Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Tesiu statistika. Rastinis naujas namas, sienos nesiltintos, 190m2 sildomo ploto. Nibe F1245 12kW, horizontalus kolektorius 700m. SIldymas grindinis Ia., radiatorinis IIa.

user posted image

Priešingai nei miestų daugiabučiuose, kur šildymą išjungė balandžio mėn, name gyvenantn šildymo sezonas trunka kur kas ilgiau. Na bet balandžio skaičiai jau nedideli, piniginės nedrasko. Kolektoriaus temperatūra grįžo i maždaug lapkričio vidurio lygį. Įdomu būtų palyginti su kitų paviršiniais kolektoriais. Nes temoje panašu labiau reiškiasi nariai su giluminiais gręžiniais.
Atsakyti
Gal kas galite patarti... Turiu dilemą, kurį šilumos siurblį pasirinkti

1. Hiseer GHP07 - su papildomais siurbliais ir boileriu - 3480 €
2. NIBE 1245 - 5 kw - viskas jau komplekte - 5380 €

Ar yra kas naudojančių Hiseer siurblius, kokie atsiliepimai, kaip valdymas?
Ar verta mokėti papildomus 1900 € už Nibe, kai ir Hiseer siurblys turi panašiai kokybiškus komponentus. Nibe garantija 2 metai, Hiseer garantija 2 metai, ir 5 metai kompresoriui.

Gal turite kokių nors argumentų, padėsiančių apsispręsti?
Atsakyti
QUOTE(Liero @ 2015 05 13, 21:24)

Imk Nibe ir pamiršk tuos kinus. Čia mano asmeninė nuomonė. Ilga garantija dar nereiškia, kad viskas ir bus gerai. Nes jei daiktas daug ges ir nuolatos teks kviesti garantinį servisą, tai koks malonumas iš to daikto? Gal geriau trumpa garantija ir nuolatos veikiantis daikatas nei ilga garantija ir užknisantis servisas. Mano asmenine nuomone kinai dar nemoka gaminti buitinės, elektros technikos. Aš nenorėčiau eksperimentuoti savo kailiu.

Be to, kiek žinau tai šitą kiną parduoda Vilpra, o kaip jų garantinis? Kas jį atlieka? Sako, kad Nibe turi rimtesnį garantinį servisą?

Aš pats galvoju apie šį Nibe siurblį tik su pasyvia vėsinimo funkcija? Beje už 5380 eurus karšto vandens boileris integruotas ar ne? Kas įeina į komplektaciją? Kainos su PVM ar be?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 gegužės 2015 - 21:52
QUOTE(cibulis @ 2015 05 13, 22:49)
Imk Nibe ir pamiršk tuos kinus. Čia mano asmeninė nuomonė. Ilga garantija dar nereiškia, kad viskas ir bus gerai. Nes jei daiktas daug ges ir nuolatos teks kviesti garantinį servisą, tai koks malonumas iš to daikto? Gal geriau trumpa garantija ir nuolatos veikiantis daikatas nei ilga garantija ir užknisantis servisas. Mano asmenine nuomone kinai dar nemoka gaminti buitinės, elektros technikos. Aš nenorėčiau eksperimentuoti savo kailiu.

Be to, kiek žinau tai šitą kiną parduoda Vilpra, o kaip jų garantinis? Kas jį atlieka? Sako, kad Nibe turi rimtesnį garantinį servisą?

Aš pats galvoju apie šį Nibe siurblį tik su pasyvia vėsinimo funkcija? Beje už 5380 eurus karšto vandens boileris integruotas ar ne? Kas įeina į komplektaciją? Kainos su PVM ar be?

kai domejaus Hisser siurbliais tai ten tik surinkimas Kinijoj. Kompresorius europinis ir t.t. Surinkimas automatizuotas. Vokieciuose tie siurbliai populiarus.
Kaiptok neseniai snekejau su geotermininku kuris man state siurbli. Sake neseniai state hisseri,tai teko pavargti kol paleido. Bet paleido. Bet tiesa pasakius hisser tik pradine kaina grazi,poto isbrangsta kai dasideda kiti dalykeliai.
Atsakyti
Kad butu pigus ir geras taip nebuna smile.gif

Teko ne karta susidurti su kinietiskais gaminiais (telefonais, motociklais, irankiais). Rezultatas - daiktai arba greitai sugenda arba naudot is vis neimonama.

Manau ta pati situacija ir su kinietiskais SS bus. Vien jau i Hiseer svori pasiziurejus 115kg ir palyginus su vakarietiskais\skandinaviskais SS matosi, kad jis per lengvas. Kokybiskas daiktas be integruoto boilerio sveria apie 150kg.

Sako, kad pas Hiseer vokiskas siemens valdiklis. Paskaitykit atsiliepimus is naudojanciu (vartotojai "Micius" ir "Henris"):
http://zir.lt/e107_p...c.php?19373.860

Del garantijos, tai uzduok klausima tiek Vilprai tiek Nibe ar sandeliuoja atsargines dalis? Kiek laiko reikiai laukt kol is gamyklos atsius.

Pamenu kai man reikejo pakeitinio boilerio as jo laukiau tarp 1-2 sav. kol atsiunte is vokieciu. Nors teige atstovai kad dalis visas turi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo honda15i: 14 gegužės 2015 - 07:53
QUOTE(cibulis @ 2015 05 13, 22:49)

Standartinė komplektacija su boileriu, siurbliais ir jei neklystu kaina su PVM.

QUOTE(honda15i @ 2015 05 14, 08:37)
Kad butu pigus ir geras taip nebuna smile.gif

Teko ne karta susidurti su kinietiskais gaminiais (telefonais, motociklais, irankiais). Rezultatas - daiktai arba greitai sugenda arba naudot is vis neimonama.

Manau ta pati situacija ir su kinietiskais SS bus. Vien jau i Hiseer svori pasiziurejus 115kg ir palyginus su vakarietiskais\skandinaviskais SS matosi, kad jis per lengvas. Kokybiskas daiktas be integruoto boilerio sveria apie 150kg.

Sako, kad pas Hiseer vokiskas siemens valdiklis. Paskaitykit atsiliepimus is naudojanciu (vartotojai "Micius" ir "Henris"):
http://zir.lt/e107_p...c.php?19373.860

Del garantijos, tai uzduok klausima tiek Vilprai tiek Nibe ar sandeliuoja atsargines dalis? Kiek laiko reikiai laukt kol is gamyklos atsius.

Pamenu kai man reikejo pakeitinio boilerio as jo laukiau tarp 1-2 sav. kol atsiunte is vokieciu. Nors teige atstovai kad dalis visas turi smile.gif

Dėkui, kaip suprantu apie valdiklį nuomonė ne kokia..

Teks dar pasiklausinėti dėl aptarnavimo dalių ir garantinio ir eiti link apsisprendimo. Imant Nibe reiktų dar pasigilinti rūsį, nes dabar tik 160cm. O jeigu ŠS statyti koridoriaus spintoje ar spintoje po laiptais ar jis daug garso skleidžia?
Atsakyti
QUOTE(Liero @ 2015 05 14, 08:58)

Teks dar pasiklausinėti dėl aptarnavimo dalių ir garantinio ir eiti link apsisprendimo. Imant Nibe reiktų dar pasigilinti rūsį, nes dabar tik 160cm. O jeigu ŠS statyti koridoriaus spintoje ar spintoje po laiptais ar jis daug garso skleidžia?

garsas kaip saldytuvo.
Atsakyti
QUOTE(Liero @ 2015 05 14, 09:58)

Jei jau kinietį, tai dar pažiūrėk Energy Save geoterminį siurblį (jei 6kw pakanka). Čia keli žmonės juos naudoja, nesiskundžia.
Atsakyti
Nibe garsas tikrai nedidelis, jei nesiriboja su miegamaisiai, tai nebus jokios bedos. Pas mane Nibe F1245 12kw stovi katilineje, tai sedint svetaineje uz kokiu 6 metru, kuri yra uz vienos karkasines sienos nuo katilines (duru kolkas nera) nieko nesigirdi, kada jis veikia, na nebent nakti, kai yra visiska tyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 14 gegužės 2015 - 09:52
palyginimui mano AEG saldytuvo triuksmas 36dB, kai tuo tarpu SS 46dB.
Saldytuvo beveik negirdziu, gal del to kad jis integruotas i baldus.
SS stovi rusyje, ten baldu nera, tai triuksmas girdisi. Sakyciau, kad biovalymu orapute garsiau dirba.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 05 14, 10:47)
Jei jau kinietį, tai dar pažiūrėk Energy Save geoterminį siurblį (jei 6kw pakanka). Čia keli žmonės juos naudoja, nesiskundžia.

Sito svoris dar krenta iki 51kg smile.gif
Berods ten is vis jokio valdiklio nera?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 05 14, 11:21)
palyginimui mano AEG saldytuvo triuksmas 36dB, kai tuo tarpu SS 46dB.
Saldytuvo beveik negirdziu, gal del to kad jis integruotas i baldus.
SS stovi rusyje, ten baldu nera, tai triuksmas girdisi. Sakyciau, kad biovalymu orapute garsiau dirba.
Papildyta:
Sito svoris dar krenta iki 51kg smile.gif
Berods ten is vis jokio valdiklio nera?

Išorinis valdiklis statosi, kaip supratau iš Kristinkos dėtų nuotraukų
Atsakyti
QUOTE(Liero @ 2015 05 13, 21:24)

Ar yra kas naudojančių Hiseer siurblius, kokie atsiliepimai, kaip valdymas?
Ar verta mokėti papildomus 1900 € už Nibe, kai ir Hiseer siurblys turi panašiai kokybiškus komponentus. Nibe garantija 2 metai, Hiseer garantija 2 metai, ir 5 metai kompresoriui.

Gal turite kokių nors argumentų, padėsiančių apsispręsti?

Pasidomėk Saldos šilumos siurbliais.
Salda didelė lietuviška gamykla Šiauliuose, tikrai turės atsarginių dalių.
Jie man 10kW geotermą siūlė už 3500.-EUR su 5 metų garantija, bet tai buvo prieš euro kritimą USD atžvilgiu.
Atsakyti