Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(saaba @ 2015 10 12, 13:04)
Cibuli, koks fluidas pas jus grindų kontūre pildytas? Manau, kad gali skirtis kur daroma su pasyviu vėsinimu (toks bus ir pas mane).

O kokį reikia naudoti? Man niekas nesakė. Mes pripildėme paprasto vandens ir įpils kažkokio koncentrato, kad sistema mažiau rūdytų.
Atsakyti
Negi vamzdziai geleziniai, kad rūdys? Be to, uzdaroj sistemoj, be deguonies - metalai praktiskai nerūdyja

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 12:16)
O kokį reikia naudoti? Man niekas nesakė. Mes pripildėme paprasto vandens ir įpils kažkokio koncentrato, kad sistema mažiau rūdytų.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 13:16)
O kokį reikia naudoti?
Nepamenu tiksliai ir telefonu kokį nupasakojo su tom markėm, bet sąmatoje nurodė "Propilenglikolis pagal poreiki, 3,53 eur/kg". Jis, žinoma, skiriasi nuo to kuris užpiltas lauko kontūre. Tai jei koncentrato pils, tai vadinasi bendrai bus ne grynas vanduo.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 10 12, 15:14)
Nepamenu tiksliai ir telefonu kokį nupasakojo su tom markėm, bet sąmatoje nurodė "Propilenglikolis pagal poreiki, 3,53 eur/kg". Jis, žinoma, skiriasi nuo to kuris užpiltas lauko kontūre. Tai jei koncentrato pils, tai vadinasi bendrai bus ne grynas vanduo.

Ką tik kalbėjau su "Tenko", tai jie sakė, kad nieko papildomo pilti į grindinį šildymą nereikia. Pakanka supilti paprastą vandenį. Čia taip sakė ofiso vadybininkai. Dar kalbėjau su geoterminius pajunginėjančiu meistru. Jis pasakė tą patį - pakanka paprasto vandens.

Prisiminiau, ką man santechniko parduotuvė "Gilius" praeitais metais rekomendavo į grindinio šildymo termofikatą supilti. Tai buvo šitas skystis. Dabar jau sako, kad jį rekomenduoja pilti tik į dujinių katilų šildymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 spalio 2015 - 15:59
Supylus ji, taupo energija lotuliukas.gif
ko tik neprigalvoja

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 14:51)
Tai buvo šitas skystis. Dabar jau sako, kad jį rekomenduoja pilti tik į dujinių katilų šildymą.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 15:51)
Ką tik kalbėjau su "Tenko", tai jie sakė, kad nieko papildomo pilti į grindinį šildymą nereikia. Pakanka supilti paprastą vandenį. Čia taip sakė ofiso vadybininkai. Dar kalbėjau su geoterminius pajunginėjančiu meistru. Jis pasakė tą patį - pakanka paprasto vandens.

Prisiminiau, ką man santechniko parduotuvė "Gilius" praeitais metais rekomendavo į grindinio šildymo termofikatą supilti. Tai buvo šitas skystis. Dabar jau sako, kad jį rekomenduoja pilti tik į dujinių katilų šildymą.

Šiaip termofikatui naudoja minkštintą (nukalkintą) ir vakuumuotą (atskiria deguonį ir CO2) vandenį. Siūlau nepatingėti ir užvirinti puode vandenį prieš supilant į sistemą. Iškris kalkės, išgaruos deguonis su CO2. Kitaip visas liks sistemoje (kažkiek išeis per nuorintoją, kažkiek užsilaikys filtre) ir tikrai neprisidės prie ŠS ilgaamžiskumo.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 10 13, 09:01)
Šiaip termofikatui naudoja minkštintą (nukalkintą) ir vakuumuotą (atskiria deguonį ir CO2) vandenį.  Siūlau nepatingėti ir užvirinti puode vandenį prieš supilant į sistemą. Iškris kalkės, išgaruos deguonis su CO2.  Kitaip visas liks sistemoje (kažkiek išeis per nuorintoją, kažkiek užsilaikys filtre) ir tikrai neprisidės prie ŠS ilgaamžiskumo.

neaprasciau tada butu tiesiog distiliuota vandeni supilti i sistema ?
Atsakyti
Tai jei sistema (su papildymu) prijungta prie bendro vandentiekio - kaip ta pavirinta (ar distiliuota) suleist i grindis, ŠS ir pan.? g.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 10 13, 08:01)
Šiaip termofikatui naudoja minkštintą (nukalkintą) ir vakuumuotą (atskiria deguonį ir CO2) vandenį.  Siūlau nepatingėti ir užvirinti puode vandenį prieš supilant į sistemą. Iškris kalkės, išgaruos deguonis su CO2.  Kitaip visas liks sistemoje (kažkiek išeis per nuorintoją, kažkiek užsilaikys filtre) ir tikrai neprisidės prie ŠS ilgaamžiskumo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 13, 10:25)
Tai jei  sistema (su papildymu) prijungta prie bendro vandentiekio - kaip ta pavirinta (ar distiliuota) suleist i grindis, ŠS  ir pan.?  g.gif

gerai kai pas kazka yra vandens minkstinimo filtrai smile.gif
berods kalkiu nuosedos susidaro nuo tam tikros temperaturos. Kiek skaiciau tai nuo +61C. Tiek grindims nereikia, tai problemu neturetu buti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 13 spalio 2015 - 09:43
QUOTE(arkava @ 2015 10 13, 09:25)
Tai jei  sistema (su papildymu) prijungta prie bendro vandentiekio - kaip ta pavirinta (ar distiliuota) suleist i grindis, ŠS  ir pan.?  g.gif

Aš kažkaip netikiu, kad normaliai įrengtą naują sistemą reikia pastoviai papildyti vandeniu ir dėl to verta prijungti ją prie vandentiekio.
Atsakyti
Bet kuria pajungimo schema (įskaitant gamintojo) beziurint, visur parodytas sistemos papildymas g.gif .
Š sistemose nuo gelezies daugiau problemu, nei nuo kalkiu.

QUOTE(BangaS @ 2015 10 13, 08:53)
Aš kažkaip netikiu, kad normaliai įrengtą naują sistemą reikia pastoviai papildyti vandeniu ir dėl to verta prijungti ją prie vandentiekio.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 13, 10:18)
Bet kuria pajungimo schema (įskaitant gamintojo) beziurint, visur parodytas sistemos papildymas  g.gif .
Š sistemose nuo gelezies daugiau problemu, nei nuo kalkiu.

Mano nuomone hermetiškoje sistemoje slėgis krenta ne dėl vandens nuotekio, o dėl oro nuotekio. Oro (dujų) visada būna išsiplėtimo bakelyje ir kažkiek cirkuliuoja po sistemą kol išeina per automatinį nuorintoją.
Kaip sužinoti ar pastoviai papildant vandeniu išsiplėtimo bakelyje oro nepakeis vanduo?
Kuo mažiau oro sistemos išsiplėtimo bakelyje tuo labiau šokinės slėgis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 13 spalio 2015 - 10:29