Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Pas mane 22, ryte ir iki 21 nukrenta, pakankamai intensyviai vedinu dar is po vasaros smile.gif

QUOTE(mintas @ 2015 10 01, 20:57)
Pas mane irgi 23C.

Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 10 02, 08:15)
Cibuli, ar pas jus ŠS inverterinis?

Ne, bet su pasyvia vėsinimo funkcija. Čia tas naujaisiais Alpha Innotec Alterra serijos, kur dabar labai reklamuoja. Galia - 4,7 kW.
Atsakyti
Kaip irenginiui kuris elektros turetu vartot minimum sakyciau ivadas galingas smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 10 01, 20:14)
Ar įsivaizduojate kaip šį siurblį jungsime? Bus tikras kosmosas. Tenko atsiuntė, kad reikalingi tokie laidai:
Trifazis B16 (kuriam reikalingas 5 gyslų 2,5 mm2 laidas);
Vienfazis B10 ( kuriam reikalingas 3 gyslų 1,5 mm2 laidas);
Trifazis C10 (kuriam reikalingas 5 gyslų 1,5 mm2 laidas).

Atsakyti
Ryt leisim savo ŠS, tai analogiskai, 3 kabeliai - 2,5-1,5mm maitinimui.
Cibuli, kuo vandeni buitini sildysi?

QUOTE(*** @ 2015 10 02, 08:53)
Kaip irenginiui kuris elektros turetu vartot minimum sakyciau ivadas galingas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 02, 09:58)
Ryt leisim savo ŠS, tai analogiskai, 3 kabeliai - 2,5-1,5mm maitinimui.
Cibuli, kuo vandeni buitini sildysi?

Šilumos siurblyje yra integruotas karšto vandens boileris. Vandenį ruošiu geoterminiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 02, 11:25)
Šilumos siurblyje yra integruotas karšto vandens boileris. Vandenį ruošiu geoterminiu.

matau garantija duoda iki 5m. Ar domejaisi ar garantija galioja elektronikai? tarkim nuejus pagrindinei plokstei?
Raso kad COP virs 5. Idomu butu tech parametrus paziuret.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 10 02, 10:58)
matau garantija duoda iki 5m. Ar domejaisi ar garantija galioja elektronikai? tarkim nuejus pagrindinei plokstei?
Raso kad COP virs 5. Idomu butu tech parametrus paziuret.

5 metų garantiją duoda, jei per metus laiko po siurblio paleidimo jį pajungi prie interneto. Teks dar papildomą kabelį internetui iki siurblio vesti. Iš karto nežinojau, todėl neatvedžiau. Kam galioja ir kam negalioja garantija dar nežinau.

Techniniai parametrai čia ir čia (24-25 psl.). Galiu vakare siurblio dokumentus atsivežti. Mano siurblio COP 4,7. Galingesni tos pačios serijos išspaudžia COP apie 5.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 spalio 2015 - 11:47
QUOTE(saaba @ 2015 10 02, 08:15)
Cibuli, ar pas jus ŠS inverterinis?

QUOTE(cibulis @ 2015 10 02, 09:46)
Ne, bet su pasyvia vėsinimo funkcija.  Čia tas naujaisiais Alpha Innotec Alterra serijos, kur dabar labai reklamuoja. Galia - 4,7 kW.

Ir aš dėsiu su šia funkcija. Manasis ŠS turės būti 7 kW. Tai kasži kiek išlauš to NVK kai lauke bus ~0*C, kai vos užsikurs ir gesinsis. Dar gerai, kad yra soft start funkcija.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 10 02, 13:09)
Ir aš dėsiu su šia funkcija. Manasis ŠS turės būti 7 kW. Tai kasži kiek išlauš to NVK kai lauke bus ~0*C, kai vos užsikurs ir gesinsis. Dar gerai, kad yra soft start funkcija.

Aš inverterio nepirkau. Apie 1000-1200 papildomų eurų už kelis sutaupytus eurus per metus. Neapsimoka. Aš dėjau su pasyvia vėsinimo funkcija ir integruotu boileriu. Rinkausi komfortą, o ne sutaupytus centus po kablelio.
Atsakyti
Buferine talpa manau nepamaisytu sioj vietoj, maziau junginetusi.
Dar rekomendavo kompresoriams - svelnaus paleidimo itaisa naudot, labai prailgina ju gyvavimo laika. Danfoss'as berods tokius gamina- Soft start'erius

QUOTE(saaba @ 2015 10 02, 12:09)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 03, 04:52)
Buferine talpa manau nepamaisytu sioj vietoj, maziau junginetusi.
Dar rekomendavo kompresoriams - svelnaus paleidimo itaisa naudot, labai prailgina ju gyvavimo laika. Danfoss'as berods tokius gamina- Soft start'erius

Jau geriau vietoje buferinės talpos dėti inverterinį siurblį. Bet iš esmės nereikia nei buferinės talpos, nei inverterio. Viskas veiks ir taip gerai. Ir to junginėjimosi šiltame name nebus milijonai kartų per parą. Kalbinu Tenko, kad paleistumėme siurblio viešai prieinamą monitoringą. Vis atsikalbinėja. Bet gal sutiks. Aš, gamykla ir Tenko ir taip turėsime visus duomenis, bet viešas monitoringas būtų puiku. Ypač žinant, kad paleisime ir rekūpo monitoringą. Kažkaip viskas būtų į temą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 spalio 2015 - 20:07
QUOTE(cibulis @ 2015 10 03, 21:07)
Jau geriau vietoje buferinės talpos dėti inverterinį siurblį. Bet iš esmės nereikia nei buferinės talpos, nei inverterio. Viskas veiks ir taip gerai. Ir to junginėjimosi šiltame name nebus milijonai kartų per parą. Kalbinu Tenko, kad paleistumėme siurblio viešai prieinamą monitoringą. Vis atsikalbinėja. Bet gal sutiks. Aš, gamykla ir Tenko ir taip turėsime visus duomenis, bet viešas monitoringas būtų puiku. Ypač žinant, kad paleisime ir rekūpo monitoringą. Kažkaip viskas būtų į temą.

rekupas irgi is tenko? smile.gif
Atsakyti