Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 12

Dar negyvenai savo name nematei trukumu o visus mokini. Gi visad aiskinai kad nenori didelio namo del dideliu islaidu sildymui, o dabar jos bus mazos vadinasi paprasciausiai nenese kisene arba sklypas didesniam tai kodel tavo variantas turetu but standartas gi ne visi soduose gyvena biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 08 08, 22:41)
Mokate PVM. Ir gaunate viską legaliai ir su popieriais. Dabar jūsų klausimo esmė akivaizdi: firma  siūlosi išgręžti pigiau, bet gręžinį registruotas ne dabar, o tarsi jis padarytas balandį.

Aš irgi tokių firmų buvau radęs. Jos - iš Kauno. Šūdą malą kaip reikiant. Ypač šita. Siūlo akivaizdžiai slėpti mokesčius. Šita geošiluma ir Kauno gręžiniai palindę po UAB Onrama. Ar matėte kiek jiems bylų iškelta? Žodžiu, siūlo šūdų šašlyką.

Iš pradžių lyg ir norėjo važiuoti. Bet kai pamate mano video ir suprato, ko aš reikalausiu,  pasakė, kad niekaip netelpu į eilę. O jų paslaugos būtų kainavę apie 500 eurų pigiau.

Bet sutariau su Artva ir nesigailiu. Dabar viską viešinu ir jie padarys kaip priklauso. Kai jų vadybininkui pasakiau, kad nepadarė kamščio 15-20 metrų gylyje, tai pasakė, kad visiems taip daro. Bet kai pasakiau, kad aš perku visą paslaugą pagal naujus reikalavimus su paso pridavimu, tai perskambino Artvos geologas ir per 15 min. pokalbį pripažino, kad vietoje rimto kamščio išeis tik kamštelis. Aišku, kad man jau kainą nuleido.

Bet rimtos firmos niekur nebėga ir taiso klaidas, o kažkokios NE PVM MOKĖTOJOS tik ima pinigus ir šūdą malą. Ir jūs norite daryti tą patį. Kuo pigiau. Ir dzin tas PVM.

Aš visas komunikacijų paslaugas perku su PVM ir galvos nesuku. Knisiu smegenis, jei bus blogai. Daugumą darbų darė patentininkai. Juos irgi suvalgysiu, jei broko netaisys. Reikia mokėti mokesčius ir nekils kvailų klausimų. Jūsų klausimas yra: noriu nuslėpti mokesčius, kaip gauti kokybę. Atsakau - niekaip. Arba mokėkite mokesčius.

Ar ūkininkams dzin? Ir šiaip per didelį namą statote. Čia tik pradžia. Sakiau, kad sumažintumėte plotą. Sunkiai manimi tikėjote. Patikėsite pinigais arba viską pirksite be PVM ir negausite jokių garantijų.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 09, 06:13)
Cibuli,perdidelio namo nebuna lotuliukas.gif  buna tik pinigine kuda smile.gif  

Tai čia tas atvejis ir yra. Nori didelio, bet pinigų trūksta, todėl ieško kaip sutaupyti. Rezultatas dažnai būna nuviliantis.
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 06:08)
nes tikrai buvo gan didelis,aciu uz pastebejimus tada,bet dabar jau nenoriu girdet vel to pacio...ir as neverkiu,kad brangu,as tik ziuriu kaip pasidaryti teisingai ir gerai,nes aplink dauguma daro kitaip,su popieriu man 100 daugiau... Cia tokie pinigai,kuriuos verta taupyt?

Pati sau prieštaraujate.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 08 09, 10:16)
Dar negyvenai savo name nematei trukumu o visus mokini. Gi visad aiskinai kad nenori didelio namo del dideliu islaidu sildymui, o dabar jos bus mazos vadinasi paprasciausiai nenese kisene arba sklypas didesniam tai kodel tavo variantas turetu but standartas gi ne visi soduose gyvena biggrin.gif

Nieko aš nemokau. Statykite kaip kam patinka. Tik paskui neverkite, kad noriu geoterminio, bet 100 000 Lt - brangu. Jei namas būtų nedidelis ir tikrai šiltas, tai pats krūčiausias geoterminis šiai dienai su pasyvia vėsinimo funkcija ir gręžiniu kainuotų apie 9500 eurų, t.y. apie 33 000 Lt. Būtent tiek man kainuos. Už tuos sutaupytus 70 000 Lt galima pastatyti labai šiltą namą.

Be to mano prioritetas tikrai nebuvo mažas namas. Aš irgi su mielu noru gyvenčiau 260-300 kv. m name. Bet toks namas kainuoja brangiai. Bet aš pasirinkau mažą ir pačias geriausias medžiagas. Aš už tuos pačius pinigus pastatysiu labai kokybišką nedidelį namą, o jūs statykite didelius ir taupykite kokybės sąskaita kiekvieną centą. Kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 08 09, 10:16)
paprasciausiai nenese kisene arba sklypas didesniam tai kodel tavo variantas turetu but standartas gi ne visi soduose gyvena biggrin.gif

Aš galėjau nusipirkti didelį sklypą 10-15 km už Vilniaus, bet pasirinkau 6 arų pačiame Vilniuje. Ir visiškai nesigailiu, nes nereikės dirbti taksistu: autobusai, parduotuvės, mokyklos, - viskas vietoje. Be to mano 6 arų sklypas jau po kelių metų bus dvigubai brangesnis už 15 arų skypą 15 km nuo Vilniaus. Be to, Vilniaus mieste nelabai yra didesnių nei 6 arai sklypų. Nebent būčiau pirkęs du po 6 arus. Dabar gailiuosi, kad būtent nepirkau dviejų po 6 arus ir jų neapjungiau. Arba būčiau vieną pardavęs ir namas būtų nemokamai išėjęs. Nuo pirkimo mano sklypas jau pabrango dvigubai. Ir dar brangs. Ne perseniausiai toje vietoje išmetė 6 hekatrus sklypų. Tai per pusmetį beveik visus išpirko. Žmonės pradėjo vertinti vietą. Geriau mažas ir mieste su visais patogumais, o ne 15 arų 15 km nuo Vilniaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 rugpjūčio 2015 - 13:18
QUOTE(knopke* @ 2015 08 08, 21:24)
Nieko nesuku,tik pagalvojau ir garsiai pamasciau,nes girdejau ir pasidomejau,kad taip daro.Man rupi ar būtinas popierizmas ir tiek,kaip tvarkingai viska sutvarkyt,kad nebutu bedu priduodant,oficialiai darant,mums pabrangtu minimaliai,tik ar to reikia...nes mes neturime kompiuretinio sklypo plano

cibuli, tau tikrai galva pakriko nuo statybu, puldineji zmones be jokios pagristos priezasties. perskaityk virsuj dar karta ko knopke klause. paprastaesnio klasimo turbut nerasi - ar butina pridavient grezini, kuris irengtas iki geguze men. ? kas tokio keisto jei zmogus nori isvengt papildomo lakstymo per valdiskus namus ir bereikalingo popierizmo. kur cia mokeciu vengima ir pigaus greznio vaikymasi galima iziuret?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 08 09, 13:17)
Aš galėjau nusipirkti didelį sklypą 10-15 km už Vilniaus, bet pasirinkau 6 arų pačiame Vilniuje. Ir visiškai nesigailiu, nes nereikės dirbti taksistu: autobusai, parduotuvės, mokyklos, - viskas vietoje.

del vieso transporto galima sutikt, bet abejoju ar labai noresi vaikus i vietines mokyklas leist, visvien rinksies koki Vilniaus liceju, jezuitu gimnazija ar pan.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 09, 13:49)
ar butina pridavient grezini, kuris irengtas iki geguze men. ?

Tai čia ir yra tas mokesčių slėpimas ar įstatymo apėjimas apie kurį ir kalbėjau. Man minėta firma iš Kauno siūlė būtent tokią schemą: išgręžtų liepą ar rugpjūtį, bet kai pridavinėsi namą ir jei kas klausinės, tai sakyk, kad neturiu jokių popierių, nes atsieit gręžinys išgręžtas kovą-balandį. Čia garantuotai apie tokią schemą ir kalba.

O kas privaloma ir neprivaloma yra čia.

Ištrauka: 2. Pavedu Lietuvos geologijos tarnybai prie Aplinkos ministerijos užtikrinti, kad geoterminių gręžinių ar jų sistemų, įrengtų iki šio įsakymo įsigaliojimo, pasai turi būti išduoti ir užregistruoti Žemės gelmių registre Žemės gelmių registro nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. balandžio 26 d. nutarimu Nr. 584 „Dėl Žemės gelmių registro nuostatų patvirtinimo“, nustatyta tvarka iki 2015 m. gruodžio 31 d.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 08 09, 13:49)
del vieso transporto galima sutikt, bet abejoju ar labai noresi vaikus i vietines mokyklas leist, visvien rinksies koki Vilniaus liceju, jezuitu gimnazija ar pan.

Mano vyresnis kaip tik įstojo į Biržiškos gimnaziją (5 pagal reitingą LT giminaziją). Važinės pats, aš nevežiosiu. Nebent kartais. Daug draugų iš Pilaitės įstojo. Susirinks visi kartu ir važiuos. Juo labiau, kad mokykloje pamokos lygtai nuo 9 val. prasideda.

Kaip tik pradėjo Vilniaus Vakarinio aplinkkelio antrą darbų etapą. Tas aplinkelis visai netoli Biržiškos eis. Jei pastatys, tai vaiką į mokyklą galėsiu nuvežti per 5 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 rugpjūčio 2015 - 14:00
QUOTE(cibulis @ 2015 08 09, 13:59)
Tai čia ir yra tas mokesčių slėpimas ar įstatymo apėjimas apie kurį ir kalbėjau. Man minėta firma iš Kauno siūlė būtent tokią schemą: išgręžtų liepą ar rugpjūtį, bet kai pridavinėsi namą ir jei kas klausinės, tai sakyk, kad neturiu jokių popierių, nes atsieit gręžinys išgręžtas kovą-balandį. Čia garantuotai apie tokią schemą ir kalba.

knopke man rodos aiskiai parase, kad grezinys irengtas dar balandzio menesi ir su visais raikalingais popieriais, kodel bandai iteigt, kad daroma tau siulyta makle?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 09, 14:06)
knopke man rodos aiskiai parase, kad grezinys irengtas dar balandzio menesi ir su visais raikalingais popieriais, kodel bandai iteigt, kad daroma tau siulyta makle?

Gal ji ir nemeluoja. Nežinau, bet jei pakalbėsite su gręžikais, tai jie pasakys, kad dabar visi gręžiniai daromi iki gegužės. Ir jų tiek daug. Ir niekas negręžia nuo gegužės. Visi pasidarė iki gegužės.

Tik man padarė liepą. Gal dar kokie 2-3 gręžiniai padaryti po gegužės. Visi kiti padaryti iki gegužės. Kitaip ir būti negali. Ką mes, lietuviai, tokie trenkti, kad žinodami įstatymą, nebūtumėme pasidarę anksčiau ir pigiau. Nesąmonė. Aišku, kad pasidarėme anksčiau.

Tik aš trenktas nuo statybų ir karščio gręžinį pasidariau liepą. Bet kaip sako: durnių ir bažnyčioje muša. Tai ir gaunu dabar į kuprą, kad nesuspėjau laiku pasidaryti gręžinio. Su visais. Iki gegužės.
Atsakyti
Kur cibulis,ten visuomet kipisai,visuomet,kelintoj temoj skaitau...del mano 290 kv aiskino,aciu,toj vietoj susimasciau,sumazinom iki 235 kv,reikejo paprotint,sutinku,bet dabar klausiau,nes norejau suzibot ar tai legalu,nes draugai taip daro,nors grezinys jau iskastas tik liepa,o deklaruos balandi,musu atveju- tai nauja,mes dar tik svarstom kokį daryt,pavirsinis 2000 eu virs pigiau,bet mes nelinke tiek sutaupyt,nes norim greztinio,todel ir domiuosi,jei noreciau sutaupyt,deciau malkini peciu biggrin.gif kur skirtumas vos ne ant puses biggrin.gif tad prasau neisvedziot pasakymu ir nesidaryt savo isvadu...bet kur bus cibulis,ten neisvengiama tas...
O kas liecia grezinius,man cibulio mineta firma gali isgrezti bet kada,tad nereikia cia lialia,tik as noriu viska gerai apgalvoti ir nuspresti,taupyti galima daug kur,bet ant pamatu ir ne ant sildymo sistemu

Mums puse draugu siule darytis pamatus is rudens,kad pastovetu bet neturejom patvirtinimo dar,tad nedarem,gal tai irodo apie sazininguma ir popierizma,kiekvienas centas parodomas,tad baikim sneket nesamones apie mokesciu slepima,dar yra saziningu zmoniu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 09 rugpjūčio 2015 - 15:54
QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 15:49)
Kur cibulis,ten visuomet kipisai,visuomet,kelintoj temoj skaitau...

mes dar tik svarstom kokį daryt,pavirsinis 2000 eu virs pigiau,bet mes nelinke tiek sutaupyt,nes norim greztinio,todel ir domiuosi

O kas liecia grezinius,man cibulio mineta firma gali isgrezti bet kada,tad nereikia cia lialia,tik as noriu viska gerai apgalvoti ir nuspresti,taupyti galima daug kur,bet ant pamatu ir ne ant sildymo sistemu

Kada jūs išmoksite rašyti: be taškų, kablelių. Sunku pagauti mintį. Kipišas kilo, bet aš buvau teisus. Jūs norite pasidaryti kaip pigiau, t.y. darysite šių metų rudenį ar kitais metais, bet varysite, kad padarėte iki gegužės. Aš apie tai ir kalbėjau.

O minėta firma ir pas mane važiavo, bet kai suprato, kad reikalausiu kokybės, o ne chaltūros, tai aiškino, kad niekaip manęs į savo grafiką neįkiš. Tai daug ką pasako apie tokią firmą.
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 15:49)
bet kur bus cibulis,ten neisvengiama tas...

Aš sakau, ką galvoju. Ir man dzin ką apie mane galvoja. Pripažįstu, kad kartais gal netaktiškai pasakau ir alyvos į ugnį specialiai įpilu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 rugpjūčio 2015 - 16:28
Kad ir uzkliuva jums kableliai biggrin.gif kiti zmones supranta biggrin.gif man su dokumentais padaro 100 eu brangiau,tai apie koki taupyma kalba? Esme pas mane ne pvm,kaip jus manot,o tas,kad neturiu kompiuterinio varianto sklypo,todel ir uzklausiau ar butina. Bet daugiau turbut nieko neklausiu,nes nuo jusu postu ima darytis neskanu
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2015 08 09, 16:25)
Bet daugiau turbut nieko neklausiu,nes nuo jusu postu ima darytis neskanu

Kurioje vietoje neskanu: šonuose ar per vidurį? Einu dar pavirsiu.

Ponia, jūs pati sau prieštaraujate.
Atsakyti
Tema "apie geotermini" pasidare panasi i "vistide", kudakuojate .....
Ar Jus neturite ka veikti?
Atsakyti
Kur as priestarauju?
Atsakyti