Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(remiga @ 2015 05 14, 14:51)
Pasidomėk Saldos šilumos siurbliais.
Salda didelė lietuviška gamykla Šiauliuose, tikrai turės atsarginių dalių.
Jie man 10kW geotermą siūlė už 3500.-EUR su 5 metų garantija, bet tai buvo prieš euro kritimą USD atžvilgiu.

Salda gaunasi apie 4800 € su boileriu, tad tokiu atveju mane jau labiau domintų Nibe variantas.
Papildyta:
Pabandysiu sukontaktuoti su jau turinčiais Hiseer apie jų patirtį ir jei ką sužinosiu, pasidalinsiu.
Atsakyti
Gal kas galite atsakyti i "blondinishka" klausima.... ax.gif
Nusipirkom SS Nibe ir prie jo buferine talpa
Kuom skiriasi buferine talpa nuo akumuliacines ? Ir ar tikrai jos reikia?
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2015 05 14, 21:33)
Gal kas galite atsakyti i "blondinishka" klausima....  ax.gif
Nusipirkom SS Nibe ir prie jo buferine talpa
Kuom skiriasi buferine talpa nuo akumuliacines ? Ir ar tikrai jos reikia?

Buferinė sušvelnina šildymo sistemos pereinamuosius procesus. Akumuliacinė sušvelnina viso namo pereinamuosius temperatūrinius procesus - svyravimus namui šylant, šąlant.
Atsakyti
Gal kas nors esate girdėjęs apie tokius siurblius? Rimtai daiktai ar nieko verti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 10:45)
Gal kas nors esate girdėjęs apie tokius siurblius? Rimtai daiktai ar nieko verti?

tai svedu ar suomiu gamintojas. parametrai geri. turetu ir kaina buti gera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 05 15, 09:58)
tai svedu ar suomiu gamintojas. parametrai geri. turetu ir kaina buti gera smile.gif

Lyg tai švedų gamintojas. O kaina gera čia kaip suprasti? Maža ar didelė? O kurie parametrai geri? Kalbate apie COP? Man atrodo, kad jie inverterinio neturi. O mažiausias paprastos galios yra 5,9 kW. Galingi siurbliai. Užklausiau jų tiesiai. Žiūrėsiu, ką pasakys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 11:22)
Lyg tai švedų gamintojas. O kaina gera čia kaip suprasti? Maža ar didelė? O kurie parametrai geri? Kalbate apie COP? Man atrodo, kad jie inverterinio neturi. O mažiausias paprastos galios yra 5,9 kW. Galingi siurbliai. Užklausiau jų tiesiai. Žiūrėsiu, ką pasakys.

kaina bus vakarietiska uz kokybiska daikta.

Inverterio per daug vaikytis nereiktu. Sutaupymas nebus didelis.
Pats inverteris kaip atsargine dalis irgi kainuoja. Buvau nusiziurejes viena Nibe inverterini defektuota, mete inverterio klaida. Skambinau atstovams sake kainuos apie 4-5Klt. pasakiau aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 05 15, 10:59)
kaina bus vakarietiska uz kokybiska daikta.

Inverterio per daug vaikytis nereiktu. Sutaupymas nebus didelis.
Pats inverteris kaip atsargine dalis irgi kainuoja. Buvau nusiziurejes viena Nibe inverterini defektuota, mete inverterio klaida. Skambinau atstovams sake kainuos apie 4-5Klt. pasakiau aciu smile.gif

O aš kaip tik mąstau apie inverterį. Kodėl paprastas geriau? Inverteris mano supratimu geresnis todėl, kad gali keisti galią ir sutaupo elektros. Dėl sutaupytos elektros išeina geresnis COP. Ar dar yra kažkokių skirtumų, privalumų?

Man Nibe kaip tik sako, kad inverterinis turėtų labai ilgai tarnauti. Net tokią frazę numetė: praktiškai visam gyvenimui. Aišku čia persistengė, bet gal tikrai inverterinis gali ilgiau tarnauti. O ir COP 4,5 prieš 5,3 atrodo įspūdingai, todėl 5,3 COP tikriausiai dar kokius 10 metų bus labai geras rezultatas, todėl siurblys morališkai nepasens gal ir kokius 15 metų. Ar aš čia klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 gegužės 2015 - 11:52
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 11:51)
1. ... praktiškai visam gyvenimui. Aišku čia persistengė...
2. ... dar kokius 10 metų ... todėl siurblys morališkai nepasens gal ir kokius 15 metų. Ar aš čia klystu?

1. Aš vis prilyginu šaldytuvams. Dar šiai dienai yra pavyzdys, kur šaldytuvas yra 43 metų ir vis dar veikia. Tik lemputė nebedega net ir atidarius duereles.
2. Morališkai pasens, nes su lietimui jautriais (mechaniškai) arba dabar populiarėjantys valdiklių sferoje- STN, TFT, TFD, OLED, AMOLED ekranais pulteliai bus nebe madoj, nes gausės pulteliai pagrįsti holografiniu valdymu. Pačio ŠS išvaizda gal ir nesikeis, nebent skardų nudažymas: statant virtuvėje- užsakinėjant įrenginį bus galima pasirinkti ne tik spalvą, bet ir paveiksliuką ant priekinės panelės, kurį dar gamykloje, prieš supakuojant gaminį, užpieš.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 12:51)
O aš kaip tik mąstau apie inverterį. Kodėl paprastas geriau? Inverteris mano supratimu geresnis todėl, kad gali keisti galią ir sutaupo elektros. Dėl sutaupytos elektros išeina geresnis COP. Ar dar yra kažkokių skirtumų, privalumų?

Man Nibe kaip tik sako, kad inverterinis turėtų labai ilgai tarnauti. Net tokią frazę numetė: praktiškai visam gyvenimui. Aišku čia persistengė, bet gal tikrai inverterinis gali ilgiau tarnauti. O ir COP 4,5 prieš 5,3 atrodo įspūdingai, todėl 5,3 COP tikriausiai dar kokius 10 metų bus labai geras rezultatas, todėl siurblys morališkai nepasens gal ir kokius 15 metų. Ar aš čia klystu?

amzinu daiktu nera.
sakau buvau mates ne viena apynauji vos 4-5metu senumo SS nusprogusi, parduodama.
Vienas is ju buvo Nibe inverterinis.
http://www.ebay.de/i...o...=true&rt=nc

Siaip neskubant ir taupant pinigus neblogu deal'u (nauji, naudoti) gali rasti ebay.de
Pvz vaillant'as senesnio modelio nenaudotas nuejo pigiai
http://www.ebay.de/i...V...=true&rt=nc
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 15 gegužės 2015 - 12:45
QUOTE(cibulis @ 2015 05 15, 12:51)

Na dėl tų 10-15 metų - tai gal paklausi Nibe (o šiaip ir kitų geoterminių pardavėjų), kodėl jų morališkai nesenstantys siurbliai naudoja senobinį R407A freoną smile.gif

Praktiškai visi oras-vanduo gamintojai per kelis paskutinius metus nuo R407A perėjo prie R410A freono, o geotermininkai (bent jau tie modeliai, kuriuos čia dėjai) visi naudoja R407A. Tai klausimas kodėl - ar todėl, kad vieną kartą iškepę modelį jo nekeičia 5-10 metų, ar todėl, kad R410A geoterminio ŠS atveju neturi privalumų prieš R407A?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 05 15, 12:44)
Siaip neskubant ir taupant pinigus neblogu deal'u (nauji, naudoti) gali rasti ebay.de
Pvz vaillant'as senesnio modelio nenaudotas nuejo pigiai
http://www.ebay.de/i...V...=true&rt=nc

O kokia jo galia? Nelabai randu informacijos. Kaip vyksta pirkimas? Jei tik 2000 eurų, tai kodėl gero daikto niekas neperka vakaruose? Jo net neparduotų? Jis turėtų likti Vakaruose. Beje, kiek toks modelis kainuotų su atvežimu? Dar PVM reikia pridėti. Bandau dabar aukcionuose pirkti mašinas, tai tikriausiai per mažai statau, kad parduotų. Gal daugiau žaidimas ir sėkmės. Panašiai gali būti ir su šitais siurbliais. Kas žino, kokį gausi.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 05 15, 12:46)
Praktiškai visi oras-vanduo gamintojai per kelis paskutinius metus nuo R407A perėjo prie R410A freono, o geotermininkai (bent jau tie modeliai, kuriuos čia dėjai) visi naudoja R407A. Tai klausimas kodėl - ar todėl, kad vieną kartą iškepę modelį jo nekeičia 5-10 metų, ar todėl, kad R410A geoterminio ŠS atveju neturi privalumų prieš R407A?

O tai kurios geresnis: 407 ar 410? Kodėl? Ar tai reiškia, kad Nibe parduoda pasenusius produktus? Gal kaip tik parduoda laiko patikrintą dalyką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 gegužės 2015 - 13:10