Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(honda15i @ 2015 10 03, 20:25)
rekupas irgi is tenko? smile.gif

Ne, rekūpas Zehnder. Montuoja šitie vyrukai. O kas dėl Tenko rekūpo?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 03, 21:29)
Ne, rekūpas Zehnder. Montuoja šitie vyrukai. O kas dėl Tenko rekūpo?

pamaciau nuotraukose plastikinius gofruotus ortakius. Kazkada Tenko tokius siule, tai maniau pirkai is ju ne tik SS.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 10 04, 00:57)
pamaciau nuotraukose plastikinius gofruotus ortakius. Kazkada Tenko tokius siule, tai maniau pirkai is ju ne tik SS.

Jie ir dabar tokius siūlo. Bet maniškai - Zehnder.
Atsakyti
Rekuperacijai reikalinga firma, ar gali ir patys meistrai isvedzioti, musu sako, kad gali ir patys
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 10 04, 09:17)
Rekuperacijai reikalinga firma, ar gali ir patys meistrai isvedzioti, musu sako, kad gali ir patys

Visą namą gali pastatyti pats, jei bent kiek supranti, ką darai. Ir nebijai suklysti. Bet visų galų meistrais aš nepasitikėčiau. Pats irgi nedaryčiau, nors nieko iš esmės tenai sudėtingo nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 spalio 2015 - 19:19
tai pats, taip, bet kai zmones ta dare, manau, kad sugebet turetu tikrai smile.gif
grindis geotermui vedzioja ir jie, nes firmos samata dviguba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 02, 21:19)
Aš inverterio nepirkau. Apie 1000-1200 papildomų eurų už kelis sutaupytus eurus per metus. Neapsimoka. ...
Pasvarsčiau: pasyviam name jis ir taip mažai junginėsis, o lauke esant netgi minusinei temperatūrai, namą vis dar prišildo virdulys. O pas mane reikalingas max 7kW (208m2) tai inverteris pasitarnaus jau nuo kai lauke bus ~+5C. Tai manau reiks sukąsti dantis ir primest tuos 1,2k€ unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 05 spalio 2015 - 14:28
pagaliau suvedziau skaicius kiek kwh sunaudojau, kokios buvo lauko konturo temperaturos per 2014-2015 laikotarpi. Placiau
http://euras.blogspo...-isklotine.html
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 10 05, 14:27)
Pasvarsčiau: pasyviam name jis ir taip mažai junginėsis, o lauke esant netgi minusinei temperatūrai, namą vis dar prišildo virdulys. O pas mane reikalingas max 7kW (208m2) tai inverteris pasitarnaus jau nuo kai lauke bus ~+5C. Tai manau reiks sukąsti dantis ir primest tuos 1,2k€ unsure.gif

Kažkodėl visi pamirštą, kad inverteris - tai ne tik ekonomija dėl nuoseklaus tikslesnio temperatūros reguliavimo, bet ir, kaip taisyklė - žymiai geresni visi techniniai parametrai, nei prastesnių modelių, kurie moka tik on/off. O didžiausia ekonomija atsiranda, kalbant apie papildomas sąnaudas kai ŠS darbą prie neigiamų temperatūrų. Kiek žinoma, prie neigiamų temperatūrų tepalai užšąla arba pasidaro ne tokie tiršti. Tam kad ne pažeisti kompresorių, karteryje yra įmontuotas elektrinis šildytuvas, kuris sušildo tepalus, prieš paleidžiant variklį. Jei ŠS dirba pastoviai ir neišsijunginėja, tai kompresorius visad yra šiltas ir papildomas tenas nesijungia. Tik kai kompresorius sustoja, jis atvėsta iki lauko temperatūros. Jei dažnai tenka kartoti paleidimo procedūra, kaip on/off modelyje, dažnai tenka naudoti ir papildomą variklio karterio teną prieš paleidimą.
O tai - bereikalingos elektros sąnaudos.

P.S. Kažkaip akivaizdiai per didelis šilumos poreikis kaip pasyviam namui. Jums kas skaičiavo, ar čia tiesiog skaičius iš lubų?
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2015 10 10, 12:28)
Kažkodėl visi pamirštą, kad inverteris - tai ne tik ekonomija dėl nuoseklaus tikslesnio temperatūros reguliavimo, bet ir, kaip taisyklė - žymiai geresni visi techniniai parametrai, nei prastesnių modelių, kurie moka tik on/off.

Tikrai ne žymiai geresni. Mano paprasto siurblio COP 4,7, o tokio pačio inverterinio COP - 4,86. Kainos skirtumas tarp jų apie 900 eurų.

Kiek man 0,16 geresnis COP per metus sutaupys, jei namo šildymo poreikis apie 50-100 eurų per metus. Ir per kiek metų man 900 eurų atsipirks?
Atsakyti
Kiek žinoma, prie neigiamų temperatūrų tepalai užšąla arba pasidaro ne tokie tiršti. Tam kad ne pažeisti kompresorių, karteryje yra įmontuotas elektrinis šildytuvas, kuris sušildo tepalus, prieš paleidžiant variklį. Jei ŠS dirba pastoviai ir neišsijunginėja, tai kompresorius visad yra šiltas ir papildomas tenas nesijungia. Tik kai kompresorius sustoja, jis atvėsta iki lauko temperatūros. Jei dažnai tenka kartoti paleidimo procedūra, kaip on/off modelyje, dažnai tenka naudoti ir papildomą variklio karterio teną prieš paleidimą.

Man rodos "Geoterminio" temą sumaišei su "Aeroterminių ŠS" tema. Mano supratimu kalbi apie aeroterminio ŠS kompresorių, kuris paprastai būna patalpintas lauke esančiame bloke. Geoterminių ŠS kompresoriai paprastai būna patalpų viduje, tad ir temperatūros "kambarinės", kurios neturėtų kelti problemų tepalams.
Atsakyti
P.S. Kažkaip akivaizdiai per didelis šilumos poreikis kaip pasyviam namui. Jums kas skaičiavo, ar čia tiesiog skaičius iš lubų?
Namas ne pasyvus, tik senesnės statybos tęsiami darbai ir daromas B++ bigsmile.gif cool.gif Šilumos poreikis skaičiuotas. Bet po skaičiavimo vykdant darbus buvo daroma dar šilčiau, tai tikriausiai poreikis bus dar mažesnis. Norėjau pasakyti tą, kad man naudingesnis ŠS būtų su inverterniniu veikimu (kalbu apie gruntas-vanduo) ir jausis ekonomija, ne taip kaip pasyviam name (inverterinis ar ne- nebus skirtumo, tą papasakojo cibulis).
Cibuli, koks fluidas pas jus grindų kontūre pildytas? Manau, kad gali skirtis kur daroma su pasyviu vėsinimu (toks bus ir pas mane).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 12 spalio 2015 - 13:11