoma , taip vadinama, "Paduodama į grindis temperatūra", bet tai nereiškia, kd tokia ir bus paduodama, tai yra tiesiog konstanta, kuri naudojama SS skaičiavimuose. Realiai į grindi bus paduodama 5 laipsniais didesnė temperatura negu grįžtama.(šį skirtuma galima keisti). Tai pavz jeigu "nustatyta temepratūra" yra 26C" ir grįžatma +24, tai į grindis bus paduodama apie +29 (palaipnsiui didinant iki 29), Didėjant grįžtamam (tipo namas šįla) paduodama taip pad didės , išlaikydama 5 laipsnių skirtumą. SS išsijungs, kaip bus panaikintas šilumos deficitas (tai kiekvienas SS nustato pats pagal gamintojo programa).

Dar dėl to, kad kabario temperature turo sutapti su grįžtama temepratūra, tai tikrai taip nėra. Kambario temp. priklausys nuo to , kaip ilgai ir kiek laipsnių buvo palaikoma grįžtama temepratūra.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 10 30, 09:39)
Kiek laiko dirba siurblys ir kiek ilsisi? Atrodo, kad daug šilumos paima iš gręžinio.
Man irgi atrodo, kad ŠS dabar stipriai dirba kol įšildys "šimtą tonų", o paskui ilsėsis ir gręžinio temperatūra kils.

Atsigavo ne tas žodis. Man net žandikaulis atvipo. Pasidalinsiu vakare video. Dar pajungsiu USB ir 48 valandas kaupsiu duomenis. Taip pat nuimsiu elektros skaitliuko duomenis. Kadangi elektra bus naudojama tik šildymui (karštas vanduo išjungtas, niekas per šį savaitgalį name nedirbs), tai pabandysiu apskaičiuoti COP. Arba pabandysime visi apskaičiuoti. Gal aš kažką prigrybausiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 10 30, 09:26)
mano temperaturos per keleta savaiciu iki sios dienos. Cia kaip suprantu vidurkiai.
http://1drv.ms/1PU7bFs

Toje nuotraukoje įeinančios temperatūros keitėsi nuo 3,7 iki 7,7 laipsnių. Dešiniau šone yra valandos: nuo 30 iki 6 h. Sudėjau visas valandas ir išėjo 193 valandos. Padalinus iš 24 išeina maždaug 8 paros. Be to jei gerai suprantu, tai didžiąją laiko dalį (apie 91 proc.) temperatūra iš gręžinio ateidavo tarp 4-5 laipsnių.

Kokią žemiausią temperatūrą esate turėjęs iš gręžinio per visą eksploatacijos laikotarpį? Kiek maždaug temperatūra krenta per visą šildymo laikotarpį: nuo rudens iki pavasario?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 10 30, 07:54)
Kiek is grunto ateina,nepasakysiu dabar nes siurblys stovi,nedirba.  O i grindis pas mane nustatyta  35laipsniai. Pries pora savaiciu sanbtechnikas  sukele nuo 30 iki 35..

Gal dienos bėgyje pavyko užfiksuoti iš gręžinio ateinančią temperatūrą? Ar vakare gal pavyks? Jei ne paslaptis, kokia ji? Kai duodi į grindis +35, kiek turi name? Kodėl santechnikas pakėlė nuo +30 iki +35?
Papildyta:
QUOTE(emda @ 2015 10 30, 09:52)
pas mane glikolio temperatūros šiomis dienomis (kai nakti -3/-4C dieną +5/+6C) būna apie + 4/+5 paduodamo ir + 1/+1,5 grįžtamo. kada būna didieli šalčiai, tai grįžtamas nukrenta iki -1/-2. 

O prie didžiausių šalčių kokios temperatūros ateina iš gręžinio? Arba kokią žemiausią paduoda temperatūrą iš gręžinio turėjote? Kokio gylio gręžinys ir kokio galingumo siurblys?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 30, 16:14)
Toje nuotraukoje įeinančios temperatūros keitėsi nuo 3,7 iki 7,7 laipsnių. Dešiniau šone yra valandos: nuo 30 iki 6 h. Sudėjau visas valandas ir išėjo 193 valandos. Padalinus iš 24 išeina maždaug 8 paros. Be to jei gerai suprantu, tai didžiąją laiko dalį (apie 91 proc.) temperatūra iš gręžinio ateidavo tarp 4-5 laipsnių.

Kokią žemiausią temperatūrą esate turėjęs iš gręžinio per visą eksploatacijos laikotarpį? Kiek maždaug temperatūra krenta per visą šildymo laikotarpį: nuo rudens iki pavasario?
Papildyta:

visu metu temperaturas rasi grafike
http://euras.blogspo...-isklotine.html
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 30, 16:14)

Gal dienos bėgyje pavyko užfiksuoti iš gręžinio ateinančią temperatūrą? Ar vakare gal pavyks? Jei ne paslaptis, kokia ji? Kai duodi į grindis +35, kiek turi name? Kodėl santechnikas pakėlė nuo +30 iki +35?
Papildyta:

Nepagavau siurblio. Toks jausmas kad visa diena ilsejosi. Matai pas mane akumuliacine tai tokiu oru jos matyt ilgam uztenka.

Namie turiureguliatorius tai nera skirtumo koks ateinantis skystimas,tiesiog greiciau prisildo.
Santechnikas padidino kad greiciau galetu isilti grindys nes davikliai sumaisyti su konturais. Pvz pirties daviklis sildo virtuve,koridoriaus didziojo kambario dali ir t.t. Tik del to. Manau kad reiktu sumazinti temperatura.
Atsakyti
Rytą radau tokią įtekančią propilengliukolio temperatūrą. Tiesą siurblys jau nebedirbo apie 30 ar 40 minučių. Po vakarykščių +1,5 net akyse prašviesėjo. Tuo metu propilengliukolio temperatūra pradėjo kilti kaip ant mielių. Štai kokie nerealūs skaičiai.

Po kurio laiko supratau, kad čia kažkas negerai. Paskambinau atstovams ir jie pasakė, kad kai siurblys nedirba, daviklis (termometras) realiai rodo patalpoje esančio propilegliukolio temperatūrą. Po maždaug 9 valandų propilengliukolio ir vidaus temperatūra suvienodėjo.

Norint sužinoti realią iš lauko kontūro ateinančią temperatūrą, reikia pagauti siurblio pasileidimo momentą. Man pavyko užfiksuoti siurblio startą po maždaug 9,5 val. pertraukos (tiek laiko jis ilsėjosi). Siurblys rodė, kad starto metu iš gręžinio ateina +8,7, nors per porą minučių temperatūra krito iki +7. Man atrodo, kad realesnė yra +7 temperatūra, nors gal aš ir klystu.

O štai kokios tempratūros ateina iš gręžinio po 1 valandos siurblio veikimo. Tempratūra krito iki +3. Išeina taip: siurblio pasileidimo metu buvo +8,7, po valandos veikimo temperatūra krito iki +3. Tiesa, per valandą laiko siurblys neužkrovė grįžtančios temperatūros iki nustatytos. Įtariu, kad dar reikėjo apie 30-60 minučių. Įdomu, kokia tuo metu būtų buvusi iš gręžinio ateinanti tempratūra?

Jau turiu į USB nukrautus duomenis nuo siurblio paleidimo. Tik ten reikia specialios programos juos išarchyvuoti. Gal atstovai juos išarchyvuos ir man pateiks.

Taip pat pastebėjau, kad kol nėra patalpų termostatų siurblio darbas būtų labai nekomfortiškas. Dieną grindų ir saulės pagalba patalpų temperatūra užkilo iki +21. Atidariau langus ir namą apie 15 minučių pravėdinau. Temperatūra krito. Vakare radau apie +18,5. Būnant namuose prie +18,5 jau norėtųsi šilumos, bet siurblys reaguoja į lauko, o ne vidaus temperatūrą ir dar visai nenori jungtis. Jei būtų vidaus termostatai, tai jis jau būtų senai įsijungęs. O mano atveju įsijungė tik po 9,5 val. prastovos. Manau, kad su termostatais jis dažniau įsijungtų ir išsijungtų nei vos porą kartų per parą kaip yra dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 spalio 2015 - 22:34
QUOTE(honda15i @ 2015 10 30, 18:50)
visu metu temperaturas rasi grafike
http://euras.blogspo...-isklotine.html

Įdomu. Net 3 savaites iš gręžinėjo ateidinėjo vos ne nulis, bet minuso niekaip nepasiekė. Mane nustebino net 5,2 COP, nors reikėtų sakyti SCOP. Koks jūsų siurblys? Ir koks jo galingumas?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 10 30, 19:57)
Nepagavau siurblio. Toks jausmas kad visa diena ilsejosi. Matai pas mane akumuliacine tai tokiu oru jos matyt ilgam uztenka.

Namie turiureguliatorius tai  nera skirtumo koks ateinantis skystimas,tiesiog greiciau prisildo.
Santechnikas padidino kad greiciau galetu  isilti grindys nes davikliai sumaisyti su konturais. Pvz pirties daviklis sildo virtuve,koridoriaus  didziojo kambario dali ir t.t. Tik del to. Manau kad reiktu sumazinti temperatura.

Pas mane nėra akumuliacinės, bet po rytinio išsijungimo 9:27 val. siurblys vėl įsijungė tik apie 18:30 val. Į grindis buvo užduota temperatūra +21,5. Kai ji nukrito iki +18,9, siurblys vėl įsijungė. Tuo metu name buvo apie +18,4. Aš dieną stipriai pravėdinau namą atidaręs visus langus: nuo +21 temperatūra krito iki +17. Be to pirma diena kai namas šildomas.

Nesupratau kam tau reikėjo kviesti santechniką, kad pakeltų temperatūra iki +35. Pats negalėjai? Ta prasme paprasčiausiai pareguliuoti siurblio nustatymų nepakako, reikėjo kažką daugiau daryti?
Atsakyti