Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 16:32)
Kur as priestarauju?

Vadovaujantis vienu postu, tai čia:

QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 06:08)
nes tikrai buvo gan didelis,aciu uz pastebejimus tada,bet dabar jau nenoriu girdet vel to pacio...ir as neverkiu,kad brangu,as tik ziuriu kaip pasidaryti teisingai ir gerai,nes aplink dauguma daro kitaip,su popieriu man 100 daugiau... Cia tokie pinigai,kuriuos verta taupyt?

Nors tiesa pasakius, jūsų tekste man viskas logiškai sueina, nematau nei vieno prieštaravimo.

Ai nekreipkit dėmesio, čia pas kažką mintyse prieštaravimai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2015 08 09, 17:30)
Tema "apie geotermini" pasidare panasi i "vistide", kudakuojate .....
Ar Jus neturite ka veikti?

O pats kas busi,tvarkdary biggrin.gif
Atsakyti
Siandien priemem sprendima. Vis tik greztinis bus, po poros savaiciu laukiu grezeju ir is anksto uzbegu uz akiu - oficialiai tai darysim biggrin.gif

Dar noriu paklausti del vesinimo funkcijos. Kiek skaitau, tai nera taip, kad jau labai jau atvesintu namus, gal tuomet jos nereikia, o geriau kondicionieriai didelese erdvese?
Atsakyti
Pabaigė šiandieną įrenginėti horizontalią kolektoriaus dalį. Pradžioje išsikasė tikrai gilią ir plačią duobę. Duobės gylis - 1,40, t.y. būtent tokiame gylyje paguldė lauko kolektorių. Atstumas tarp grįžtamo ir paduodamo kolektoriaus vamzdžių - 80 cm.

Tada nuo 1,40 iškasė dar giliau - iki maždaug 2 metrų gylio. Paruošė štai tokią skylę. Tada šią skylę užpildė kompaktonitu. Nežinau kas tai per medžiaga, bet vizualiai ji labai panaši į pjuvenų granules. Kai šios kompaktonito granulės sudrėks, suformuos vandeniui nelaidų sluoksnį. Gaila, kad tokio apsauginio sluoksnio neįrengė 15-20 metrų gylyje. Dabar vietoje tikro kamščio, kuris apsaugotų paviršinio vandens patekimą į giluminius sluoksnius, išėjo tik kamštukas. Aišku geriau negu nieko, bet visgi ne taip turėjo būti padaryta.

Tada buvo virinama vertikalaus ir horizontalaus kolektoriaus susikirtimo vieta. Štai kaip vyko pats suvirinimas. Štai kaip atrodo galutinis suvirintos vietos vaizdas.

Dar nusprendžiau poliuretaninėmis putomis užpildyti kolektoriaus patekimo į namą vietą. Štai kaip atrodo užpurkšti abu taškai. Tikiuosi, kad toks užpurkšimas kažkiek pagerins namo sandarumą ir sumažins šalčio tiltą.

Tuo metu katilinėje išlindo štai kokie du kolektoriaus ūsai. Artvos vyrukai apie 4 metrus kolektoriaus (nuo katilinės grindų į gylį) izoliavo kažkokia medžiaga. Tuomet horizontalų kolektorių užpildė propilengliukoliu ir nuorino sistemą. Štai kaip vyko kolektoriaus užpildymas propilengliukoliu ir nuorinimas, Vienoje vietoje aiškiai matyti, kaip oras juda permatomu vamzdžiu. Pumpavo tol, kol oro neliko. Sakė, kad ŠS montuotojai turės dar patikrinti ar sistemoje nėra oro. Slėgį sistemoje sukėlė iki 2 atmosferų/barų. Sakiau, kad pakeltų bent iki 5, bet sakė, kad kai dirbs ŠS, tai slėgis sistemoje bus apie 0,5 atmosferos, todėl bandomųjų 2 atsmosferų - per akis. Čia sistemos sandarumo išbandymas.

Man nepatiko, kad propilengliukolį atvežė štai taip. Ir kas gali suprasti, ką jie ten pripylė. Jokio užrašo ar popieriaus nedavė. Sakė, kad supylėme tikrai tą, ką supylė ir į vertikalų kolektorių. Šioje vietoje jie gali labai lengvai manipuliuoti ir niekas nesupras, ką supylė. Ar visgi kažkaip galima patikrinti? Gal ŠS montuotojai galės patikrinti kažkaip? Beje, bandžiau pats uostyti tą statinėje esantį skystį, tai jis jokio kvapo neskleidė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 rugpjūčio 2015 - 21:19
1. Jei į vandens kibirą įmesi šampano kamštį - bus geriau negu nieko? Dabartinis gręžskylės "kamštukas" bus panašiai efektyvus. Jei dėti kamštį, tai minimum į tokį gylį, kur prasideda nelaidus sluoksnis. Kiek prisimenu, ne mažiau kaip į 6m gylį. Tada jau būtų galima sakyti "geriau negu nieko".
2. Buteliuką su tuo skysčiu į kamerą, ir matysi.
QUOTE(cibulis @ 2015 08 10, 22:11)
1. Tada nuo 1,40 iškasė dar giliau - iki maždaug 2 metrų gylio. Paruošė štai tokią skylę.  Tada šią skylę užpildė kompaktonitu. Nežinau kas tai per medžiaga, bet vizualiai ji labai panaši į pjuvenų granules. Kai šios kompaktonito granulės sudrėks, suformuos vandeniui nelaidų sluoksnį. Gaila, kad tokio apsauginio sluoksnio neįrengė 15-20 metrų gylyje. Dabar vietoje tikro kamščio, kuris apsaugotų paviršinio vandens patekimą į giluminius sluoksnius, išėjo tik kamštukas. Aišku geriau negu nieko, bet visgi ne taip turėjo būti padaryta.
2. Ir kas gali suprasti, ką jie ten pripylė. Jokio užrašo ar popieriaus nedavė. Sakė, kad supylėme tikrai tą, ką supylė ir į vertikalų kolektorių. Šioje vietoje jie gali labai lengvai manipuliuoti ir niekas nesupras, ką supylė. Ar visgi kažkaip galima patikrinti? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 08 10, 21:30)
1. Jei į vandens kibirą įmesi šampano kamštį - bus geriau negu nieko? Dabartinis gręžskylės "kamštukas" bus panašiai efektyvus. Jei dėti kamštį, tai minimum į tokį gylį, kur prasideda nelaidus sluoksnis. Kiek prisimenu, ne mažiau kaip į 6m gylį. Tada jau būtų galima sakyti "geriau negu nieko".
2. Buteliuką su tuo skysčiu į kamerą, ir matysi.

1. Labai jau vaizdžiai. 4u.gif Pats suprantu, kad nesąmonę padarė Artva, bet vis tiek geriau nei nieko.

2. Aš to skysčio neturiu. Ir beje jis tikrai neturi užšalinėti. Jei čia ta mintis. Man labiau dėl ekologijos aktualu. Dabar reikalaujama, kad būtų naudojami aplinkai draugiški skysčiai. Propilengliukolis toks ir yra, o antifrizas jau lyg ir netinka. Abu neužšalinės, bet kurį supylė - neaišku. ŠS montuotojai nustatys jo užšalimo temperatūrą. Lyg ir turi kažkokius prietaisus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 08 10, 22:11)
Slėgį sistemoje sukėlė iki 2 atmosferų/barų. Sakiau, kad pakeltų bent iki 5, bet sakė, kad kai dirbs ŠS, tai slėgis sistemoje bus apie 0,5 atmosferos, todėl bandomųjų 2 atsmosferų - per akis. Čia sistemos sandarumo išbandymas.

prie 0,5 bar'o SS kompresorius jau neisijunks, tenus junks smile.gif
Siaip darbinis slegis berods 1,5 Baro.

As pirmus metus laikew 2,2 dabar pakrito po 3 metu 1,6 bar
Atsakyti
Cibulimano informacija tokia pat kaip hondos. Slegis greziny nuo 1,5 iki dvieju. O tau siulo 0,5 ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 08 10, 23:41)
prie 0,5 bar'o SS kompresorius jau neisijunks, tenus junks smile.gif
Siaip darbinis slegis berods 1,5 Baro.

As pirmus metus laikew 2,2 dabar pakrito po 3 metu 1,6 bar

Vadinasi kaip ir dar kartą apgavo? Ar visgi 2 barų bandymo pakanka? Arba kokį slėgį sistemoje turi sukelti, kad tikrai įvertintų ar suvirinimas geras?

Kaip būna reikalai su skysčiais? Man kaip ir sakiau nedavė jokio popieriaus? Sutartyje įrašyta, kad propilendliukolis, bet ką supylė aš nežinau. Ar neturėjo į statybos vietą atvežti kažkokio popieriaus, dokumento? O gal net tara turi būti speciali su užrašais, o ne tiesiog nupiltas skystis nuo didelių statinių į mažą tarą. Kokia yra teisinga praktika?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 11, 05:49)
Cibulimano informacija tokia pat kaip hondos.  Slegis greziny nuo 1,5 iki dvieju.    O tau siulo 0,5 ? blink.gif

Jie man nesiūlo tokio slėgio. Jie sakė, kad bandymui pakanka 2,0 barų, nes darbinė būna tik apie 0,5 baro. Sakė, kad kai kam padaro iki 2,5 baro. Montuos kiti ir dar kartą išbadys sistemą. Ir dar skystį pratestuosime. Labai gerai, kad neleidau Artvai ir visos sistemos montuoti. Įtariu, kad būtų dar ne tokių siurprizų palikę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 rugpjūčio 2015 - 09:42
Pas tave darbinis slegis bus 0,5? Pas mane darbini slegi po uzpylimo padare 2. Dabar yra 1,7. skirtumas yra ?

Sakei kad sake jog darbinis slegis buna 0,5 baro. Kazkaip galai nesueina. Pats sakai kad jie nesiulo 0,5 baro. Tai kiek siulo ? Pas mane ant monometro kritine riba uzdeta 1,5 baro. Jei zemiau sake reikia pakartotinai uzpildyti grezini,padidinti spaudima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 11 rugpjūčio 2015 - 13:22
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 11, 13:18)
Pas tave darbinis slegis bus 0,5?  Pas mane darbini slegi po uzpylimo padare 2. Dabar yra 1,7.  skirtumas yra ?

Sakei kad sake jog darbinis slegis buna 0,5 baro. Kazkaip galai nesueina. Pats sakai kad jie nesiulo 0,5 baro. Tai kiek siulo ? Pas mane ant monometro kritine riba uzdeta  1,5 baro. Jei zemiau sake reikia pakartotinai uzpildyti grezini,padidinti spaudima.

Bliambda, žmogau. Aš nežinau, koks būna siurblių darbinis slėgis. Aš tik pasakiau, ką sakė ir kaip matavo Artvos vyrai. Jie man sakė, kad darbinis slėgis būna 0,5 baro, todėl jų ištestuotas 2 barai - pakankamas.

Dabar supratau, kad mane apgavo. Nes aš nežinojau.

Tačiau aš klausiau iki kiek pridavimo metu reikia pakelti slėgį, kad būtų įsitikinta, kad suvirinimas/sistema sandari ir išlaikys darbinius slėgius.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 08 11, 23:33)
Bliambda, žmogau. Aš nežinau, koks būna siurblių darbinis slėgis. Aš tik pasakiau, ką sakė ir kaip matavo Artvos vyrai. Jie man sakė, kad darbinis slėgis būna 0,5 baro, todėl jų ištestuotas 2 barai - pakankamas.

Dabar supratau, kad mane apgavo. Nes aš nežinojau.

Tačiau aš klausiau iki kiek pridavimo metu reikia pakelti slėgį, kad būtų įsitikinta, kad suvirinimas/sistema sandari ir išlaikys darbinius slėgius.

Niekada nesukelsi vamzdziuose spaudimo iki 2 bar ir bus gerai. Bet as tai vietoj taves dar pakankinciau artva.. Uz melagystes.... Uz 0,5 bar.😁
Atsakyti