Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 23:33)
Bliambda, žmogau. Aš nežinau, koks būna siurblių darbinis slėgis. Aš tik pasakiau, ką sakė ir kaip matavo Artvos vyrai. Jie man sakė, kad darbinis slėgis būna 0,5 baro, todėl jų ištestuotas 2 barai - pakankamas.

Dabar supratau, kad mane apgavo. Nes aš nežinojau.

Tačiau aš klausiau iki kiek pridavimo metu reikia pakelti slėgį, kad būtų įsitikinta, kad suvirinimas/sistema sandari ir išlaikys darbinius slėgius.

Nu aš ne profesionalas, bet jei darbinis slėgis geoterminio kontūre iki 2atm, tai minimum 3 atm testams reikalaučiau.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Isirenginejame name geotermini sildyma ir neapsispredziame koki katila statyti geriau . Ar katila su integruotu vandens sildytuvu , ar katila be jo ir papildomai statyti elekta sildoma boileri. Yra nuomoniu , kad naudojant katila su integruotu vandens sildytuvu vasaros laikotarpiu, kai jis naudojamas tik vandenio sildymui nera gerai katilui , kadangi daznai katilas issijunginetu ir trumpetu siurblio tarnavimo laikas. Taip pat idomu ar katile su vandens sildytuvu vandens sildymui yra naudojami elektros tenai uzkaitinti vandeniui iki 70 c laipsniu , jei taip tai ar apsimoka investuoti į daug brangesni katila su integruotu vandens sildytuvu ?
Aciu jei kas pades apsispresti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LaWita @ 2015 08 12, 11:41)
Sveiki  4u.gif
Isirenginejame name geotermini sildyma ir neapsispredziame koki katila statyti geriau . Ar katila su integruotu vandens sildytuvu , ar katila  be jo ir papildomai statyti elekta sildoma boileri.  Yra nuomoniu , kad naudojant katila su integruotu vandens sildytuvu  vasaros laikotarpiu, kai jis naudojamas tik vandenio sildymui nera gerai katilui , kadangi daznai katilas  issijunginetu ir trumpetu siurblio tarnavimo laikas. Taip pat idomu  ar katile su vandens sildytuvu  vandens sildymui yra naudojami elektros tenai  uzkaitinti vandeniui iki 70 c laipsniu , jei taip tai ar apsimoka investuoti į daug brangesni katila su integruotu vandens sildytuvu ? 
Aciu jei kas pades apsispresti  4u.gif

butu neprotinga karsta vandeni sildyti elektra jeigu yra silumos siurblys SS.
Vandens ruosimas jums gali kainuoti 3 kartus pigiau nei sildant elektra tenais.
Pvz man karsto vandens ruosimas iki +50C kainuoja 3.5-3.8 karto (priklausomai nuo temperaturos griztancios is grunto ziema/vasara) pigiau nei elektros tenais.
Jeigu vietos katilneje nera daug tuomet rinkciausi integruota boileri. Beja, integruotas boileris kainuos brangiau jeigu ji tektu kazkada pakeisti smile.gif
Na o jei SS neturi boilerio, tai praktiskai galima pajungti bet koki boileri. Tuomet boileri rinkciausi apsildyta uzdaru poru poliuretano putomis (karsta vandeni ilgew laikys).
As sildau naktiniu tarifu. Isijungia viena karta nakti. Savaitagali (naktinis visa para) gali ir pora kartu isijungti priklausomai kiek vandens isleisi.
Iki 70C su SS neprisildysi. kazin ar tiek ir reikia?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 08 12, 12:31)
Pvz man karsto vandens ruosimas iki +50C kainuoja 3.5-3.8 karto (priklausomai nuo temperaturos griztancios is grunto ziema/vasara) pigiau nei elektros tenais.
Jeigu vietos katilneje nera daug tuomet rinkciausi integruota boileri. Beja, integruotas boileris kainuos brangiau jeigu ji tektu kazkada pakeisti smile.gif
Na o jei SS neturi boilerio, tai praktiskai galima pajungti bet koki boileri. Tuomet boileri rinkciausi apsildyta uzdaru poru poliuretano putomis (karsta vandeni ilgew laikys).
As sildau naktiniu tarifu. Isijungia viena karta nakti. Savaitagali (naktinis visa para) gali ir pora kartu isijungti priklausomai kiek vandens isleisi.

Iki +70C šildo, kada vyksta apsuga nuo legionelių. pas mane tia daro 1 kartą per savaitę (gali aišku išjungti apsaugą)
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 08 12, 14:35)
Iki +70C šildo, kada vyksta apsuga nuo legionelių. pas mane  tia daro 1 kartą per savaitę (gali aišku išjungti apsaugą)

tikiu kad su tenu pagalba dasildo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 08 12, 13:43)

taip tesingai , nuo +60 ik +73 jau šildo tik el. teno pagalba.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 08 12, 08:20)
Nu aš ne profesionalas, bet jei darbinis slėgis geoterminio kontūre iki 2atm, tai minimum 3 atm testams reikalaučiau.

O ar nėra taip, kad 100m gylyje gliukolio slęgis vamzdyje jau visas 10atm.
Atsakyti
Jei tiksliau, tai 9.678411 atm arba 9.80665 bar. Plius tiek, kiek manometras rodo paviršiuje.
Bet tai nėra problema vamzdžiui. Tarkim gręžskylė nuo 20m ir giliau yra prisipildžiusi vandeniu. Apačioje iš išorės slėgis 80m vandens, iš vidaus 100m vandens, dėl ko efektinis slėgis į vamzdžio sieneles apačioje yra 20m vandens, kas atitinka apie 2 bar/atm. Vėl plius manometro viršuje parodymas. Tarkim bandymui užpumpuojam iki 3bar, tai apačioje efektinis slėgis bus 5 bar. Slėginiai PE vamzdžiai, naudojami vandentiekiui, geotermiams kontūrams turi laikyti min 10 bar.
QUOTE(emda @ 2015 08 12, 15:02)
O ar nėra taip, kad 100m gylyje gliukolio slęgis vamzdyje jau visas 10atm. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(LaWita @ 2015 08 12, 10:41)
Sveiki  4u.gif
Isirenginejame name geotermini sildyma ir neapsispredziame koki katila statyti geriau . Ar katila su integruotu vandens sildytuvu , ar katila  be jo ir papildomai statyti elekta sildoma boileri.  Yra nuomoniu , kad naudojant katila su integruotu vandens sildytuvu  vasaros laikotarpiu, kai jis naudojamas tik vandenio sildymui nera gerai katilui , kadangi daznai katilas  issijunginetu ir trumpetu siurblio tarnavimo laikas. Taip pat idomu  ar katile su vandens sildytuvu  vandens sildymui yra naudojami elektros tenai  uzkaitinti vandeniui iki 70 c laipsniu , jei taip tai ar apsimoka investuoti į daug brangesni katila su integruotu vandens sildytuvu ? 
Aciu jei kas pades apsispresti  4u.gif

Žinoma, kad apsimoka ruošti karštą vandenį tik su geoterminiu. Mano šilumos siurblyje boilerio nėra, pajunginėjau išorinį. Skaičiavau, kad man keliais tūkstančiais didesnė investicija atsipirks po 3 metų lyginant su jau turimu elektriniu boileriu.

Apie įsijungimų skaičių pamirškit, šildant namą junginėsis daug daugiau, pasiskaitinėkit šią temą, pamatysit, kiek per dieną vidutiniškai ŠS įsijungia smile.gif.

Iki 70C laipsnių vandens šildyti nereikia, užtenka iki 60C-65C ir tai kartą per savaitę.
Atsakyti
o man dilema, ar buitini vandeni laikyti ir sildyti boileryje, su SS, ar sildyt multigunkcineje talpoje, pratekanti, ilgame NP gyvatuke (t,y, vanduo tekedamas gyvatuku susyla ir paduodamas vartotojui). ???

QUOTE(honda15i @ 2015 08 12, 11:31)

Papildyta:
ne visi SS turi tokia opcija schmoll.gif

QUOTE(honda15i @ 2015 08 12, 12:43)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 08 12, 17:30)
o man dilema, ar buitini vandeni laikyti ir sildyti boileryje, su SS, ar  sildyt multigunkcineje talpoje, pratekanti, ilgame NP gyvatuke (t,y, vanduo tekedamas gyvatuku susyla ir paduodamas vartotojui). ???

Daugiafunkcinė bus ne tik brangiau įrengiama, bet ir brangiau eksploatuojama, ženkliai brangiau, tu namą šildysi su karšto vandens ruošimo labai žemais COP`ais, kai šildydamas vandenį boileryje, tuo žemu COP`u šildytum tiktai vandenį, o namą šildytum ženkliai aukštesniu COP`u.

Jei galvoji apie garantuotą apsaugą nuo legionelių, tai mano galva neišneša schemos, kaip padaryti, kad vanduo būtų šildomas gyvatuku karšto vandens talpoje nedidinant ekspluataciniu išlaidų, šildymui naudojant šilumos siurblį.

Nebent pirkti standartinį geoterminio boilerį ir jame vandenį šildyti ne per spiralę, o tiesiogiai, o karštą vandenį leisti per tą spiralę (ta prasme apkeisti termofikato ir karšto vandens pajungimus) g.gif , bet ir vėl, tu boilerį laikysi 40C temperatūrą, o karštą vandenį turėsi maksimum 35C. Nors iš kitos pusės, kad boileryje per spiralę vandenį užkaitinti iki 40C, į spiralę reikia padavinėti ~50C temperatūros termofikatą g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugpjūčio 2015 - 20:27
1. Daugiafunkcinė talpa klasikiniu supratimu su SS išvis nereikalinga. Ji prasmę turi tik su KKK. Grindys turi būti šildomos tiesiogiai, galbūt pridėjus buferiuką. O karštam vandeniui ruošti ir laikyti aš palaikau greitaeigio boilerio "gyvatukas bačkoje" koncepciją. Tik labiau dėl to, kad savo pagrindiniu vandens šildymo prietaisu laikau saulę. Šaltinis nekontroliuojamo galingumo, boileris nestabilios temperatūros, legionelių veisimosi rizika didelė. Kai vartojamas vanduo neužsistovi visokiuose boilerio atvamzdžiuose, pastoviai prateka, jau vien tai yra gera legionelių profilaktika. Bet ir su SS toks principas nėr blogai. Tik brangiau.
2. Tenas šiaip turėtų būti boilerio opcija, ne SS.
QUOTE(arkava @ 2015 08 12, 18:30)
1. o man dilema, ar buitini vandeni laikyti ir sildyti boileryje, su SS, ar  sildyt multigunkcineje talpoje, pratekanti, ilgame NP gyvatuke (t,y, vanduo tekedamas gyvatuku susyla ir paduodamas vartotojui). ???
2. ne visi SS turi tokia opcija <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
1. Truputi nesupratau - koncepcija boilerio, kurio gyvatukas (nuo SS, saules) sildo boileri, ar boileris sildo gyvatuka, kurio prateka naudojamas DHW. ???
Saule ir as planuoju ikinkyt (vasarai)

2. Kazkas seniau rase, kad SS turi nustatyma, ir karta i savaite uzkaitina boileri aukstesne temp.

QUOTE(Milao @ 2015 08 12, 20:29)
1. Daugiafunkcinė talpa klasikiniu supratimu su SS išvis nereikalinga. Ji prasmę turi tik su KKK. Grindys turi būti šildomos tiesiogiai, galbūt pridėjus buferiuką. O karštam vandeniui ruošti ir laikyti aš palaikau greitaeigio boilerio "gyvatukas bačkoje" koncepciją. Tik labiau dėl to, kad savo pagrindiniu vandens šildymo prietaisu laikau saulę. Šaltinis nekontroliuojamo galingumo, boileris nestabilios temperatūros, legionelių veisimosi rizika didelė. Kai vartojamas vanduo neužsistovi visokiuose boilerio atvamzdžiuose, pastoviai prateka, jau vien tai yra gera legionelių profilaktika. Bet ir su SS toks principas nėr blogai. Tik brangiau.
2. Tenas šiaip turėtų būti boilerio opcija, ne SS.

Atsakyti